-
Ευχαριστω για την απαντηση, ειναι σιγουρα του οδηγου που σφυριζει...
Γενικα πηγαινω περισσοτερο Εθνική (περ. 140-150 kmph) και πολυ λιγοτερο πόλη.... -
Ναι, του οδηγού η πόρτα σφυρίζει. Το παθαίνω κι εγώ γύρω στα 110-120 χιλιόμετρα μόνο. Σε μεγαλύτερη η μικρότερη ταχύτητα δεν κάνει τίποτα.
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Ναι, του οδηγού η πόρτα σφυρίζει. Το παθαίνω κι εγώ γύρω στα 110-120 χιλιόμετρα μόνο. Σε μεγαλύτερη η μικρότερη ταχύτητα δεν κάνει τίποτα.Το δικό μου αναβοσβήνει μερικές φορές η ένδειξη ότι είναι ανοιχτή κάποια πόρτα, αλλά δεν είναι καμία, το έχω καρατσεκάρει και έχω κοιτάξει και το πορτ παγκάζ...
-
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.. Πήγες να το δούνε στην Toyota?
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.. Πήγες να το δούνε στην Toyota?Ναι και δεν βρίσκουν τίποτα, το κάνει και η μπλαφονιέρα καμιά φορά...
-
Μόνο που αν δεν κάνω λάθος δε μιλάς για Corolla αλλά για Carina 15-ετίας, σωστά;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μόνο που αν δεν κάνω λάθος δε μιλάς για Corolla αλλά για Carina 15-ετίας, σωστά;Ναι απλά το ανέφερα, μην τυχόν συμβαίνει και σε κανέναν άλλο...
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Μόνο που αν δεν κάνω λάθος δε μιλάς για Corolla αλλά για Carina 15-ετίας, σωστά;
Ναι απλά το ανέφερα, μην τυχόν συμβαίνει και σε κανέναν άλλο...
Corolla 16ετίας απο δώ και δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.Μήπως το αμάξι είχε κάποιο τρακάρισμα και ο αισθητήρας σε κάποια πόρτα τα έχει παίξει?
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Corolla 16ετίας απο δώ και δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.Μήπως το αμάξι είχε κάποιο τρακάρισμα και ο αισθητήρας σε κάποια πόρτα τα έχει παίξει?
Αναστασία πες μου μόνο ότι δεν έβαλες πάλι χέρι να κάνεις 'επισκευή'...
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Κανένα τρακάρισμα... Μόνο κάτι ψιλογρατζουνιές, στο Ελλάντα βρισκόμαστε...
-
Παρελαβε σημερα το πρωι ο θειος μου την Carina του που την ειχε αφησει για service, δισκο/πλατω κλπ κλπ.
1000 ευρω το πηρανε με 350000 χλμ.
Μου εδωσε και το εκανα μια βολτα και τρελαθηκα. Αστερι!!!edit εχει και μια τρομερη συγκρουση, με θανατο και σοβαρες υλικες ζημιες, στο ιστορικο του.
-
Γεια χαρά. Πρώην κάτοχος 2 Renault (Clio 1.4s και Magane 1.4 16V) και νυν ενός Yarris 1.3 αγορασμένο καινούριο το 10/07 και ενός Corolla 1.6 vvvt-i αγορασμένο τον 1/08 με 24.000 Km. Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και οι περισσότεροι είστε κάτοχοι TOYOTA.
Κυρίως για την Corolla μιας και απ το Yarris δεν μπορώ να πω κάτι. Είναι ΑΨΟΓΟ.
Λοιπόν το αυτ/το τρίζει σαν κατσαρόλα. Χρειάστηκε να βάλω σφουγγαράκια στις πόρτες να μειωθεί κάπως ο θόρυβος. Οι μηχανισμοί των παραθύρων δεν παίρνουν σφίξιμο ή κάποια ρύθμιση. Επίσης η θέση του Radio-CD (πολύ φτηνιάρικο) έχει κρεμάσει. Μου είπαν στην αντιπροσωπεία πως σε όλα έτσι είναι. Η μαμα εταιρεία φταίει.
