-
Moλις μπηκα στο site http://www.corollaclub.gr ..........
Μιλαμε για την φωλια του τριξιματος.......απιστευτη κατασταση
Δυο πραγματα πρεπει να συμβαινουν , ειτε τα toyota ειναι αχρηστα, ειτε σε αυτο το forum τα εχουν πιτσιρικαδες και τα σκιζουν ανελεητα , και εχουν σκορπισει......
Εν το μεταξύ ολοι εχουν το Ε12 ,02-03 ......τυχαίο ειναι????
Ξερει κανεις αλλος πληροφοριες ή προβληματα για αλλα μοντελα avensis II , yaris????????
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Moλις μπηκα στο site http://www.corollaclub.gr ..........Μιλαμε για την φωλια του τριξιματος.......απιστευτη κατασταση
Δυο πραγματα πρεπει να συμβαινουν , ειτε τα toyota ειναι αχρηστα, ειτε σε αυτο το forum τα εχουν πιτσιρικαδες και τα σκιζουν ανελεητα , και εχουν σκορπισει......
Ξερει κανεις αλλος πληροφοριες ή προβληματα για αλλα μοντελα avensis II , yaris????????
GFON, όντως και εμένα μου είχε κάνει πολύ αρνητική εντύπωση για αυτό το είχα αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση...
Οι Ε12 έχουν τα περισσότερα προβλήματα πάνω σε θέματα τριγμών, αντίθετα οι προηγούμενες Ε111 και πιό πίσω σειρές φαίνονται σαφώς πιό σκυλιά....
Εγώ πρισωπικά δεν ξέρω να σου πω περί avensis και yaris, αλλά κάπου διάβασα πάλι μέσα στο corolla club ότι έχει ακουστεί για τα yaris ότι έχουν σαφώς λιγότερα προβλήματα από την corolla...
-
Ε! Ε! Ε! Παιδιά μην το παρακάνουμε με τα Corolla. Εχω τέτοιο αυτοκίνητο και μπορώ να σας δώσω μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει.
Λοιπόν πρώτα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα σημερινά Corolla δεν έχουν πάρει τίποτα απο τους προκατόχους της σειράς, παρά μόνο το πολύ αξιόλογο μοτέρ της Toyota και βέβαια την εμπορικότητα του ονόματος Corolla. Ειναι λοιπόν προφανές ότι μιλάμε για κάτι τελείως νέο που βγήκε στο δρόμο κατ'ευθείαν απο το σχεδιαστήριο και σύγουρα υπάρχουν ατέλιες που όμως θα διορθώνονται κάθε λίγο. Λοιπόν το σύνολο του αυτοκινήτου είναι καλό, πολύ καλό θα έλεγα μάλιστα. Αλλά οι σχεδιαστές δεν λάβανε υπ'όψην τους την Ελληνική πραγματικότητα. Τι θέλω να πώ. Οτι, μα ότι και αν ακούγεται μέσα στο αυτοκίνητο, δηλαδή τριγμοί, κοπανίματα κλπ προέρχονται όταν το αυτοκίνητο κινήται στους Ελληνικούς παραδοσιακούς δρόμους. Δηλαδή λακούβες, σαμαράκια, εγκάρσιες τομές κλπ. Ποτέ μα ποτέ δεν θα ακούσετε το παραμικρό όταν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Αττική οδό.
Τέλος για το περίφημο corollaclub.gr έχω την εντύπωση ότι είναι μια παρέα πιτσιρικάδων που κάνουν την πλάκα τους και τίποτα παραπάνω. Και βέβαια μη περιμένετε να μάθετε τίποτα παραπάνω μέσα απο αυτο το site για τα Toyota!Τάκης!
-
Δεν ξερω τι παιζει με το corollalub,αλλα τετοια θεματα με αμαξια toyota δεν εχω ξανακουσει, και εδω που τα λεμε απο κανενα αυτοκινητο ανεξαιρετος μαρκας.....
Το δικο μου avensis II το εχω απο το Μαρτιο και εχει κανει 12500χλμ και δεν εχω τον παραμικρο θορυβο ή αλλο θεμα μεχρι στιγμής.
Παντως δημιουργουνται εντυπωσεις, και αν σκεφτεις αυτο το αμαξι ειναι πρωτο σε πωλησεις εδω και τρια χρονια, απορης τοσο ασχετοι και κουφοί ειναι ολοι αυτοι...δεν νομιζω , μαλλον κατι αλλο παιζει εδώ και αυτό που λεει ο τακης ισως να εχει δικιο!!!
