-
Πρώτα απο ολα γεία σας! ειμαι νεο μελος στην παρέα σας. Διαβαζω και εγω το περιοδικό και πιστεύω οτι ειναι το καλυτερο στο χωρο του.
θελω να ακουσω την γνωμη σας και την εμπειρια σας για τα LADA. ειδικα για ενα παλιο μοντελο το 1200ς τηδ δεκαετιας του ’80. Κοστος συντηρησης, οδικη συμπεριφορα κτλ. ψαχνω για κατι το φτηνο και στην αγορα και την χρηση.
ακομα θα ηθελα την γνωμη σας για τα κορεατικα αυτοκινητα.
ευχαριτώ πολυ [/img]
-
Πρώτα απο ολα γεία σας! ειμαι νεο μελος στην παρέα σας. Διαβαζω και εγω το περιοδικό και πιστεύω οτι ειναι το καλυτερο στο χωρο του.
θελω να ακουσω την γνωμη σας και την εμπειρια σας για τα LADA. ειδικα για ενα παλιο μοντελο το 1200ς τηδ δεκαετιας του ’80. Κοστος συντηρησης, οδικη συμπεριφορα κτλ. ψαχνω για κατι το φτηνο και στην αγορα και την χρηση.
ευχαριτώ πολυ [/img]
-
ευχαριτώ πολυ [/img]
-
Ο χρήστης car έγραψε:
Πρώτα απο ολα γεία σας! ειμαι νεο μελος στην παρέα σας. Διαβαζω και εγω το περιοδικό και πιστεύω οτι ειναι το καλυτερο στο χωρο τουθελω να ακουσω την γνωμη σας και την εμπειρια σας για τα LADA. ειδικα για ενα παλιο μοντελο το 1200ς τηδ δεκαετιας του ’80. Κοστος συντηρησης, οδικη συμπεριφορα κτλ. ψαχνω για κατι το φτηνο και στην αγορα και την χρηση.
ευχαριτώ πολυ [/img]
Γεια σου νεο μελος!
Λοιπον οδηγουσα ενα Λαντα περιοδικα (το ειχε κολητος φιλος στο νησι)για καμια 15αρια καλοκαιρια....πατουσες γκαζι και πηγαινε,οδηγικη συμπεριφορα ισως ακρως επικυνδινη σε ολους τους τομεις αλλα μοναδικο χαμηλο κοστος χρησης!!!!!μονο συμπληρωνε λαδια ο φιλος!!ποτε δεν τα ειχε αλλαξει!!ειχε καψει τρεις μηχανες αλλα τις επαιρνε σχεδον τσαμπα και τις αλλαζε καθε 100.000χλμ.....Ανεπιφυλακτα λοιπον ειναι μια οικονομικη επιλογη με πολυ χαμηλο κοστος εαν δεν σε ενδιαφερει η οδηγικη συμπεριφορα με ασφαλεια και καποιες στοιχειωδης ανεσεις.Πουλαμε ενα Κραισλερ 1508 μοντελο 1978 με 400 ευρω......και με ατοκες δοσεις..
-
Πουληθηκε. 350ευρω τοις μετρητοις.
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
Πουληθηκε. 350ευρω τοις μετρητοις.πότε πρόλαβες σε 4 λεπτά ρε θηρίο???
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πουληθηκε. 350ευρω τοις μετρητοις.
πότε πρόλαβες σε 4 λεπτά ρε θηρίο???
Σπύρος
Καθως εγραφα,ρωτησα τον πεθερο μου (ο ιδιοκτητης) αν κανει ατοκες δοσεις και μου ειπε οτι το εκλεισε το Σαβατο με 350ευρω.
Το πηρε καποιος για συλεκτικο! -
Το είχαμε το λάντα παλια.... όπως αναφερθηκε απαραδεκτη συμπεριφορα (πατουσες φρενο και σε πετουσε μια δεξια μια αριστερα, αναλογα με τα κεφια)... δυσκολα να βρεις λαντα 2105 (απο οτι καταλαβα αυτο θες) με σωστη μηχανη και χωρις σκουριες-σαπακια...
παντως η αληθεια ειναι οτι τωρα που τελειωσα τη σχολη σκεφτομαι και εγω να αγορασω κατι αναλογα φθηνο... αλλα φοβαμαι μηπως το θεμα συντηρηση κοστισει πολλα!!!!!
