-
Στην Αγγλία δεν υπάρχει αυτό το όνομα ή είναι πολύ ασυνήθιστο. Σε άλλες χώρες είναι εξαιρετικά σπάνιο να το ακούσεις. Ακόμα και στις ηπα (που αρκετοί συνηθίζουν τα κουλά ονόματα) είναι τρομερά σπάνιο να το συναντήσεις.
Το όνομα Thalia από την άλλη δεν ήταν ειδικό για την Ελληνική αγορά. Σιγά μην ασχοληθούν τόσο πολύ μαζί μας! Μοναδική περίπτωση που θυμάμαι να άλλαξε όνομα κάποιο μοντέλο για να εισαχθεί εδώ ήταν το Gredos της Seat, γιατί το Malaga έφερνε άλλους συνειρμούς...
Αλλά και το Moskvich Aleko δεν θα κατάφερνε και πολλά εδώ (εμφανισιακά ήταν αντίγραφο του Simca 1307, αλλά με τελείως ψόφιο μοτέρ κατά μήκος κι όχι - όπως στο Γαλλικό - εγκάρσια).
-
Να προλάβω να το γραψω εγω πριν το γραψει κανας άλλος...
GT με τις νεου τύπου πινακίδες ισως...? -
Ο χρήστης Lazaro έγραψε:
Να προλάβω να το γραψω εγω πριν το γραψει κανας άλλος...
GT με τις νεου τύπου πινακίδες ισως...?ότι πινακίδες και να της βάλεις, η GT είναι μ....άρα!!! Το ότι οι καινούριες πινακίδες είναι τεράστιες, συμφωνώ κι εγώ.
Σπύρος
-
Τό Liana νομίζω ότι στήν Ιαπωνία ονομάζεται.....Aerio!!!!
-
H επίσημη εκδοχή για την προέλευση του ονόματος LIANA ειναι Life In A New Age
Το λέει και στη διαφήμισή του. Για ποια εποχή όμως δεν μας λέει, γιατί η αισθητική του είναι εκτός χρόνου!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό Liana νομίζω ότι στήν Ιαπωνία ονομάζεται.....Aerio!!!!Κάτι σαν το Saab Aero δηλαδή!! χαχαχαχαχαχαχα
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Τό Liana νομίζω ότι στήν Ιαπωνία ονομάζεται.....Aerio!!!!
Κάτι σαν το Saab Aero δηλαδή!! χαχαχαχαχαχαχα
ή.... σαν..... κλ@νιά!
Σπύρος
-
Κι όμως, πιο εύκολα τους έρχεται να πουν το Aerio, παρά το Liana (στην ιαπωνική, το 'λ' δεν υπάρχει ως ήχος, οπότε θα το έλεγαν 'Riana'). Αν ψάξετε λίγο στα anime, θα δείτε πολλά κουλά ονόματα.
-
MICRA MICRA MICRA
-
Skullone, είχα την εντύπωση ότι συνέβαινε το αντίθετο. Δηλαδή, το 'ρ' δεν μπορούν να προφέρουν καλά. Και έχουν κάτι προτάσεις του στυλ 'Γκουντ μόλνινγκ! Γουάτ ε σαλπλάιζ!!!'
Αν κάποιος είναι γνώστης Ιαπωνικής (με πτυχίο και δυνατότητα διδασκαλίας μόνο δεκτοί), ας μας διαφωτίσει!!!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Skullone, είχα την εντύπωση ότι συνέβαινε το αντίθετο. Δηλαδή, το 'ρ' δεν μπορούν να προφέρουν καλά. Και έχουν κάτι προτάσεις του στυλ 'Γκουντ μόλνινγκ! Γουάτ ε σαλπλάιζ!!!'Αν κάποιος είναι γνώστης Ιαπωνικής (με πτυχίο και δυνατότητα διδασκαλίας μόνο δεκτοί), ας μας διαφωτίσει!!!
Φίλε...λολόι,λολόι!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κι όμως, πιο εύκολα τους έρχεται να πουν το Aerio, παρά το Liana (στην ιαπωνική, το 'λ' δεν υπάρχει ως ήχος, οπότε θα το έλεγαν 'Riana'). Αν ψάξετε λίγο στα anime, θα δείτε πολλά κουλά ονόματα.Και το Almera πως το λένε; Αρμέρα;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Skullone, είχα την εντύπωση ότι συνέβαινε το αντίθετο. Δηλαδή, το 'ρ' δεν μπορούν να προφέρουν καλά. Και έχουν κάτι προτάσεις του στυλ 'Γκουντ μόλνινγκ! Γουάτ ε σαλπλάιζ!!!'Αν κάποιος είναι γνώστης Ιαπωνικής (με πτυχίο και δυνατότητα διδασκαλίας μόνο δεκτοί), ας μας διαφωτίσει!!!
Θα γελάσεις, αλλά ο συνάδελφός μου στο γραφείο ξέρει ιαπωνικά (όχι όμως και να γράφει με ιδεογράμματα). Και όντως, το έχω ακούσει και από τον ίδιο, αλλά και από πολύ κόσμο σε διάφορα φόρουμ που ασχολούνται με anime. Μάλιστα, σύμφωνα με το Synth Museum, ήταν γενναία η απόφαση να ονομασθεί Roland η γνωστή εταιρεία κατασκευής μουσικών οργάνων, γιατί το ρημάδι το 'L' δεν μπορούσαν οι Ιάπωνες να το προφέρουν. Αυτό όμως θεωρήθηκε από τους ιθύνοντες ως 'μικρό κακό' μπροστά στη χρήση ενός ονόματος που θα ακουγόταν οικείο στη διεθνή αγορά (που ήταν άλλωστε κι αυτή που τους ενδιέφερε).
