-
Κλασικος αγοραστης Ιταλικου αυτοκινητου..
Punto κιτρινο, μαυρο τζαμι και τελικα εσπασε καπου στα λιμανακια; αντε πηγαινε για υπνο, ειναι αργα. -
Τόσο κλασικός που πήγαινα για γιαπωνέζικο αλλά δεν μου έβγαιναν τα λεφτά και το επόμενο θέλω να είναι αγγλικό αν γίνεται.
Αλλά μην σου χαλάω χατήρι και σε στεναχωρώ. Όπως σε βολεύει.
Έχεις και τα 5 χιλιάρικα να κλάψεις.Edit:
Σε όλα μέσα έπεσες. Να ξεκινήσεις στοίχημα μην πάει χαμένο το ταλέντο.
Ασημί, όλο εργοστασιακό και έσπασε στο 17ο χλμ Αθηνών-Κορίνθου. Αλλά καλή καρδιά.Δεν έχω ανάγκη ύπνου εγώ. Αλίμονο από εσάς τους συνταξιούχους με τα diesel Auris.
Σε αφήνω λοιπόν να συνεχίσεις την κλάψα για τα 5 χιλιάρικα. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Τόσο κλασικός που πήγαινα για γιαπωνέζικο αλλά δεν μου έβγαιναν τα λεφτά και το επόμενο θέλω να είναι αγγλικό αν γίνεται.
Αλλά μην σου χαλάω χατήρι και σε στεναχωρώ. Όπως σε βολεύει.
Έχεις και τα 5 χιλιάρικα να κλάψεις.Edit:
Σε όλα μέσα έπεσες. Να ξεκινήσεις στοίχημα μην πάει χαμένο το ταλέντο.
Ασημί, όλο εργοστασιακό και έσπασε στο 17ο χλμ Αθηνών-Κορίνθου. Αλλά καλή καρδιά.Δεν έχω ανάγκη ύπνου εγώ. Αλίμονο από εσάς τους συνταξιούχους με τα diesel Auris.
Σε αφήνω λοιπόν να συνεχίσεις την κλάψα για τα 5 χιλιάρικα.Εν ολιγις διαφωνεις οτι πηρε ενα τουοτα που του βγηκε μαπα;;;;
-
Οχι βέβαια.
Σε όλες τις μάρκες μπορεί να βγει κάτι μάπα.
Διαφωνώ στο οτι είναι ολα τα Toyota έτσι. Ή όσα βγαίνουν απο συγκεκριμενο εργοστάσιο είναι έτσι.Φυσικά το οτι το Auris D4D είναι και πιο γρήγορο και πιο οικονομικό απο το i30 με το φρέσκο κινητήρα το προσπέρασε εύκολα.
-
Το ότι ένα αυτοκίνητο της οποιαδήποτε εταιρείας βγήκε προβληματικό δεν σημαίνει ότι όλη η εταιρεία είναι αναξιόπιστη. Η toyota έβγαζε και βγάζει (όχι στον ίδιο βαθμό με παλιότερα) αρκετά αξιόπιστα αυτοκίνητα. Ο 1.4 D-4D δεν αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο πράγματι, αλλά τα καταφέρνει μάλλον καλύτερα από όλους τους diesel της αγοράς μέχρι 1.4 λίτρα. Το πρόβλημα του auris είναι η τιμή του. Είναι ακριβότερο από τα άμεσα ανταγωνιστικά i30 και ceed και στα ίδια επίπεδα με τα περισσότερα 1600αρια της αγοράς που είναι σαφώς δυνατότερα. Τα 19+ χιλιάρικα που ζητάει η toyota για το auris diesel (και όχι στην πιο πλούσια έκδοση) είναι πολλά. Την κρατάνε ψηλά τα fleet όπου παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Οχι βέβαια.
Διαφωνώ στο οτι είναι ολα τα Toyota έτσι. Ή όσα βγαίνουν απο συγκεκριμενο εργοστάσιο είναι έτσι.Φυσικά το οτι το Auris D4D είναι και πιο γρήγορο και πιο οικονομικό απο το i30 με το φρέσκο κινητήρα το προσπέρασε εύκολα.
Αυτός ο ένας λοιπόν, λογικό είναι να μη θέλει να ξανακουσει για τουοτα, όσο ικανοποιημενοι και να είναι χιλιάδες άλλοι κάτοχοι τουοτα.. ......
-
To πραγματικό πρόβλημα είναι πως ακόμα και ελαττωματικό να είναι και ο κατασκευαστής να έχει προνοήσει για να το επισκευάσει μια για πάντα, εδώ που ζούμε πρέπει να ψάχνεις και για καλό εξουσιοδοτημένο πλέον. Καλό πάει να πει να ακολουθεί τις οδηγίες του κατασκευαστή για αποκατάσταση του προβλήματος και όχι να κάνουν τους κινέζους για να περάσει η εγγύηση και να σε χρεώσουν. Αυτό είναι μία από τις συνέπειες της κρίσης που έχει επηρεάσει το άλλοτε περίφημο και πρώτο με διαφορά από τα υπόλοιπα after sales service της Toyota Ελλάς.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Οχι βέβαια.
Αυτός ο ένας λοιπόν, λογικό είναι να μη θέλει να ξανακουσει για τουοτα, όσο ικανοποιημενοι και να είναι χιλιάδες άλλοι κάτοχοι τουοτα.. ......
