-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
ΥΓ. Χθες με τον Παπούλια, για να πάει στο Βασιλικό, είχαν κλείσει την παραλιακή από τα Δικαστήρια. Οπότε όλος ο κόσμος πήγαινε αναγκαστικά Εγνατία, με ότι σημαίνει αυτό...Αλλά μετά, με το που έφτασε εκεί ο 'κίνδυνος' πλέον ήταν (μόνο) οι πεζοί ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα. Πάρκαρα κιόλας λίγα μέτρα μετά ...
-
Let the ranting begin...πριν πλακώσει δουλειά.
Αρχινάμε: Τετάρτη βράδυ με Δευτέρα μεσημέρι ταξιδάκι στη Σαλόνικα που αποτελεί εδώ και χρόνια πολύ αγαπημένο προορισμό (πρέπει να χω πάει πλέον πάνω 20 φορές). Παρέα γαμιστερή, roadtripping, τσέπες γεμάτες (όσο γίνεται τελος πάντων) και γενικά ιδανικές συνθήκες.
Αναχώρηση 5μμ καπάκια από τη δουλειά (Μαρούσι) και 9:20 είμαι έξω από το Λευκό τον Πύργο. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα ευτράπελα με το αμάξι. Το σπίτι είναι ένα δρόμο κάτω απ' την Εγνατία και προς Ναυαρίνου και πάρκινγκ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. 9:20 είπαμε Λευκό Πύργο και όταν πάτησα το πόδι μου μέσα στο σπίτι είχε ήδη αρχίσει ο κωλόΓαυρος, τουτέστιν 9:45+. Άντε λέω, δε γαμιέται, θα έτυχε, better luck next time.
Πέμπτη πρωί ξεκινάμε προς γνώριμα μέρη να πιούμε τον καφέ μας. Όλα κάλά, όλα ωραία, παραλία γεμάτη, κόσμος στους δρόμους αλλά γενικά λαμβάνω μια αίσθηση που σε τίποτα δεν θυμίζει τη Θεσσαλονίκη έτσι όπως την είχα στο μυαλό μου. Καγκουριά παντού, ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟ κυκλοφοριακό πρόβλημα, φλας-αυτός το άγνωστος και γενικώς οι δρόμοι τσιφλίκι ολονών. Όλα αυτά τα έβλεπα ποδαράτος μιας και την είχα ψιλιαστεί τη δουλειά και είπα αμάξι παίρνουμε μόνο το βράδυ ή για καμιά εξόρμηση προς Καλαμαριά κτλ.
Μην τα πολυλογώ ήθελα μεσημεράκι φαϊ στο Χάλαρο και παράλληλα βόλτα προς Καλαμαριά. Τι κρανίου τόπος ήταν αυτός ρε παιδιά? Που πήγε η Κρήνη? Που είναι τα μαγαζιά της Καλαμαριάς? Ντάξει το Χάλαρο σταθερή αξία, Shark απένταντι στη θέση του (πήγα Σάββατο βράδυ και ήταν meehhh...) αλλά κατά τα άλλα ερημιααααα.
Και μετά άρχισε η αναζήτηση για βραδυνή διασκάδαση. Πέμπτη Λαδαδικα και Σάρωθρον για ν' ακούσομε κάνα Σωκράταρο και κάνα Θανασάρα και επειδή η επόμενη ήταν εργάσιμη. Γι' αυτό που είναι, είναι μια χαρά το μαγαζί, αλλά και πάλι επειδή ήμουν ποδαράτος άρχισα να παρατηρώ την έλλειψη γυναικώνε. Ρε καρντάσια πως τη βγάζετε? Που είναι τα γυναικάκια και δη τα περίφημα, εμφανίσημα βορειοελλαδίτικα γκομενάκια σας? Μετά το τραγικό κυκλοφοριακό, τους άφθονους γάιδαρους, τα λουκέτα και τους κάγκουρες, η έλλειψη γυναικών ήταν κάτι δεν μπορούσα να ανεχτώ!
Πέρασαν οι μέρες και κάπως έστρωσαν τα πράγματα αλλά η πρώτη εντύπωση είχε ήδη μείνει. Από φαί, Ούζου Μέλαθρον-συμπαθητικό, Ντερλικατέσσεν-all time classic με τον 22 να παραδίδει μαθήματα εξυπηρέτησης (έριξα μισό λίτρο σάλτσα πάνω μου και μόνο που δεν με έγδυσαν να το πλύνουν και μου το επιστρέψουν σιδερωμένο), Γυράδικο Τούμπας-ΟΚ, μπουγάτσα Γιάννης (τέλος Μητροπόλεως)-γαμιστερή με κρέμα και Μερέντα .
