-
Διαβάζοντας τις διάφορες δημοσιεύσεις σε διάφορα θέματα, παρατηρώ ότι αρκετά συχνά καταλήγουμε να διαπληκτιζόμαστε , αν είναι καλύτερη η Α η Β η Γ μάρκα αυτοκίνητου , και ο καθένας προσπαθεί να δικαιολογήσει ή 'επιβάλλει' την άποψη του είτε με σοβαρά επιχειρήματα, είτε όχι.
Το ερώτημα μου είναι το εξής ... ποιοι πιστεύεται ότι είναι πιο 'κολλημένοι' με την επιλογή του αυτοκινήτου τους και το υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια??
ΥΣ. Ελπιζω να μην δίνω αφορμές για νεες 'μαχες', δεν ειναι αυτη η προθεση μου!!!!
-
Διαβάζοντας τις διάφορες δημοσιεύσεις σε διάφορα θέματα, παρατηρώ ότι αρκετά συχνά καταλήγουμε να διαπληκτιζόμαστε , αν είναι καλύτερη η Α η Β η Γ μάρκα αυτοκίνητου , και ο καθένας προσπαθεί να δικαιολογήσει ή 'επιβάλλει' την άποψη του είτε με σοβαρά επιχειρήματα, είτε όχι.
Το ερώτημα μου είναι το εξής ... ποιοι πιστεύεται ότι είναι πιο 'κολλημένοι' με την επιλογή του αυτοκινήτου τους και το υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια??
ΥΣ. Ελπιζω να μην δίνω αφορμές για νεες 'μαχες', δεν ειναι αυτη η προθεση μου!!!!
-
-
η απάντηση είναι προφανής νομίζω... Οι VAGίτες και οι Gruppisti (Alfisti, tifosi κλπ...) φυσικά
(φυσικά ως Gruppista δεν βγάζω την ουρά μου απέξω!)
δύσκολα θ'ακούσεις κάποιον VAGίτη να μη λέει ότι 'Γερμανικά=σκυλιά', 'ουάου ποιότητα', 'χλίδα-πολυτέλεια' κλπ....
εξίσου δύσκολα θ'ακούσεις κάποιον Gruppista να μη μιλάει για 'ψυχή', 'πάθος', 'Cuore sportivo' κλπ....
επειδή πάντως στη δημοσκόπηση έχουμε μόνο μια επιλογή, και για να μην πέσει να με πλακώσει το σπίτι μου, ψηφίζω τους γερμανούς
Σπύρος
-
και κάτι που με ενοχλεί:
ως τώρα έχουν ψηφίσει 8 άτομα και έχει απαντήσει μόνο ένας, εγώ δηλαδή... γιατί ρε παιδιά? Βαριέστε να αιτιολογήσετε την ψήφο σας ή ψηφίζετε για να ψηφίσετε??? Καλό θα ήταν να διαβάζουμε και την άποψη αυτών που ψήφισαν!
Σπύρος
-
Σ'αυτό το forum πιστεύω (και δεν νομίζω να είμαι ο μόνος) οι Alfaκηδες δεν σε αφήνουν σε χλωρό κλαρί αμα πεις κακιά κουβέντα για Alfa!!!
Ή μάλλον, χωρίς να πεις κακιά κουβέντα, αλλά έστω και να πεις οτι η Alfa είναι καλή αλλά όχι η καλύτερη!!!!
Μαύρο φίδι που σ'έφαγε!!!
Ο καθένας λίγο πολύ έχει το κόλλημά του, δε λέω. Εγώ προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω άλλο αμάξι από Honda. Γνωρίζω όμως τα ελαττώματά τους και γι'αυτό δεν 'πολεμάω' να αποδείξω την αξία τους. Για την ακρίβεια ένα Honda δεν θα το προτείνω ποτέ σαν αγορά παρά μόνο αν με ρωτήσουν συγκεκριμένα για Honda (Γιώργο? ).
-
Πάντως παλαιότερα υπήρχε αντίστοιχη ψηφοφορία.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
και κάτι που με ενοχλεί:ως τώρα έχουν ψηφίσει 8 άτομα και έχει απαντήσει μόνο ένας, εγώ δηλαδή... γιατί ρε παιδιά? Βαριέστε να αιτιολογήσετε την ψήφο σας ή ψηφίζετε για να ψηφίσετε??? Καλό θα ήταν να διαβάζουμε και την άποψη αυτών που ψήφισαν!
Σπύρος
Εχεις δικιο Σπύρο...
