-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Παντως το ολο θεμα εχει καταντησει...καπως...
Το θεμα μας ειναι ( ηταν? ποιο απο τα δυο τα καταφερνει καλυτερα στους περισσοτερους επιμερους τομεις.
Δηλαδη, αν βαθμολογουσατε καθε τομεα χωριστα ποιο θα ειχε το καλυτερο συνολο?
Αν βαλουμε κατω ολους τους τομεις που χαρακτηριζουν ενα αυτοκινητο θα δουμε, νομιζω, ολοι οτι καποιοι απο αυτους τους τομεις μας ενδιαφερουν απο πολυ λιγο εως καθολου...
Οποτε το να προσπαθουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλον για το ποιο αυτοκινητο ειναι καλυτερο ειναι ασκοπο...
Μηπως θα επρεπε να δημιουργησουμε μια λιστα με τους τομεις που απαρτιζουν το καθε αυτοκινητο και να δινουμε μια βαθμολογια???Οι ανάγκες όμως του καθενός και τα κριτήρια είναι υποκειμενικά. Όπως και το τι είναι ωραίο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Οι ανάγκες όμως του καθενός και τα κριτήρια είναι υποκειμενικά. Όπως και το τι είναι ωραίο.
Αυτο ειναι σιγουρο!
Και ακριβως ετσι πρεπει να κρινουμε καθε αυτοκινητο!
Εκτος απο τους τομεις: επιδοσεις, καταναλωση, τιμη, αξιοπιστια, συντηρηση (τιμες service κ.λ.π), εξοπλισμος, ολοι οι υπολοιποι τομεις ειναι υποκειμενικοι (ακομη και το ''κρατημα''). -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ενταξει ρε παιδια ενα ΤΟΣΟ μεγαλο προβλημα το λετε και το ξαναλετε συνεχεια..
Εχω ξαναπει θελετε να απαριθμησουμε προβληματα Ιταλικων??
Μηπως οι πορτες-τσιγαροχαρτα των Ιαπωνικων ειναι καλυτερες γιατι δε χρειαζονται αλλαγη γρυλλου???Ναί, είναι μεγάλο το πρόβλημα γιατί ούτε σε Hyundai της δεκαετίας του 80 δέν πέφτανε τα παράθυρα
Έπειτα το Golf είναι σημαντικά ακριβώτερο απο τους ανταγωνιστές του, επομένως ο πελάτης περιμένει να έχει και καλύτερη ποιότητα απ' αυτούς.
Δεν απορείς που ενώ είναι πιο ακριβό είναι σε μαγάλο ποσοστό σε πωλήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο? Μήπως τελικά όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια?
-
Το Golf έχει καλό όνομα που έχει 'χτιστεί' εδώ και δεκαετίες. Αν όμως συνεχίσουν το βιολάκι τους οι Γερμανοί, κάποια στιγμή θα ξεφτίσει ο μύθος και θ'ακολουθήσει το σιχτίρισμα.
Εγώ θα ήθελα πολύ να πάρω γκολφάκι, αλλά μετά απ'όσα είδα και άκουσα ούτε απ΄έξω δεν πέρασα. Άμα διορθωθούν, εδώ είμαστε. Ίσως το Golf Χ να είναι φοβερό και τρομερό, αλλά ενδιάμεσα πρέπει να βελτιώσουν πολλά και κυριότερα τις τιμές και τα service τους (μαζί με τη διάρκεια της εγγύησης). -
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
καλώς τα παλικάρια απ'το vwclub.... είσαι σίγουρος ότι εννοείς αυτό που λες? βαρύ αμάξι = ασφαλές αμάξι??? ποιός νόμος της φυσικής μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό που λες???
Σπύρος
Κλείσε την πόρτα ενός Γερμανικού αμαξιού και θα καταλάβεις και στην πράξη τι εννοώ. Να φανταστώ ότι ο νόμος περί ευστάθειας είναι ο καταλληλότερος? Δεν ξέρω... Φυσικός δεν είμαι! Πήγαινε μέχρι Λουτράκι με το YARIS σου και μετά κάνε την ίδια διαδρομή με ένα Γερμανικό... Θα καταλάβεις και μόνος σου ποιός είναι ο νόμος...
Κλείνεις την πόρτα ενός γερμανικού και σου πέφτει το... παράθυρο!
