-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το δοκιμασα 5-6 φορες. Εννοεις οτι θελει ακριβως 14 δευτερολεπτα; Οχι παραπανω οχι παρακατω;;; Πως να το πετυχω ακριβως... Οταν λεει οτι μετα πρεπει να βαλω τη ζωνη εννοει και τις 2 η αρκει μονο του οδηγου;Και μένα στο RAV4 που το έκανα για περιέργεια δεν δούλεψε...
Πιθανόν, για να επιμένει τόσο ο Στέλιος, θα έκανα και εγώ κάποιο λάθος. -
που το λεει ρε παιδια να το δοκιμασω και εγω????
αν πετυχει μετα μπορεις να ξαναβαλεις τον βομβητη οπως ηταν στην αρχη??? -
Για να μην ψαχνω το post σου γραφω πως το ειχα αποθηκευσει:
Απενεργοποίηση ηχητικής προειδοποίησης (beeper) ζωνών ασφαλείας σε Toyota Corolla E123
- Κάθεστε στη θέση του οδηγού. Πρέπει οπωσδήποτε να κάθεται και κάποιος στη θέση του συνοδηγού
- Αφήνετε την πόρτα του οδηγού ανοιχτή (ισως αυτό δεν είναι απαραίτητο)
- Γυρίζετε το διακόπτη της μίζας στο ΟΝ
- Πατάτε το κουμπί του χιλιομετρητή ώστε να δείχνει ODO (όχι trip A ή B) και τον αφήνετε
- Πατάτε ξανά το κουμπί του χιλιομετρητή, συνεχόμενα όμως αυτή τη φορά. Καθώς το πατάτε βάζετε το αυτοκίνητο μπροστά. Εξακολουθείτε να πατάτε το κουμπί.
- Από τη στιγμή που εκκινεί ο κινητήρας μετράτε 14 δευτερόλεπτα
- Βάζετε τη ζώνη ασφαλείας
Ο χιλιομετρητής δείχνει b-on. Πατάτε το κουμπί για να αλλάξει σε b-off - Περιμένετε μέχρι ο χιλιομετρητής να δείξει πάλι ODO
φανταζομαι οτι ΑΝ δουλεψει και ξανθες να το βαλεις απλως αλλαζεις το 8.
Δεν ξερω αν περιμενα αρκετα στο 9...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αν πετυχει μετα μπορεις να ξαναβαλεις τον βομβητη οπως ηταν στην αρχη???Ναι μπορείς... Εγώ για αυτό το δοκίμασα...
-
Για να μην ψαχνω το post σου γραφω πως το ειχα αποθηκευσει:Απενεργοποίηση ηχητικής προειδοποίησης (beeper) ζωνών ασφαλείας σε Toyota Corolla E123
- Κάθεστε στη θέση του οδηγού. Πρέπει οπωσδήποτε να κάθεται και κάποιος στη θέση του συνοδηγού
- Αφήνετε την πόρτα του οδηγού ανοιχτή (ισως αυτό δεν είναι απαραίτητο)
- Γυρίζετε το διακόπτη της μίζας στο ΟΝ
- Πατάτε το κουμπί του χιλιομετρητή ώστε να δείχνει ODO (όχι trip A ή B) και τον αφήνετε
- Πατάτε ξανά το κουμπί του χιλιομετρητή, συνεχόμενα όμως αυτή τη φορά. Καθώς το πατάτε βάζετε το αυτοκίνητο μπροστά. Εξακολουθείτε να πατάτε το κουμπί.
- Από τη στιγμή που εκκινεί ο κινητήρας μετράτε 14 δευτερόλεπτα
- Βάζετε τη ζώνη ασφαλείας
Ο χιλιομετρητής δείχνει b-on. Πατάτε το κουμπί για να αλλάξει σε b-off - Περιμένετε μέχρι ο χιλιομετρητής να δείξει πάλι ODO
φανταζομαι οτι ΑΝ δουλεψει και ξανθες να το βαλεις απλως αλλαζεις το 8.
Δεν ξερω αν περιμενα αρκετα στο 9...
Δηλαδή θες να πεις ότι σου έβγαλε το b-on / b-off και δεν το κατάφερες;
Ναι όποτε θες μπορείς να τα ξαναβάλεις.
Κούμπωμα χρειάζεται μόνο του οδηγούΕγώ πάντως το έκανα 3-4 φορές μέχρι να πιάσει. Δεν έχω δοκιμάσει να τα ξαναβάλω
-
Οχι δεν μου το εβγαλε. Εβαλα τη ζωνη μου και περιμενα να εμφανιστει αλλα τιποτα! Εβαλα και τις δυο ζωνες ταυτοχρονα μπροστα αλλα παλι τιποτα. Παραπανω εννοουσα οτι δεν ξερω ποση ωρα επρεπε να περιμενω στο 8 και οχι στο 9. Βασικα περιμενα καμια 10αρια δευτερα...