-
Οι παραπάνω απαντήσεις με καλύπτουν αρκετά..
Επίσης το λάθος που γίνεται από αρκετούς είναι ότι πολλές φορές συγκρινουμε τεχνολογίες του σήμερα με τεχνολογίες πριν από 10 και 15 χρόνια. Σϊγουρα το ιστορικό μιας εταιρείας είναι σημαντικό, αλλά η τεχνολογία θέλουμε δεν θέλουμε αλλάζει. Δημουργούνται νέα δεδομένα, νεά πρότυπα (standards) κ.λπ κ.λπ.
Αυτό βέβαια ισχύει σε κάθε επιστήμη (είτε ειναι μηχανολογία είτε ηλεκρονική κ.λπ.) και φυσικά ανεξάρτητα από μάρκα, μοντέλο, εταιρεία.
Πιο λογικό ειναι να συγκρινω την Corolla του 2004 με ένα μοντέλο αντίστοιχο του 2004 παρά με την Corolla του 1984 (λίγο ακραίο αλλά φαντάζομαι ότι γίνομαι αντιληπτός).
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Ε! Ε! Ε! Παιδιά μην το παρακάνουμε με τα Corolla. Εχω τέτοιο αυτοκίνητο και μπορώ να σας δώσω μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει.
Λοιπόν πρώτα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα σημερινά Corolla δεν έχουν πάρει τίποτα απο τους προκατόχους της σειράς, παρά μόνο το πολύ αξιόλογο μοτέρ της Toyota και βέβαια την εμπορικότητα του ονόματος Corolla. Ειναι λοιπόν προφανές ότι μιλάμε για κάτι τελείως νέο που βγήκε στο δρόμο κατ'ευθείαν απο το σχεδιαστήριο και σύγουρα υπάρχουν ατέλιες που όμως θα διορθώνονται κάθε λίγο. Λοιπόν το σύνολο του αυτοκινήτου είναι καλό, πολύ καλό θα έλεγα μάλιστα. Αλλά οι σχεδιαστές δεν λάβανε υπ'όψην τους την Ελληνική πραγματικότητα. Τι θέλω να πώ. Οτι, μα ότι και αν ακούγεται μέσα στο αυτοκίνητο, δηλαδή τριγμοί, κοπανίματα κλπ προέρχονται όταν το αυτοκίνητο κινήται στους Ελληνικούς παραδοσιακούς δρόμους. Δηλαδή λακούβες, σαμαράκια, εγκάρσιες τομές κλπ. Ποτέ μα ποτέ δεν θα ακούσετε το παραμικρό όταν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Αττική οδό.
Τέλος για το περίφημο corollaclub.gr έχω την εντύπωση ότι είναι μια παρέα πιτσιρικάδων (γκέϊ και μπέϊ οι περισσότεροι) που κάνουν την πλάκα τους και τίποτα παραπάνω. Και βέβαια μη περιμένετε να μάθετε τίποτα παραπάνω μέσα απο αυτο το site για τα Toyota!Τάκης!
Φίλε(;;;;) Τάκη
Σαν μέλος του corollaclub αισθάνομαι απογοητευμένος από τον τρόπο που αποκάλεσες τα παιδιά του club. Είμαι πρόθυμος να δεχτώ την συγνώμη σου μιας και εφόσον δεν γνωρίζεις εμένα ή κανέναν άλλον δεν μπορείς να εκφράζεσαι έτσι όσο και αν το πιστεύεις. Ξέρεις αυτοκίνητο που να τρίζει στην ευθεία και σε άριστο δρόμο;;;Εγώ προσωπικά όχι!!! -
Πάντως παιδιά, επειδή εγώ φαίνεται πως ήμουνα ο πρώτος απο αυτή την συζήτηση που μπήκα στο site και το προτεινα ύστερα από ερώτηση κάποιου φίλου από εδώ μέσα, θα ήθελα να πω ότι απλώς το έδωσα ενημερωτικά και δεν είχα κανένα σκόπό να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα...
Απλώς αναφέρθηκαν κάποια πράγματα που είχαν συζητηθεί στο site...
Δεν είχα κανένα σκοπό ούτε να δυσφημήσω το αυτοκίνητο αλλά ούτε και να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τους φίλους κατόχους του...
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Τέλος για το περίφημο corollaclub.gr έχω την εντύπωση ότι είναι μια παρέα πιτσιρικάδων (γκέϊ και μπέϊ οι περισσότεροι) που κάνουν την πλάκα τους και τίποτα παραπάνω. Και βέβαια μη περιμένετε να μάθετε τίποτα παραπάνω μέσα απο αυτο το site για τα Toyota!Τάκης!
