-
Ο καθένας ακόμα και με συμβιβασμούς για διάφορους λόγους θεωρεί το σπίτι του 'χρυσή τομή' και καλά κάνει! Η δε ποιότητα ζωής είναι θέμα και αυτό προσωπικής αντίληψης και συμβιβασμών.
Οπότε θεωρώ ως ιδανική λύση για τον καθένα ... είτε τα 100 χλμ μακρυά απο την πόλη είτε και το κεντρικό διαμέρισμα.
Για εμένα το μόνο ίσως που μετράει και το τήρησα (ως ένα σημείο) είναι η κατοικία μου να είναι όσο πιο 'κοντα' στη δουλειά μου (στην οποία περνάω πολλές ώρες). Η ποιότητα ζωής μου ήταν επικεντρωμένη στο να μην τρώω ώρες μποτιλιάρισμα απο δουλειά σπίτι και πίσω ... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εύκολα πάρκινγκ στη Μαρτίου;;; Που;
Γιατι σε οποιον το λεω απορει???Εγω συνεχεια βρισκω στην Μαρτιου πανω-κατω απο την Β.Ολγας στα γυρω στενα και καμια φορα στη Δελφων με 5λεπτο ψαξιμο.
-
κ εγω επισης βρισκω σχετικα ευκολα θα ελεγα..αλλα δεν λεω που,θα μου παιρνετε τις θεσεις μετα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ο καθένας ακόμα και με συμβιβασμούς για διάφορους λόγους θεωρεί το σπίτι του 'χρυσή τομή' και καλά κάνει! Η δε ποιότητα ζωής είναι θέμα και αυτό προσωπικής αντίληψης και συμβιβασμών.
Οπότε θεωρώ ως ιδανική λύση για τον καθένα ... είτε τα 100 χλμ μακρυά απο την πόλη είτε και το κεντρικό διαμέρισμα.
Για εμένα το μόνο ίσως που μετράει και το τήρησα (ως ένα σημείο) είναι η κατοικία μου να είναι όσο πιο 'κοντα' στη δουλειά μου (στην οποία περνάω πολλές ώρες). Η ποιότητα ζωής μου ήταν επικεντρωμένη στο να μην τρώω ώρες μποτιλιάρισμα απο δουλειά σπίτι και πίσω ...ανεφερα τα Κωνσταντινουπολιτικα σαν χρυσή τομή χωρίς να μένω εκει!! Απλα αν μου δοθεί μελλοντικά η οικονομική ευχέρεια θα ήταν απο τις πρώτες επιλογές μου!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για εμένα το μόνο ίσως που μετράει και το τήρησα (ως ένα σημείο) είναι η κατοικία μου να είναι όσο πιο 'κοντα' στη δουλειά μου (στην οποία περνάω πολλές ώρες). Η ποιότητα ζωής μου ήταν επικεντρωμένη στο να μην τρώω ώρες μποτιλιάρισμα απο δουλειά σπίτι και πίσω ...Αυτο ακριβως θελω να πω τοση ωρα
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Για εμένα το μόνο ίσως που μετράει και το τήρησα (ως ένα σημείο) είναι η κατοικία μου να είναι όσο πιο 'κοντα' στη δουλειά μου (στην οποία περνάω πολλές ώρες). Η ποιότητα ζωής μου ήταν επικεντρωμένη στο να μην τρώω ώρες μποτιλιάρισμα απο δουλειά σπίτι και πίσω ...ανεφερα τα Κωνσταντινουπολιτικα σαν χρυσή τομή χωρίς να μένω εκει!! Απλα αν μου δοθεί μελλοντικά η οικονομική ευχέρεια θα ήταν απο τις πρώτες επιλογές μου!
καραμπουρνακι rules them all....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για εμένα το μόνο ίσως που μετράει και το τήρησα (ως ένα σημείο) είναι η κατοικία μου να είναι όσο πιο 'κοντα' στη δουλειά μου (στην οποία περνάω πολλές ώρες). Η ποιότητα ζωής μου ήταν επικεντρωμένη στο να μην τρώω ώρες μποτιλιάρισμα απο δουλειά σπίτι και πίσω ...Άλλο αυτό. Ο καθένας ιεραρχεί τις προτεραιότητές του σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Αλλά να μου λέει ένα κάτοικος του κέντρου ότι απολαμβάνει θάλασσα και πάρκα στο θερμαϊκό, είναι σαν να λέω ότι εγώ κάνω στη Χαλκιδική το χειμώνα clubbing, επειδή έμειναν ανοιχτά 2 μαγαζιά. Προφανώς και δεν με καίει τόσο η νυχτερινή ζωή, σε καθημερινή βάση. Όπως προφανώς και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του, ένας κάτοικος του κέντρου no matter what.... Την κάνει πιο βολική ίσως σε κάποιες παραμέτρους.
