-
Αν θα κάνεις μια έρευνα αγοράς, θα δεις ότι ο Βασιλόπουλος είναι μακράν το ακριβότερο (αλλά και ποιοτικότερο) στην Θεσσαλονίκη.
Δυσκολία δεν βρίσκεις γιατί αν αποκτήσεις 30 αυτοκίνητα, μπορείς να πληρώσεις πάρκινγκ και για τα 30. Γιατί υποθέτω ότι σου είναι το ίδιο εύκολο να αγοράσεις μια πλάκα στη Νίκης, όπως και μια μονοκατοικία στο Πανόραμα.
Δεν κατηγορώ, ούτε ποινικοποιώ τον έχοντα. Αλλά προσπάθησε να σκεφτείς πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η ζωή σου στο κέντρο, αν δεν είχες να πληρώσεις για παροχές, που σε άλλες περιοχές είναι δωρεάν.ζορζ@ Από το να μείνω Αμαλίας ή Γαμβέτα, καλύτερα να μείνω στο κέντρο. Όποιος μένει στον Φοίνικα, αλλά ισχυρίζεται ότι μένει σε συνθήκες Καλαμαριάς είναι για
-
Ε, και πόσες θέσεις έχει το κέντρο, που ο φτερωτός έβγαλε και μόνιμου κατοίκου, με δέσμευση συγκεκριμένου χώρου;;
Προσωπικά και μόνο, θέλω το πρωί που ξυπνάω, να ανοίγω την πόρτα του μπαλκονιού και να βλέπω φύση. Θέλω τα ζώα μου(και εννοώ τα τετράποδα, όχι τα δίποδα ). Και όλα αυτά η ζωή σε ένα διαμέρισμα στο κ΄νετρο τα αποκλείει.
Συμφωνώ μόνο στο θέμα διασκέδασης. Αλλά αν γίνω τύφλα, θα πάρω ταξάκι να με γυρίσει όπου μένω. Σίγουρα θα μου βγει φθηνότερα από το να νοικιάσω 2 θέσεις parking στο κέντρο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
... Προσωπικά και μόνο, θέλω το πρωί που ξυπνάω, να ανοίγω την πόρτα του μπαλκονιού και να βλέπω φύση. Θέλω τα ζώα μου(και εννοώ τα τετράποδα, όχι τα δίποδα ). Και όλα αυτά η ζωή σε ένα διαμέρισμα στο κ΄νετρο τα αποκλείει...Ετσι όπως το λες και όπως το καταλαβαίνω και θα το ήθελα και εγώ, αυτά προυποθέτουν το ... 'μικρό σπίτι στο λιβάδι' και όχι οτιδήποτε οικημα εντός πολεοδομικού συγκροτήματος!
Ούτε μια μεζονέτα σε συγκρότημα σε προάστιο ούτε ένα διαμέρισμα στον 2ο οροφο σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης δεν τα προσφέρουν από την στιγμή που και δίπλα ή αντε πίσω -για να μην μου κόβουν την θέα- θα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με ΙΧ, ζώα, παιδιά, καθημερινή ρουτίνα κλπ! -
Μια μονοκατοικία σε ένα προάστιο είναι καλή λύση. Πρόσεξε τι είπα όμως. Μονοκατοικία. Όχι οικοδομή χωρισμένη κάθετα=μαιζονέτα.... Αν και είναι σαφώς καλύτερα από ένα μέσο διαμέρισμα στην πόλη.
Τα βάζεις κάτω. Τα μετράς. Κοιτάς τις επιλογές σου. Εγώ επέλεξα να ζήσω σε χωριό, αλλά να ξυπνάω και να βλέπω απέναντι την Κασσάνδρα. Βέβαια για να πάω σε κάποια υπηρεσία, κάνω 100χλμ πάνε-έλα. 1 ωρα περίπου. Αλλά 1 ώρα δεν θες πάνε-έλα Καλαμαριά-Κέντρο;
Αν θέλω να βγω στην πόλη το κάνω ημερήσια. Κοιμάμαι πλέον σε ξενοδοχείο(που να έχει παρκινγκ) και πίνω όσο γουστάρω. Σίγουρα απομακρύνεσαι από φίλους λίγο. Αλλά με καλή διάθεση και πολλά χλμ στο δρόμο όλα λύνονται .Βέβαια όλα αυτά τα βρήκα έτοιμα... . Αλλά η εύκολη λύση θα ήταν η διαμονή στην πόλη..