Μεχρι προτεινος ειχα την αισθηση οτι κωλλημενοι ηταν ΟΙ VAGιτες, αλλα σιγά-σιγά διαπιστωνω οτι και οι αλφιστες ακολουθουν κατα ποδας με ισχυρεί δυναμική..
Παντως ψηφισα Γερμανους , μιας και δεν ξερω πως γινεται να ψηφιζεις δυο, please help me, λογο διαχρονικου κωλληματος!! -
Νομιζω οτι ειναι προφανες απο ολες τις συζητησεις που γινονται εδω:
Οι ''Ιταλοι'', καθως ειναι οι μονοι που τα προβληματα του αυτοκινητου τους τα ονομαζουν ''ψυχη''-''χαρακτηρα'' κ.λ.π. ... -
Ίσως θα ήταν καλύτερα να το προσδιορίσουμε σε επίπεδο συγκεκριμένης μάρκας/μοντέλου και όχι χώρας κατασκευής ... Σε αυτή την περίπτωση το δικό μου top 5, ταξινομημένo κατά φθίνοντα βαθμό κολλήματος, θα ήταν:
- Honda
- Alfa Romeo
- The 106rallye/gti league (Peugeot)
- The 1.8lt 20vt league (Group VAG)
- BMW
-
Ψηφιζω Ιταλια. Γενικα εχω κολλημα με τα Ιταλικα αυτοκινητα. Δεν απορριπτω αλλες αυτοκινητοβιομηχανιες μια κ ολοι εχουν κατι καλο να επιδειξουν.
Αλλα οπως ειπα τα Ιταλικα παντα τα κοιτουσα αλλιως! Κ αποδεδειγμενα οταν πραγματικα θελουν κανουν θαυματα. -
Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσει ο συγγραφέας του θέματος -ή όποιος άλλος επιθυμεί- τι εστί 'κόλλημα'. Το να έχεις ξακεθαρισμένη άποψη πάνω σε ένα θέμα; Το να έχεις ξεκάθαρα γούστα και να αρέσκεσαι σε πράγματα που συνάδουν με την αισθητική σου και όχι να σε τραβάει κατά καιρούς η μόδα και οι τάσεις εκεί που θέλουν; Το να υπερισχύει ο συναισθηματισμός που τρέφεις για κάτι που αγαπάς πολύ χωρίς να υπολογίζεις κάποια άσχημα στοιχεία που μπορεί να συνεπάγεται αυτό; Το να είσαι ασυμβίβαστος και να έχεις σταθερές απόψεις;
Ή μήπως αντίθετα 'κόλλημα' σημαίνει να μην έχω δική μου, ξεκάθαρη άποψη, αλλά να ακολουθώ κάθε φορά τις τάσεις και επιλογές που επιβάλλει η μόδα της εκάστοτε εποχής και να αλλάζω απόψεις σαν τα πουκάμισα; Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει κάποτε πως η μόδα είναι κάτι τόσο άσχημο και αντιαισθητικό που θα πρέπει αναγκαστικά να το αλλάζεις και να το αναθεωρείς κάθε 6 μήνες.
Αν δε γνωρίζουμε επακριβώς τι ρωτάει ο συγγραφέας του θέματος πως είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση;
-
Ιταλούς κι εγώ είναι λιιιιιιγο πιο φανατικοί από τους 'Γερμανούς'
Το γερμανικό λόμπι πάντως αποτελείται από VAG & BMW (ευτυχώς δεν υποστηρίζουν πολύ τις Merc ) και το ιταλικό ουσιαστικά μόνο Alfa (γιατί οι άλλες απλώς υπάρχουν )
εγώ για μία ακόμα φορά δεν ανήκω πουθενά, αφού λόγω Τσεχίας δεν είμαι στην ψηφοφορία
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Οι ''Ιταλοι'', καθως ειναι οι μονοι που τα προβληματα του αυτοκινητου τους τα ονομαζουν ''ψυχη''-''χαρακτηρα'' κ.λ.π. ...Δεν ειναι απολυτα ετσι! Γιατι μονο τα Ιταλικα χαλανε; Δηλαδη οταν χαλαει γερμανικο εξαρτημα σε Ιταλικο αυτοκινητο; Ειδικοτερα τωρα πια δεν ειναι εγγυηση το να εχεις Golf ή κατι αλλο Γερμανικο. Εχει κλεισει η ψαλιδα σε πολλα πραγματα οπως ποιοτητα κ παθητικη ασφαλεια.