Μια καλή λύση πάντως για κάποιον που θέλει να είναι κοντά στην πόλη είναι οι 40 εκκλησιές -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Για εμένα το μόνο ίσως που μετράει και το τήρησα (ως ένα σημείο) είναι η κατοικία μου να είναι όσο πιο 'κοντα' στη δουλειά μου (στην οποία περνάω πολλές ώρες). Η ποιότητα ζωής μου ήταν επικεντρωμένη στο να μην τρώω ώρες μποτιλιάρισμα απο δουλειά σπίτι και πίσω ...Άλλο αυτό. Ο καθένας ιεραρχεί τις προτεραιότητές του σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Αλλά να μου λέει ένα κάτοικος του κέντρου ότι απολαμβάνει θάλασσα και πάρκα στο θερμαϊκό, είναι σαν να λέω ότι εγώ κάνω στη Χαλκιδική το χειμώνα clubbing, επειδή έμειναν ανοιχτά 2 μαγαζιά. Προφανώς και δεν με καίει τόσο η νυχτερινή ζωή, σε καθημερινή βάση. Όπως προφανώς και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του, ένας κάτοικος του κέντρου no matter what.... Την κάνει πιο βολική ίσως σε κάποιες παραμέτρους.
Μια καλή λύση πάντως για κάποιον που θέλει να είναι κοντά στην πόλη είναι οι 40 εκκλησιέςΌλη η συζήτηση ξεκίνησε από εμένα που είπα ότι καλώς ή κακώς έχουμε μάθει στο κέντρο και μας αρέσει κιόλας εδώ από εκεί και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα .... (παρεμπίπτοντος αν μπορούσα θα έμενα και εγώ στη Χαλκιδική .... )
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ που έχω και μονοκατοικία στο Πανόραμα με θέα κτλ ούτε που το σκέφτομαι να φύγω από το κέντρο.....να παω να μεινω και να στην προσεχω??
-
Oh yes! Ιδανικο σκηνικο...
Δουλεια στην θερμη και σπιτι σε κανενα ορεινο χωριο κοντα στον Πολυγυρο...
Στην δουλεια σε οση ωρα θα εκανες απο Κεντρο/Τουμπα/Καλαμαρια αλλα με ενα σπιτι τεραστιο οπως το θελεις, το τζακακι σου, τον κηπο σου και τα βουνα να σου κανουν παρεα...Χειμερινα λαστιχακια στο αμαξι και ποιος σε πιανει μετα...
Το μονο αρνητικο η διασκεδαση στην Θεσσαλονικη ειναι πλεον ταξιδι ολοκληρο! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ που έχω και μονοκατοικία στο Πανόραμα με θέα κτλ ούτε που το σκέφτομαι να φύγω από το κέντρο.....Σόυ το ανέφερα ξανά ότι μιλάμε για μέσες καταστάσεις. Αν έχεις τη δυνατότητα να χτίσεις μονοκατοικία στο Πανόραμα(όχι μαιζονέτα σε συγκρότημα) και να μην κατοικείς σε αυτήν, τότε προφανώς μπορείς να πληρώσεις για να εξαλείψεις τα προβλήματα του κέντρου.
Και φαντάζομαι στο κέντρο, δεν θα μένεις σε κανένα 2αρι 80 τ.μ. χωρίς θέα ή ανέσεις -
Η Αγ. Δημητρίου ξέρεις πολύ καλά, ότι ξεκινάει από τη Λαγκαδά και φτάνει μέχρι την Καυτατζόγλου. Έχει και κομμάτια με απίστευτη θέα.
-
στις μεζονετες παντως δεν ειναι ετσι η κατασταση οπως διαβαζω
καταρχην ακομα και κολλητα με 2 σπιτια να ειναι εχει κανεις 3 οροφους, ο γειτονας πχ γιορτάζει στον πιο κατω οροφο και αν εσενα σου τη δινει ανεβαινεις τερμα πανω πολυ χειροτερα ειναι στις πολυκατοικιες που αισθανεσαι σαν σε κλουβί, ανεχεσαι τον καθενα από διπλα πανω και κατω εκτος και αν ειναι οροφοδιαμερισμα
επίσης στο κεντρο βγαινει κανεις εξω και αναπνέει καυσαέριο, κανει βολτα με τα ποδια και αναπνεει καυσαεριο...σε ενα χωριο κανει και τη βολτα του μεσα στο κεντρο(του χωριού) που δεν εχει τετοια μολυνση και παει και με το σκυλο του στο δασος για γυμναστικη, και ο περιφερειακος ειναι στα ποδια του...αμα ομως δουλευει στο κεντρο γ@μησέ τα -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Νταξει δεν εχει και την απολυτη ησυχια αλλα σε σχεση με το κεντρο ειναι μια χαρα ενω επισης βρισκεις ευκολα και παρκινγκ.Δεν έχετε μάλλον καταλάβει τι σημαίνει 'βρίσκω εύκολα πάρκινγκ'.
