-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Μπράβο φίλε μου που το δικό σου ήταν σκυλί... Για τον άλλο φίλο το λέω, τον μέτοχο της Toyota... Που γιαυτόν όλα είναι αθάνατα... Κάτι τέτοιους, τους ρωτάς τι ομάδα είναι, καί σού λένε Toyota!!!Καλα δεν καμαρωνω για το οτι βγηκε καλο , απλα αισθανομαι τυχερος (και ικανοποιημενος)
Η αληθεια ειναι ομως, οτι ολοι εχουμε τις αδυναμιες μας σε καποιες μαρκες, αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτεροΠχ ο nonos , που εχει τρελη αδυναμια στα citroen και γενικα στα γαλλικα
Και του rx8drifter επισκευασε σασμαν που ηταν απο τα πιο ενεργα μελη και του γιου των κουμπαρων ανοιξε σασμαν.. και τα 2 προ fl.. μαλιστα το τελευταιο εσπασε και πιστονι στις 312.000km οποτε και πηγε αποσυρση..
Κατ αλλα για μερικους δυσκοιλιους εχω ενα καλο γιατρο να πανε...Τι να σου πω νονε, το δικο μου δεν ειχε τετοια θεματα
Κι ενα αλλο γνωστου επισης δεν ειχε
Για μερικα fl εχω ακουσει περι μοτερ
Παντως θεωρειτε αρκετα αξιοπιστο, οπως και η carina, που ειχανε πολλα κοινα μηχανικα μερη (οπως και το μοτερ)
Για δυσκοιλιους, δεν ξερω ποιον λες, παντως εγω δεν εχω προβλημα -
Αξιοπιστο αμαξι ειναι αλιμονο. Απλα δεν ειναι αθραυστο.. ολα βγαζουν.. απλα μερικοι δε λενε να το καταλαβουν.. Δεν ειναι θεμα αδυναμιας.. πολλα μ αρεσουν απο διαφορες χωρες.. αρκει να ειναι καλα αυτοκινητα με αρετες οδηγικες κυριως και χαρακτηρα,σχεδιαστικα και στο δρομο. Το carina το τελευταιο ηταν πραγματικα σκυλι μαυρο αλλα παρταλι σα μηχανημα με μονο προσων το μοτερ που ολο το υπολοιπο αμαξι δε μπορουσε να βοηθησει να αναδειχθει.. γι αυτο αν μπορουσες να τα σκασεις πηγαινες σε xedos που ηταν σε ολα τα υπολοιπα ανωτερο.
-
Άθραυστο δεν ειναι κανενα, απλα μερικα ηταν ή ειναι πιο 'ανθεκτικά' απο καποια άλλα
Η carina ουσιαστηκα ειχε θεμα με το την αναρτηση/οδικη συμπεριφορα
Δε νομιζω να έπασχε πουθενα αλλου
Γιατι εκτος απο μοτερ ειχε και καλο σασμαν, και καλους χωρους και ευκολοδηγητη ηταν
Παντως ακριβη ηταν κι αυτη απο οσο θυμαμαι
Μαλλον το xedos να ηταν ακομα ακριβοτερο, αλλά ειχε και το μειον, οτι τα mazda τοτε ειχαν ακριβα ανταλλακτικα
Παντως ωραιο αμαξι το xedos -
Μετριοτατα υλικα στη καμπινα-δεν εννοω συναρμογη, μετριοτατα καθισματα, τα φρενα τιποτα το σπουδαιο, οπως και το σασσι το οποιο δε βοηθαγε το κακο στησιμο (για μενα ενα αμαξι στριβει με το σασσι πρωτα...) Συγκριτικα με ολο τον ανταγωνισμο..
Σασμαν ειχε και το xedos π.χ. και εξισου καλο μοτερ. Και οντως ηταν και ακριβουλα.
