-
Δε νομίζω ότι θα ανέβει τόσο πολύ η τιμή πώλησης σαν μεταχειρισμένο. Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση και 'μαμά', αλλά τα 9 χρόνια του παίζουν πιο σημαντικό ρόλο. Το θέμα είναι αν υπάρχει διαθέσιμο πλέον καινούριο a/c, δύσκολα σύμφωνα με τον takiskoym.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Θα σας κρατώ ενήμερους -
Το Σαββατοκύριακο ήμουν στο Άστρος Κυνουρίας (όπως κάθε σχεδόν Σαβ/κο) και αποφάσισα να πάω για αλλαγή λαδιών το Corolla στον εκεί εξουσιοδοτημένο έμπορο. Πάω λοιπόν Σάββατο πρωί 9:00 και... 'καλημέρα σας, λαδάκια'.
Να κάνουμε και έναν τυπικό έλεγχο; Να κάνετε ρε παιδιά.
Καφεδάκι; Καφεδάκι.
Ορμάνε λοιπόν δύο παληκάρια, και αρχίζουν να ξεψειρίζουν όλο το αυτοκίνητο. Φρένα, εμπρός και πίσω σύστημα, μπαταρία, φώτα, υγρά, έλεγχος για τριγμούς (!!!), σπρέϋ στις πόρτες και ένα σωρό άλλα πράγματα. Σημειοτέον με ρωτήσανε αν επιτρέπεται να ανοίξουν το χώρο αποσκευών όπου ελέγξανε ρεζέρβα και... γρύλο (το αυτοκίνητο είναι 9 μηνών) και μου αδειάσανε και το τασάκι από διάφορα σκουπιδάκια που είχα μέσα (δεν καπνίζω) αφού πρώτα με ρωτήσανε και γι αυτό...
Την ίδια στιγμή ο διευθυντής (και ιδιοκτήτης) ήταν μαζί μου να με ρωτάει για τυχόν βλάβες στο ιστορικό του αυτοκινήτου, αν ξέρω τι είναι το ABS και πως χρησιμοποιείται (!!!), αν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ και να με ενημερώνει για διάφορα.
Στο τέλος ζήτησε να κάνουμε και ένα test drive οδηγόντας στην αρχή αυτός και στη συνέχεια εγώ. Κάθησε πίσω μήπως και ακούσει κάποιον τριγμό και με πήγε επίτηδες σε τραχύ οδόστρομα.
Όλα τα παραπάνω στοίχισαν όσο τα λάδια και τέσσερα (4) ευρώ εργασία.
Που να πηγαίνω άραγε για service από εδώ και πέρα; -
[>quote='Giorgos']Το Σαββατοκύριακο ήμουν στο Άστρος Κυνουρίας (όπως κάθε σχεδόν Σαβ/κο) και αποφάσισα να πάω για αλλαγή λαδιών το Corolla στον εκεί εξουσιοδοτημένο έμπορο. Πάω λοιπόν Σάββατο πρωί 9:00 και... 'καλημέρα σας, λαδάκια'.
Να κάνουμε και έναν τυπικό έλεγχο; Να κάνετε ρε παιδιά.
Καφεδάκι; Καφεδάκι.
Ορμάνε λοιπόν δύο παληκάρια, και αρχίζουν να ξεψειρίζουν όλο το αυτοκίνητο. Φρένα, εμπρός και πίσω σύστημα, μπαταρία, φώτα, υγρά, έλεγχος για τριγμούς (!!!), σπρέϋ στις πόρτες και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Την ίδια στιγμή ο διευθυντής (και ιδιοκτήτης) ήταν μαζί μου να με ρωτάει για τυχόν βλάβες στο ιστορικό του αυτοκινήτου, αν ξέρω τι είναι το ABS και πως χρησιμοποιείται (!!!), αν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ και να με ενημερώνει για διάφορα.
Στο τέλος ζήτησε να κάνουμε και ένα test drive οδηγόντας στην αρχή αυτός και στη συνέχεια εγώ. Κάθησε πίσω μήπως και ακούσει κάποιον τριγμό και με πήγε επίτηδες σε τραχύ οδόστρομα.
Όλα τα παραπάνω στοίχισαν όσο τα λάδια και τέσσερα (4) ευρώ εργασία.