Όταν περνάει από ανωμαλίες ακούγονται διάφοροι θόρυβοι από κάτω από το αυτ/το. Έχει ελεγχθεί και στην αντιπροσωπία και στο ΚΤΕΟ και είναι όλα οκ. Μάλιστα τα αμορτισέρ είναι σχεδόν καινούρια. Ένας πρών μηχανικός της ΤΟΥΟΤΑ μου είπε πως απ τη 'μάνα' της η κρεμαγιέρα είναι λίγο χαλαρή και αυτή κτυπάει. Ακόμη δεν ξέρω τι γίνεται.
Όταν είναι κρύο κρατάει το ρελαντί στις 1500-1600 rpm με αποτέλεσμα να βουίζει πολύ και στην κίνηση της πόλης να είμαι συνέχεια στα φρένα. Όταν ζεσταθεί πέφτει, αλλά αρχίζει να μεταφέρει τους κραδασμούς του κινητήρα στην καμπίνα. Τρέμει και με εκνευρίζει αφάνταστα.
Στην πορεία αν κινηθείς για λίγη ώρα με σταθερές στροφές και βγάλεις ταχύτητα αφήνοντας το γκάζι, ξεχνάει να ρίξει τις στροφές και μένει εκεί που ήταν π.χ 3500 rpm. Μετα αρχίζουν σιγά-σιγά να πέφτουν οι στροφές αλλά αυτό κρατάει αρκετή ώρα.
Όλα αυτά για τους μηχανικούς της αντιπροσωπίας αλλά και άλλους κατόχους που έχω ρωτήσει, είναι φυσιολογικά. Όλα αυτά για εμένα, είναι εντελώς απαράδεκτα και εκνευριστηκά. Εκτός κι αν δεν έχω μπεί στη φιλοσοφία του αυτ/του. Ποια φιλοσοφία δε μπορώ να καταλάβω.
Να πω πως στο Yarris δεν έχω παρατηρήσει τίποτα από όλα αυτά. Μάλιστα σε ένα μηχνικό που το είπα αυτό, μου απάντησε πως και το Yarris μετά από κάποια χιλιόμετρα (τώρα έχει 5500 Κm) και αυτό θα αρχίσει να μεταφέρει τους κραδασμούς στην καμπίνα.
Με το Corolla έχω κάνει 4500 Km κυρίως σε ταξίδια. Οι εντυπώσεις μου είναι άκρως αποκαρδιωτικές.
Αδιάφορο οδηγικά αυτοκίνητο. Όλα κινούνται σε μέτρια επίπεδα. Άνεση, επιδόσεις, οδηγική ευχαρίστηση. Το Megane που είχα, αν και 1.4 (98 PS) ήταν και πιο νευρικό, και πιο άνετο, αλλά κυρίως σε προκαλούσε να το οδηγήσεις. Έτριζε όμως και γι αυτό το έδωσα.
Αγόρασα 2 TOYOTA για όλους αυτούς τους λόγους που χρόνια τώρα ακούμε (δικαίως;) για αξιοπιστία κλπ κλπ κλπ.
Με το Yarris όλα οκ. Μου αρέσει σαν αυτ/το, αλλά κι αυτό έχει τη φιλοσοφία του μεταφορικού μέσου και όχι του αυτ/του που θα σε προκαλέσει να το οδηγήσεις. Κάτι που σου προσφέρουν απλώχερα τα Γαλλικά.
Το Corolla δεν μου ταιριάζει και κυρίως με έχει εκνευρίσει μ όλη αυτή την 'φυσιολογική' συμπεριφορά του. Με την πρώτη ευκαιρία θα το διώξω. Μου είναι παντελώς αδιάφορο σαν αυτ/το και ελπίζω να επαληθευθεί η φήμη για την καλή τιμή μεταπώλησής του, γιατί αλλιώς....
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, και παρακαλώ αν έχετε κάποιες προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της Corolla, ευπρόσδεκτες. -
Το οτι αγορασες Toyota, δεν σημαινει οτι δε θα παρουσιασει ποτε βλαβες...