Tάκη (αλήθεια τι κάνεις το Σάββατο? )
Μέλος του corollaclub είμαι!
21 χρονών πιτσιρικάς είμαι (αλήθεια εσύ πόσο είσαι?)
Πότε αγόρασες την Corolla σου? Γιατί μάλλον δεν έχεις διαβάσει (ούτε στο Corollaclub ούτε εδώ κάτι που έχει αναφερθεί και που το συμμερίζεσαι.. πως τα πρώτα corolla ήταν πραγματικά γεμάτα μικροπροβλήματα τα οποία σιγά σιγά βελτιώθηκαν και πολλά εξαφανίστηκαν)
Εγώ άρχισα να ακούω τα πρώτα τριξίματα στα 6-7.000κμ και το αυτοκίνητο ακόμα τότε δεν το οδηγούσα εγώ... Σήμερα με 58500 κμ αν δε φοβάσαι για τον ποπό σου μπορώ να σε πάω μια βολτίτσα να δεις τι θα πει τριξίματα από παντού.
Πάρε ένα yugo και αν τρίξει στην αττική οδό τα ξαναλέμε (οκ ακραίο παράδειγμα )
Όσο για το Corollaclub και τα μέλη του που τόσο αναίτια βρίζεις ό,τι και να πω είναι λίγο...
Προσωπικά έχω μάθει πολλά πράγματα για toyota, έχει πιτσιρικάδες αλλά και πιό μεγάλους και κάνουμε το χαβαλέ μας όποτε βρισκόμαστε και τα λέμε....Περαστικά σου o ( str8 ) billys
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Moλις μπηκα στο site http://www.corollaclub.gr ..........Μιλαμε για την φωλια του τριξιματος.......απιστευτη κατασταση
Φίλε GFON να το χαίρεσαι το ΑVENSIS σου και σου εύχομαι ολόψυχα πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα..
(πάντως στην τελευταία επίσκεψή μου στην αντιπροσωπεία για διαφορικό ήταν και ένα AVENSIS με 10.000κμ με πρόβλημα στο διαφορικό και 1 YARIS με πρόβλημα στο σαζμάν )Tα πιο καινούρια Ε12 ΔΕΝ ΤΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ !
Σε άλλους δεν τρίζουν καθόλου. Τα toyota δεν είναι άχρηστα απλά βγάζουν προβλήματα που η προηγούμενη corolla πχ δεν έβγαζε ή δεν έβγαζε τόσο συχνά, και ειδικά οι πρώτες φουρνιές Corolleς είχαν πολλά προβλήματα 'νεότητας'.Στα Yaris έχουν παρατηρηθεί πολύ λιγότερα προβλήματα από ότι στις Corolles (εκτός αν ίσχυε το ίδιο για τα πρώτα yaris κάτι που δεν το γνωρίζω..)
Πάντως αυτό που λέτε για τα εκατομμύρια από Corolles μην ξεχνάτε πως επειδή οι περισσότεροι αγοραστές είναι μιας κάποιας ηλικίας δεν ασχολούνται και ιδιαίτερα με τα αυτοκίνητά τους... δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει και ιδιαίτερα κάποιος τριγμός ώστε να το κάνουν θέμα....Αποφεύγετε τις γενικεύσεις γιατι σας οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα....
Συγγνώμη για το διπλό Post....
-
Ως κάτοχος του Corolla Ε12 επισκέυτηκα κι εγώ το corollaclub και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα περί τριγμών του συγκεκριμένου μοντέλου. Άλλα προβλήματα δεν είδα πάντως. Μου έκαναν εντύπωση επειδή το δικό μου (αγορασμένο 02/04) δεν έχει τρίξει, δεν έχει ακουστεί και έχει κάνει πλέον 22.000Km όπως έχω ξαναπεί. Ίσως τα πρώτα μοντέλα να αντιμετώπισαν τα προβλήματα αυτά. Σε εμένα όλα λειτουργούν όπως την πρώτη μέρα. Με το παραμικρό που θα παρατηρήσω θα ενημερώσω το forum από εδώ.
Αυτό που είναι ίσως αξιοσημείωτο για μένα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραπόνων αφορά στους τριγμούς και όχι σε βλάβες ή ακινητοποιήσεις. -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Τα toyota δεν είναι άχρηστα απλά βγάζουν προβλήματα που η προηγούμενη corolla πχ δεν έβγαζε ή δεν έβγαζε τόσο συχνά, και ειδικά οι πρώτες φουρνιές Corolleς είχαν πολλά προβλήματα 'νεότητας'.Στα Yaris έχουν παρατηρηθεί πολύ λιγότερα προβλήματα από ότι στις Corolles (εκτός αν ίσχυε το ίδιο για τα πρώτα yaris κάτι που δεν το γνωρίζω..)
