-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ρε παιδιά είναι απλό.....αν δινόταν αυτοκόλλητο και σε δεύτερο αυτοκίνητο, τότε κάποιοι που έχουν μόνο ένα θα βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση...και αυτό είναι απαράδεκτο.Αν υπάρχουν π.χ. 4000 θέσεις στάθμευσης, μπορείς να δώσεις από μία σε 4000 διαμερίσματα ή από 2 σε 2000 διαμερίσματα. Δεν μπορείς να δώσεις 2 σε 4000 διαμερίσματα....
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
μα αυτο ειναι το νοημα των λεγομενων μου...
καλα θα κανουμε να μην μπαινουμε κανενας μη κατοικος κεντρου.σ αυτο ειμαι συμφωνος ....αλλα για ενα ζευγαρι που μενει εκει και χρειαζεται δευτερο αυτοκινητο πρεπει να δωσουν και δευτερο αυτοκολητακι ....ειναι ανεπιτρεπτο αυτο που συμβαινει.
να πληρωνεις 300 ευρω δοση αυτοκινητου και 200 ευρω για να το παρκαρεις ενω υπαρχρει χωρος κατω απο το σπιτι σου.Και αν χρειαζεσαι και τριτο αυτοκινητο τι θα γινει δηλαδη????Πχ εχει ενα ο μπαμπας για τη δουλεια,ενα η μαμα για τη δουλεια και ενα ο φοιτητης για το πανεπιστημιο,θα πρεπει να δικαιουνται 3 θεσεις????Εγω συμφωνω με αυτο που λεν οι αλλοι,μια θεση ανα διαμερισμα και αν υπαρχει αλλο αυτοκινητο σε παρκινγκ η οπουδηποτε αλλου.Σαν τις πυλωτες ενα πραγμα δηλαδη,μπορεις εκει να ζητησεις δυο θεσεις????
-
-
Βρε 106_4_ever, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα σου!
Δες τι γράφει ο SV2, αλλά και αυτό:Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ε λοιπόν, αν ο δήμος έδινε σήμα στάθμευσης σε 2 ή 3 αυτοκίνητα ανά κατοικία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έβρισκες να παρκάρεις εκεί ούτε καν το πρώτο σου...Είναι δεδομένο ότι το κέντρο είναι μια περιοχή υπερβολικά υπερδομημένη και υπερκατοικημένη και οι θέσεις στάθμευσης είναι με το σταγονόμετρο. Όταν μια πολυκατοικία έχει μέτωπο στο δρόμο πχ 30-40m, χωράνε μπροστά μόνο 8-10 αυτοκίνητα. Όταν όμως η ίδια πολυκατοικία έχει 6-8 ορόφους και 2-4 διαμερίσματα ανά όροφο (τυπικά νούμερα για το κέντρο), χώρια τα 2-4 καταστήματα στο ισόγειο και δεν έχει υπόγειο πάρκινγκ, υπολόγισε πόσα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε κάθε κτήριο και που θα πάνε όσα περισσεύουν.
Αυτή η κατάσταση υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Ο μπαρμπα Γιάννης Μαθουσάλας που μένει στην Βενιζέλου από τη τουρκοκρατία και όταν πήρε το πρώτο του Model T το 1920 μπορούσε να παρκάρει μπροστά στο σπίτι του, δικαιούται να έχει παράπονο για το που να βάλει το αμάξι του. Για όλους τους υπόλοιπους όμως η κατάσταση είναι δεδομένη και προϋπάρχουσα. Ξέρεις ότι στο κέντρο οι θέσεις είναι είδος εν ανεπαρκεια.-
Το μέτρο της κάρτας στάθμευσης κατοίκου είναι καλή ιδέα, γιατί τουλάχιστον εξασφαλίζει έστω μια θέση για τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής. Είναι ανεδαφικό να έχεις παράπονο για το που θα βάλεις το 2ο ή 3ο αυτοκίνητο στο κέντρο με τέτοιες συνθήκες!
