-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
καλά κάνειςοποιος είναι τόσο μαγκας και γνώστης κάνει κάτι το ίδιο καλό ή και καλύτερο, το πουλάει το σε χαμηλότερη τιμή και μαζεύει τον κόσμο που έχει μαζέψει το ble
δεν είδα κανένα μέχρι στιγμής να προσπαθεί
ο χρόνος θα κρίνει για πόσο...
Ξέρω πολύ κόσμο που πήρε για μια και μοναδική φορά. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
καλά κάνεις
οποιος είναι τόσο μαγκας και γνώστης κάνει κάτι το ίδιο καλό ή και καλύτερο, το πουλάει το σε χαμηλότερη τιμή και μαζεύει τον κόσμο που έχει μαζέψει το ble
δεν είδα κανένα μέχρι στιγμής να προσπαθεί
ο χρόνος θα κρίνει για πόσο...
Ξέρω πολύ κόσμο που πήρε για μια και μοναδική φορά.μαζί σου κ εγώ... να κλείσουν οι πανάκριβοι
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πλάκα ΜΕ κάνετε;;;
Σχεδόν 5€ για μια πάστα;;;;
Πήρα μια φορά ένα κουτί πριν 1 μήνα, και δεν αξίζει σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων αυτές τις τιμές.υ.γ. το ένα μαγαζί που έχουμε είναι ζαχαροπλαστείο-παγωτοπωλείο, και γνωρίζω ΑΚΡΙΒΩΣ τα κόστη.
διαφωνώ
αν και ακριβό το βρίσκω πολύ καλύτερο απο αλλα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης
Ακριβό είναι το plaisir.
Το ble είναι ληστεία.
Όταν η μέση τιμή λιανικής μια πάστας είναι 2€(έχει και με 1,5€ σε συνοικιακά ζαχαροπλαστεία), τα λεφτά που ζητάει το συγκεκριμένο αρτοζαχαροπλαστείο είναι απαράδεκτα.
4,95€ η πανακότα
18,95€ το κιλό έχει το προφιτερόλ(που σαν γλυκό είναι πολύ βαρύ)
Βρήκα την απόδειξη...
Επωνυμία έχει MONDO A.B.E.E. ειδών διατροφής, εστίασης και γενικού εμπορίου.θα πανε ΑΚΛΑΥΤΟΙ... και αυτοι και πολλοι ακομα! Εχουν ανοιξει γενικώς απο Εθνικης Αντιστασης --> Β. Ολγας πολλοι φουρνοι πολυτελειας. Υπερβολικα μαγαζιά σε επιφάνεια, σε πολυτελεια και φυσικά με τις αντιστοιχές τιμές. Προφανως απευθυνονται σε αυτους που έχουν και όχι στον απλο μισθωτο. Βεβαια bad news for them... και η αρχουσα τάξη πλέον τα μετράει. Αν δεν έχουν μεγάλα κεφάλαια απο πίσω για να ξεπεράσουν την κρίση... δεν βλέπω πως θα επιβιώσουν.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οτι πληρώνεις παίρνεις
Nαι καλα.
Και σου ξαναλέω ότι γνωρίζω ακριβώς το κόστος. Γνωρίζω ακριβώς πόσο έχουν οι πανάκριβες βιτρίνες που έχει μέσα, γνωρίζω ακριβώς το κόστος των πρώτων υλών.
Το κοστος ειναι μεγαλο γιατι χρησιμοποιουν** ετοιμες** πρωτες υλες. Πχ παντεσπανι, σαντυγι, κτλ.
-
Τα υλικά που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία είναι φτηνά και δυστυχώς ΑΘΛΙΑ.