Sorry δεν άντεξα
Ενταξει ρε παιδια ενα ΤΟΣΟ μεγαλο προβλημα το λετε και το ξαναλετε συνεχεια..
Εχω ξαναπει θελετε να απαριθμησουμε προβληματα Ιταλικων??
Μηπως οι πορτες-τσιγαροχαρτα των Ιαπωνικων ειναι καλυτερες γιατι δε χρειαζονται αλλαγη γρυλλου???αυτος που θα παρει ιταλικο θα το παρει γαι συγγεκριμενο λογοκαι ασ ξερει οτι θα του βγαλει ψιλοπροβληματα..αυτος που θα παρει ομως γερμανικο τπου θα το παει για την αξιοποιστια,το ξερει οτι ...θα του χαλαει???
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
αυτος που θα παρει ιταλικο θα το παρει γαι συγγεκριμενο λογοκαι ασ ξερει οτι θα του βγαλει ψιλοπροβληματα..αυτος που θα παρει ομως γερμανικο τπου θα το παει για την αξιοποιστια,το ξερει οτι ...θα του χαλαει???Μου δινεις τωρα πατημα να σου δωσω μια απαντηση που με προκαλει το ονομα σου εδω και μερες......
Οταν ο πατερας μου παραγγειλε το Δεκεμβριο του 1997 την 156(μολις ειχε βγει) και περιμενε και τρεις μηνες για να ερθει ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ!!!!!!
Εσυ που ηξερες και την αγορασες τι να σου πω... -
αυτος που θα παρει ιταλικο θα το παρει γαι συγγεκριμενο λογοκαι ασ ξερει οτι θα του βγαλει ψιλοπροβληματα..αυτος που θα παρει ομως γερμανικο τπου θα το παει για την αξιοποιστια,το ξερει οτι ...θα του χαλαει???
Μου δινεις τωρα πατημα να σου δωσω μια απαντηση που με προκαλει το ονομα σου εδω και μερες......
Οταν ο πατερας μου παραγγειλε το Δεκεμβριο του 1997 την 156(μολις ειχε βγει) και περιμενε και τρεις μηνες για να ερθει ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ!!!!!!
Εσυ που ηξερες και την αγορασες τι να σου πω...Αυτό σημαίνει απλούστατα ότι ο πατέρας σου δεν ήταν συνειδητοποιημένος αγοραστής Άλφα. Ο 'alfa 156' έγραψε: 'αυτος που θα παρει ιταλικο θα το παρει γαι συγγεκριμενο λογο'. Aς διαβάζουμε πρώτα αυτό στο οποίο υποτίθεται πως απαντάμε....
La notte sulle montagne è nera
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
αυτος που θα παρει ιταλικο θα το παρει γαι συγγεκριμενο λογοκαι ασ ξερει οτι θα του βγαλει ψιλοπροβληματα..αυτος που θα παρει ομως γερμανικο τπου θα το παει για την αξιοποιστια,το ξερει οτι ...θα του χαλαει???
Μου δινεις τωρα πατημα να σου δωσω μια απαντηση που με προκαλει το ονομα σου εδω και μερες......
Εσυ που ηξερες και την αγορασες τι να σου πω...Αυτό σημαίνει απλούστατα ότι ο πατέρας σου δεν ήταν συνειδητοποιημένος αγοραστής Άλφα. Ο 'alfa 156' έγραψε: 'αυτος που θα παρει ιταλικο θα το παρει γαι συγγεκριμενο λογο'. Aς διαβάζουμε πρώτα αυτό στο οποίο υποτίθεται πως απαντάμε....
La notte sulle montagne è nera
Εχεις ρολο δικηγορου μεσα στο chat??
Οι τεραστιες πωλησεις που εκανε(στο παρελθον...) η 156 σημαινει οτι, μαζι με τον πατερα μου,το αγορασαν πολυ 'μη συνειδητοποιημενοι'.Γι'αυτο και θεωρηθηκε πετυχημενο μοντελο ως προς τις πωλησεις.
Αν αγοραζαν Alfa μονο οι 'συνειδητοποιημενοι' θα ειχαν κλεισει πολλες αντιπροσωπειες!!
Παντως μαθαινουμε καινουργιους ορους...'συνειδητοποιημενος αγοραστης alfa'..Τωρα που το ξανασκεφτομαι καλυτερα που ο πατερας μου δεν ειναι απ'αυτους.Δε θα συνεννοουμασταν ποτε!!!! -
παλι στις αλφουλες γυρισε το θεμα...........