Καλά κάνει.
Όσο όμως γράφει ότι να ναι είναι και λογικό κάποιος να απαντήσει. -
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το σέρβις των 2 ετών στο Yaris που έχουμε. Το συνολικό κόστος ήταν 195€ με κάρτα καυσαερίων. Να διευκρινήσω πως το κόστος για το συνεργείο ήταν 143€(εκ των οποίων τα 77€ εργατικά) χωρίς τα λάδια(Castrol Edge 0w30 acea c2 φουλ συνθετικά) τα οποία είχα αγοράσει από αλλού αντί 52€. 20€ θα μπορούσα να είχα γλυτώσει αν τους έλεγα να μην βάλουν καμια βλακεία που έχει να κάνει με καθαρισμό, και βάλανε 3. Καθαριστικό φρένων, καθαριστικό παρμπριζ(καλά 1€ είναι αυτό), και καθαριστικό για το πετρέλαιο. Γενικά πιστεύω πως θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη η τιμή.
Το ευχάριστο είναι πως υπάρχει ένα d-4d που δεν καίει λάδια...
Κάναμε μέτρηση λίγο αφού το πήγα και ένδειξη του δείκτη ήταν στο max. -
Γιατι? Εχουν θεμα με καταναλωση λαδιου τα d4d?
Στάλθηκε από το GT-S7562 μου
-
Ναι. Σε παλιότερα μοντέλα. Δεν περίμενα να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό, μέχρι που ένας γνωστός που αγόρασε το ίδιο αμάξι αρκετά μετά από το δικό μας, είχε κατανάλωση λαδιού και του αλλάξανε κάποια κομμάτια του κινητήρα στην εγγύηση.
-
Τα πρωτα μοντελα της δευτερης γενιας, εκει μεχρι και το 2007, δεν ειχαν θεμα. Καπου στα του 2008 αρχισε να βρωμαει το πραγμα, με διαπιστωμενη καταναλωση λιπαντικου, πραγμα που διορθωθηκε με το φεις λιφτ της γενιας(αυτα με το δακρυ στα εμπροσθια φαναρια).
Εχει θεμα τετοιο και η καινουρια γενια? Δεν εχω ακουσει κατι παντως σχετικα.
-
Μία φίλη μου που έχει corolla 2005 μοντέλο 1.4 βενζίνη όταν την είχα ρωτήσει για τα σέρβις μου είπε πως κάθε χρόνο εκτός απροόπτου που το πάει για αλλαγή λαδιών κλπ της κοστίζει κοντά στα 200 ευρώ. Είναι λίγο τσιμπημένη η συντήρηση στα toyota αν τα πας στην αντιπροσωπεία αλλά χαλάλι τους αν είναι αξιόπιστα.
-
Αν είναι μοντέλο του 2005, το 2011 τελείωσε και η εκτεταμένη εγγύηση των 6 ετών της Τoyota Ελλάς. Δεν υπάρχει λόγος να το ξαναπάει σε αυτούς. Υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία που θα της κοστίσει πολύ φθηνότερα κάθε φορά που πάει. Ειδικά στα ενδιάμεσα σέρβις που στην ουσία αφορούν μονάχα αλλαγή λαδιών, είναι αμαρτία να πληρώνει κανείς 200€.
-
Πράγματι αν δεν υπάρχει εγγύηση μπορεί να το πάει σε ένα συνεργείο εξειδικευμένο τουλάχιστον για απλά πράγματα.
-
...να μην σου πω πως ενα εξειδικευμενο συνεργειο ειναι πολυ πιο αξιοπιστο για χοντρες δουλειες παρα ενα της αντιπροσωπειας!
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Μία φίλη μου που έχει corolla 2005 μοντέλο 1.4 βενζίνη όταν την είχα ρωτήσει για τα σέρβις μου είπε πως κάθε χρόνο εκτός απροόπτου που το πάει για αλλαγή λαδιών κλπ της κοστίζει κοντά στα 200 ευρώ. Είναι λίγο τσιμπημένη η συντήρηση στα toyota αν τα πας στην αντιπροσωπεία αλλά χαλάλι τους αν είναι αξιόπιστα. -
200 ευρώ για λάδια; Μήπως το συνεργειο είναι VW
Sent from Corsair's brick
-
Προφανώς εννοεί λάδια, φίλτρα, και τίποτα έκτακτο (μπουζί, τακάκια, υγρά φρένων κλπ). Κάπου τόσο χρεώνουν οι αντιπροσωπείες για τα ετήσια σέρβις (150-200 ανάλογα των εργασιών και ανταλλακτικών).
-
Καλημέρα,
εχω Toyota Avensis 1.6 του 2007 αγορασμένο μεταχειρισμένο το 2009 και τωρα λέει οτι εχει 115000 χλμ. Τα λάδια που καίει δεν τα καίει ουτε σουβλατζιδικο στο συνταγμα για ενα μήνα
Η αλήθεια είναι οτι του κανω συχνή χρήση σε ψηλές στροφές αλλα και παλι είναι υπερβολική κατανάλωση λαδιού.
Που μπορεί να ωφείλεται?? (Κακό στρώσιμο του προηγουμενου χρήστη? ελαττωματικοί κινητηρες οσον αφορα τα λάδια?? κατεβασμένα χιλιόμετρα?? )Ευχαριστώ εκ των προτέρων
TOYOTA FORUM