-
6 χρόνια ή 180.000 χλμ...;
Πολλά δεν είναι τα 180.000...;Αυτό σημαίνει 30.000/έτος...
-
Παλιά ( έχω ξεχάσει πόσο παλιά ) ήταν 3 χρόνια ή 100000 χλμ για τα Toyota δλδ και πάλι 33000 χλμ/έτος. Τώρα είναι 6 χρόνια ή 180000 χλμ, όποιο προκύψει πρώτο. Σάββα στις 2ετείς εγγυήσεις των υπολοίπων τα 2 χρόνια αντιστοιχούν σε 50000χλμ/έτος....
-
...όσο ζω μαθαίνω!
-
Το συγκεκριμενο το postαρα και στο corollaclub
Έχω αγοράσει απο τον συγκεκριμένο (ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ) μία Ε12 1,4 το 2003
Τον Ιούνη που μας πέρασε πήρα ένα starlet μεταχειρισμένο με πολλά χιλιόμετρα από ιδιώτη. Παιρνω τηλέφωνο και ζητάω να μου κάνουν ένα ελεγχο προ της αγοράς (μου ζητησαν 20 ευρά αλλά μολις τους ειπα οτι έχω αγοράσει μια κορολλα απο εκει μου είπαν οτι ειναι δωρεάν)
Παμε εκει με τον ιδιοκτητη το ανεβάζουν πανωκαι μετα απο περιπου 15 λεπτα ερχεται ενα παιδι εκει και μου λεει. ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΚ, ΧΟΝΤΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΚ, ΘΕΛΕΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ + ΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ + ΕΛΑΣΤΙΚΑ (ο ιδιοκτητης ειχε κανει ρεκτιφιε πριν ~60000km).
Μετα απο αυτα το αγοραζω παω διακοπές (το κινουσα καθε 5 μερες για την μπαταρια) και το Σεπτεμβρη γυρναω και παω για λαδια, ξυδια κ.λπ. στα 240000 km
Μη βιαστειτε να πειτε ωχ η μηχανη θα του εβγαλε τα κερατα κ.λπ. (σημ. ο ιδιοκτητης ειχε κανει ρεκτιφιε προ ~60000 km). Με παιρνει στο γραφειο ο αρχιμηχανικος και μου δινει ενα χαρτι (με την υπογραφη του) με 1500 ευρα για επισκευη πραγμάτων κατω απο το αμαξι (μεσομπαρα - επισκευη κρεμαγιερας - δακτυλιδι τιμονιου - ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ - τοπ μαουντ - φουσκες αμορτισερ - μπιλιοφοροι -ρουλεμαν πισω τροχων και κατι ψιλα). Μενω με το στομα ανοιχτο δεν του λεω τιποτα και φευγω με την ψυχη στο στομα μην μου τυχει κατι στο δρομο. Παω σε ενα συνεργειο (οχι επισημο) και του λεω κάνε ελεγχο γιατι θα το παω για ΚΤΕΟ. Κανει ελεγχο μου βρισκει μονο τα πισω ρουλεμαν και το δακτυλιδι κολωνας τιμονιου + επισκευή. Το παω για ΚΤΕΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΡΙΣΤΑ χωρις να κανω τις αλλαγες του ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ. Τους τηλεφωνω μετα απο 2 μερες και τους αναφερω τα συμβαντα ολα. Παραδεχεται ο ΙΔΙΟΣ οτι οι βλαβες απο τον ελεγχο του Ιουνιου μεχρι και τον Σεπτεμβρη που το ξαναπηγα δεν ηταν δυνατον να εχουν συμβει και τι μου λεει? Φερτο απο εδω για επανέλεγχο για να ΚΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΟΥ!!! (θα μου τηλεφωνούσε αυτος πότε). Αφου περιμένω τηλ. παω το νοεμβρη (corolla - ετησιο service). Με βλεπει οτι περιμενω να του μιλησω και με ψιλοαποφευγει αλλα δεν μπορει και οταν με συναντα -δηθεν τυχαια- μου λεει sorry αλλα τωρα λογω πηξιματος δεν σε πηρα -μετο νεο χρονο θα σε παρω... Παω με τονεο χρονο για λαδια το starlet και αφου γινεται συνολικος ελεγχος του αμαξιου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ, μου γραφει στο τελος ο μηχανικος οτι το αμαξι θελει (ΜΕΣΟΜΠΑΡΑ + ΚΟΝΤΡΑ ΒΑΣΗ). Καλει ο υπευθυνος τους μηχανικους εκει μολις τελειωσαν και τους αρχιζει κατσαδα μπροστα μου οτι ειναι απαραδεκτα αυτα που συνεβησαν και οτι ο πελατης εχει καθε δικαιωμα να.... Επειδη παλι ομως εγω δεν τους εμπιστευομαι παω ξανα στο συνεργειο και μετα απο ελεγχο και δικο μου μου λεει ο μηχανικος. Τα μεσομπαρα οπως βλεπεις ειναι σαν καινουργια - απορω γιατι επιμενουν/ το ενα φπραγματι ηταν ακομη χρυσαφι/ από τις βασεις μονο τη μια ειδαν - ηταν2 κομμενες βασεις. Μετα απο ολα αυτα τι να πω? ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΕΣΟΜΠΑΡΑ STOCK ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ?
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ POST
-
Πολλες φορες αυτοι δουλευουν βαση διανυθεντων χλμ.