Υπάρχει κόσμος που πληρώνει όσο όσο για να αγοράσει γλυκά που δεν φτιάχθηκαν με υποκατάστατα και οικοδομικά υλικά.Τώρα αν το ble φτιάχνει τα γλυκά του με υλικά που χρησιμοποιείτε κι εσείς στην κουζίνα σας ή χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά με τα φθηνότερα ζαχαροπλαστεία και μόνο μούρη πουλάει, είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα υλικά που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία είναι φτηνά και δυστυχώς ΑΘΛΙΑ.Τα υλικα ειναι ακριβοτερα απο το να φτιαξεις μονος σου ποιοτικοτερα, αλλα αφενος ολο και λιγοτεροι ξερουν μαθαινουν την τεχνη αφετερου εχει εργατικο κοστος.
Ακομα και στις σχολες ζαχαροπλαστικης ενθαρρυνουν τους μαθητες να χρησιμοποιουν ετοιμα προιοντα. Κλεφτες θα γινουν οι εταιριες? Οι πλασιε πανε και ερχονται. -
Και οι εταιρείες που τα εισάγουν, κλέφτες θα γίνουν;;....
Υπάρχουν πάντος και εργαστήρια που χρησιμοποιούν πραγματικές πρώτες ύλες.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και οι εταιρείες που τα εισάγουν, κλέφτες θα γίνουν;;....Μη πιανεις τα ακρα. Υπαρχουν πολλα υλικα που μπορουν να πουλησουν αλλα οχι και ετοιμο παντεσπανι πχ.
Υπάρχουν πάντος και εργαστήρια που χρησιμοποιούν πραγματικές πρώτες ύλες.
...ολο και λιγοτερα. Ευτυχως ο πατερας μου ειναι ζαχαροπλαστης εδω και 30 χρονια και τρωμε τιποτα της προκοπης.
-
Αυτά τα εργαστήρια δυστυχώς θα κλείσουν ή έκλεισαν.
Παράδειγμα το παγωτό. Παλιά οι Γερμανοί είχαν νομοθεσία που έλεγε τι μπορεί να μπει στο παγωτό. Έτσι το παγωτό τους ήταν καλό αλλά ακριβό. Με την ΕΟΚ οι Άγγλοι (όλα τα σκατά από εκεί ξεκίνησαν, πχ τρελές αγελάδες) δεν μπορούσαν να πουλήσουν στη Γερμανία τους πάμφθηνους τεράστιους κουβάδες με το συνθετικό παγωτό τους, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΤΟ.
Έτσι η νομοθεσία έγινε πολύ πιο ελαστική στο θέμα της ποιότητας.Ακόμα, πριν μερικά χρόνια όταν χρησιμοποιούσες στα παγωτά ένα υλικό που έχει όψη σοκολάτας και όχι πραγματική σοκολάτα, έπρεπε να το γράφει στην συσκευασία (υποκατάστατο σοκολάτας). Τώρα πια μπορείς να πουλάς υποκατάστατο σοκολάτας και να γράφεις απέξω ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
-
Πολυ καλο ζαχαροπλαστειο επισης εχουμε στην πολιχνη λεγεται Βασιλης,εχει ανοιξει και ενα τωρα στη νικοπολη. Τιμες χαμηλες και η ποιοτητα κορυφη. Μπορει να βαλει το Πλαιζιρ ανετα κατω απο αποψη ποιοτητας το λεω επειδη εχω δοκιμασει και απο τα 2 ζαχαροπλαστεια. Οποτε εχω παρει απο αυτο το ζαχαροπλαστειο(και δεν ειναι λιγες οι φορες) παντα τα γλυκα ηταν φρεσκα.
Οσοι πιστοι μπορουν να πανε να δοκιμασουν.Προσωπικα αγοραζω μονο απο αυτον πια εδω και χρονια γιατι παντα ολα τα γλυκα ειναι φρεσκα σε αντιθεση με τα ζαχαροπλαστεια στο κεντρο τα οποια πουλανε μονο ονομα και ποιοτητα αντε μην την χαρακτηρισω -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...