-
Άσε... μία φορά στη ζωή μου ξεκίνησα το πρωί για τη δουλειά από το χωριό έξω από Σέρρες... Άλλο πράγμα να ξυπνάς και στις 7 το πρωί να βγαίνεις στον κήπο, να αναπνέεις τον καθαρό αέρα, να ακούς κανένα σπουργίτι και να βλέπεις τον ουρανό...
6 χρόνια μετά, ακόμα το θυμάμαι...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μια μονοκατοικία σε ένα προάστιο είναι καλή λύση. Πρόσεξε τι είπα όμως. Μονοκατοικία. Όχι οικοδομή χωρισμένη κάθετα=μαιζονέτα....υπαρχει ομως και η περιπτωση να χτισουν παντού δίπλα και να γινει αηδία η υπόθεση
πριν χρονια πχ μπορουσε κανεις να παρει στο κεντρο χωριού κοντά στην πολη οικοπεδο, αλλά μετά να γεμιζε και να γινόταν χαμός
οποτε σε αυτην την περίπτωση εδινε το οικοπεδο για διαμερισματα μεζονετες και την εκανε για αλλο χωριό -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Μια μονοκατοικία σε ένα προάστιο είναι καλή λύση. Πρόσεξε τι είπα όμως. Μονοκατοικία. Όχι οικοδομή χωρισμένη κάθετα=μαιζονέτα....
υπαρχει ομως και η περιπτωση να χτισουν παντού δίπλα και να γινει αηδία η υπόθεση
πριν χρονια πχ μπορουσε κανεις να παρει στο κεντρο χωριού κοντά στην πολη οικοπεδο, αλλά μετά να γεμιζε και να γινόταν χαμός
οποτε σε αυτην την περίπτωση εδινε το οικοπεδο για διαμερισματα μεζονετες και την εκανε για αλλο χωριόΠαίρνεις μεγάλο οικόπεδο και έχεις γύρω γύρω στρέμματα κήπου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια μονοκατοικία σε ένα προάστιο είναι καλή λύση. Πρόσεξε τι είπα όμως. Μονοκατοικία. Όχι οικοδομή χωρισμένη κάθετα=μαιζονέτα....
υπαρχει ομως και η περιπτωση να χτισουν παντού δίπλα και να γινει αηδία η υπόθεση
οποτε σε αυτην την περίπτωση εδινε το οικοπεδο για διαμερισματα μεζονετες και την εκανε για αλλο χωριόΠαίρνεις μεγάλο οικόπεδο και έχεις γύρω γύρω στρέμματα κήπου...
επειδη όμως βλέπεις οτι το χωριο γεμιζει και οι αξιες των οικοπέδω αυξανουν, ξερεις οτι αν το πουλησεις θα πιασει πολλα χρηματα οποτε...
-
Το μεγάλο αν μπει σκέψου πόσα θα πιάσει...
-
Πριν από 30 χρόνια στο Ρύσιο, έπερνες αγροτεμάχιο σε όμορφο σημείο(στο ύψωμα). Σήμερα εκεί έχει στιβαγμένες 12 μονοκατοικίες-μαιζονέτες. Αν ήταν μόνο ένα σπίτι χτισμένο εκεί, ακόμα θα είχε θέα-κήπο-σκυλιά κλπ. Θα μου πεις 30 χρόνια πριν το Ρύσιο ήταν άδειο.