-
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 66,000ΧΛΜ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕ COROLLA
1.4(3D) ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 100ΧΛΜ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ
ΜΕΣΑ ΣΕ 2,5ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΘΤΕ ΑΠΟ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΑ43,000ΧΛΜ ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΣΑ ΜΕ ΑΡΕΧ 4ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΑ16'ΖΑΝΤΕΣ ΟΖ ΜΕ ΛΑΣΤΗΧΑ 205/50/16ΠΙΛΟΤ ΕΧΑΛΤΟ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕ ΚΡΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΡΕΝΑ ΜΟΘ ΑΡΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΟ ΣΤΑ ΣΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΑΜΑΞΙ
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΜΑΞΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣΎΓ. LEXUS=ΤΟΥΟΤΑ=ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
ΤΑ 'ΚΑΛΑ' ΤΗΣ TOYOTA
ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟ ΝΕΟ Ιs250 θΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΗ LEXUS
KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ -
Οι προτεινομενες πιεσεις στο yaris μας σε 175/75 R14 λαστιχα ηταν 26/26. Τωρα που εβαλα 185/60 ποσο πρεπει να βαλω;
-
πρεπει να εχεις κανει ενα λαθακι καθως το γιαρις δεν φοραγε ποτε λαστιχο με προφιλ 75 αλλα 65.επισης οι πιεσεις που αναφερεις μου φαινονται λιγες.εγω τουλαχιστον ειχα 28-29 πισω και 30 μπροστα.και στα μαμα λαστιχα και στα 185/60-14 μετα και τωρα στα 185/55-14 που εχω.εκτος αν θες πολυ ανεση οποτε δεν σε νοιαζει το κρατημα γιατι με τοσο μικρη πιεση το λαστιχο μαγουλιαζει ευκολα και δεν κραταει.
-
Ναι εκανα λαθος εννοουσα 175/65 R14. Οσο για την πιεση το βιβλιο του αυτοκινητου ελεγε 26/26! Δεν ηταν δικια μου επιλογη! Εσυ που ειδες οτι θελει τέτοια πιεση.
-
Εσυ που ειδες οτι θελει τέτοια πιεση.στο δρομο.με τετοια πιεση που λες το αυτοκινητο ψαχνεις να το βρεις στις στροφες.αν θυμαμαι καλα το βιβλιο αναφερει την πιεση σε μια μοναδα που ειναι καπως ετσι 'kpa'.και εχει το νουμερο 26 η 260.δεν θυμαμαι καλα.μηπως μπερδευεσαι με αυτο?
-
Τοτε ποια ειναι η αντιστοιχη πιεση σε psi; Δεν ειχα προσεξει οτι ειναι αλλη μοναδα και δεν το εχω εδω τωρα...
-
ksjahfjskdaf
-
Γεια σου φίλε Αργύρη!
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
Λοιπόν, εγώ θέλω να πω δυο τρία πραγματάκια...B) στις πολύ αρχικές σελίδες αυτού του forum αναφέρεται ότι τα παράθυρα των συναγερμών των toyota δεν κλείνουν γιατί έχουν πρόβλημα μπαταρίας. Αν τα παράθυρα δουν πρόβλημα στο κλείσιμο τότε δεν θα κλείσουν. Είναι αυτόματα... Αν συνατήσουν εμπόδιο ανοίγουν προς τα κάτω. Για φανταστείτε να πατήσετε το κουμπί του συναγερμού και να μην κλείσουν τα παράθυρα...
Δηλαδή όλα τα αυτοκίνητα που κλείνουν τα παράθυρα με τηλεχηρισμό πως το ξεπερνάν αυτό το πρόβλημα...?
Δ) με όλο το θάρρος, σιγά μην είδατε χαλασμένο δίσκο συμπλέκτη, πλατώ, κιβώτιο και διαφορικό σε κορόλλα.
Εκτός από το δικό μου σε άλλα 3 Ε12 φίλων-γνωστών μου και σε αντιπροσωπεία που δουλεύει φίλος επιβεβαιώνει πως έχουν πάει αρκετά με σπασμένο διαφορικό.
Αυτά τα οποία χάλασαν την παράδοση είναι τα καινούργια, τα Ε12, με τον ρημάδη τον ημιάκαμπτο άξονα, την χειρότερη ανάρτηση που υπάρχει.