-
Πρίν απο αρκετά χρόνια οι παλαιότεροι λέγανε. Για να διαλέξεις γερό και καλό αυτοκίνητο κοίταξε τι κυκλοφορεί περισσότερο σε ταξί. Τι θέλω να πώ με αυτό Κάθε προϊόν ψηφίζεται απο το αγοραστικό κοινό για την αξιοπιστία του, και τα υπόλοιπα περί συνειδητοποιημένους αγοραστές είναι φιλολογίες. Και μια και μιλάμε για to Grouppo. Για πήτε μας τι πουλάει και σε τη οικονομική κατάσταση βρίσκεται? Πόσες φορές έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής? Πόσες οικονομικές εννέσεις του έχουν κάνει για να σταθεί στα πόδια του? Θα μου πείτε ίσως ότι δεν υπάρχουν και τόσοι συνειδητοποιημένοι αγορστές για να το στιρήξουν. Τι τα θέλεται όμως, ούτε το οικόσημο της AlfaRomeo δείχνει να τραβά ούτε ο θυρεός της Lancia, ούτε και το λογότυπο FIAT. Απλά υπάρχουν και αυτά στην αγορά και τίποτα παραπάνω, αλλά και πάντα θα βρίσκονται υπό την αμφισβοίτηση του αγοραστικού κοινού. Απο την αντίπερα όχθη για δείτε τι έκανε το σηματάκι της VW. Πήρε μια SEAT απο την αφάνεια και την έκανε κορυφή. Πήρε μια SKODA που μέχρι πρόσφατα και μόνο στο άκουσμα του ονόματος αυτού γελάγαμε προκαταβολικά, και την έκανε φίρμα. Δεκάδες σελίδες έχουν γραφτεί εδώ σε αυτό το forum για τα Octavia και τα συστήματα τετρακίνησης του Haldex, μάλντεξ και άλλα χριστούγεννα. Τυχαία άραγε γίναν αυτά? Οχι βέβαια, βλέπετε ότι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αγοραστικού κοινού, μάλλον ασυνείδητο θα έλεγα, που όμως δείχνει να εμπιστεύεται απεριόριστα το όνομα VAG, και ας πέφτουν τα τζάμια απο τα παράθυρα σε κάθε κλείσιμο πόρτας Golf (χαζός που είναι ο κόσμος). Και το Grouppo τι έχει να αντιπαρατάξει? Καλό προϊόν, και... ρομαντικούς, αλλά και προ-παντώς συνειδητοποιημένους αγοραστές. Ε! δε νομίζω ότι αυτό φτάνει. Πάντως προσωπική μου άποψη για το ότι δεν τα κατάφερε το 2000 είναι ότι το οι ιδέες του Grouppo έχουν μείνει στην 10ετία του 1970, που τότε πράγματι κυριαρχούσε (με τα διπλά de-lorto και τους διπλούς εκκεντροφόρους επι-κεφαλής). Τέλος για τους Ιαπωνέζους που κάποιοι τόσο τους απαξιούν, μας αρέσει ή όχι είναι η οικονομικά ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη, και άν το θελήσουν αγοράζουν όλο το Gruppo και την VAG μαζί. Βέβαια στον πάτο της γραφής ο καθένας μας επιλέγει αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει. Αλλά μη τρέχουμε σε συγγρίσεις γιατί το Grouppo δεν τους αντέχει!
Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω τον όρο 'Alfisti'?, δηλαδή υπάρχουν και 'Fordisti'? 'Volkswagenisti'? 'Seatisti'? 'Toyotisti'? 'Mercendisti'? 'BMWdisti'? 'Volvisti'? και το λουρί της μάνας? -
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Πρίν απο αρκετά χρόνια οι παλαιότεροι λέγανε. Για να διαλέξεις γερό και καλό αυτοκίνητο κοίταξε τι κυκλοφορεί περισσότερο σε ταξί. Τι θέλω να πώ με αυτό Κάθε προϊόν ψηφίζεται απο το αγοραστικό κοινό για την αξιοπιστία του, και τα υπόλοιπα περί συνειδητοποιημένους αγοραστές είναι φιλολογίες. Και μια και μιλάμε για to Grouppo. Για πήτε μας τι πουλάει και σε τη οικονομική κατάσταση βρίσκεται? Πόσες φορές έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής? Πόσες οικονομικές εννέσεις του έχουν κάνει για να σταθεί στα πόδια του? Θα μου πείτε ίσως ότι δεν υπάρχουν και τόσοι συνειδητοποιημένοι αγορστές για να το στιρήξουν. Τι τα θέλεται όμως, ούτε το οικόσημο της AlfaRomeo δείχνει να τραβά ούτε ο θυρεός της Lancia, ούτε και το λογότυπο FIAT. Απλά υπάρχουν και αυτά στην αγορά και τίποτα παραπάνω, αλλά και πάντα θα βρίσκονται υπό την αμφισβοίτηση του αγοραστικού κοινού. Απο την αντίπερα όχθη για δείτε τι έκανε το σηματάκι της VW. Πήρε μια SEAT απο την αφάνεια και την έκανε κορυφή. Πήρε μια SKODA που μέχρι πρόσφατα και μόνο στο άκουσμα του ονόματος αυτού γελάγαμε προκαταβολικά, και την έκανε φίρμα. Δεκάδες σελίδες έχουν γραφτεί εδώ σε αυτό το forum για τα Octavia και τα συστήματα τετρακίνησης του Haldex, μάλντεξ και άλλα χριστούγεννα. Τυχαία άραγε γίναν αυτά? Οχι βέβαια, βλέπετε ότι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αγοραστικού κοινού, μάλλον ασυνείδητο θα έλεγα, που όμως δείχνει να εμπιστεύεται απεριόριστα το όνομα VAG, και ας πέφτουν τα τζάμια απο τα παράθυρα σε κάθε κλείσιμο πόρτας Golf (χαζός που είναι ο κόσμος). Και το Grouppo τι έχει να αντιπαρατάξει? Καλό προϊόν, και... ρομαντικούς, αλλά και προ-παντώς συνειδητοποιημένους αγοραστές. Ε! δε νομίζω ότι αυτό φτάνει. Πάντως προσωπική μου άποψη για το ότι δεν τα κατάφερε το 2000 είναι ότι το οι ιδέες του Grouppo έχουν μείνει στην 10ετία του 1970, που τότε πράγματι κυριαρχούσε (με τα διπλά de-lorto και τους διπλούς εκκεντροφόρους επι-κεφαλής). Τέλος για τους Ιαπωνέζους που κάποιοι τόσο τους απαξιούν, μας αρέσει ή όχι είναι η οικονομικά ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη, και άν το θελήσουν αγοράζουν όλο το Gruppo και την VAG μαζί. Βέβαια στον πάτο της γραφής ο καθένας μας επιλέγει αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει. Αλλά μη τρέχουμε σε συγγρίσεις γιατί το Grouppo δεν τους αντέχει!
Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω τον όρο 'Alfisti'?, δηλαδή υπάρχουν και 'Fordisti'? 'Volkswagenisti'? 'Seatisti'? 'Toyotisti'? 'Mercendisti'? 'BMWdisti'? 'Volvisti'? και το λουρί της μάνας?εχεισ δει πολλα πασατ,α4,ταξι?για ρωτα αυτους που εχχουνε σκοντα τι προβληματα εχουνε,μια και μιλησες για ταξι.
εχω φιλον στην τροχαια αιγαλεο και οταν τον ειχα ρωτησει σχετικα με τα οκταβια που εχουν μου ειπε ατελειωτα ηλεκτρικα προβληματα...
α,οσο για τα γιαπωνεζικα..συμφωνω οτι ειναι η μεγαλυτερη βιομηχανια στον κοσμο...και βεβαια για την αξιοποιστια τους! -
Χμμμ... Εγώ πάντως δεν βλέπω πολλά VAG ταξί Βλέπω Γιαπωνέζικα συνέχεια, μόνο λίγα Octavia βλέπω (κάτι Toledo έχουν, όπως λέει και ο G60POWER, ανακυκλωθεί ήδη ).
Και, αν δεν κάνω λάθος, η AlfaRomeo είναι η μόνη εταιρία του Gruppo (εκτός βέβαια από Ferrari-Maserati που δεν 'ανήκουν' στη Fiat) που είναι κερδοφόρα και βγάζει αξιοπρόσεκτα αυτοκίνητα (εξακολουθώ να πιστεύω πως η επιτυχία της AlfaRomeo είναι σε ένα βαθμό υπεύθυνη για το χάλι της Fiat (επειδή την 'ανάγκασε', για να μην έχει επικαλυπτόμενες γκάμες, να μην βγάζει σέξι και σπορτιβ αυτοκίνητα) αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε off topic)
-
Στην αγγλία έχουν αρκετά Audi station wagon και βανάκια VW για ταξί.