Έτσι η νομοθεσία έγινε πολύ πιο ελαστική στο θέμα της ποιότητας.Ακόμα, πριν μερικά χρόνια όταν χρησιμοποιούσες στα παγωτά ένα υλικό που έχει όψη σοκολάτας και όχι πραγματική σοκολάτα, έπρεπε να το γράφει στην συσκευασία (υποκατάστατο σοκολάτας)..
Κατι που μονο σε αμερικανικα προιοντα εχω συναντησει τα τελευταια χρονια 'ειλικρινη' περιγραφη. Υποκαταστατο τυριου, υποκαταστατο σοκολατας, ιχνη ξηρων καρπων κλπ.
Βεβαια τιμια περιγραφη ... αλλα και alien!
Στα περι επωνυμων ζαχαροπλαστειων παντα ημουν υπερ των εξειδικευσεων. Καριοκες Χ'Φωτιου, καζαν ντιπι Χατζη, τριγωνα Ελενιδη, βραχακια Μιλτου, σερανο Αβερωφ, μιλφειγ Κων/ντινιδη κλπ.
Προσφατα εφαγα πολυ καλο και ελαφρυ τυραμισου απο το Μελι ΜελιSent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παράδειγμα το παγωτό. Παλιά οι Γερμανοί είχαν νομοθεσία που έλεγε τι μπορεί να μπει στο παγωτό. Έτσι το παγωτό τους ήταν καλό αλλά ακριβό. Με την ΕΟΚ οι Άγγλοι (όλα τα σκατά από εκεί ξεκίνησαν, πχ τρελές αγελάδες) δεν μπορούσαν να πουλήσουν στη Γερμανία τους πάμφθηνους τεράστιους κουβάδες με το συνθετικό παγωτό τους, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΤΟ.
Έτσι η νομοθεσία έγινε πολύ πιο ελαστική στο θέμα της ποιότητας.Δεν είναι έτσι Λεώ! Τα χειρότερα προϊόντα ήταν continental!
Κατι που μονο σε αμερικανικα προιοντα εχω συναντησει τα τελευταια χρονια 'ειλικρινη' περιγραφη. Υποκαταστατο τυριου, υποκαταστατο σοκολατας, ιχνη ξηρων καρπων κλπ.
Εγώ γιατί το θυμάμαι αυτό 20 χρόνια πριν στο UK Κώστα;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
θα πανε ΑΚΛΑΥΤΟΙ... και αυτοι και πολλοι ακομα! Εχουν ανοιξει γενικώς απο Εθνικης Αντιστασης --> Β. Ολγας πολλοι φουρνοι πολυτελειας. Υπερβολικα μαγαζιά σε επιφάνεια, σε πολυτελεια και φυσικά με τις αντιστοιχές τιμές. Προφανως απευθυνονται σε αυτους που έχουν και όχι στον απλο μισθωτο. Βεβαια bad news for them... και η αρχουσα τάξη πλέον τα μετράει. Αν δεν έχουν μεγάλα κεφάλαια απο πίσω για να ξεπεράσουν την κρίση... δεν βλέπω πως θα επιβιώσουν.
Γιατι τοσο μενος?Αν κλεισουν αυτοι οι φουρνοι δε θα μεινουν ανθρωποι ανεργοι?
Το ble τουλαχιστον ασχετως τιμης(μιλαμε για καταστηματα που θα τα προτιμησεις μια φορα το μηνα ή μια φορα στους δυο μηνες αλλωστε ποσες παστες να φας πια) προσφερει γευστικα τουλαχιστον το κατι παραπανω για τα δικα μου δεδομενα ενω και το ψωμι του ειναι τελειο χωρις να ειναι πανακριβο.Το καινουριο καταστημα ειναι κοσμημα και ομορφαινει κυριολεκτικα τον δρομο το ιδιο και οι υπολοιποι φουρνοι που ανεφερες.Σορρυ που δε βλεπω την προοδο στο να κλεισουν τετοια καταστηματα και να στραφουμε στους συνοικιακους φουρνους-οικογενειακες επιχειρησεις με το συνηθως μετριο ψωμι,τα κλασσικα συνηθωσ μετρια κουλουρακια,τη συνηθως μετρια εξυπηρετηση και τα συνηθως αθλια καταστηματα απο αποψη εικονας. -
Ο ψορσαίρ είναι γνωστός ξινός σε τέτοια θέματα, τον έχει αλλάξει πολύ η κρίση. Παλιότερα ήταν αρκούντως large και έκραζε εμένα και τον μιραγκέ αποκαλώντας μας τσίπηδες. Αν το συγκεκριμένο μαγαζί έχει ουσία (υλικά, καθαριότητα, εξυπηρέτηση) δικαίως χρεώνει καπέλο.