Για βράδυ Monroe-πολύ δυνατό μαγαζί, το μόνο με γκομενάκια, Βαλαωριτου (= Θεσσαλονικιώτικη Καρύτση) φουλ καγκουριά με μοναδική εξαίρεση το πολύ καλό La Doze στο οποίο μάλιστα πέτυχα και γνωστούς από Αθήνα, Shark μετριότης, Ρέμβη ΓΤΠ, Ταξίδι και Berlin σταθερές αξίες στο τελευταίο ξεφτυλισμένο ποτό πριν κάνει ο ήλιος την εμφάνισή του.
Τέσπα έχω κι άλλο ranting αλλά δεν το συνεχίζω γιατί θα χρειαστώ προϊόν γυναικείας υγιεινής σε λίγο με τόσο bitching. Ευτυχώς η παρέα έσωσε την κατάσταση και έπεσε άπειρο γέλιο, γίναν διάφορες γκάφες και ευτράπελα και πάλι θα χουμε να θυμόμαστε. Σε κάνα 2μηνο θα επαναληφθεί, σίγουρα χωρίς αμάξι.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ρε καρντάσια πως τη βγάζετε? Που είναι τα γυναικάκια και δη τα περίφημα, εμφανίσημα βορειοελλαδίτικα γκομενάκια σας?Τις κρατάμε κλεισμένες στα σπίτια για να μην ερχονται οι Αθηναίοι με τις παράδες και τις γαμνάνε.
-
Οι Αθηναίοι έρχονται καβατζωμένοι. Δεν περιμένουν από σας. Tο θέμα είναι να ομορφαίνει λίγο το περιβάλλον. Πολύ σαύρα και πολύ μούσι ρε γμτ...
-
Let the ranting begin...πριν πλακώσει δουλειά.Αρχινάμε: Τετάρτη βράδυ με Δευτέρα μεσημέρι ταξιδάκι στη Σαλόνικα που αποτελεί εδώ και χρόνια πολύ αγαπημένο προορισμό (πρέπει να χω πάει πλέον πάνω 20 φορές). Παρέα γαμιστερή, roadtripping, τσέπες γεμάτες (όσο γίνεται τελος πάντων) και γενικά ιδανικές συνθήκες.
Αναχώρηση 5μμ καπάκια από τη δουλειά (Μαρούσι) και 9:20 είμαι έξω από το Λευκό τον Πύργο. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα ευτράπελα με το αμάξι. Το σπίτι είναι ένα δρόμο κάτω απ' την Εγνατία και προς Ναυαρίνου και πάρκινγκ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. 9:20 είπαμε Λευκό Πύργο και όταν πάτησα το πόδι μου μέσα στο σπίτι είχε ήδη αρχίσει ο κωλόΓαυρος, τουτέστιν 9:45+. Άντε λέω, δε γαμιέται, θα έτυχε, better luck next time.
Πέμπτη πρωί ξεκινάμε προς γνώριμα μέρη να πιούμε τον καφέ μας. Όλα κάλά, όλα ωραία, παραλία γεμάτη, κόσμος στους δρόμους αλλά γενικά λαμβάνω μια αίσθηση που σε τίποτα δεν θυμίζει τη Θεσσαλονίκη έτσι όπως την είχα στο μυαλό μου. Καγκουριά παντού, ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟ κυκλοφοριακό πρόβλημα, φλας-αυτός το άγνωστος και γενικώς οι δρόμοι τσιφλίκι ολονών. Όλα αυτά τα έβλεπα ποδαράτος μιας και την είχα ψιλιαστεί τη δουλειά και είπα αμάξι παίρνουμε μόνο το βράδυ ή για καμιά εξόρμηση προς Καλαμαριά κτλ.
Για αυτο εχω κανα χρονο να πιω καφε στην παραλια
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Πήγα και κει που μου είπες πάντως, στους πεζόδρομους Ικτίνου-Ζεύξιδος κτλ. Λίγα πράματα. 1000 φορές Ταχυδρομείου Λάρισα.