FYI, έμενα στο κέντρο (Ολύμπου) για αρκετά χρόνια και ακόμη μένουν κοντινοί συγγενείς μου και φίλοι εκεί οπότε δεν μιλάω εκ του ασφαλούς. -
-
εφοσον υπαρχει τετοιο εντονο προβλημα σταθμευσης οπως λετε(κ συμφωνω),αντι για ενα δευτερο αυτοκινητο,γιατι να μην αγορασθει ενα σκουτερ?κ ας παιρνει η συζυγος λοιπον το αυτοκινητο κ ο συζυγος το σκουτερ..η γενικοτερα οποιος δουλευει πιο κοντα..
τωρα αν αμφοτεροι δουλευουν εξω απο την θεσσαλονικη,με συγχωρειτε,αλλα προβλημα τους που αποφασισαν να συνεχισουν να μενουν στο κεντρο..αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει οπωσδηποτε οι ανθρωποι να μετακομισουν,αλλα οχι κ να παραπονιουνται συνεχως για χωρους σταθμευσης..ειπαμε,εχουν δικαιο,αλλα ας κανουν κ αυτοι κατι εφοσον τους ενοχλει τοσο κ βλεπουν οτι η διοικηση κοιμαται..
ξαναλεω,η λυση ειναι η απαγορευση εισοδου σε μη κατοικους-εργαζομενους στο κεντρο της πολης..κ η απαγορευση σταθμευσης ανα περιοχη σε μη κατοικους-εργαζομενους της γενικοτερα..παρα μονο με το αναλογο αντιτιμο..
αν μαζευαν υπογραφες η εκαναν κατι αναλογο κ πηγαιναν στις αρμοδιες αρχες,δεν θα ηταν μια νομιμη κ λογικη μορφη ''πιεσης'' κ υποδειξης προβληματων? -
-
τι σχεση εχουν τα μωρα?τα μωρα δεν μπορουν να τα παρουν με το αυτοκινητο?δεν ειπα να εχεις μονο σκουτερ..κ απο την αλλη,οταν αρχισουν να πηγαινουν σχολειο,μια χαρα κρανος κ πισω θεση..κ προσεκτικα στο δρομο..
δεν καταλαβαινω που το προβλημα.. -
Scooter και πάλι scooter και είσαι cool και αραχτός
Τώρα είμαι γραφείο, Τσιμισκή, καρακέντρο. Είχα το πρωϊ δικαστήριο στις 09:00. Ξύπνησα στις 07:50 Καλαμαριά και 08:30 ήμουν στα δικαστήρια. Τώρα το έχω παρκάρει κάτω από γραφείο και σε λίγο θα πάω σπίτι, σε 10 λεπτά θα είμαι εκεί
Και όλα αυτά με 10 έουρος όλη την εβδομάδα.
Η ψυχική ηρεμία που αποκτάς με την χρήση δίκυκλου δεν υπάρχει απλά. Βλέπεις την κίνηση και το χάος μπροστά σου αλλά δεν την βιώνεις.Ναι, είσαι εκτεθιμένος. Γι'αυτό οδηγείς πολύ συντηρητικά, μαθαίνεις να διαβάζεις κινήσεις των οδηγών και το μάτι σου συνέχεια παίζει.
-
zxzxs
-
ωραια λοιπον,παιρνεις το αυτοκινητο για να μεταφερεις τα παιδια..ακομα δεν καταλαβαινω που το προβλημα με το σκουτερ..τωρα μη μου πεις τι θα γινει αν πρεπει να παρει τα παιδια αυτος με το σκουτερ επειδη ειναι η σειρα του ..μη το ξεχεσουμε εντελως το θεμα,λυσεις ψαχνουμε,οχι περαιτερω προβληματα..
-
Ό,τι πληρώνει κάποιος σε θέματα κατοικίας και παροχών, παίρνει. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά κέντρα πόλεων είναι δύσκολα, από τα Γιάννενα μέχρι την Αθήνα.
Για Σουηδίες και λοιπά, είναι ξεκάθαρο ότι οι παροχές τους θα είναι ακριβές. Ο νοών νοείτω.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ναι, είσαι εκτεθιμένος. Γι'αυτό οδηγείς πολύ συντηρητικά, μαθαίνεις να διαβάζεις κινήσεις των οδηγών και το μάτι σου συνέχεια παίζει.