-
Εσυ που ηξερες και την αγορασες τι να σου πω...απο τοτε μεχρι τωρα ομως....περασαν αρκετα χρονια.
γιατι αν επερνε vag και του χαλαγε,που θα χαλαγε σιγουρα,τοτε τι θα ελεγε?οτι δεν πειραζει επειδη ειναι γερμανικο?
γνωριζε ο πατερα σου οτι ειναι το μονο αυτοκινητο σε αυτη την κατηγορια,με διπλα ψαλιδια μπροστα,κρεμαγιερα 2.2 στροφες,οκταμπουζο μοτερ με αλογα αρκετα για την κατηγορια του,και φρενα αγκυρες ?
αν το πηρε για να μην τριζει,εχασε!ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΣΠΟΡ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ!! -
Εσυ που ηξερες και την αγορασες τι να σου πω...απο τοτε μεχρι τωρα ομως....περασαν αρκετα χρονια.
γιατι αν επερνε vag και του χαλαγε,που θα χαλαγε σιγουρα,τοτε τι θα ελεγε?οτι δεν πειραζει επειδη ειναι γερμανικο?
γνωριζε ο πατερα σου οτι ειναι το μονο αυτοκινητο σε αυτη τηνκατηγορια,με διπλα ψαλιδια μπροστα,κρεμαγιερα 2.2 στροφες,οκταμπουζο μοτερ με αλογα αρκετα για την κατηγορια του,και φρενα αγκυρες ?
αν το πηρε για να μην τριζει,εχασε!ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΣΠΟΡ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ!!Ολες οι BMW !!!
-
μπα?απο ποτε η μπε εμ βε εχει twin spark moter?.2.2 στροφες κρεμαγιερα????????1.6 120 αλογα????πιο μοντελο ειναι αυτο και δεν το ξερω?
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον trelovet. Όσό για τα Octavia ταξί, ξέρω αρκετούς κατόχους που είναι υπερευχαριστημένοι με την αγορά τους εδώ κ χρόνια. Κ κάτι άλλο μιλάμε για ταξί που πολλές φορές φθάνουν κ 500 με 700 χιλιόμετρα ημερησίως κ μέσα στην πόλυ κ στην κίνηση.
-
μπα?απο ποτε η μπε εμ βε εχει twin spark moter?.2.2 στροφες κρεμαγιερα????????1.6 120 αλογα????πιο μοντελο ειναι αυτο και δεν το ξερω?τώρα βγάλαμε κ τις BMW κατώτερες των alfa;
ΝΤΡΟΠΗ -
Ο χρήστης dahlback έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με τον trelovet. Όσό για τα Octavia ταξί, ξέρω αρκετούς κατόχους που είναι υπερευχαριστημένοι με την αγορά τους εδώ κ χρόνια. Κ κάτι άλλο μιλάμε για ταξί που πολλές φορές φθάνουν κ 500 με 700 χιλιόμετρα ημερησίως κ μέσα στην πόλυ κ στην κίνηση.αν ρωτήσεις ταξιτζή ποιό είναι το καλύτερο ταξί ένα πράγμα θα σου πει:
Toyota Carina 1ης, 2ης, 3ης γενιάς, Corona (έτσι έλεγαν την Diesel Carina από κάποια στιγμή και μετά), Avensis I και II....
ξέρω αρκετούς κίτρινους με Vectra I (ρημάδι από τα λίγα...) και ΙΙ, Omega 2,5 auto και Οctavia... οι περισσότεροι ΚΛΑΙΝΕ τα λεφτάκια τους και τον χρόνο που σπαταλάνε στα συνεργεία.... (ένα ταξί είναι ζημιογόνο από την ώρα που δεν είναι έξω στο δρόμο να δουλεύει)
Σπύρος
-
Ο χρήστης dahlback έγραψε:
μπα?απο ποτε η μπε εμ βε εχει twin spark moter?.2.2 στροφες κρεμαγιερα????????1.6 120 αλογα????πιο μοντελο ειναι αυτο και δεν το ξερω?
τώρα βγάλαμε κ τις BMW κατώτερες των alfa;
ΝΤΡΟΠΗΑπό που τα παίρνεις;
FORD FOCUS II vs VW GOLF