-
δε νομίζετε ότι το θέμα ασφάλεια είναι πιο σημαντικό απ'το κόστος συντήρησης;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
δε νομίζετε ότι το θέμα ασφάλεια είναι πιο σημαντικό απ'το κόστος συντήρησης;Η αλήθεια είναι ότι η ασφάλεια προέχει... και δεν έχω υπόψη μου μια σύγκρουση που θα αποδειχθεί ανεπαρκέστο έως ανύπαρκτο, αλλά πιο απλά πράγματα, ένα φρενάρισμα σε γλιστερό δρόμο, έρχεται και χειμώνας!
Πόσο ασφαλές μπορεί να είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο;
Πέρα από το θέμα της ασφάλειας, σκεφτόμουν για εμένα κάτι σε 106 '92 αλλά διαπίστωσα ότι για να το συντηρήσω τυπικά και σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι απλώς... ασύμφορο!
Δεν έχω την οικονομική πολυτέλεια να αγοράσω καινούριο, ούτε Picanto, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να αγοράσεις μεταχειρισμένο του '80 για κυκλοφορία.
Άσχετο αλλά θυμήθηκα το ανέκδοτο με το LADA,
-πώς δίνεις αξία σε ένα LADA?
-του βάζεις βενζίνη... -
Άλλο Lada, άλλο κορεάτικα. Τα πρώτα ήταν προβληματικά κονσερβοκούτια, τα δεύτερα ήταν αρκετά αξιόπιστα κονσερβοκούτια. Σήμερα βέβαια τα Lada παραμένουν κονσερβοκούτια ενώ τα κορεάτικα κυνηγάνε κατά πόδας τους μεγάλους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άλλο Lada, άλλο κορεάτικα. Τα πρώτα ήταν προβληματικά κονσερβοκούτια, τα δεύτερα ήταν αρκετά αξιόπιστα κονσερβοκούτια. Σήμερα βέβαια τα Lada παραμένουν κονσερβοκούτια ενώ τα κορεάτικα κυνηγάνε κατά πόδας τους μεγάλους.Συμφωνώ! Σε θέμα αξιοπιστίας τα κορεάτικα έχουν πάει πολύ μπροστά. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι σχεδιαστικά -τα περισσότερα είναι για κλάματα...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
παντως η αληθεια ειναι οτι τωρα που τελειωσα τη σχολη σκεφτομαι και εγω να αγορασω κατι αναλογα φθηνο... αλλα φοβαμαι μηπως το θεμα συντηρηση κοστισει πολλα!!!!!
Ε ψιτ! Σε βλέπω!
Για VISA μου έλεγες από κοντά....
Για πρόσεχε.... -
Kai gamo ta amaxia..afou o KIT apo ekei phre empneysh
http://www.celtia.hu/ladaklub/egyeb/video/lbk_ladaraider.mpeg
-
Για μισο λεπτακι. Ποσοι απο εσας εχετε ή ειχατε Lada? Γιατι εγω που εχω ενα απο το 83 εχω να πω τα εξης:
'Σαπακια' και σκουριες, μηδεν....Τρομερη αντοχη σε διαβρωση, κυριως επειδη ειναι το εθνικο αυτοκινητο της Ρωσσιας (χιονια, παγοι, αλατια στους δρομους).
Οδικη συμπεριφορα? Σε οποιον το λεω με κοροιδευει, οποιος το οδηγησει μενει μλκς....Γερνει σαν βαρκα μεν, δεν γλιστραει με τιποτα και εχει τρομερα κρατηματα δε...Και αυτο το λεω με το χερι στην καρδια. Απλως εχει μια ταση να καταστρεφει σινεμπλοκ ευκολα, οποτε αν δεν το προσεχεις το συγκεκριμενο θεμα ειναι λογικο η οδικη συμπεριφορα να πηγαινει περιπατο...
Παντως, ποσα αυτοκινητα 20ετιας ξερετε που να εχουν διπλα ψαλιδια εμπρος?...Μοτερ αλεξισφαιρο....Το μοτερ στο δικο μου αλλαχτηκε προσφατα (μετα απο 21+ χρονια με πολλαααααα χλμ/χρονο, και ενω εδω και ενα χρονο ειχε καμμενη φλατζα και εβγαζα πολυ λαδι απο τις αναθυμιασεις (αλλα απο εξατμιση μηδεν). Τελικα αλλαχτηκε γιατι κοπηκαν οι βασεις του δυναμο που ειναι κομματι (σχεδον, μιλαμε για ρωσσικες πατεντες) του μπλοκ οποτε δεν συμφερει να κατσεις να το φτιαξεις αυτο το πραγμα.