-
edit
-
Πήγα και κει που μου είπες πάντως, στους πεζόδρομους Ικτίνου-Ζεύξιδος κτλ. Λίγα πράματα. 1000 φορές Ταχυδρομείου Λάρισα.Πηγες και περιοδο 28ης που σπανε παρα παρα πολυ οι φοιτητες,οποτε ναι ας πουμε χθες παιζει να ηταν πολυ καλυτερα ταχυδρομειου
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
πιθανων να ηταν το 1/3 των φοιτητων στη θεσσαλονικη αυτο το 3ημερο. υπερβολικο σε βρησκω στο οτι 'εξαφανιστηκανε οι γυναικες'. στην περιοχη του λιμανιου θα γινοτανε πανικως λογικα (τουλαχιστον αυτο γινοταν τις προηγουμενες χρονιες που ημουν εκει). ps: στη λαρισα αναστεναξανε οι καφετεριες και τα τσιπουρακιδα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε δεν ακουτε το δασκαλο οταν λεει να μεινετε Αθηνα...Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Καλά μωρέ μην είσαι έτσι απόλυτος. Είπαμε έχει κουσούρια η πόλη αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Στην τελική για την περίπτωσή μου μπορεί να έτυχε λόγω 3ημέρου ή δεν ξέρω γω τι άλλο...
-
Μπα ετσι οπως τα ειδες ειναι. Ειδικα η ξυνιλα των εδω γυναικωνε ειναι θρυλικη... Η Κρηνη επισης πεθανε πλην ελαχιστων μαγαζιων και το κυκλοφοριακο το ειδες...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Για τη θρυλική ξυνίλα δεν ξέρω γιατί εγώ είχα έρθει έχοντας συγκεκριμένο στόχο και δεν επιχείρησα να παίξω μπάλα. Όσο έπαιξε το μάτι μου πάντως 5 μέρες δεν είδα τίποτα εντυπωσιακό, το ίδιο διαπίστωσε και ο κολλητός που είναι και μοντέλος και συνήθως του ρχοντε μόνες τους.
-
Εγω παντως το Σαββατο που ηρθα, με εξαιρεση το παρκινγκ που δεν βρηκα και την κλαρινογαμπροσυνη που κυκλοφορουσε, μια χαρα μου φανηκε. Να βρισκαμε κι ενα δωματιο να μεναμε κι αλλο.. Αλλα νταξ φταιμε και μεις που αποφασισαμε στις 8μιση το βραδυ, να διανυκτερευσουμε.
-
Μην τα πολυλογώ ήθελα μεσημεράκι φαϊ στο Χάλαρο και παράλληλα βόλτα προς Καλαμαριά. Τι κρανίου τόπος ήταν αυτός ρε παιδιά? Που πήγε η Κρήνη? Που είναι τα μαγαζιά της Καλαμαριάς? Ντάξει το Χάλαρο σταθερή αξία, Shark απένταντι στη θέση του (πήγα Σάββατο βράδυ και ήταν meehhh...) αλλά κατά τα άλλα ερημιααααα.Εκεί που ήταν πάντα, μετά το Καραμπουρνάκι και την Αρετσού και σίγουρα όχι στη Σοφούλη που πήγες εσύ...
-
Ναι τέλος πάντων, εκεί πέρα απένταντι απ' το Μέγαρο Μουσικής. Την μπερδεύω την Κρήνη.
-
Αν και ουσιαστικά έκανες το 'κλασσικό weekend του χαμουτζή στην Θεσσαλονίκη' , αυτό ότι δεν εβλεπες γυναίκες μου φαίνεται υπερβολικό ως απίστευτο...οι κοριτσοπαρέες είναι εκατοντάδες και συχνά πιο πολυπληθείς από τις σαυρες...ειδικά σε κάτι κωλομάγαζα στο λιμάνι η αναλογία είναι απίστευτη....απο καγκουρια και κυκλοφοριακό το κατάλαβες και μόνος σου...
