-
Στην Corolla δεν υπάρχει δοχείο υγρού υδραυλικού τιμονιού μιας και έχει ηλεκτρική υποβοήθηση.
-
Το υποψιαζομουνα silencer51 οτι ειχε ηλεκτρικο τιμονι αλλα δεν το ηξερα σιγουρα. Για το γκαζι καποιος παραπανω ειχε πει οτι ηταν μηχανικο(ντιζα) αλλα στο manual αναφερει για **ηλεκτρικη **πεταλουδα γκαζιου. Αυτο δε σημαινει οτι ειναι ηλεκτρικο το γκαζι; Για το VIN μου δεν σκεφτεται κανενας τιποτα;
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Στην Corolla δεν υπάρχει δοχείο υγρού υδραυλικού τιμονιού μιας και έχει ηλεκτρική υποβοήθηση.Η ένδειξη στο πίνακα οργάνων είναι ' P/S ' Χρώματος κόκκινο.
-
Τι σημαινει αυτο luck γιατι δεν το καταλαβα;
-
power steering
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το υποψιαζομουνα silencer51 οτι ειχε ηλεκτρικο τιμονι αλλα δεν το ηξερα σιγουρα. Για το γκαζι καποιος παραπανω ειχε πει οτι ηταν μηχανικο(ντιζα) αλλα στο manual αναφερει για **ηλεκτρικη **πεταλουδα γκαζιου. Αυτο δε σημαινει οτι ειναι ηλεκτρικο το γκαζι; Για το VIN μου δεν σκεφτεται κανενας τιποτα;Για το VIN υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αναγνώρισή του. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει μια κοινή παγκόσμια τυποποίηση.
Υπάρχει υπουίθεται το ISO 3779 που λεει πως πρέπει να είναι το VIN. Στην Ευρώπη όμωε υπάρχει σχετική οδηγία (θα την βρω που θα μου παει) που λεει ότι ο κατασκευαστής δεν υποχρεούται να περιλαμβάνει τη χρονολογία κατασκευής και το εργοστάσιο κατασκευής. Άλλοι τα βάζουν, άλλοι όχι. Στην Αμερική τα πράγματα είναι ακόμα πιο αυστηρά από το ISO.
Με λίγα λόγια, ένα μπέρδεμα.
Αν βρω κάτι θα σου πω -
Ρε παιδια εχω δει την ενδειξη και ξερω οτι P/S σημαινει Power Steering αλλα δεν καταλαβα τι σημαινει αυτο. Οτι εχει ηλεκτρικο τιμονι; Νομιζα οτι σημαινε οτι ειχε απλως καποια υποβοηθηση χωρις να διαφοροποιει τα ειδη υποβοηθησης. Δηλ. οταν ειναι **υδραυλικό **δεν το γραφει; Το Yaris που εχουμε του **2000 **εχει ενα κυλινδρικο δοχειο πισω απο τη μηχανη που γραφει και αυτο Power Steering αλλα δεν εχει πουθενα ενδειξη(νομιζω). Κι αυτο ηλεκτρικό τιμόνι έχει και οχι υδραυλικο; Τελικα το γκαζι μου που εχει ηλεκτρικη πεταλουδα ειναι ή δεν ειναι ηλεκτρικο; Στο Yaris τι ειναι;
-
Από το εγχειρίδιο του yaris:
p/s: Προειδοποιητική λυχνία ηλεκτρικού συστήματος υποβοήθησης υδραυλικού τιμονιού. Η λυχνία ανάβει στην θέση OΝ. Αν η προειδοποιητική λυχνία λειτουργεί σωστά, αυτή θα σβήσει μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Αν στο σύστημα υπάρχει βλάβη, η λυχνία θα ανάψει ξανά.
Εάν δεν υπάρχει η παραπάνω λυχνία, σημαίνει πως το τιμόνι είναι καθαρά υδραυλικό και υπάρχει δοχείο υγρών στο χώρο του κινητήρα. Εάν υπάρχει η λυχνία το τιμόνι είναι ηλεκτρουδραυλικό και δεν υπάρχει δοχείο υγρών στο χώρο του κινητήρα. -
Ευχαριστω luck. Το γκαζι στο Corolla τελικα ειναι ηλεκτρικο αφου εχει ηλεκτρικη πεταλουδα; Στο Yaris του 2000 τι ειναι; Για το VIN βρηκα ενα VIN checker αλλα μετα το 3ο ψηφιο μου βγαζει οτι δεν καταλαβαινει τι ειναι. Αν βρεις κατι syele ευπροσδεκτο.
-
Παιδια εχει μετρησει σε επιδοσεις κανεις την Corollιτσα του; Κατι ακουγα για 0-100 σε 10,9 για το 1.4 και εντυπωσιαστηκα. Μηπως εχετε δει μετρησεις απο περιοδικα τολαχιστον; Απο Τελική πως παει;
-
Γνωρίζει κάποιος εάν η ΤΟΥΟΤΑ παίρνει ως ένα μέρος προκαταβολής το παλιό μας αυτοκίνητο (6ετίας)?
