-
Eγω πιστευω πως το ποιοτικο το αντιλαμβανεται διαφορετικα ο καθενας.Οποτε δε θεωρω πως οσοι εχουν πολυ φθηνα τον καφε μπαινουν και μεσα,απλα βαζουν κατωτατης ποιοτητας καφε που για οποιονδηποτε λογο ειναι απλα αποδεκτος και σε συνδιασμο με τη χαμηλη τιμη,δε χαλαει κανεναν.Π.χ το todaylicious δινει τον freddo cappuccino 1.20,9 στα 10 καφε της πολης που τον εχουν ολα πανω απο 2 σε πακετο και 3.5 να κατσει,τον κανουν πολυ χειροτερο απο το todaylicious.Για μενα φτηνο=συνηθως χαμηλης ποιοτητας και ακριβο=συνηθως υπερκερδη
-
συμφωνω στο οτι 'φτηνο=συνηθως χαμηλης ποιοτητας και ακριβο=συνηθως υπερκερδη'.
παραδειγμα το 'mikel' πουλαει φρεντο espresso 2+ ευρω σε πλαστικο. ναρκωτικα να εχει μεσα ο καφες
τοσο δεν αξιζει. τετοια μαγαζια συνηθως ειναι sold out και μετα λενε δεν υπαρχουν λεφτα και βλακειες.
πανε και στηριζουνε τις πολυεθνικες με την χαλια ποιοτητα και τις υψηλες τιμες. σε ενα καφε της γειτονιας
εχει καλητερη ποιοτητα και λογικη τιμη, αλλα εκει δεν μετραει το check in ομως.
αυτο μας αξιζει ετσι οπως σκεφτομαστε. γενικα μιλαω. φιλικα παντα. -
Κοιτα εχω πιει απο μικρος στη λαρισα πολυ Mikel(ηταν κατω απο το φροντιστηριο μου,οποτε και πανελληνιες με μικελ εδωσα ).Δινω 2 ευρω για freddo cappuccino και δεν εχω θεμα γιατι για μενα σε ποσοτητα και γευση(οχι ποιοτητα) και χαμογελο στην εξυπηρετηση(δικο μου θεμα αυτο,ισως μαλακια),αξιζει τα +80 λεπτα διαφορας απο το todaylicious και εχει το καλο πως 5-6 χρονια που πινω,ο καφες ειναι παντα ιδιος,με την ιδια γευση-ποσοτητα.Υπαρχουν ομως καγκουρομαγαζα,προφανως ολα της παραλιας,που δε δινω ουτε 1 ευρω για καφε.Παντως το οτι το μικελ εγινε στεκι κ εχει κοσμο ακομα κ εδω στη Θεσ/νικη που ηταν αγνωστη ποσοτητα,δεν ειναι τυχαιο πιστευω.
-
στα μαγαζια της λεωφορου νικης δεν πινεις καφε γιατι ειναι χαλια σε ολα. εκει παραγγελνεις χυμο.
το '18/24' και το 'καφε μερα' καλουτσικο καφε φτιαχνουν αλλα οχι σαν να συνοικειακα. -
Σ αυτες δε παταω λογω κοσμου και μουσικης,αλλα ας μη το ανοιξουμε το θεμα αυτο γιατι δε τελειωνει ποτε .Παντως μιας και απο πριν η συζητηση ξεκινησε απο τιμες,θεωρω πως για κρυα espresso ή cappuccino,καπου που τον κανουν οπως μ αρεσει,1.50 εως 2.00 ευρω ειναι αποδεκτα για take away.Πιο value for money επιλογη για μενα το todaylicious,πιο fail επιλογη το κυλικειο της ΝΟΠΕ στη σχολη μου
-
Το Mikel έχει επεκταθεί με τρελό ρυθμό. Γενικά με τα franchise υπάρχει ένα θέμα στην Ελλάδα. Ανοίγουν 10-15 μαγαζιά με την κάτω από το ίδιο όνομα και με την ταχύτητα που ανοίγουν με την ίδια ταχύτητα κλείνουν μετά από λίγο διάστημα. Το Μikel φαίνεται να έχει πιάσει αλλά δεν ξέρω αν σηκώνει τόσα πολλά η αγορά. Ανοίγει ένα στην θέση του Μάκη στην Λαμπράκη και νομίζω πως είδα ακόμη ένα να ετοιμάζεται στην Παύλου Μελά.