Ειναι εμφανες οτι το αυτοκινητο εχει καποιο προβλημα. Θα σου προτεινα να βρεις καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο (ισως και εκτος αντιπροσωπειας) για να δουνε το προβλημα σε βαθος , χωρις να υπεκφευγουν σε δικαιολογιες του στυλ 'ετσι ειναι ολα' , 'ετσι κανει', 'ειναι φυσιολογικο' κτλ.Δυστυχως επελεξες αυτοκινητο με μονο κριτηριο την αξιοπιστια, η οποια οπως αποδυκνειεται, δεν ειναι δεδομενη σε κανενα κατασκευαστη.
Υ.Γ.
Τα παραπανω ειναι προσωπικη μου αποψη.
Μπορεις βεβαια να περιμενεις και τη γνωμη των υπερμαχων της Ιαπωνικης αξιοπιστιας. -
Υποθέτω μιλάς για το προηγούμενο corolla.
Και εμένα δε μου φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά.
Ίδιο μοντέλο έχει και ο αδερφός μου με αρκετές χιλιάδες χλμ και δεν τρίζει καθόλου ούτε φυσικά κοπανάει( έχοντας βέβαια στο μυαλό μας ότι είναι με ημιάκαμπτο πίσω).Βέβαια όταν είναι κρύο έχει ψηλό ρελαντί αλλά το ίδιο κάνει και το Punto μου.
Όσο για τις επιδόσεις διαφωνώ.
Είναι αισθητά πιο γρήγορο από οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό 1400αρι ίδιας κατηγορίας.Το ότι είναι αδιάφορο οδηγικά είναι γνωστό και αν το πήρες για αυτό το λόγο τότε έκανες λάθος επιλογή.
-
Aygo διετιας μπαζει νερά απο το λαμπακι της πλαφονιερας - αυτο στον ουρανο του αμαξιου. Καποια κακοτεχνια στην κεραια να υποθεσω;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Aygo διετιας μπαζει νερά απο το λαμπακι της πλαφονιερας - αυτο στον ουρανο του αμαξιου. Καποια κακοτεχνια στην κεραια να υποθεσω;Εσωτερικο ντους!!!ΚΑμια κακοτεχνία,Ειδικο για θερμα κλιματα!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aygo διετιας μπαζει νερά απο το λαμπακι της πλαφονιερας - αυτο στον ουρανο του αμαξιου. Καποια κακοτεχνια στην κεραια να υποθεσω;
Εσωτερικο ντους!!!ΚΑμια κακοτεχνία,Ειδικο για θερμα κλιματα!!
Eμενα μου ειχαν πει οτι ειναι αυτοπλενομενο/αυτοκαθαριζομενο εσωτερικο σαλονι.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Aygo διετιας μπαζει νερά απο το λαμπακι της πλαφονιερας - αυτο στον ουρανο του αμαξιου. Καποια κακοτεχνια στην κεραια να υποθεσω;Στο κανει οταν η πλαφονιερα ειναι ανοιχτη?
Δοκιμασε να την κλεισεις. -
CARINA E (made in japan) 16ετιας με 256000km δεν εχει παθει τιποτα.ουτε ενα λαμπακι δεν εχει καψει!η εξατμιση δεν εχει τρυπησει ακομα!απο τιτανιο την εχουν φτιαξει?βλεπεις κατι χαζοGOLF TSI που σπανε κιβωτια(και οχι μονο) ολοκαινουρια και σου ερχεται να βαλεις τα γελια!και το λεω εγω που εχω και AUDI!
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
CARINA E (made in japan) 16ετιας με 256000km δεν εχει παθει τιποτα.ουτε ενα λαμπακι δεν εχει καψει!η εξατμιση δεν εχει τρυπησει ακομα!απο τιτανιο την εχουν φτιαξει?βλεπεις κατι χαζοGOLF TSI που σπανε κιβωτια(και οχι μονο) ολοκαινουρια και σου ερχεται να βαλεις τα γελια!και το λεω εγω που εχω και AUDI!E δώστο και πάρε toyota,τι το κρατάς?
TOYOTA FORUM