-
Ντινο,οσες φορες ετυχε να περναω και να παρω κατι ηταν εξυπηρετικοτατοι,πεντακαθαροι(στο εργαστηριο δε μπορω να ξερω τι γινεται προφανως) και σαν γευση νομιζω ειναι απο τα λιγα καταστηματα που σε ολα τα πραγματα ειναι πανω απο ικανοποιητικο.και στα γλυκα και στο ψωμι και στα διαφορα μικρογευματα του.τωρα δε νομιζω οτι ειναι ειλικρινες να κολλαμε στα 10 cent ακριβοτερου ψωμιου ή στα 2 ευρω ακριβοτερης τουρτας.Σιγουρα θα το ηθελα φθηνοτερο αλλα σε οτι αγοραζω εγω τουλαχιστον δε 'νιωθω οτι με κλεβουν' και αυτο μετραει στο τελος της ημερας νομιζω.
-
Να προσθεσω οτι με τον corsair διαφωνω πολυ σ αυτο που ειπε για την υπερβολικη επιφανεια και πολυτελεια αυτων των φουρνων.Ναι ειναι στους κεντρικοτερους δρομους της δευτερης μεγαλυτερης πολης στην ελλαδα και δε με χαλανε καθολου σαν εικονα τετοια καταστηματα.γιατι να ειναι μεσα στη μιζερια?
-
Γενικά αυτό το κάνει λόγω ξινίλας, στο συγκεκριμένο ίσως έχει ένα μικρό δίκιο όσον αφορά το ύψος της επένδυσης σε τέτοια κωλοπερίοδο. Λογικά (ελπίζω να) έχουν τα κουμάντα τους οπότε ξέρουν που βασίζουν.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
θα πανε ΑΚΛΑΥΤΟΙ... και αυτοι και πολλοι ακομα! Εχουν ανοιξει γενικώς απο Εθνικης Αντιστασης --> Β. Ολγας πολλοι φουρνοι πολυτελειας. Υπερβολικα μαγαζιά σε επιφάνεια, σε πολυτελεια και φυσικά με τις αντιστοιχές τιμές. Προφανως απευθυνονται σε αυτους που έχουν και όχι στον απλο μισθωτο. Βεβαια bad news for them... και η αρχουσα τάξη πλέον τα μετράει. Αν δεν έχουν μεγάλα κεφάλαια απο πίσω για να ξεπεράσουν την κρίση... δεν βλέπω πως θα επιβιώσουν.
Πάνε ξαναδιάβασε τι έγραψα... Αν καταλήξεις στο ιδιο συμπέρασμα, ξαναδιάβασε. Επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ γιατί το θυμάμαι αυτό 20 χρόνια πριν στο UK Κώστα;
Γιατί υπήρχαν. Προφανώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λεωνίδα δεν υπάρχουν πλέον στην ΕΕ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν το συγκεκριμένο μαγαζί έχει ουσία (υλικά, καθαριότητα, εξυπηρέτηση) δικαίως χρεώνει καπέλο.Τα παραπανω ειναι προυποθεσεις για να επιβιωσει και να ειναι ανταγωνιστικο το καταστημα οχι για να χρεωνει καπελο.
+1
Ενω τωρα που ειναι απληρωτοι κανα 3μηνο ειναι καλυτερα.
Posts προς Θεσσαλονικείς