Έχω ακούσει πάντως πολύ καλά λόγια και για τον καφέ, αλλά κυρίως για την εξυπηρέτηση και τα 'έξτρα' που δίνουν με τον καφέ. Μπράβο η Λάρισα -
Γενικα ειναι κανονας στην αγορα πως οταν κατι επεκτεινεται γρηγορα,δεν ειναι παντα κατι υγιες απο πισω,ουτε βγαινει σε καλο να πας να κατακτησεις ολοκληρωτικα μια αγορα.Το μικελ ομως ακριβως με τετοια ταχυτητα επεκταθηκε και στη Λαρισα πριν χρονια και τοτε ημασταν δυσπιστοι,ομως εκει παραμενει μια σταθερη αξια με κοσμο σε ολα τα καταστηματα και προφανως ποτιζει πανω απο τη μιση Λαρισα σε take away(εκει ειναι μικρες οι αποστασεις και κανει και delivery με ποδηλατα ).Eδω στη Θεσσαλονικη θεωρω οτι εκανε αποτομο ανοιγμα σε πολλες περιοχες και δε ξερω κ εγω κατα ποσο σηκωνει τοσα μαγαζια η αγορα,ομως δε μπορω να ξερω κατα ποσο δουλευουν με καφεδες στο χερι.
Ο cappuccino του δε σου κανει εντονη τη γευση καφε,ομως ειναι ενα πολυ ευγευστο ροφημα με γευση που σου μενει.Για μενα ειναι απο τα καλυτερα cappuccino που εχω πιει overall.Ο espresso ειναι πιο Native(Πιο αδοκιμος ορος για καφε δε παιζει να εχει ειπωθει ) γευστικα και προσωπικα δε με τρελαινει αλλα ειναι οκ και σιγουρα ανω του μεσου ορου των μαζικων καφε της πολης.Τα εξτρας στη Λαρισα μας τα αλλαζουν οποτε τελειωνουν ,εδω μαλλον την ανανεωση τους την τρωει η κριση. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
0,813€ + ΦΠΑ δηλαδή.... Μάλιστα.... Ένας καλός καφές έχει minimum 25€ το κιλό. Άντε 20€. Τα 16-17γρ που μπαίνουν σε ένα διπλό έχουν ελάχιστο κόστος 35cents. ΑΝ υπολογίσεις και τη χασούρα(λάθος πατημένος που πετιέται, ο καφές της καθημερινής ρύθμισης που πετιέται επίσης, καφές που δεν πέτυχε) τότε πλησιάζουμε τα 45cents. Πρόσθεσε σε αυτό το γάλα που χρειάζεται, τα παγάκια, το ρεύμα, τις αποσβέσεις των μηχανημάτων, το ΤΕΒΕ, το νοικι, το προσωπικό και πολλά άλλα. Και πες μου ότι αυτός δεν κλέβει κάπου. Εκτός αν έχουμε σοσιαλισμό, και το κράτος του δίνει σπίτι-ρεύμα-θέρμανση κλπΤσουκ. Αν κάνεις μία διαίρεση θα δεις ότι ΕΣΥ να πας σε σουπερ μαρκετ και να πάρεις λιανική εσπρέσσο σε μερίδες (που είναι πολύ ακριβότερος) βγαίνει κάτω από 0,25 η μερίδα. Αν πάρεις χύμα πάμε στα 0,15. Πάμε παρακάτω. Μηχανή φίλτρου Douwe Egberts. Την έχουν οι μισοί μπουφέδες. Εχω δει 1,70, συνήθως 1,40, τα todaylicious 1,30, στο κυλικείο της σχολής 0,70. Ασχολίαστο
-
Μια χαρά ειναι ο καφές στα εβερεστ με το 1€
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μια χαρά ειναι ο καφές στα εβερεστ με το 1€Το ξεχασα κ αυτο,ειναι που δεν εχει πια κοντα στη σχολη.+1 για εβερεστ
-
Κάτι αλυσίδες με ταβέρνες στην Αθήνα που σε πολλά πιάτα αντί για σκευος στο φέρνουν σε λαδοκολλά εχουν την πλειοψηφία του μενού στα 6-6,5€ (σοβαρότατες μερίδες ) απο γεύση πολύ καλή, απο ψήσιμο ομοίως ... Νομίζω οτι αν θες ρίχνεις απο αλλού και όχι απο την ποιότητα
-
Νωρίς θυμήθηκε το Everest να ρίξει την τιμή. Μαγαζιά αυτού του τύπου, Everest, Γρηγόρης, είχαν τις τιμές στα ύψη μέχρι που ήρθε η κρίση και μαγαζιά τύπου Todaylicious και έστρωσαν.