Ε, it's all about money. Αν έχεις αρκετό, δε σε νοιάζει. Αγοράζεις και σήμερα ένα μεγάλο οικόπεδο σε μια διαμορφωμένη περιοχή και χτίζεις. Αν δεν έχεις αρκετό, αλλά θέλεις κάτι τέτοιοι, πηγαίνεις σε μια υπο-διαμόρφωση περιοχή με πιο προσιτές τιμές. Και ελπίζεις να αναπτυχθεί όπως και οι προηγούμενες σε κάποιο βάθος χρόνου. Αλλιώς 'συμβιβάζεσαι' με μαιζονέτα σε ήδη πυκνοκατοικημένη περιοχή των προαστίων Θεσσαλονίκης -
Πάντως μια χαρά πάρκο βλέπω και εγω = φυση, μια χαρά την βόλτα μου στην παραλία κάνω σε 2 λεπτά και ξέρω πολλούς στην Καλαμαριά που μένουν σε πολυ μικρότερα στενά από το δικό μου και με ουτε το 1/10 της θέας ( αν μετριέται ). Από εκεί και πέρα τα μόνα σοβαρό προβληματα είναι:
- το πάρκινγκ που αναγκαστικά το πληρώνουμε
- και το ότι τα σπιτια μας είναι παλιά αλλά και αυτό το έχουμε λύσει με ανακαινήσεις
Δεν περιμένω να καταλάβει κανείς γιατί ζουμε εδω και μας αρέσει και πάρα πολύ, έχουμε μάθει από μικρά παιδιά εδώ και όσο περνουσαν τα χρόνια μας άρεσε όλο και πραπάνω !!!!
Εγώ δεν πρόκειται να καταλάβω ποτε αυτόν που δίνει ένα σκασμό λεφτα για να πάει στην μέση του πουθενά να μένει σε οριζόντια πολυκατοικία στο Ρυσειο !!! Έλεος πια με τα βρωμοχώραφα που τα πληρώνουμε και χρυσάφι !!!
-
Νταξ τώρα θα το κάνουμε VW Vs Alfa, όπως φαίνεται... Μιλάμε για φύση, και εσύ μου αντιπαραθέτεις τα 'παρκάκια' στην Αγγελάκη π.χ.. Ή για την θάλασσα στο θερμαϊκό... Τότε βούτα εκεί το καλοκαίρι, και μην πηγαίνεις σε νησί.
Τα σπίτια με θέα στο κέντρο, είναι πανάκριβα.
Το θέμα με την παλαιότητα των οικοδομών μην το παίρνεις τόσο στο χαλαρό με τις ανακαινίσεις. Έχεις δει τι γίνεται με τους σεισμούς. Δε λέω ότι θα πέσει, αλλά είναι πιθανότερο από μια καινούρια κατασκευή. -
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που επιχειρηματολογούν υπέρ της ζωής στο κέντρο (πέρα από τους φοιτητές)
Γέννημα θρέμα της Μαρτίου, σιχάθηκα το γκρίζο, τον θόρυβο, τις κόρνες, τις φασαρίες, να βλέπω την μπουγάδα της απέναντι στο μπαλκόνι...μόλις παντρέφτηκα πήγα σε μονοκατοικία στην Καρδία....πιστέυω ότι η αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής μου έχει χαρίσει παραπάνω χρόνια... -
Δεν αντιλέγω σ' αυτό.....αλλά από την άλλη χάνεις χρόνια από τη ζωή σου λόγω της εξάρτησης από το αυτοκίνητο...
Γνώμη μου...αν κάποιος δεν θέλει το κέντρο ή εν πάση περιπτώσει τις άμεσα γειτνιάζουσες με αυτό περιοχές.....καλύτερα να πάει σε άλλο μέρος, μικρότερο, και όχι τριγύρω στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι λίγο πράγμα να αναγκάζεσαι να τρως 2 ώρες την ημέρα σε μετακινήσεις...
Αν βέβαια η δουλειά σου είναι σε βολικό μέρος, τότε μια χαρά σου πέφτει το προάστειο
Υ.Γ. Για τα S/M: Μπορείς κάλλιστα να πάς να ψωνίσεις με τα πόδια, αν μένεις κέντρο δεν χρειάζεσαι το αυτοκίνητο για τα πάντα.
Υ.Γ. 2 Για εμένα το ιδανικό, από τη στιγμή που αποφασίζω να μενω στη Θεσσαλονίκη, είναι μια περιοχή όχι εντελώς κεντρική (δηλ. με τίποτα Τσιμισκη/Αγγελάκη κλπ), αλλά λίγο παραέξω, εντός όμως του πολεοδομικού συγκροτήματος (π.χ. Καλαμαριά). Πιο ήσυχη από το κέντρο, αλλά όχι τόσο μακρυά ώστε να σου βγάζει την πίστη...