Το αμαξι το ειχε ο νονος του αδελφου μου,αγορασμενο καινουργιο το ΄93 και το αντικατεστησε με avensis μκ2 ενω το κρατησε παραλληλα σα δευτερο.. και το οποιο carina επινε κανονικα και με μπουρι το λαδακι μετα απο ενα σημειο ενω μαλιστα ειχε δουλεψει σε καλα χιλιομετρα στη διαδρομη Πατησια-Ανω Βολο... στη διαγωνια πολυκατοικια σταθμευε το avensis μκ1 που πηγε αποσυρση ,που εγραψα παραπανω.. θεωρω οτι τα ξερω αρκετα καλα σαν αμαξια θελω να πω. Αθανατα δεν ειναι με τιποτα και ζηταγαν,απλα τηρουμενων των αναλογιων λιγα και παραλληλα ηταν απο αδιαφορα μηχανηματα εως κατωτερα των περιστασεων σε κρισιμους (για εμενα) τομεις. -
Ηταν πιο αξιόπιστα απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορουσε τοτε
Οδικη συμπερηφορα δεν ειχαν τοτε τα ιαπωνεζικα , ειναι γνωστο
Το μοτερ της carina (4AFE) αρχιζε να καιει λαδι μετα τα 200-250,000χλμ
Ισως φταιει και η συντηρηση που του εκαναν (μηδαμινη και συνηθως λαδια οτι να ναι) -
Το θέμα είναι ποιος κρατάει αμάξι για τόσα χιλιόμετρα και δεν εννοώ γενικά αλλά από εδώ μέσα πόσοι έχουν κύριο αμάξι τέτοια χρεπια;
-
Ο πατερας μου
Καλα, αστικη μετακινηση κανει, δεν παει ταξιδια , ουτε πολλα χλμ κανει
Αλλά αν ειναι καλοσυντηρημενο το αμαξι, δεν ειναι 'χρεπι'
Την δουλεια του την κανει
Οχι οπως ενα καινουριο αντιστοιχης κατηγοριας, αλλά δεν εχεις καποιο ουσιαστικο θεμα
Ισα ισα ειναι ανετο μεσα στην πολη λογω μαλακης αναρτησης, μεγαλου προφιλ ελαστικων και δεν σε νοιαζει μη στο γραστουνισουν, χτυπησεις καμια ζαντα κτλ
Βεβαια το δικο μας εχει και λιγα σχετικα χλμ για τα 17 του χρονια κυκλοφοριας (145,000χλμ) -
Γεια σας και καλή χρονιά σε όλους! Η Toyota θεωρείται μια από τις εταιρείες που τα ανταλλακτικά της είναι σχετικά φτηνά, αν δεν κάνω λάθος . Όταν έρχεται η στιγμή του ''καλού'', μεγάλου sercice και αλλάζεις λάδια, μπουζί, βαλβολίνες τα πάντα όλα κτλ σε ένα κινητήρα vvt-i για τι ποσό μιλάμε; Θεωρώ, όπως ανέφερα και παραπάνω, τα ανταλλακτικά δεν είναι και τόσο ακριβά, αλλά δυστυχώς τα συνεργεία(επίσημη αντιπροσωπεία) τσιμπάνε την τιμή. Απανταχού τογιοτάκηδες, πείτε μου αναλυτικά, αν δεν σας κάνει κόπο, τι αλλάζετε και πόσο κοστίζει; και πόσο κοστίζει η εργασία;
-
Εάν πας αντιπροσωπεία δεν θα το λες αυτό...!
Πανάκριβη είναι η toyota... -
Δεν την βλεπω για πανακριβη
Στον μεσο ορο νομιζω ειναι
Πιο φθηνη απο VW, Audi, Seat παντως, ισως και Peugeot/Citroen
Και πιο φθηνη απο Subaru , Mazda (οταν υπηρχε) -
Τα ίδια με νισσαν ως τώρα σε πετρέλαιο που μπορώ να συγκρίνω
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Ηταν πιο αξιόπιστα απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορουσε τοτε
Οδικη συμπερηφορα δεν ειχαν τοτε τα ιαπωνεζικα , ειναι γνωστοΤο Xedos 6 που ανέφερε ο Νονός ήταν το ίδιο και περισσότερο αξιόπιστο και έστριβε πολύ καλά! ΟΚ, κόστιζε 1 εκ. Δρχ. παραπάνω από την 316 τότε, αλλά η συμπεριφορά του ήταν αντίστοιχη των κορυφαίων Ευρωπαϊκών.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
To πρωτο μοσχοπουλησε, το δευτερο δε πηγε και ασχημα,το τριτο επεσε πανω στον turbo ανταγωνισμο.Ναι. Το τριτο ηταν που πηγε ακλαφτο. Γιατι γενικοτερα οι Ιαπωνες δεν ακολουθησαν τον ανταγωνισμο στα turbo; Η toyota στους πετρελαιοκινητηρες πως τα παει; Για τον 1.4 διαβαζω καλα λογια.
-
Διαμαντάκι ο 1,4. Τον έχω στο Yaris και πετάει. Θα μπορούσε βέβαια να είναι πιο οικονομικός αλλά δεν κοπανανε φίλτρο κουτια και λοιπά όπως σε κάτι γαλλικά σύνολα.
-
To 2010 αγόρασα το Avensis 1.8 Elegance και τον Ιούνιο του '15 μου το έκλεψαν. Σε αυτά τα 5 χρόνια πρόλαβε να μου βγάλει τα εξής προβλήματα:
1.Στα 6.000χλμ (πριν το πρώτο σερβις) χάλασε το σύστημα του χειροφρένου 1000+ ζημιά-
Στα 15.000χλμ παρατήρησα ότι ανάμεσα στα 2 φύλλα γυαλιού του παμπρίζ είχαν δημιουργηθεί φυσσαλίδες αέρα (περιμετρικά σε όλο το παρμπρίζ) καμια 200€ νομίζω η αντικατάστασή του.