Ο Γρηγόρης μάλιστα είχε πάρει και πολλά κυλικεία σχολών. Λόγω διατίμησης σε ορισμένα προϊόντα έφερνα 5 τυρόπιτες στις 7 το πρωί η οποίες εξαφανίζονταν στο λεπτό. Όταν πήγαινες λίγο αργότερα να πάρεις κάτι να φας είχαν μείνει μόνο 'χωριάτικες' κλπ με πάνω από 3 ευρώ το κομμάτι. Θυμάμαι πως για να τσιμπήσεις κάτι και να πάρεις και έναν χυμό Amita ήθελες γύρω στα 5€, και όλα αυτά σε κυλικείο σχολής, στο χέρι...
Κρίση και πάλι κρίση γιατί το πράγμα είχε ξεφύγει.ΥΓ. Τι θυμήθηκα τώρα... Επειδή η κατάσταση με το κυλικείο είχε ξεφύγει, κάποιος φοιτητής είχε την ιδέα να στήσει πάγκο στο αίθριο της σχολής και να πουλάει καφέδες και νεράκια σε τιμή στο 1/3 της αντίστοιχης του κυλικείου. Οι φοιτητές προφανώς επέλεγαν να αγοράζουν από αυτόν, οπότε μετά από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών με την 'παρέα' του, τον προπηλάκισαν και του έσπασαν τον πάγκο γιατί τους 'χαλούσε' τις δουλειές...
Φοιτητικές παρατάξεις ελληνικών πανεπιστημίων, μια μελέτη περίπτωσης από μόνες τους
-
Nταξει στο θεμα της εστιασης εχουμε ''ευνοηθει'' απο την κριση οσον αφορα τις τιμες,ομως κατι μου λεει πως εχουμε ζημιωθει πολλαπλασια σε ποιοτητα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
0,813€ + ΦΠΑ δηλαδή.... Μάλιστα.... Ένας καλός καφές έχει minimum 25€ το κιλό. Άντε 20€. Τα 16-17γρ που μπαίνουν σε ένα διπλό έχουν ελάχιστο κόστος 35cents. ΑΝ υπολογίσεις και τη χασούρα(λάθος πατημένος που πετιέται, ο καφές της καθημερινής ρύθμισης που πετιέται επίσης, καφές που δεν πέτυχε) τότε πλησιάζουμε τα 45cents. Πρόσθεσε σε αυτό το γάλα που χρειάζεται, τα παγάκια, το ρεύμα, τις αποσβέσεις των μηχανημάτων, το ΤΕΒΕ, το νοικι, το προσωπικό και πολλά άλλα. Και πες μου ότι αυτός δεν κλέβει κάπου. Εκτός αν έχουμε σοσιαλισμό, και το κράτος του δίνει σπίτι-ρεύμα-θέρμανση κλπ
Τσουκ. Αν κάνεις μία διαίρεση θα δεις ότι ΕΣΥ να πας σε σουπερ μαρκετ και να πάρεις λιανική εσπρέσσο σε μερίδες (που είναι πολύ ακριβότερος) βγαίνει κάτω από 0,25 η μερίδα. Αν πάρεις χύμα πάμε στα 0,15. Πάμε παρακάτω. Μηχανή φίλτρου Douwe Egberts. Την έχουν οι μισοί μπουφέδες. Εχω δει 1,70, συνήθως 1,40, τα todaylicious 1,30, στο κυλικείο της σχολής 0,70. Ασχολίαστο
Τι 'τσουκ'. Το Σάββατο θα σου σκανάρω τιμολόγιο ΔΙΚΟ ΜΟΥ, με αγορά espresso buondi prestige 1kg 25,40€ + ΦΠΑ. Έχει και espresso με 7€ το κιλό. Και ίσως και χαμηλοτερο
Nταξει στο θεμα της εστιασης εχουμε ''ευνοηθει'' απο την κριση οσον αφορα τις τιμες,ομως κατι μου λεει πως εχουμε ζημιωθει πολλαπλασια σε ποιοτητα
Αυτό ακριβώς....