-
βασικα ετσι οπως εχει γινει η θεσσαλονικη, μαλλον δεν αξιζει να ζεις πουθενα.
κεντρο? προσωπικα ουτε με σφαιρες
καλαμαρια? τα αργυρια που ζητανε ειναι αλλου...
κωσταντινουπολιτικα? επισης, πολυ το μπαγιοκο.
πυλαια / ρυσιο/ ραιδεστος : μου την σπαει που ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ οικοδομήματα δεν εχουν θεση για παρκινγκ και προσπαθουν να εκμεταλευτουν ΚΑΘΕ δυνατο εκατοστο. ΑΙΣΧΟΣ.ενας φιλος πηρε σπιτι στην σουρωτη, και πραγματικα, μπορει να εχει ησυχια και καθαρη ατμοσφαιρα αλλα δεν εδεινα ουτε τα μισα απο οσα εδωσε για να μεινω εκει.
πανοραμα? περα απο οτι γινεται ενας ΧΑΜΟΣ πλεον, οι τιμες ειναι στο θεο και επισης για να ανεβοκατεβεις στην πολη σου βγαινει η ΠΑΝΑΓΙΑ.
ρετζικι / ασβεστοχωρι : κατι σαν πυλαια/ ρυσιο / ραιδεστο με μονη διαφορα οτι ΕΚΕΙ και αν δεν γινεται ΚΟΛΑΣΗ κατα την μεταβαση.
για δυτικα δεν το συζητω. τζαμπα σπιτια αλλα δεν μπαινω καν στον κοπο.
μετακομιζουμε σε αλλη πολη καλυτερα? αποκεντρωση τωρα?
-
Define κέντρο. Εγω μετακόμισα εδω και 7 χρόνια στο κέντρο (κατακεντρο) και βρηκα την υγεια μου. Στη δουλεια με το ποδι, διασκεδαση με το ποδι, αγοραμε το ποδι, βολτα με το ποδι. Σα να ζεις σε χωριό.
Απο την αλλη αν πας στα χωριά ανατολικα της πολης, βλεπεις την κακογουστιά του νεοελληνα. Πριν απο 30 χρονια προεβλεψε ο πατερας μου και μας πηρε απο μια συμμετοχη σε συνεταιρισμο. Με οδοποιίες κοινοχρηστους χωρους κλπ βγηκαν 500μ. Εκει που ειναι η αδερφη μου εχουν αρχισει και χτιζουν. Ε λοιπον η αδερφη μου ειναι αν οχι η μονη σχεδον που εχτισε στα 500τμ. Ολοι οι αλλοι χτιζουν 3 μεζονετες και το αποτελεσμα ειναι ενα σπιτι με μεσοτοιχια, φτερνιζεται ο γειτονας και του φωναζεις γειτσες. Η αυλη εγινε παρκινγκ για το ενα αμαξι, το 2ο στο δρόμο. Σε καμια γιορτη δεν εχει να παρκαρεις, που; Στη Σουρωτη!!!
Αν ειναι να μην εχω αυλή, να μην εχω παρκινγκ στεγασμενο και να μην εχω μια σχετικη απομονωση, κέντρο και παλι κεντρο. Ολοι αυτοι γιατι εφυγαν απο την Τουμπα; Για να ψαχνουν παρκαρισμα και να ακουνε τους καβγαδες του γειτονα; Και να κανουν και 1 ωρα πανε-ελα στη δουλεια. Συν απο 20' γιατι ξεχασες να παρεις γαλα/εφημεριδα/μπυρες;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Define κέντρο. Εγω μετακόμισα εδω και 7 χρόνια στο κέντρο (κατακεντρο) και βρηκα την υγεια μου. Στη δουλεια με το ποδι, διασκεδαση με το ποδι, αγοραμε το ποδι, βολτα με το ποδι. Σα να ζεις σε χωριό.Απο την αλλη αν πας στα χωριά ανατολικα της πολης, βλεπεις την κακογουστιά του νεοελληνα. Πριν απο 30 χρονια προεβλεψε ο πατερας μου και μας πηρε απο μια συμμετοχη σε συνεταιρισμο. Με οδοποιίες κοινοχρηστους χωρους κλπ βγηκαν 500μ. Εκει που ειναι η αδερφη μου εχουν αρχισει και χτιζουν. Ε λοιπον η αδερφη μου ειναι αν οχι η μονη σχεδον που εχτισε στα 500τμ. Ολοι οι αλλοι χτιζουν 3 μεζονετες και το αποτελεσμα ειναι ενα σπιτι με μεσοτοιχια, φτερνιζεται ο γειτονας και του φωναζεις γειτσες. Η αυλη εγινε παρκινγκ για το ενα αμαξι, το 2ο στο δρόμο. Σε καμια γιορτη δεν εχει να παρκαρεις, που; Στη Σουρωτη!!!