Bill right on!
Εδώ κάτοχος καινούριας corolla (προ facelift) και ψιλοαπογοητευμένος. Το αυτοκίνητο το οδηγεί κυρίως ο πατέρας μου, αλλά κι εγώ που και που (27 χρονών αν και δεν παίζει ρόλο )... Έχουμε τριξίματα, αλλαγή δίσκου συμπλέκτη (λίγο πριν τα πρώτα...100 χιλιόμετρα περίπου), και δύο φορές ανέβαζε θερμοκρασία στα κόκκινα το πήγαμε βέβαια στην αντιπροσωπεία (ευγενέστατοι) αλλά δεν βρήκαν τίποταΌπως και να'χει κάτοχοι μιας ακόμα corolla (93) όπου όμως οι ομοιότητες περιορίζονται μόνο στο όνομα. Βέβαια οδηγικά η καινούρια είναι μακράν καλύτερη από εκείνο το αερόπλοιο, αλλά στον τομέα της αξιοπιστίας είναι αρκετά πίσω...
Όσο αφορά το yaris υπάρχει το yarisclub για περισσότερες πληροφορίες, αλλά φαίνεται καλύτερο από πλευράς αξιοπιστίας...
-
Κατά τη διάρκεια του Euro 2004 στην Πορτογαλία και αν θυμάμαι καλά θα ήταν στον αγώνα της Εθνικής μας με τη Τσεχία ο Ελληνας πορτιέρο έκανε μια απο τις ποιό θεαματικές αποκρούσεις κρατώντας τη νίκη με το μέρος μας. Τη στιγμή της απόκρουσης πετάχτηκε ένας ολόκληρος λαός που αγωνιούσε για το αποτέλεσμα, εμείς δηλαδή, και φωνάξαμε: 'Ρε τον λούστη τι έπιασε'
Ο χαρακτηρισμός μου για το corollaclub δεν απευθύνεται σε κανένα μέλος του, και λυπάμαι ειλικρινά για το αν στεναχώρισα κάποιους. Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι η δική μου προσωπική άποψη για το site. Εγραψα αρκετά post, ρώτησα πολλά πράγματα για τα Toyota. Αλλά ποτέ δεν πήρα ούτε μία απάντηση, ή τουλάχιστο αναφορά στα θέματα που έβαζα. Επίσης πολύ σύντομα είχα αντιληφθεί ότι απο πλευράς εκφράσεων ήταν βρισκόμουν μέσα σε αποστειρωμένη περιοχή. Γλάφιρότητες και εκφράσεις της Ελληνικής καθημερινότητας ήταν εξ'αρχής μη αποδεκτές. Και ο moderator επενέβαινε παντού. Τουλάχιστο έτσι ήταν μέχρι τη στιγμή που σταμάτησα να το επισκεπτομαι. Αυτός ήταν δε και ο λόγος που αποκάλεσα όπως αποκάλεσα το site έτσι.
Τέλος για τον φίλο ρωτά την ηλικία μου. Είμαι στα πεντήντα μου και μπορώ να αντιλαμβάνομαι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Οσο για το πότε αγόρασα την Corolla μοϋ. Λοιπόν έχουμε και λέμε.
1995 Starlet i - 1996 Corolla XLI - 2002 Corolla TSport - 2003 Avensis το παλαιό σε πρόσωπο του άμεσου συγγενικού μου κύκλου - 2004 συζητήται η αγορά του νέου Avensis επίσης για άτομο του άμεσου συγγενικού μου κύκλου. Θα έλεγα ότι είμαι ένας απο τους καλύτερους πελάτες της αντιπροσωπείας στη Βουλιαγμένης.
Για να κλείσει λοιπόν το θέμα των εκφράσεών μου στο Corollaclub διαγράφω απο το post τις επίμαχες λέξεις, χωρίς όμως αυτό να αλλάζει την προσωπική μου γνώμη για το site.
Τρέξατε όλοι να που πήτε ότι κανένα αυτοκίνητο δεν τρίζει στην ευθεία. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο! Με την αναφορά μου στην Αττική οδό ενοώ το οδόστρωμα και όχι την ευθεία. Ναι λοιπόν σε τέτοιο οδόστρωμα το αυτοκίνητο είναι βούτιρο. Ακούστε το αυτοκίνητό σας όταν τελειώνει το οδόστρωμα της Αττικής οδού μπένοντας στον περιφεριακό του Καρέα!Τάκης!