-
Στα 30.000χλμ άκουγα ένα τρίξιμο από τον συμπλέκτη στην 1η ταχύτητα και στην όπισθεν (η αντιπροσωπεία επέμενε ότι ήταν λόγω υλικών κατασκευής του δίσκου (οικολογικός)) κατόπιν περαιτέρω έρευνας έμαθα ότι η TOYOTA είχε εκδόσει οδηγία για αντικατάσταση του συμπλέκτη σε μοτερ όπως του δικού μου αυτοκινήτου και το αντικαταστήσανε 500€ κόστος (μου είπανε).
Το θετικό της υπόθεσης ήταν ότι βρισκόμουν στην εγγύηση σε όλες τις ζημιές και δεν πλήρωσα μια προς τιμήν της εταιρείας. Μετά από όλα αυτά όμως δεν θα ξαναεπέλεγα TOYOTA με τίποτα. Κάποτε ήταν αξιόπιστη (το έχω ακόμα το starlet το '96), για τα καινούργια μοντέλα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.....
-
-
Όλες οι εταιρίες έχουν σκαρτέψει σε κάποιο βαθμό...Είναι και τόσο μεγάλη η παραγωγή σε ορισμένες που τα λάθη είναι αναπόφευκτα...Πάντως, νομίζω ότι με την toyota - που επίσης δεν είναι ίδια όπως παλιά - σου έτυχε 'λαχείο'. Εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες και τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο φυσικά...
-
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Το θέμα είναι ότι καμία πλέον δεν είνα καθαρή - Nissan +Renault, Volvo+Pegeut, Mitsibishi+Pegeut και πάει λέγοντας. Το κακό της TOYOTA είναι ότι πλέον είναι made in England. Γίνεται οι ξυλοκόποι να φτιάχνου έργα τέχνης?
-
Ο χρήστης kseslogiastos έγραψε:
To 2010 αγόρασα το Avensis 1.8 Elegance και τον Ιούνιο του '15 μου το έκλεψαν. Σε αυτά τα 5 χρόνια πρόλαβε να μου βγάλει τα εξής προβλήματα:
1.Στα 6.000χλμ (πριν το πρώτο σερβις) χάλασε το σύστημα του χειροφρένου 1000+ ζημιά-
Στα 15.000χλμ παρατήρησα ότι ανάμεσα στα 2 φύλλα γυαλιού του παμπρίζ είχαν δημιουργηθεί φυσσαλίδες αέρα (περιμετρικά σε όλο το παρμπρίζ) καμια 200€ νομίζω η αντικατάστασή του.
-
Στα 30.000χλμ άκουγα ένα τρίξιμο από τον συμπλέκτη στην 1η ταχύτητα και στην όπισθεν (η αντιπροσωπεία επέμενε ότι ήταν λόγω υλικών κατασκευής του δίσκου (οικολογικός)) κατόπιν περαιτέρω έρευνας έμαθα ότι η TOYOTA είχε εκδόσει οδηγία για αντικατάσταση του συμπλέκτη σε μοτερ όπως του δικού μου αυτοκινήτου και το αντικαταστήσανε 500€ κόστος (μου είπανε).
Το θετικό της υπόθεσης ήταν ότι βρισκόμουν στην εγγύηση σε όλες τις ζημιές και δεν πλήρωσα μια προς τιμήν της εταιρείας. Μετά από όλα αυτά όμως δεν θα ξαναεπέλεγα TOYOTA με τίποτα. Κάποτε ήταν αξιόπιστη (το έχω ακόμα το starlet το '96), για τα καινούργια μοντέλα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.....
Τί λες ρε φίλε ??? τουοτα και να σου βγάλει πρόβλημα ? αποκλείεται... εμένα ο θείος μου που εχει το starlet του ΄85 ακόμα τσουλάει...μιλάμε σκυλί το όχημα...
-
-
Ο χρήστης kseslogiastos έγραψε:
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Το θέμα είναι ότι καμία πλέον δεν είνα καθαρή - Nissan +Renault, Volvo+Pegeut, Mitsibishi+Pegeut και πάει λέγοντας. Το κακό της TOYOTA είναι ότι πλέον είναι made in England. Γίνεται οι ξυλοκόποι να φτιάχνου έργα τέχνης?Το made in TURKEY το ξέχασες ?
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
-
Τί λες ρε φίλε ??? τουοτα και να σου βγάλει πρόβλημα ? αποκλείεται... εμένα ο θείος μου που εχει το starlet του ΄85 ακόμα τσουλάει...μιλάμε σκυλί το όχημα...
Αυτό ακριβώς...είναι του 85!
Τότε τα αμάξια τα έφτιαχναν αλλιώς και δεν είχαν και όλα αυτά τα ηλεκτρικά πάνω τους...
Όλοι έχουμε να λέμε για αυτοκίνητα made in japan...Αλλά πλέον ελάχιστα είναι τέτοια... -
TOYOTA FORUM