-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Είχα στην κατοχή μου κορόλλα του 83 300.000 χλμ σκυλί δέν έκαιγε ούτε λάδια ** και για 1.5 χρόνο την νέα κορόλλα 3θυρη προ fl 1.4. **Έχοντας οδηγήσει και Corolla 1.6 λέει.
Εν πάση περιπτώση το αποτέλεσμα της σύγκρισης ήταν μάλλον υπερβολικό και αφορούσε μόνο τον τομέα 'κράτημα'. -
Είχα στην κατοχή μου τη νέα κορόλλα 1.4 που κυκλοφορεί τώρα, προ facelift, για 1.5 χρόνο.... έχω οδηγήσει είπα και το ίδιο μοντέλο στα 1.6 κυβικά.
Δεν συγκρίνω την κορόλλα του '83 με την 147 για όνομα του Θεού...
-
νομίζω κάποιος έψαχνε για ζάντες από corolla tsport?
για δείτε εδώ-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... highlight=
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Èåùñþ ðëåüí,áöïý ôþñá ïäçãþ ìéá 147ÔÉ, Ý÷ùíôáò ïäçãÞóåé êáé êïñüëëá 1.6, êñßíù èá Ýëåãá êáëýôåñá ôï êïñüëëá óáí åðéêßíäõíï áõôïêßíçôï üóïí áöïñÜ ôï èÝìá óôñéøßìáôïò...äåí èÝëù íá óáò áðïãïçôåýóù ïýôå íá óáò ôï ðáßîù áëëá ç äéáöïñÜ ðïõ åßäá åãþ áðï ôï Ýíá áõôïêßíçôï óôï Üëëï åßíáé ÷áïôéêÞ...áõôá...
Ðåñé ïäçãéêïý óôýë êïëïêõèüðéôá...
Åãþ ðéóôåýù ïôé êáíÝíá áõôïêßíçôï äÝí åßíáé åðéêßíäõíï áêüìç êáé ÷ùñßò áìïñôéóÝñ ç ãåñÜ öñÝíá ç êáé ìå øçëü êÝíôñï âÜñïõò!!!ÖôÜíåé íá åêìåôáëëåýåóáé ôïí êéíçôÞñá êáé ôï êéâþôéï.Åëåïò ðéÜ ìå áõôÞí ôçí ðéðßëá. (ëÝò êáé ìéëÜìå ãéá áõôüìáôá êéâþôéá...)Èåùñþ åðéêßíäõíç ôçí óõìðåñéöïñÜ ôùí ïäçãùí ðïõ ðáßæïõí, ÷ùñßò íá áîéïðïéïýí ôçí åíåñãçôéêÞ óõìðåñéöïñÜ ôïõ áõôïêéíÞôïõ ôïõò.(ÏäÞãçóç ãéá íçðéáãùãåßï).
ÕÃ. ÊáôÝâáóå áíèñùðÝ ìïõ ôá÷ýôçôá, ôß öïâÜóáé, ìçí óïõ ÷áëÜóåé;Á îÝ÷áóá ïôé, äÝí åßíáé ïëá Toyota !!!
ÕÃ2 ÄÝí áìöéóâçôþ ôçí ãíþìç ôïõ 147ÔÉ ãéá ôçí ïäçãéêÞ óõìðåñéöïñÜ ôùí 147.Ðáñüëá áõôÜ ðéóôåýù ïôé ç ðáëéÜ Óïýíô Üí êáé äÝí Ýóôñéâå ôüóï êáëÜ, ùóôüóï ðáñáìÝíåé ðéü áóöáëÞò áðï ôçí óçìåñéíÞ 147...
-
εκανα σημερα το πρωτο service στο αμαξι...........7500 χιλιομετρα.......
56 ευρο για λαδια.........
ΕΛΕΟΣ -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εκανα σημερα το πρωτο service στο αμαξι...........7500 χιλιομετρα.......
56 ευρο για λαδια.........
ΕΛΕΟΣΠροφανώς θα αναφέρεσαι σε συνθετικά λάδια για 1 χρόνο ή 15.000 χιλιόμετρα. Τα εξουσιοδοτημένα της Toyota τα χρεώνουν περίπου 10 ευρώ + ΦΠΑ ??? Δεν θυμάμαι ακριβώς. Πάντως το ποσό δεν το θεωρώ και υπερβολικό. Έχω ακούσει και πολύ χειρότερα
-
αφου μου ειπανε οτι επειδη κανω χιλιομετρα να πηγαινω για λαδια ανα 7,500 χιλιομετρα
-
αφου μου ειπανε οτι επειδη κανω χιλιομετρα να πηγαινω για λαδια ανα 7,500 χιλιομετραΗ εγγύηση σε καλύπτει αν κάνει αλλαγή λαδιών ανά χρόνο ή ανά 15.000 χιλιόμετρα. Μην πέφτεις στην παγίδα των εξουσιοδοτημένων. Πολλοί λένε να αλλάζεις τα λάδια συχνότερα αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα στην πόλη. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη κουβέντα γι'αυτό το θέμα, έχει συζητηθεί και στο forum.