Που να πηγαίνω άραγε για service από εδώ και πέρα;[/quote]
Σωστόοοος.....
Παντως μην σου κανει εντυπωση , ετσι δουλευει η πλειοψηφια των αντιπροσωπειων στην επαρχία.
Εγω το δικο μου πλεον θα το πηγαινω στην Αρτα στον Γκαρτζονικα, μιας και η εξυπηρετηση και οι εγκαταστασεις ηταν αψογες.Και αυτό επιδεί για να αλλαξω λαδια στην Aυtoland στο Γαλατσι, θελαν να κλεισω ραντεβού σε 15 μερες..... βρε ουστ!!! και λιγοτερο κοστος 90ε στην Αθηνα 60 στην Αρτα
-
Για το συνεργείο στην Άρτα έχω επίσης ακούσει πολύ καλά λόγια. Η σύζυγος κατάγεται από Άρτα. . Άρα έχω άκρη και για τα καλοκαίρια.
Γενικά τα συνεργεία της επαρχίας είναι πολύ καλύτερα ίσως λόγω έλλειψης φόρτου εργασίας. Πήγαμε το νέο μας Punto στην Τρίπολη και τρίβαμε τα μάτια μας. Για έξι χρόνια είχαμε δύο Fiat (Το πρώτο Punto Sporting και ένα Seicento 900), τέτοια εξυπηρέτηση και ενδιαφέρον δεν είχαμε φανταστεί καν... -
Άμα βρείτε κανέναν τέτοιο opelάκια στην επαρχία, ρίξτε ειδοποίηση. Κάνεις τη βόλτα σου, σου μένουν και τα λεφτά της βενζίνης στην τσέπη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα βρείτε κανέναν τέτοιο opelάκια στην επαρχία, ρίξτε ειδοποίηση. Κάνεις τη βόλτα σου, σου μένουν και τα λεφτά της βενζίνης στην τσέπη.Τυχερέ ...... σου βρικα!!
Ο Κουβελης στο Αγρινιο, εχω εναν ξαδερφο που εχει το corsa και το κανει μονιμα servise εκεί.
Πριν 2 μηνες το μεγαλο servise των 30,000 χλμ του στοιχισε 124ε, δεν τον πιστευα και μου εδειξε το τιμολογιο.Μιας και καταγομαι απο Αμφιλοχία το εχω δυπορτο....Αγρινιο ή Αρτα.
-
Μμμ, καλό ακούγεται. Εκδρομή στην Ευρυτανία ή στη Ναύπακτο κι ενδιάμεσα service.
Από Hyundai παίζει τίποτα; Πλησιάζει το μεγάλο των 30.000 χλμ/3 ετών και έμαθα ότι κοστίζει στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο κάπου 200-250 ευρώ! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μμμ, καλό ακούγεται. Εκδρομή στην Ευρυτανία ή στη Ναύπακτο κι ενδιάμεσα service.
Από Hyundai παίζει τίποτα; Πλησιάζει το μεγάλο των 30.000 χλμ/3 ετών και έμαθα ότι κοστίζει στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο κάπου 200-250 ευρώ!Εχω ...εχω απο ολα εχω!!!
Θυμασε που εψαχνα ενα accent για τον αδερφό μου .... λοιπον 100-120 ε το servise tων 30,000 χλμ στο Αγρινιο.
Η αντιπροσωπεια ειναι μολις μπαινεις στο Αγρινιο απο Αντιριο πανω στην ΕΟ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από Hyundai παίζει τίποτα; Πλησιάζει το μεγάλο των 30.000 χλμ/3 ετών και έμαθα ότι κοστίζει στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο κάπου 200-250 ευρώ!Εγώ έχω να σου προτείνω και Hyundai στην Πρέβεζα, επίσης πολύ εξυπηρετικός και φθηνός. Δοκιμασμένος εννοείται! Πιο μακρινή εκδρομούλα για Πάργα και γιατί όχι Λευκάδα.
Δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλά θα μάθω και θα σου στείλω τα πάντα! -
Ωραία, βρήκα τον Κουβέλη στο site της Opel (έχει και πιστοποίηση 'Quality Care' από την εταιρεία), όσο για τον αντιπρόσωπο της Hyundai βρήκα αυτό:
Ν.ΜΑΝΘΑΤΗΣ Ο.Ε.