@cosneo
Πολλοί από εμάς που υποστηρίζουμε μια από τις επιλογές, δεν μένουμε σε αντίστοιχο της επιλογής μας. Εγώ τουλάχιστον όχι και κανας δυο ακόμα που υποστηρίζουμε αποκέντρωση με δουλειά μαζί .Αύριο έφευγα για μονοκατοικία...
@ποπολάρος
Karampournaki is polykatoikiez. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Οι παιδικές χαρές δεν είναι φύση. 2 τετραγωνικά πράσινο δεν κάνει τη φύση. Μου θυμίζει τα ανήψια μου, που βλέπουν μπατσακό και φωνάζουν βοήθεια...+πολλά.
Είναι θλιβερό το πόσο στρεβλή εικόνα έχουν για τη φύση οι κάτοικοι των πόλεων (και ειδικά πόλεις σαν τη Θεσσαλονίκη, με μια από τις χαμηλότερες αναλογίες m^2 πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη). Έχουμε τσιμεντώσει τα πάντα και ύστερα βάζουμε λίγο γρασίδι σε ένα παρτέρι και το αποκαλούμε φύση. Ύστερα δεν αποτελεί έκπληξη που τα παιδιά ρωτάνε τους γονείς τους αν ...το ψωμί φυτρώνει στα δέντρα! (δεν κάνω πλάκα, το άκουσα ο ίδιος!)Καλά αυτό για το βούρκο στην Καλαμαριά είναι αστείο. Μάλλον έχεις να πας από την εποχή που ο χάρυ κλυνν ήταν στο δημοτικό
Ενθυμούμαι τότε, εις το Καραμπουρνάκι η μαλάρια εθέριζε τους στρατιώτας της Αντάντ...
Νταξει δεν εχει και την απολυτη ησυχια αλλα σε σχεση με το κεντρο ειναι μια χαρα ενω επισης βρισκεις ευκολα και παρκινγκ.
Δεν έχετε μάλλον καταλάβει τι σημαίνει 'βρίσκω εύκολα πάρκινγκ'.
Πράγματι, είναι όπως συνηθίσει κανείς. Ο κάτοικος πυκνοκατοικημένης περιοχής λέει 'εύκολο πάρκινγκ' και ίσως εννοεί
-
Όπως επίσης απαραίτητο θεωρώ το πάρκο και τα γήπεδα μπάσκετ-ποδοσφαίρου, τα καταχάρηκα στην περιοχή που μεγάλωσα. Και σίγουρα αν συνδυαζόταν με πραγματική φύση και όχι το Σέιχ Σου, το οποίο επίσης τιμήσαμε αρκετά ως παίδες και κορασίδες , θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Άκυρο το ποστ. Πλέον γήπεδο θεωρείται το internet cafe και πάρκο το δωμάτιο που στεγάζεται η DSL στο σπίτι. Δύο χρονιές μετά τη δική μου, ερήμωσαν τα γηπεδάκια, χωρίς πρόβλημα ασφάλειας ως αφορμή.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Καλά αυτό για το βούρκο στην Καλαμαριά είναι αστείο. Μάλλον έχεις να πας από την εποχή που ο χάρυ κλυνν ήταν στο δημοτικό
Ενθυμούμαι τότε, εις το Καραμπουρνάκι η μαλάρια εθέριζε τους στρατιώτας της Αντάντ...
Και παλιότερα... επί Μ. Αλεξάνδρου που η δυσμενής μετάθεση στο στρατό ήταν στο Καραμπουρνάκι! (κάποιος από εδώ μου το είχε πει... ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε... )
Εντάξει, η Καλαμαριά έχει πολύ άσχημο κλίμα... είναι γεγονός αυτό, αλλά ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ χίλιες φορές η υγρασία, παρά το κέντρο, που δεν το μπορώ καθόλου...
Πάντως, εγώ που το 206 πλέον δεν το βάζω στην πιλωτή, θεωρώ ότι μία μέρα είχα θέμα με το πάρκινγκ αν δεν το παρκάρω στο ίδιο τετράγωνο...
- μονοκατοικία σε χωριό... Με τα 2/3 των χρημάτων που κάνει μία τρύπα στην Καλαμαριά, εκεί έχεις παλάτι... Και βλέπεις και πράσινο και όχι να ψάχνεις που έχει ένα παρκάκι για να δεις αν έχει σύριγγες για να τις μαζέψεις πριν αφήσεις το μωρό να παίξει...
-
πάντως το ομορφότερο σπίτι στη Θεσσαλονίκη είναι το παλατάκι... Ελπίζω να μείνω κάποτε εκεί
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πάντως το ομορφότερο σπίτι στη Θεσσαλονίκη είναι το παλατάκι... Ελπίζω να μείνω κάποτε εκείΘα το αγορασεις?
-
Όχι, σκοπεύει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Posts προς Θεσσαλονικείς