Κοιταζουν το κοντερ και πανε πρωτα στην αποθηκη ανταλλακτικων και μετα στο αμαξι....
-
Παιδια επειδη δεν ξερω ποια εκδοση εξοπλισμου ειναι το yaris που εχουμε (2000) πειτε μου καμια βασικη διαφορα για να το βρω. Νομιζω τοτε υπηρχε Terra & Sol δεν ξερω τι αλλο ειναι τωρα αλλα βαριεμαι να ασχοληθω.
-
Για τα 1000 κ.εκ.
Υδραυλικό τιμόνι: οι εκδόσεις terra, sol όχι η base,
Γρίλια ψυγείου μαύρη: base, terra, όχι η sol,
Ελαστικά: 155/80R13 το base, 175/65R14 terra, sol,
Κάθισμα ρυθμιζόμενο καθ΄ύψος: μόνο το sol,
Θήκες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων μόνο η sol,Πάμε στα 1300 κ.εκ.
Εξωτερικοί καθρέπτες ηλεκτρικοί/θερμενόμενοι το sol όχι η Luna,
Τιμόνι σχεδίασης με δύο χρώματα to Luna,
Κάθισμα καθ΄ύψος το sol, -
Ειναι 1.300. Καθισμα καθ'υψος οχι αλλα ναι στις θηκες στις πλατες των καθισματων. Ηλεκτρικοι καθρεπτες οχι τιμονι διχρωμο ναι. Αρα εχω Luna;;;;; Ηταν ομως τοτε ετσι ο εξοπλισμος;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ειναι 1.300. Καθισμα καθ'υψος οχι αλλα ναι στις θηκες στις πλατες των καθισματων. Ηλεκτρικοι καθρεπτες οχι τιμονι διχρωμο ναι. Αρα εχω Luna;;;;; Ηταν ομως τοτε ετσι ο εξοπλισμος;Ετσι είναι και το δικό μου με δερματινο διχρωμο(βεραμαν-γκρι )τιμόνι και λεβιέ.(Μέσα επίσης νομίζω οτι τα linea luna είναι πρασινοβεραμανοειδή).Συνεπώς έχεις το linea luna.το δικό μου είναι μοντ 00.
-
Και το δικο μου 00 ειναι μοντελο. Το τιμονι ειναι δερματινο; Ασχετο αλλα εχει ξεφτησει σε κανεναν αλλον; Λετε να το καλυπτει η εγγυηση;
-
μια ερώτηση
το G6R βγήκε μετά από το G6 και αν ναι πόσο καιρό;; προ-facelift -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
μια ερώτηση
το G6R βγήκε μετά από το G6 και αν ναι πόσο καιρό;; προ-faceliftTo G6R είναι προγενέστερο του G6.
Ναι, πριν το facelift -
σίγουρα;;
γιατί έχουμε το 1.3G6(δεκ.97) και σε ερώτηση προς τον πατέρα γιατί δεν πήρες το 1.6(G6R) μου είπε ότι δεν είχε βγει ακόμη...
πίπες ή αλήθεια;; -
Ερωτηση:Γιατι η corolla sedan βγαινει ακομα με την παλια μασκα;
-
Δεν είναι η παλιά μάσκα. Έχει αλλαγές. Απλά δεν είναι τόσo εμφανείς όσο στην Hatchback
-
Η κεντρικη γριλια δεν υπαρχει και ειναι η παλια γριλια αυτο εβλεπα μονο. Τι αλλαγες εχει για να το προσεξω;
-
-
Το απο πανω ειναι μετα το facelift; Τοτε ο βλακας που με επρηζε οτι εχει σενταν μετα το facelift και ηταν ιδιο με το παλιο δεν ηξερε τι του γινοταν. Δεν ειχα περασει και προσφατα απο αντιπροσωπεια που να εχει σενταν.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καποιος ειχε πει οτι η Ελλαδα δεν παιρνει hatchback απο Ιαπωνια αλλα απο Αγγλια και ειχα ψιλοστεναχωρεθει. Δε μπορειτε να φανταστειτε ομως την εκπληξη μου οταν ειδα οτι ο αριθμος πλασιου μου ξεκιναει απο J! Ναι εχω γιαπωνεζικο ! Ο αριθμος ομως ξκιναει απο JTDKM28E2000... και μετα το 3ο ψηφιο δε βγαζω ακρη! Λιγη βοηθεια.Λοιπόν έστω και καθυστερημένα ορίστε τα στοιχεία απο το VIN σου (δεν το έχεις δώσει ολόκληρο επομένως υπάρχουν 2 στοιχεία που δεν μπορώ να σου πω ακριβώς)
Model Name: Corolla
Model Code: 152550
Model: ZZE120L - AHMDKW
Engine: 4ZZ-FE (1400cc 16-Valve DOHC EFI)
Production Date: Όχι αρκετά στοιχεία. Πάντως μετά το Σεπτέμβριο του 2002
Body: Hatchback
Grade: Terra ή Sol (όχι αρκετά στοιχεία)
Transmission: MTM (Manual Transmission)
Gearshift Type: 5F (5-speed floor-shift)
Product: JPP (Produced at TMC Japan)
Driver's Position: LFD (Left hand drive)
No of doors: 5D (5 doors)
Fuel Induction: HTWC (High Efficiency Twin cam) -
Πως μπορώ κι εγώ να έχω πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία;
TOYOTA FORUM