Τα Mikel είναι μια μόδα. Οι καφέδες είναι προετοιμασμένοι. Τα κρύα τα δουλεύουν με κανάτα . Οπότε αν και όλο το concept εμένα μου αρέσει, πήγα 1 φορά και δεν ξαναπάω
-
Στου Μακη παντως το ανοίγει ο Γυραδικος απέναντι!
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
0,813€ + ΦΠΑ δηλαδή.... Μάλιστα.... Ένας καλός καφές έχει minimum 25€ το κιλό. Άντε 20€. Τα 16-17γρ που μπαίνουν σε ένα διπλό έχουν ελάχιστο κόστος 35cents. ΑΝ υπολογίσεις και τη χασούρα(λάθος πατημένος που πετιέται, ο καφές της καθημερινής ρύθμισης που πετιέται επίσης, καφές που δεν πέτυχε) τότε πλησιάζουμε τα 45cents. Πρόσθεσε σε αυτό το γάλα που χρειάζεται, τα παγάκια, το ρεύμα, τις αποσβέσεις των μηχανημάτων, το ΤΕΒΕ, το νοικι, το προσωπικό και πολλά άλλα. Και πες μου ότι αυτός δεν κλέβει κάπου. Εκτός αν έχουμε σοσιαλισμό, και το κράτος του δίνει σπίτι-ρεύμα-θέρμανση κλπ
Τσουκ. Αν κάνεις μία διαίρεση θα δεις ότι ΕΣΥ να πας σε σουπερ μαρκετ και να πάρεις λιανική εσπρέσσο σε μερίδες (που είναι πολύ ακριβότερος) βγαίνει κάτω από 0,25 η μερίδα. Αν πάρεις χύμα πάμε στα 0,15. Πάμε παρακάτω. Μηχανή φίλτρου Douwe Egberts. Την έχουν οι μισοί μπουφέδες. Εχω δει 1,70, συνήθως 1,40, τα todaylicious 1,30, στο κυλικείο της σχολής 0,70. Ασχολίαστο
Τι 'τσουκ'. Το Σάββατο θα σου σκανάρω τιμολόγιο ΔΙΚΟ ΜΟΥ, με αγορά espresso buondi prestige 1kg 25,40€ + ΦΠΑ. Έχει και espresso με 7€ το κιλό. Και ίσως και χαμηλοτερο
H illy που έχουν η πλειοψηφία των μπουφέδων και η Lavazza εχουν 6 ευρώ το τέταρτο ΜΕ ΦΠΑ στα σουπερ. Με μεγάλη παραγγελία μιλάμε για 20 το κιλό. Διά 7γρ η μερίδα (τόσο είναι η τυποποιημενη) μας δίνει 14 λεπτά το καφεδάκι. Μη μας βγάζεις τρελλούς πάμε και μεις σε σουπερμαρκετ δε θα μας πείσεις ότι ο μπουφές από τον προμηθευτή θα το πάρει ακριβότερα από μένα. Δε μιλάμε για μαρκαμεκαψες, αλλά για τους πιο δημοφιλείς της αγοράς.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τα Mikel είναι μια μόδα. Οι καφέδες είναι προετοιμασμένοι. Τα κρύα τα δουλεύουν με κανάτα . Οπότε αν και όλο το concept εμένα μου αρέσει, πήγα 1 φορά και δεν ξαναπάω
Το ξερω αυτο,δε μ εχει ενοχλησει ποτε αλλα δε νομιζω πως γινεται να δινεις 2-3 καφεδες το λεπτο χωρις να εχεις ''ετοιμους'' τους βασικους(espresso/cappuccino δηλαδη).Και για το αφρογαλο εχει ειδικο μηχανημα
-
Δεν Θέλετε να μάθετε τι ζητάει για το francise ....