4ο χλμ. Αγρινίου - Μεσ/γγίου (http://www.hyundai.gr/hyundai/top/dealers/index.html?p_id=19)
Γι'αυτόν μιλάμε; Αν ναι, με βλέπω σ' ένα-δυο μήνες να σχεδιάζω εκδρομή στην περιοχή.Όσο για Πρέβεζα, υπάρχει αυτό:
Γ. ΚΑΤΩΓΙΑΝΝΗΣ - Κ. ΚΟΛΙΤΣΗΣ Ο.Ε.
5ο χλμ. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
(http://www.hyundai.gr/hyundai/top/dealers/index.html?p_id=42)
Λίγο μακρυά πέφτει η Πρέβεζα, αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά.Σας ευχαριστώ.
-
Το καλοκαίρι του 2002 και μετά απο την προτροπή του Τάκη, (βλέπε takiskoym) αγόρασα την Corolla 1600 sedan, made in Japan (αν αυτο λέει κάτι). Μετά απο περίπου 2 1/2 χρόνια που την έχω, εντάξι δεν μπορώ να πώ ότι μου παρουσίασε το οτιδήποτε εκτός απο διάφορα κοπανίματα που ακούγονται όταν το αυτοκίνητο κινήται επάνω σε κακό οδόστρωμα, αλλά δεν θα έλεγα ότι πετάω και απο τη χαρά μου. Θα έλεγα ότι το αυτοκίνητο είναι υπερτιμημένο (20 χιλιάρικα Ευρώ) για αυτό που προσφέρει. Σύγουρα σε αυτα τα λεφτά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές. Αλλά το Toyota after sales είναι που με έκανε να πάω εκεί.
Λοιπόν, πέρα απο τα εκνευριστικά τριξίματα/κοπανίματα, το μοτέρ του 1600 VVTi έδιχνε απροθυμία στο ανέβασμα στροφών. Αυτό ήταν μέχρι να πιάσει τις 30 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τώρα πάντως πάει καλύτερα, και σου δίνει κατά κάποιο τρόπο τη συγουριά ότι θα ανταποκριθεί στο κάτι παραπάνω εαν του το ζητήσεις. Ο φίλος μου ο Τάκης μου λέει ότι το μοτέρ είναι ακόμη σφιχτό και θα ανοίξει και άλλο. Εσείς τι γνώμη έχετε? -
[>quote='kilo']Το καλοκαίρι του 2002 και μετά απο την προτροπή του Τάκη, (βλέπε takiskoym) αγόρασα την Corolla 1600 sedan, made in Japan (αν αυτο λέει κάτι). Μετά απο περίπου 2 1/2 χρόνια που την έχω, εντάξι δεν μπορώ να πώ ότι μου παρουσίασε το οτιδήποτε εκτός απο διάφορα κοπανίματα που ακούγονται όταν το αυτοκίνητο κινήται επάνω σε κακό οδόστρωμα, αλλά δεν θα έλεγα ότι πετάω και απο τη χαρά μου. Θα έλεγα ότι το αυτοκίνητο είναι υπερτιμημένο (20 χιλιάρικα Ευρώ) για αυτό που προσφέρει. Σύγουρα σε αυτα τα λεφτά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές. Αλλά το Toyota after sales είναι που με έκανε να πάω εκεί.
Λοιπόν, πέρα απο τα εκνευριστικά τριξίματα/κοπανίματα, το μοτέρ του 1600 VVTi έδιχνε απροθυμία στο ανέβασμα στροφών. Αυτό ήταν μέχρι να πιάσει τις 30 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τώρα πάντως πάει καλύτερα, και σου δίνει κατά κάποιο τρόπο τη συγουριά ότι θα ανταποκριθεί στο κάτι παραπάνω εαν του το ζητήσεις. Ο φίλος μου ο Τάκης μου λέει ότι το μοτέρ είναι ακόμη σφιχτό και θα ανοίξει και άλλο. Εσείς τι γνώμη έχετε?
[/quote]
Τα εχεις αναφερει αυτα στο servise??