Υπάρχουν και χειρότερες αναρτήσεις από τον ημιάκαμπτο και την πίσω ανάρτηση του E12 κοίτα εδώ --> http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=14187&postdays=0&postorder=asc&start=0
Προσωπικά μετά την τοποθέτηση της ανάρτησης στο βρωμοΕ12corolla μου είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το πως στρίβει, με μόνο μείον για μένα την αρκετά ξερή-μονοκόμματη αντίδραση του ημιάκαπτου στις κάθετες ανωμαλίες του δρόμου... α... και το ότι δε μπορείς να παίξεις με κάμπερ στους πίσω τροχούς...
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
Λοιπόν, εγώ θέλω να πω δυο τρία πραγματάκια...Α) 1 psi = 6,895kPa
1 psi = 1 lb/(in^2)
1 inch = 25,4 mm
1 lb = 4,448N
1 Pa = 1N/(m^2)Συμφωνα με αυτο τα 26(μαλλον kPa) που εγραφε το βιβλιο ειναι 3 psi;;; Τι γινεται εδω ρε παιδια...
Γ) τα νέα corolla όντως τρίζουν. Όπως τρίζουν όλα τα καινούργια αυτοκίνητα.
Με το συμπαθειο κιολας αλλα τα τελευταια 5 χρονια εχω αλλαξει καμια 10αρια αυτοκινητα για να μην αναφερω συγγενων κτλ και το corolla μου ειναι το μονο που ΔΕΝ τριζει καθολου ακομα και σε ασχημους πλακωστροτους δρομους που παιρναω καθημερινα και σε αγριους χωματοδρομους που παω στο χωριο μου. Βεβαια εχω 15000 χλμ μονο στα 100Κ ισως να τριζει.
Δ) με όλο το θάρρος, σιγά μην είδατε χαλασμένο δίσκο συμπλέκτη, πλατώ, κιβώτιο και διαφορικό σε κορόλλα.
Δεν ξερω αν εχει ιδιο δισκο πλατω με το Yaris αλλα στο yaris αλλαξα μεχρι τα 30Κ 3 φορες και τωρα στα 170Κ 5 φορες συνολο.
-
Λοιπόν, εγώ θέλω να πω δυο τρία πραγματάκια...
Α) 1 psi = 6,895kPa
1 psi = 1 lb/(in^2)
1 inch = 25,4 mm
1 lb = 4,448N
1 Pa = 1N/(m^2)Συμφωνα με αυτο τα 26(μαλλον kPa) που εγραφε το βιβλιο ειναι 3 psi;;; Τι γινεται εδω ρε παιδια...
26 kPa αποκλείεται. Η τιμή σε kPa είναι εκατοντάδες. Μάλλον 260 kPa θα λεει, όπως έτσι έλεγε και στο δικό μου G6
-
gfhgfkahsdgf
-
sdkjfhxnv
-
Οσον αφορα την αναρτηση του Yaris ποτε δε με ικανοποιησε αλλα δεν ειχα μηχανικο προβλημα. Μονο 2 φορες εχω αλλαξει. Αυτο που λες με την αναφορα του κειμενου σου το κανεις πατωντας πανω στο post του αλλου το quote. Οσο για το 0-100 σε καθε φαναρι εγω το κανω συνεχεια, οχι μονο στα φαναρια... Δεν ηξερα κι εγω οτι μπορει να ακουμπησουν οι βλαβιδες στα πιστονια!!!
-
Εγώ ρε παιδια παντως οποτε μπαινω στο δικο μου μετα απο οδηγηση σε αλλα αυτοκινητα παντα μου κανει εντυπωση το πως συμπεριφερεται το corolla.
Σημείωση . Οδηγω εκτος απο το δικο μου Corolla TS ενα Mazda6 1.8, ενα Octavia5 1.6, ενα Golf ΙV, ενα Nissan Almera 1.5, ενα Yaris 1.3.
Ολα μαμα (απο το θεμα αναρτηση)
Οποτε μπαινω στο TS εχω αλλη αισθηση. ειναι ποιο σφυχτο. Και ας ειναι 4 ποντους ποιο ψηλο. 'Ακουει' σαφως καλυτερα απο τα αλλα. Μαλλον την διαφορα την κανουν οι 2 αντιστρεπτικες που εχει το corolla μπρος πισω. Απο εκει και περα αν βαλεις μια αναρτηση φιδι....σαθως θα παει καλυτερα. αλλα την διαφορα που κανουν οι ζυγαριες... ειναι ποιο μεγαλης σημασιας πιστευω.
TOYOTA FORUM