-
Αν και δεν βοηθά ο καιρός , θέλω να ρωτήσω το εξής:
Έχω ένα Starlet του 1995, το προτελευταίο μοντέλο , και θα ήθελα να του βάλω aircondition. Έχω ρωτήσει στην Toyota πριν περίπου 2 χρόνια και μου είπαν μια τιμή για καινούριο γύρω στα 600 ευρώ . Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό , ψάχνω για κάποια άλλη λύση, μάλλον για μεταχειρισμένο, αλλά με εγγυημένη εγκατάσταση.
Κάθε βοήθεια δεκτή. -
Φίλε μου το ίδιο έψαχνα και εγώ πρίν κάμποσο καιρό. Με σύστησαν κάπου όπου πήγα να δώ τι έχουν, για μεταχειρισμένα μιλάμε, αλλά κάτι το κυρίως κομμάτι, κάτι κάποια άλλα μικροεξαρτήματα που έπρεπε να αγοραστούν απο την Toyota, κάτι το φρέον και κάτι η εργασία το τελικό κόστος ήταν πάνω απο τα 2/3 απο τη λύση της αντιπροσωπείας. Το θέμα όμως είναι αν έχει πλέον η αντιπροσωπεία να σου δώσει. Εγώ όταν ρώτησα δεν είχαν για άμεση παράδωση / εγκατάσταση. Τώρα είχαν στις γενικές αποθήκες και θα το φέρνανε, θα το φέρνανε απο την Ιαπωνία δεν θυμάμαι. Εκεί έμεινε η δουλειά και δεν το προχώρησα. Αυτό που δεν έχω κάνει ακόμη είναι να πάω σε κανένα ερκοντισιονά πήπως και υπάρχει το πλήρες σετ π.χ. απο ανεξάρτητους κατασκευαστές όπως τη Diavia κλπ. Πάντως αν βρείς λύση με ενδιαφέρει για τούτο γράψε την εδω στο forum.
Τάκης!
-
Εχω την εξης απορια και παρακαλώ αν καποιος μπορει ας με βοηθησει...
Εχω στο avensis το συναγερμο TH3000 της toyota, ξερεται αυτός που εχει το χειριστηριο πανω στο κλειδί.
Η απορία μου ειναι η εξης......οταν τα παραθυρα ειναι ανοιχτα και οπλιζω το συναγερμό δεν θα επρεπε αυτα να ανεβαινουν και να κλεινουν?? γιατί σε μενα δεν κλεινουν,
Μηπως ειναι θεμα ρυθμισεων ή ετσι ειναι?? διοτι μου εκανε εντυπωση αλλα δεν εδωσα και πολυ σημασια , μεχρι σημερα -
Σε φίλο μου που αγόρασε το Corolla με συναγερμό είπαν ότι συνειδητά δεν τον συνδέουν με το σύστημα κλεισίματος των παραθύρων για να προστατεύουν τη μπαταρία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε φίλο μου που αγόρασε το Corolla με συναγερμό είπαν ότι συνειδητά δεν τον συνδέουν με το σύστημα κλεισίματος των παραθύρων για να προστατεύουν τη μπαταρία.Ακριβώς το ίδιο είπαν και στον κολλητό μου με το rav4...
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Αν και δεν βοηθά ο καιρός , θέλω να ρωτήσω το εξής:
Έχω ένα Starlet του 1995, το προτελευταίο μοντέλο , και θα ήθελα να του βάλω aircondition. Έχω ρωτήσει στην Toyota πριν περίπου 2 χρόνια και μου είπαν μια τιμή για καινούριο γύρω στα 600 ευρώ . Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό , ψάχνω για κάποια άλλη λύση, μάλλον για μεταχειρισμένο, αλλά με εγγυημένη εγκατάσταση.
Κάθε βοήθεια δεκτή.600 Ευρώ για καινούριο a/c μου φαίνεται πολύ καλή τιμή αν φυσικά περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση. . Δώστα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
600 Ευρώ για καινούριο a/c μου φαίνεται πολύ καλή τιμή αν φυσικά περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση. . Δώστα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Συμφωνώ, αν παίζει και καμιά εγγύηση ακόμα καλύτερα!
-
Η αξία ως μεταχειρισμένου θ'ανέβει κατά τουλάχιστον 1000 ευρώ αν υπάρχει A/C, ενώ θα πουληθεί πολύ γρηγορότερα/ευκολότερα.
TOYOTA FORUM