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Δεν Θέλετε να μάθετε τι ζητάει για το francise ....Από 350.000€...
H illy που έχουν η πλειοψηφία των μπουφέδων και η Lavazza εχουν 6 ευρώ το τέταρτο ΜΕ ΦΠΑ στα σουπερ. Με μεγάλη παραγγελία μιλάμε για 20 το κιλό. Διά 7γρ η μερίδα (τόσο είναι η τυποποιημενη) μας δίνει 14 λεπτά το καφεδάκι. Μη μας βγάζεις τρελλούς πάμε και μεις σε σουπερμαρκετ δε θα μας πείσεις ότι ο μπουφές από τον προμηθευτή θα το πάρει ακριβότερα από μένα. Δε μιλάμε για μαρκαμεκαψες, αλλά για τους πιο δημοφιλείς της αγοράς.
Δεν με νοιάζει να σε πείσω για κάτι. Νομίζεις ότι τον καφέ που δουλεύουν τα 'καλά' μαγαζιά, μπορείς να τον βρεις στο s/m. Ο lavazza έχει πάρα πολλά χαρμάνια σε όλα τα κόστη. Παραεισαγωγέας το καλοκαίρι πουλούσε lavazza με 6,5€ το κιλό + φπα. Αλλά ήταν χώμα. 7 γρ είναι η τυποποιημένη, αλλά τα 'σωστά' μαγαζιά βάζουν τουλάχιστον 8-8,5γρ. Και το μπακάλικο της υπόθεσης κιλό/μερίδα= 130 καφέδες στο κιλό δεν συμβαίνει πουθενά. Ακόμα και στα φθηνομάγαζα. Επιπλέον τα περισσότερα μαγαζιά που δουλεύουν με φρεσκοαλεσμένο δεν έχουν δοσομετρικό στο μύλο, αλλά όσο χωράει το φίλτρο. Ανάλογα με την άλεση μπορούν να πάρουν έως και 20γρ. Χώρια αυτός που θα πεταχτεί..
Αλλά ακόμα και έτσι. Εμείς είμαστε οι βλάκες που μας κοστίζει παραπάνω και δεν βρήκαμε τον δικό σου τρόπο. Έστω ότι κοστίζει 14λεπτά ή μερίδα= 28 λεπτά η διπλή που χειάζεται για το κρύο. Υποσημείωση ότι μονή δόση δεν υπάρχει για λόγους που θα διαβάσεις σε νήμα του καφέ. 28 λεπτά ΜΟΝΟ το κόστος του καφέ. Και υποθέτω ότι τον πίνεις σκέτο. Προσέθεσε το κόστος από το γάλα, Το πλαστικό ποτήρι που με το καπάκι του ξεπερνάει τα 10 λεπτά. Το ρεύμα που χρειάζεται μια μηχανή των 6 KW, ο μύλος της, και το ψυγείο για να κρυώσει-συντηρήσει το γάλα κλπ. Επιπλέον σκέψου τα 45€ που κοστίζει με το ένσημο ο ελάχιστα αμοιβόμενος μπουφετζής και κάνε ξανά τους υπολογισμούς... Και δες τι θα μείνει για ενοίκια-ΤΕΒΕ-επιχειρηματική αμοιβή-εφορία-επανατοποθέτηση κεφαλαίου για τις φυσιολογικές φθορές και πολλά άλλα. -
Kυριακο(?) μιας και το κατεχεις το θεμα,μπορεις να μου πεις 1-2 μαγαζια στην πολη που να κανουν πραγματικα καλο και ποιοτικο καφε?Επισης ανελυσε μου αν θες γιατι ειναι κακη η κανατα στα κρυα του μικελ(εκτος του προφανους οτι δεν ειναι ''φρεσκος'' ο καφες).Μ εβαλες σε σκεψεις για το πως τον διατηρουν γευστικο για καποια ωρα χωρις να ξεθυμενει.
ps,δεν ειρωνευομαι
Posts προς Θεσσαλονικείς