Παντως με το νεο μοτερ (επισης 1.3lt) εχω βαρεσει κατι 180αρες κοντερ, ενω με το παλιο (καμμενο κλπ κλπ) με εχουν μετρησει στα 173 χαω με ρανταρ παρακαλω....)Φρενα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. No further comments..
Εσωτερικο-τριγμοι κλπ κλπ, επισης απαραδεκτα...
Τιμονι απο καραβι, και σε διαμετρο τιμονιου, και σε αισθηση-ταχυτητα...
Παθητικη ασφαλεια, δεν...Μας τελειωσε...Καλυτερα να την ονομαζουμε παθητικη ΑΝασφαλεια..ΥΓ Για να χαρεις πραγματικα αυτο το αυτοκινητο, πρεπει να βρεις ενα αδειο παρκινγκ, μια μερα που να βρεχει....
-
Για καθήστε ρε παιδιά. Απ' ότι ξέρω πολλοί από εμάς ξεκίνησαν να οδηγούν πάνω σε ένα από αυτά τα παλιά fiatoειδή, κανείς μας δεν έπαθε τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι σχολεία και δεν μετανιώνω που ξεκίνησα πάνω σε ένα τέτοιο. Ένα seat 131 για την ακρίβεια μετατροπή σε fiat 131 1600, που ποτέ δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα, ποτέ δεν με πρόδωσε, εκτός αν έκανα εγώ την χοντρή μ...κία.
Εντάξει, δεν είχε φρένα ή ποιότητα κατασκευής, το κιβώτιο ήταν δύσχρηστο και το τιμόνι ασαφές, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον και όλα είναι θέμα συνήθειας...
Πάντως για σκέψου: lada 2105 με μηχανή mirafiori 2000 και υαλοκαθαριστήρες στα πλαϊνά παράθυρα!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για καθήστε ρε παιδιά. Απ' ότι ξέρω πολλοί από εμάς ξεκίνησαν να οδηγούν πάνω σε ένα από αυτά τα παλιά fiatoειδή, κανείς μας δεν έπαθε τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι σχολεία και δεν μετανιώνω που ξεκίνησα πάνω σε ένα τέτοιο.δηλαδή δεν θα προτιμούσες να ξεκινούσες σε ενα σύγχρονο αυτοκίνητο που να τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και άνεσης? εντάξει, αυτη η δυνατότητα υπήρχε τότε αλλα όχι και να θεωρούμε οτι ήταν ασφαλή και να τα υμνούμε.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ε ψιτ! Σε βλέπω!
Για VISA μου έλεγες από κοντά....
Για πρόσεχε....Πολλά πράγματα σκέφτομαι... απλά το Lada το ξερω καλύτερα από αλλα χρεπια, λόγω του οτι το ειχαμε καποτε ... Θα δούμε όμως
-
Μα δεν μίλησα για ασφάλεια. Είπα ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι ιδανικά για ξεκίνημα, είναι σχολεία. Άσε που δεν σε νοιάζει και αν κάνεις και καμιά γρατζουνιά σαν αρχάριος, όσο σε ένα καινούριο. Δηλαδή τα cinque και τα sei που παίρνουν σαν πρώτα αυτοκίνητα οι μπαμπαδες στα καμάρια τους είναι πιο ασφαλή?
Προσωπικά ποτέ δεν μετανιωσα, ούτε πρόκειται, που ξεκίνησα με ένα παλιό αυτοκίνητο. Βλέπω πολλά παιδάκια που ξεκινούν με ένα foolproof μικρομεσαίο, με επιδόσεις πάνω από τις δυνατότητές τους, που τα όριά του είναι πολύ ψηλότερα από τα δικά τους και αναρωτιέμαι πως θα μάθουν να αντιδρούν σωστα σε μια περίεργη κατάσταση με ένα αμάξι που τους τα δίνει όλα μασημένα και έτοιμα. Άσε που αν τα βάλεις σε ένα από αυτά τα παλιά θα βάλουν τα κλάμματα από το πολιτισμικό σοκ...
-
Εγώ πάντως αρνήθηκα να μάθω στο Opel Kadett των γονιών μου και πήρα το Citroen ZX. Του έκανα βέβαια μπόλικα γκρατζουνίσματα στο παρκάρισμα, αλλά όταν έκανα το πραγματικό λάθος κατάφερα να την βγάλω καθαρή (και το αυτοκίνητο άθικτο), ενώ με το Kadett (και το τιμόνι και τα φρένα που δεν είχε) θα είχα καταλήξει σε κολώνα ή σε χαντάκι.
Ερώτηση για Lada