Αλλα η συζητηση δεν ειναι για το ποιο χαλαει κ πιο οχι, το θεμα ειναι τι ουσιαστικα 'γουσταρει' ο καθενας. Μην μπουμε σε διαφωνιες κ κριτικες για το τι αρεσει στον καθενα. -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Οι ''Ιταλοι'', καθως ειναι οι μονοι που τα προβληματα του αυτοκινητου τους τα ονομαζουν ''ψυχη''-''χαρακτηρα'' κ.λ.π. ...Δεν ειναι απολυτα ετσι! Γιατι μονο τα Ιταλικα χαλανε; Δηλαδη οταν χαλαει γερμανικο εξαρτημα σε Ιταλικο αυτοκινητο;
Πέστα Χρυσόστομε!!! Όσοι έχουν Άλφα 33 γνωρίζουν καλά τι εστί κρεμαγιέρα 'ZF'. Τους έχει βγει το λάδι....
-
Ώχ.......
kleisj, πιστεύω δίνεις την πρώτη επιβεβαίωση για την ψηφοφορία!
Ο nkaragou δεν είπε οτι μόνο τα Ιταλικά χαλάνε. Ακόμη και τα πιο αξιόπιστα να ήταν, οι οπαδοί τους τις βλάβες τους θα τις εκλάμβαναν σαν πρωτερήματα.
Δεν μίλησε για αξιοπιστία. Για μέγεθος κολλήματος μίλησε.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Αλλα η συζητηση δεν ειναι για το ποιο χαλαει κ πιο οχι, το θεμα ειναι τι ουσιαστικα 'γουσταρει' ο καθενας. Μην μπουμε σε διαφωνιες κ κριτικες για το τι αρεσει στον καθενα.
νομίζω έχεις λάθος, η συζήτηση είναι για το ποιος πιστεύουμε ότι είναι ο πιο 'κολλημένος'. Ας μας διαφωτίσει και ο GFON που άνοιξε το τόπικ...
Σπύρος
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσει ο συγγραφέας του θέματος -ή όποιος άλλος επιθυμεί- τι εστί 'κόλλημα'.Να σου πω πως καταλαβαίνω εγώ το 'Κόλλημα' στα πλαίσια αυτής της κουβέντας ... 'Κόλλημα' είναι το να αποδίδει κανείς, αυθαίρετα και αναπόδεικτα, ιδιότητες και χαρακτηριστικά (είτε αρνητικά είτε θετικά) συλλήβδην σε μια κατηγορία οχημάτων βασισμένος αφενός στην χώρα προέλευσης τους και αφετέρου στις ιστορικές καταβολές και στα (συνηθέστατα) φανταστικά γνωρίσματα της κατασκευάστριας εταιρείας τους.
Σταχυολογώ τυπικά παραδείγματα που έχω διαβάσει:
'Τα honda δεν στρίβουν'
'Οι γερμανικοί θερμοσίφωνες'
'H alfa είναι τα μόνα αυτοκίνητα που έχουν ψυχή'
'Οι μπέμπες είναι γκομενοπαγίδες' κτλ κτλ' -
[>quote='Krusenstern']>Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Αλλα η συζητηση δεν ειναι για το ποιο χαλαει κ πιο οχι, το θεμα ειναι τι ουσιαστικα 'γουσταρει' ο καθενας. Μην μπουμε σε διαφωνιες κ κριτικες για το τι αρεσει στον καθενα.
νομίζω έχεις λάθος, η συζήτηση είναι για το ποιος πιστεύουμε ότι είναι ο πιο 'κολλημένος'. Ας μας διαφωτίσει και ο GFON που άνοιξε το τόπικ...
Σπύρος
[/quote]
Παρόν...
Ο Σπύρος εχει δικιο, το θεμα ειναι ποιος πιστευεται οτι ειναι πιο κωλλημενος με την επιλογη του αυτοκινητου του, ΟΧΙ ποια ειναι πιο αξιοπιστα ή πια χαλανε,ή τι μας αρεσει!!
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσει ο συγγραφέας του θέματος -ή όποιος άλλος επιθυμεί- τι εστί 'κόλλημα'.
Να σου πω πως καταλαβαίνω εγώ το 'Κόλλημα' στα πλαίσια αυτής της κουβέντας ... 'Κόλλημα' είναι το να αποδίδει κανείς, αυθαίρετα και αναπόδεικτα, ιδιότητες και χαρακτηριστικά (είτε αρνητικά είτε θετικά) συλλήβδην σε μια κατηγορία οχημάτων βασισμένος αφενός στην χώρα προέλευσης τους και αφετέρου στις ιστορικές καταβολές και στα (συνηθέστατα) φανταστικά γνωρίσματα της κατασκευάστριας εταιρείας τους.