Ποιες θεωρείτε ως καλύτερες αντιπροσωπείες στην Αττική? (και μέσω pm)Σας ευχαριστώ τζαπόνια..
-
Μηπως ξερετε αν και πως μπορω να απενεργοποιησω τον αισθητηρα του συνοδηγου για τη ζωνη για να μη χτυπαει. Ειναι ενοχλητικο σε μικρες διαδρομες μεσα στην πολη για το συνοδηγο. Του οδηγου δεν με απασχολει. Παντα φοραω ζωνη. Αν και στο παρκαρισμα μου τι δινει λιγο
-
Ευχαριστω luck. Το γκαζι στο Corolla τελικα ειναι ηλεκτρικο αφου εχει ηλεκτρικη πεταλουδα; Στο Yaris του 2000 τι ειναι; Για το VIN βρηκα ενα VIN checker αλλα μετα το 3ο ψηφιο μου βγαζει οτι δεν καταλαβαινει τι ειναι. Αν βρεις κατι syele ευπροσδεκτο.στο Γιάρις του 2000 το γκάζι είναι κανονικό, με ντίζα
Σπύρος
-
Προτιμότερο είναι να απενεργοποιήσεις τον συνοδηγό!!!
-
elteo αυτο που ξερω ειναι οτι αν ειναι το πολυ μιας δεκαετιας μπορεις να κανεις ανταλλαγη του παλιου σου με το καινουργιο για να κερδισεις καποια χρηματα. Δεν ξερω αν μπορει να γινει στην πρωκαταβολη. Δε σε συμφερει κιολας αφου απο την προκαταβολη μεχρι να σου ερθει το νεο δε θα εχιες αυτοκινητο. Για αντιπροσωπειες η μονη που ξερω καθοτι νεο τζαπονι ειναι στο Αιγαλεω στο φαναρι Καβαλας-Κηφισου διπλα σε Χιουνται και Οπελ αλλα δεν ξερω τι παιζει εκει.
-
Εχουν μεινει τρεις ερωτησεις μου αναπαντητες για οποιον ξερει να απαντησει:
1)Το manual για το γκαζι στην Corolla αναφερει ηλεκτρικη πεταλουδα. Αυτο σημαινει οτι ειναι ηλεκτρικο;(η ερωτηση φαινεται χαζη αλλα δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο ρωταω)
2)Ξερει κανει πως απενεργοποιουν το biper για τον αισθητηρα του συνοδηγου για το αν φοραει ζωνη;
3)Αποκρυπτογραφηση του VIN μου
4)Επιδοσεις απο Corolla σας.
Ευχαριστω και καλες γιορτες! -
Εχουν μεινει τρεις ερωτησεις μου αναπαντητες για οποιον ξερει να απαντησει:
1)Το manual για το γκαζι στην Corolla αναφερει ηλεκτρικη πεταλουδα. Αυτο σημαινει οτι ειναι ηλεκτρικο;(η ερωτηση φαινεται χαζη αλλα δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο ρωταω)
2)Ξερει κανει πως απενεργοποιουν το biper για τον αισθητηρα του συνοδηγου για το αν φοραει ζωνη;Θα προσπαθησω να σου απαντησω στα 2 ....
- Ασε τι λεει το manual ανοιξε το καπο και δες αν υπαρχει ντιζα ή οχι , αν υπαρχει θα ειναι σε εμφανει σημειο και θα τη δεις πανω στην εισαγωγή.
τουλαχιστον στο avensis φαινεται, και λιγο δυσκολο βλεπω το corolla να εχει ηλεκτρικό γκαζι , και απο αυτα που ακουω καλυτερα .
2.Μια λυση ειναι να ξηλωσες τον αισθητηρα που υπαρχει κατω απο το καθισμα, ειδαλλως ζητα να το κανει το servise να το απενεργοποιησεις μονος σου δεν θα μπορεσεις.
- Ασε τι λεει το manual ανοιξε το καπο και δες αν υπαρχει ντιζα ή οχι , αν υπαρχει θα ειναι σε εμφανει σημειο και θα τη δεις πανω στην εισαγωγή.
-
Καλα το σκεφτηκα και εγω να το παω στο συνεργειο να ρωτησω αν δε το βρω αλλα ειναι λιγο μακρια και δε με βολευει. Απλως ρωτησα γιατι ειχε ρωτησει ο ξαδερφος μου για το Primera του αι του ειχαν πει οτι δεν ειναι δυσκολο.
-
Νομίζω ότι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αρνούνται ν' απενεργοποιήσουν την ειδοποίηση για τη ζώνη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αρνούνται ν' απενεργοποιήσουν την ειδοποίηση για τη ζώνηKακέ...
Ετσι ειναι, αλλα ειπα να μην τον απογοητευσω...
TOYOTA FORUM