Αν ειναι να μην εχω αυλή, να μην εχω παρκινγκ στεγασμενο και να μην εχω μια σχετικη απομονωση, κέντρο και παλι κεντρο. Ολοι αυτοι γιατι εφυγαν απο την Τουμπα; Για να ψαχνουν παρκαρισμα και να ακουνε τους καβγαδες του γειτονα; Και να κανουν και 1 ωρα πανε-ελα στη δουλεια. Συν απο 20' γιατι ξεχασες να παρεις γαλα/εφημεριδα/μπυρες;
+500000 καλως ήρθες
α! και κέντρο κατά την αποψη μου είναι απο την Αγγελάκη μέχρι την Βενιζέλου και από την Εγνατία μέχρι τη Θάλασσα
-
Πραγματικά αυτό που φεύγει ο άλλος από την πόλη για να πάει να μείνει σε πολυκατοικία στην Περαία για παράδειγμα... Αν είναι να φύγεις από το κέντρο, να πας κάπου που να έχεις τον κήπο σου, τον χώρο για να αφήνεις το αμάξι σου, να μην ακούς τον γείτονα και θόρυβο γενικότερα. Να είσαι ήρεμος δηλαδή. Αν είναι να μη τα έχεις όλα αυτά και να ταλαιπωρείσαι με το καθημερινό πήγαινε-έλα και να είσαι και σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν καλά καλά οι απαραίτητες υποδομές (χωριά 1000 κατοίκων να αποκτούν μέσα σε 5 χρόνια τον τριπλάσιο πληθυσμό), ευχαριστώ δε θα πάρω!
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
+500000 καλως ήρθες
α! και κέντρο κατά την αποψη μου είναι απο την Αγγελάκη μέχρι την Βενιζέλου και από την Εγνατία μέχρι τη Θάλασσα
Μέχρι την Αγ. Δημητρίου και το Βαρδάρη κέντρο είναι. Δηλαδη η Ροτόντα ή το Πειραματικό (που μένω εγω) είναι στα προάστεια;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πραγματικά αυτό που φεύγει ο άλλος από την πόλη για να πάει να μείνει σε πολυκατοικία στην Περαία για παράδειγμα... Αν είναι να φύγεις από το κέντρο, να πας κάπου που να έχεις τον κήπο σου, τον χώρο για να αφήνεις το αμάξι σου, να μην ακούς τον γείτονα και θόρυβο γενικότερα. Να είσαι ήρεμος δηλαδή. Αν είναι να μη τα έχεις όλα αυτά και να ταλαιπωρείσαι με το καθημερινό πήγαινε-έλα και να είσαι και σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν καλά καλά οι απαραίτητες υποδομές (χωριά 1000 κατοίκων να αποκτούν μέσα σε 5 χρόνια τον τριπλάσιο πληθυσμό), ευχαριστώ δε θα πάρω!Εγώ θα πάω
Έχει αρκετό χώρο, ησυχία και θέα.Το κέντρο είναι καλό και βολικό αλλά έχει βουλώσει ΕΝΤΕΛΩΣ η εξωτερική μονάδα του αρκουδίσιον και οι πλαστικές καρέκλες στο μπαλκόνι μου χαλάνε από το καυσαέριο και την σκόνη. Αν δεν είχε τόσο μόλυνση η πόλη θα έμενα.
Posts προς Θεσσαλονικείς