Μόνη ένσταση η Βαλαωρίτου που απέχει πολύ από φουλ καγκουριά,έχει πολύ κόσμο απόλα τα είδη και έχει πολλά και ψαγμένα μέρη να περάσεις καλά, πχ το προηγούμενο Σάββατο ήμουν στο Coo Basement στο υπόγειο και ήταν απίστευτα
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Αν και ουσιαστικά έκανες το 'κλασσικό weekend του χαμουτζή στην Θεσσαλονίκη' , αυτό ότι δεν εβλεπες γυναίκες μου φαίνεται υπερβολικό ως απίστευτο...οι κοριτσοπαρέες είναι εκατοντάδες και συχνά πιο πολυπληθείς από τις σαυρες...ειδικά σε κάτι κωλομάγαζα στο λιμάνι η αναλογία είναι απίστευτη....απο καγκουρια και κυκλοφοριακό το κατάλαβες και μόνος σου...Μόνη ένσταση η Βαλαωρίτου που απέχει πολύ από φουλ καγκουριά,έχει πολύ κόσμο απόλα τα είδη και έχει πολλά και ψαγμένα μέρη να περάσεις καλά, πχ το προηγούμενο Σάββατο ήμουν στο Coo Basement στο υπόγειο και ήταν απίστευτα
Μόνο στο Μαρκίζ και στο Μονρό πέτυχα γυναίκες. Δεν θυμάμαι κάπου αλλού. Και πάλι μιλάμε για γκομενάκια που τα βλέπω σε 2 ώρες για καφέ Κυριακή μεσημέρι στο Opus...
-
Και γω έχω παρατηρήσει ότι το peak time είναι 23.00 - 02.00 μετά το ποιοτικό προϊόν χάνεται σε κάποιο σπίτι ή στην αγκαλιά κάποιου μουσάτου
Φαντεζί εμπόρευμα μπορείς να βρεις καθόλη την διάρκεια της νύχτας ειδικά στα μαγαζιά που αναφέρεις και μου έκανε εντύπωση που δεν χόρτασε το μάτι σας.
Βέβαια κακά τα ψέμματα ένα μεγάλο χωριό είμαστε και διόλου περίεργο δεν μου φαίνεται να έχεις συνηθίσει σε άλλη ποιότητα και όγκο κόσμου -
Η παραμελημένη απελευθέρωση (1944)
http://www.alterthess.gr/content/i-para ... rnetatzi-0Του Γιάννη Γκλαρνέτατζη
Πριν τρεις μέρες είχαμε αναπαραστάσεις της εισόδου του ελληνικού στρατού στην πόλη το 1912, όπου διάφοροι ενήλικες μασκαρεύτηκαν και παίξαν τα στρατιωτάκια εποχής. Θεωρούμε μάλλον εύστοχο τον χαρακτηρισμό «χουντικό καρακιτσαριό» του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Η σημερινή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα –μια στιγμή που ανάσαναν με ανακούφιση, όχι όλοι αλλά, σίγουρα η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, όσοι δηλ. είχαν επιζήσει της πείνας, των εκτελέσεων και, βεβαίως, της εξόντωσης των Εβραίων στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς– περνάει σχεδόν απαρατήρητη για τις Αρχές, αλλά και για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της πόλης. Είναι, βλέπετε, που την αποχώρηση της Βέρμαχτ διαδέχτηκε η είσοδος στην πόλη των τμημάτων του ΕΛΑΣ, ε, ακολούθησε αργότερα ο Εμφύλιος, το μετεμφυλιακό κράτος, η Χούντα με όλο το βάρος της κρατικής και παρακρατικής εθνικοφροσύνης κι ούτε η, πανταχόθεν βαλλόμενη από τους κοντυλοφόρους του μνηνομιακού μονόδρομου, Μεταπολίτευση δεν μπόρεσε να βγάλει την 30η Οκτωβρίου 1944 από μια κατάσταση οριακής αναγνώρισης, αν όχι σχεδόν παντελούς λήθης.
[...]
-
Jumbo: Κίνηση «Ματ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Aκίνητο φιλέτο στη Θεσσαλονίκη φέρεται ότι μίσθωσε η εταιρεία Jumbo.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «R», η Jumbo εμφανίζεται να μίσθωσε το πολυόροφο κτίριο που κάποτε στεγάζονταν το πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι 9 όροφοι και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές εδώ και καιρό διατίθεντο προς μίσθωση.
Λόγω όμως της σημαντικής του θέσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης -βρίσκεται στη Τσιμισκή- το μίσθωμα φημολογείται ότι είναι τσουχτερό. Ωστόσο αν και ξεκίνησε από τα 50.000 ευρώ, τελικώς πληροφορίες λένε ότι έκλεισε σε χαμηλότερα επίπεδα.
Πηγή:www.reporter.gr
Posts προς Θεσσαλονικείς