Τελικά είναι προσωπική σου ευθύνη - και απόφαση το θέμα. Πάντως εγώ μετά από 10 χρόνια και 2 toyota ακολουθώ αυστηρά τα διαστήματα που γράφει το βιβλίο του κατασκευαστή και δεν έχω, μέχρι στιγμής , απολύτως κανένα πρόβλημα. -
αφου μου ειπανε οτι επειδη κανω χιλιομετρα να πηγαινω για λαδια ανα 7,500 χιλιομετραΓια να σκας 56Χ2=112 ευρώ στο μαγαζί τους ...μην ψαρώνεις Γιάννη.
-
και τι να κανω ρε παιδες???
να το αφησω ανα 15,000??? -
και τι να κανω ρε παιδες???
να το αφησω ανα 15,000???Με μοτέρ Τοyota και 6 χρόνια εγγύηση σαφώς και ΝΑΙ!
Εδώ εγώ με το δικό μου και θα αφήσω τα πρώτα λάδια για 10Κ... -
μην το κοιτας απο θεμα μοτερ........ κοιτα το απο θεμα εγγυησης περισσοτερο.......
δεν θα εχω προβλημα ??? -
μην το κοιτας απο θεμα μοτερ........ κοιτα το απο θεμα εγγυησης περισσοτερο.......
δεν θα εχω προβλημα ???Σε καμμία περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα με την εγγύηση.
Σου μιλάω εκ πείρας -
δεν θα εχω προβλημα ???κάνε ότι λέει το service book.
ανα 15Κ δεν σου λέει, ακουλούθησέ το! -
αλλη ερωτηση: γιατι τα τογιοτα να μην εχουν μεσο ορο καταναλωση μιας κλειστης διαδρομης???? (φυσικα που να την εχεις προεπιλεγμενη εσυ μηδενιζοντας την αντιστοιχη ενδειξη)
αυτο που εχει , απλα μετραει γενικως την καταναλωση με το ρυθμο που πας...... -
Θα σου πω τι κανω στο δικο μου.....
Πρωτη αλλαγη στα 7500 με ημισυνθετικα, δευτερη αλλαγη στα 15000 με συνθετικα και επομενη αλλαγη στα 30,000.
Αν χαλασει, που δεν νομιζω , αυτοι θα το πληρωσουν, το μονο που θα κανω, μιας και τωρα εχω 18500 , μετα τα 25000 θα κανω πιο τακτικα ελεγχο της σταθμης.
Παντως πληροφοριακα σας λεω το καθε εξουσιοδοτημενο λεει τα δικα του αλλοι καθε 7500 αλλοι καθε 15000, η toyota λεει 15000 αρα ακουμε αυτους.
-
Εμενα μου ειπαν καθε 7500. Να σου πω προτιμω να τα αλλαζω καθε 7500 η καθε 10Κ τα συνθετικα παρα να εχω τιποτα προβληματα. Το οτι θα σε πληρωσουν δε θα γινει γιατι αν σου χαλασει θα χαλασει μετα τα 100.000 που θα εχει τελειωσει πιθανον και η εγγυηση σου και θα σε γραψουν κανονικα.
-
[>quote='enginekiller']Εμενα μου ειπαν καθε 7500. Να σου πω προτιμω να τα αλλαζω καθε 7500 η καθε 10Κ τα συνθετικα παρα να εχω τιποτα προβληματα. Το οτι θα σε πληρωσουν δε θα γινει γιατι αν σου χαλασει θα χαλασει μετα τα 100.000 που θα εχει τελειωσει πιθανον και η εγγυηση σου και θα σε γραψουν κανονικα.
[/quote]
180.000 xxlm ή 6 χρόνια.
180,000 αποκλειεται να κανω στα 6 χρονια που θα το αλλαξω , αρα δεν πεταω λεφτά.
-
Λόγια του αρχιμηχανικού στο εξουσιοδοτημένο service:
'Ο κατασκευαστής λέει κάθε 15.000Km. Εγώ σου προτείνω τα 7500. Αν θέλεις να ακολουθήσεις τον κατασκευαστή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την εγγύησή σου.'Αυτά στην Αθήνα.
Σε εξουσιοδοτημένο στην επαρχία ο αρχιμηχανικός μου είπε:
'Τι λέει ο κατασκευαστής; Αυτό θα κάνεις. Αν τώρα εσύ θες να αλλάζεις λάδια κάθε Σαββατοκύριακο εγώ δε θα σου πω όχι. Θα σου πω απλά ότι δεν υπάρχει λόγος.' -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
180.000 xxlm ή 6 χρόνια.
180,000 αποκλειεται να κανω στα 6 χρονια που θα το αλλαξω , αρα δεν πεταω λεφτά.
Αυτο με τα 180.000 χλμ δεν το καταλαβα Σου δινει εγγυηση μεχρι 180.000χλμ η μερχι 6 χρονια; Εγω παντως εχω σκοπο να το κρατησω περισσοτερο αλλα οχι με τοσααα χιλιομετρα.
TOYOTA FORUM