Σταχυολογώ τυπικά παραδείγματα που έχω διαβάσει:
'Τα honda δεν στρίβουν'
'Οι γερμανικοί θερμοσίφωνες'
'H alfa είναι τα μόνα αυτοκίνητα που έχουν ψυχή'
'Οι μπέμπες είναι γκομενοπαγίδες' κτλ κτλ'Σωστός στον ορισμό που έδωσες αλλά νομίζω πως τα παραδείγματα που παρέθεσες δεν με πείθουν...
'Τα honda δεν στρίβουν'
Αυτό δεν είναι και τόσο αυθαίρετο αν και σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως γενίκευση. Και δεν είναι αυθαίρετο γιατί έχω ένα κάρο έγκυρων περιοδικών που το υπογράφουν. Σίγουρα όμως αυτό ίσχυε σε παλιότερες εποχές -ίσως έως τα τέλη του '90- και όχι σήμερα.'Οι γερμανικοί θερμοσίφωνες'
Εγώ τα λέω πλυντήρια. Γιατί; Διότι κάνουν τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκαν αρκετά καλά (δε φημίζονται και για την αξιοπιστία τους) αλλά από κει και πέρα δεν έχουν να μας πουν απολύτως τίποτα. Και αυτό είναι γενικώς αποδεκτό. Γιατί αυτοκίνηση δε σημαίνει κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά. Δεν είναι εργολαβία. Είναι κάτι παραπάνω πιστεύω... Και η γενική θεώρηση των Γερμανόφιλων για το αυτοκίνητο είναι: 'Το καλό αυτοκίνητο πρέπει να είναι σαν το πλυντήριο'. Δική τους άποψη είναι, μη σε εκπλήσσει! Γενικά αποδεκτό και αυτό!'H alfa είναι τα μόνα αυτοκίνητα που έχουν ψυχή'
Λάθος! Υπάρχουν αρκετές ακόμη μάρκες και ως επί το πλείστον Ιταλικές. Αλλά για να μην αρχίσουμε να θεωρούμαστε τρελοί, ας ορίσουμε τι σημαίνει 'ψυχή' τελικά. Ψυχή είναι κάτι που πιστεύουμε/ελπίζουμε πως υπάρχει, δεν το βλέπουμε και μας προκαλεί δέος. Το κυριότερο. Είναι και θα παραμείνει αναπόδεικτη και ανεξήγητη. Είναι κάτι που διεγείρει τα συναισθήματά σου και επικοινωνεί μαζί σου με ένα τρόπο αλλόκοτο και τελείως ανεξήγητο. Όμως η ψυχη για να μπορέσει να δηλώσει την παρουσία της απαιτείται και πομπός και δέκτης. Απλά ρώτα έναν πραγματικό Αλφίστα γιατί κάθεται και δίνει εκατομμύρια για να ανακατασκευάσει την παλιά Giulia του. Δε θα πάρεις απάντηση. Ο συγκεκριμένος κύριος κάτι έχει βρει εκεί μέσα που επικοινωνεί μαζί του. Ο κύριος είναι πολύ καλός δέκτης. Ως καλός δέκτης που είναι δώστου εσύ ένα VW ή ένα BMW και ρώτα τον αν του προκαλεί τα ίδια συναισθήματα με την Άλφα. Θα σου πει 'και βέβαια όχι' χωρίς καν να μπορεί να ξεκαθαρίσει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των συναισθημάτων αυτών. Είναι τρελός; Εσύ θα μου πεις! Και αντίθετα ρώτα τον ιδιοκτήτη ενός VW αν το αυτοκίνητό του του προκαλεί κάποια ιδιαίτερα συναισθήματα. Η απάντηση θα είναι όχι ή θα σου πει 'είναι σκυλί...δεν παθαίνει τίποτα'. Στο ίδιο άτομο τώρα δώσε την Giulia και ρώτα τον το ίδιο. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι 'όχι, ένα κάρο σάπιες λαμαρίνες είναι'. Ο τελευταίος κύριος δεν είναι καθόλου καλός δέκτης. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγόρασε VW. Δεν μπορεί να είναι όλοι καλοί δέκτες σε αυτή τη ζωή!!!'Οι μπέμπες είναι γκομενοπαγίδες'
Και εδώ χρειάζεται πομπός και δέκτης, αλλά νομίζω πως αν ασχοληθούμε με τέτοια θέματα θα πρέπει να το κάνουμε στο φόρουμ του Max Power και όχι σε αυτό των 4Τροχών. Γενικά αποδεκτό και αυτό!
Περί "κολλημάτων"....