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Κι όμως, πιο εύκολα τους έρχεται να πουν το Aerio, παρά το Liana (στην ιαπωνική, το 'λ' δεν υπάρχει ως ήχος, οπότε θα το έλεγαν 'Riana'). Αν ψάξετε λίγο στα anime, θα δείτε πολλά κουλά ονόματα.
Και το Almera πως το λένε; Αρμέρα;
Δεν ξέρω αν έχουν διαφορετική ονομασία. Καλύτερα να ανατρέξουμε στην ιαπωνική ιστοσελίδα για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει άλλο όνομα εκεί (που συμβαίνει σχετικά συχνά άλλωστε στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία). Αλλά αν έχει το ίδιο όνομα, τότε 'Αρμέρα' θα το λένε! Τι να κάνουμε;
-
Το Almera δεν υπάρχει στην αγορά της Ιαπωνίας αλλά υπάρχουν άλλα αποκλειστικά γιαπωνέζικα με ονόματα με 'λ' (Nissan Gloria, Suzuki Lapin, Toyota Will, Toyota Allion κλπ ) πράγμα άξιον απορίας.
-
Φαντάζεσαι όμως πώς τα προφέρουν; Νισσάν Γκρόρια! (για παράδειγμα)
Για περισσότερα, δείτε το http://www.engrish.com (ιστοσελίδα με φαιδρή χρήση της αγγλικής γλώσσας σε ιαπωνικές πινακίδες, συσκευασίες κλπ.).
Το 'engrish' προέρχεται ακριβώς από την απουσία του 'λ' από την ιαπωνική γλώσσα.
-
Στην προσπάθειά τους να βάλουν το 'L'... Ιδού το αποτέλεσμα:
-
Γιαπωνέζικα δεν ξέρω αλλά αν δεν έχουν ήχο για το 'λ' απλά δεν βλέπω πως έχουν μεταφραστεί αυτά τα ονόματα στα λατινικά με 'λ' μέσα.
Για να επανέλθουμε στο θέμα πάντως κατά την γνώμη μου όλα μα όλα τα μικρά αυτοκίνητα κάτω από 4-4.2 μέτρα που έχουν κοτσαρισμένο πορτ-μπαγκάζ είναι φρίκη (βλ. Λιάνα, Κάλος, Αλμπέα, Θάλεια κλπ κλπ κλπ). Θα πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω πως ακόμη και οι 2 πλαϊνές πόρτες σε μικρά αυτοκίνητα του ίδιου ή μικρότερου (ακόμη χειρότερα) μεγέθους χαλάνε το σχέδιο και τα ασχημαίνουν. Η Alfa Romeo το αναγνώρισε αυτό και 'έκρυψε' τις πίσω πόρτες στις 156 (που δεν είναι και πολύ μικρό αμάξι) και κυρίως στις 147 (πάντως ακόμα κι έτσι από το πλάι οι αναλογίες της χαλάνε λόγω της μικρότερης μπροστινής πόρτας - τίποτα άλλο δεν μπορούν να κάνουν όμως). Επίσης να πω ότι τα Vel Satis και Toledo με τους 2.5 όγκους είναι μάλλον χοντροκομμένα και μακάρι να μην γίνουν μόδα γιατί οκ την Renault την καταλαβαίνω έψαχνε τρόπο να πουλήσει σε μια κατηγορία πολύ δύσκολη γι αυτήν, στην Seat τι σκέφτονταν?
ΥΓ. Αναφέρθηκε ότι η 456 είναι άσχημη. Λίγο υπερβολικό κατά την γνώμη μου απλά είναι πολύ αδιάφορη για Ferrari και κάποια φορά που την είδα παρκαρισμένη στον δρόμο μοιάζει ακόμη και για κάποιο γιαπωνέζικο των 30-40000 ευρώ και σίγουρα όχι των 300000 που κοστίζει!
-
Ξεχνάς όμως ότι το Thalia είναι το καλύτερο αυτοκίνητο για συμμορίες ληστών και για μπράβους της μαφίας.
Γιατί;
- Είναι τόσο συνηθισμένο (αφού κυκλοφορούν πάμπολλα ενοικιαστικά), ώστε κανείς δεν του δίνει σημασία.
- Με το 16βάλβιδο 1400άρι μοτέρ και ζανφόρ/αμορτισέρ από 1600άρι Clio (ή και μοτέρ από 1600άρι ή, αν πραγματικά πιστεύεις ότι θα εμπλακείς σε καταδίωξη, 2λιτρο), έχει επαρκές γκάζι.
- Έχει αρκετό χώρο για κλοπιμαία ή για θύμα απαγωγής ή για ένα πτώμα στο πορτ-μπαγκάζ.
- Είναι σχετικά φθηνό.
Βέβαια, οι φουσκωτοί θα στριμωχτούν λίγο στο πίσω κάθισμα, αλλά χαλάλι.
-
Δεν ξέρω για μπράβους αλλά από ότι ξέρω είναι πολύ δημοφιλές στις τάξεις των Τούρκων ταξιτζήδων! (φτιάχνεται εκεί βέβαια)
Το πιο ασχημο αυτοκίνητο που βλέπουμε στους δρόμους