Το θέμα δεν είναι αν παίζει το δικό σου μάτι, το πρόβλημα είναι πως δυστυχώς δεν παίζει το μάτι πολλών. Πάρα πολλών... Το μηχανάκι θέλει υπερβολική προσοχή γιατί υπάρχουν πολλά ζώα αμολημένα έξω.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ό,τι πληρώνει κάποιος σε θέματα κατοικίας και παροχών, παίρνει. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά κέντρα πόλεων είναι δύσκολα, από τα Γιάννενα μέχρι την Αθήνα.Για Σουηδίες και λοιπά, είναι ξεκάθαρο ότι οι παροχές τους θα είναι ακριβές. Ο νοών νοείτω.
Παρίσι μια θέση πάρκινγκ σε πολυκατοικία κυμαίνεται περι τα 100 με 150 ευρώ τον μήνα. Σε γκαράζ ιδιωτικό ανάλογα με την περιοχή και αν είναι ανοιχτό 24/24 και 7/7 το κόστος είναι από 80 μέχρι 225 ευρώ. Θέσεις υπάρχουν στις περισσότερες περιοχές. Οι κάτοικοι δικαιούνται αυτοκόλλητο κατοίκου ( το οποίο το πληρώνουν )το ίδιο και εργαζόμενοι-μαγαζάτορες (το οποίο το πληρώνουν ) για τις ώρες που εργάζονται.Εκεί που εργάζομαι εγώ το κόστος είναι 282 ευρώ το έτος. Οι θέσεις που παρκάρουν οι κάτοικοι είναι οι θέσεις που προορίζονται και για βραχεία στάθμευση ( τα 'ξυστα' που λέει ο 106), φυσικά κανείς δεν ζητάει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και κανείς δε ζητάει να απαγορευτούν απο το κέντρο τα αυτοκίνητα για να παρκάρουν άνετα τα 1-2-3-4-5 φτου και βγαίνω αυτοκίνητα της κάθε οικογένειας Επίσης κανένας δεν περιμένει να βρεί θέση κάτω από το σπίτι του. Όποιος έχει παραπάνω από 1 αμάξι επωμίζεται και το ανάλογο κόστος για το πάρκινγκ...
Στο Στρασβούργο τα πράγματα ήταν σχετικά πιο άνετα ειδικά αν δεν έμενες στην παλιά πόλη. Υπάρχουν όμως πολλά γκαράζ (ιδιωτικά επι πλήρωμή, δημοτικά επί πληρωμή με διαφορετικό τιμοκατάλογο για τους μόνιμους και μη μόνιμους κατοικούς ) και αυτό κάνει τα πράγματα πιο απλά. Και κάτι ακόμα, ελάχιστοι φοιτητές έχουν αμάξι και ακόμα λιγότεροι το χρησιμοποιούν για να πάνε στο Πανεπιστήμιο αν αυτό είναι σε απόσταση 1 ώρας από το σπίτι τους...Φυσικά το δικτύο ΜΜΜ είναι πυκνό και αρκετά ακριβές αλλά το αμάξι είναι 2 φορές γρηγορότερο από Τραμ και λεωφορεία.
Προσπαθώ να καταλαβώ τα όσα γράφτηκαν παραπάνω...και αναρωτιέμαι αν εγώ έχω παραξενέψει ή απλώς διαβάζω περίεργα πράγματα. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ναι, είσαι εκτεθιμένος. Γι'αυτό οδηγείς πολύ συντηρητικά, μαθαίνεις να διαβάζεις κινήσεις των οδηγών και το μάτι σου συνέχεια παίζει.Τώρα καταλαβαίνω πολλά...
-
-
Τροχαίο το πρωί στην Εγνατία, μετά την Καμάρα, στο ρεύμα προς Πανεπιστήμια. Κατάκοιτος μεσήλικας-γεράκος, δεν κουνιόταν. Ασθενοφόρα, κοσμάκης.
Ποιός ξέρει τι έγινε πάλι ...
Ωραία βροχούλα
-
Εμπρηστικές επιθέσεις σε πολυτελή αυτοκίνητα
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=69377&cid=4
μάλιστα... -
όλα τα λεφτά είναι η σχετική φωτό.
καλύτερο γουγλάρισμα δεν μπορούσαν να κάνουν?
porsche fire ας πούμε, όχι porsche accident
και γοογλ.γρ ρε παιδί μου να βγάλει και ελληνικές πινακίδες -
....
Posts προς Θεσσαλονικείς