30,000 χλμ και να μην εχει ανοιξει εντυπωση μου κανει , μαλλον αν το προβλημα ειναι ορατό, πρεπει να το δεις πιο επιμελώς -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
[>quote='kilo']Το καλοκαίρι του 2002 και μετά απο την προτροπή του Τάκη, (βλέπε takiskoym) αγόρασα την Corolla 1600 sedan, made in Japan (αν αυτο λέει κάτι). Μετά απο περίπου 2 1/2 χρόνια που την έχω, εντάξι δεν μπορώ να πώ ότι μου παρουσίασε το οτιδήποτε εκτός απο διάφορα κοπανίματα που ακούγονται όταν το αυτοκίνητο κινήται επάνω σε κακό οδόστρωμα, αλλά δεν θα έλεγα ότι πετάω και απο τη χαρά μου. Θα έλεγα ότι το αυτοκίνητο είναι υπερτιμημένο (20 χιλιάρικα Ευρώ) για αυτό που προσφέρει. Σύγουρα σε αυτα τα λεφτά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές. Αλλά το Toyota after sales είναι που με έκανε να πάω εκεί.Λοιπόν, πέρα απο τα εκνευριστικά τριξίματα/κοπανίματα, το μοτέρ του 1600 VVTi έδιχνε απροθυμία στο ανέβασμα στροφών. Αυτό ήταν μέχρι να πιάσει τις 30 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τώρα πάντως πάει καλύτερα, και σου δίνει κατά κάποιο τρόπο τη συγουριά ότι θα ανταποκριθεί στο κάτι παραπάνω εαν του το ζητήσεις. Ο φίλος μου ο Τάκης μου λέει ότι το μοτέρ είναι ακόμη σφιχτό και θα ανοίξει και άλλο. Εσείς τι γνώμη έχετε?
Τα εχεις αναφερει αυτα στο servise??
30,000 χλμ και να μην εχει ανοιξει εντυπωση μου κανει , μαλλον αν το προβλημα ειναι ορατό, πρεπει να το δεις πιο επιμελώς[/quote]Και βέβαια το έχω σηζητήσει με τιν αντιπροσωπεία αλλά δεν έχουν εντοπίσει κανένα πρόβλημα στο μοτέρ. Το ίδιο νομίζω και εγώ, γιατί το αυτοκίνητο 200σαρίζει. Βέβαια μου έχουν τονίσει ότι τα τελευταίας γενιάς μοτέρ τους είναι πολύ σφιχτά και αργούν να ανοίξουν. Η ερώτησή μου απευθύνεται σε φίλους που έχουν Corolla και που πιθανών να έχουν την ίδια αίσθηση στο συγκεκριμένο μοτέρ.
-
[quote] Και βέβαια το έχω σηζητήσει με τιν αντιπροσωπεία αλλά δεν έχουν εντοπίσει κανένα πρόβλημα στο μοτέρ. Το ίδιο νομίζω και εγώ, γιατί το αυτοκίνητο 200σαρίζει. Βέβαια μου έχουν τονίσει ότι τα τελευταίας γενιάς μοτέρ τους είναι πολύ σφιχτά και αργούν να ανοίξουν. Η ερώτησή μου απευθύνεται σε φίλους που έχουν Corolla και που πιθανών να έχουν την ίδια αίσθηση στο συγκεκριμένο μοτέρ.[/quote]
Παράξενο αυτό.
Εγώ πάντως έχοντας την Corolla @ 1400 και έχοντας και εγώ ξεπεράσει τα 30000 km παρατηρώ γενικά το εξής:
Ότι γενικά ο κινητήρας, αποδίδει πολύ καλύτερα όταν πλέον περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από την εκκίνησή του, δηλαδή το λάδι φτάσει στην φυσιολογική θερμοκρασία, τα λάστιχα το ίδιο κ.λπ κ.λπ. και φυσικά οι στροφές τους έως εκείνο το διάστημα είναι σχετικά χαμηλές.
Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό και δεν με παραξενεύει. Μην φανταστείς επίσης τίποτα συγκλονιστικές διαφορές.
Μήπως την τυχόν 'απροθυμία' του κινητήρα την είχες παρατηρήσει τυχόν πρωινές ώρες (δηλαδή με το που είχες ξεκινήσει το αμάξι ? )Φιλικά
-
Διαφορά προς το καλύτερο στην απόδοση παρατήρησα μετά από τα 15.000Km στο δικό μου Corolla 1.4. Αισθητή και από τις μεσαίες στροφές. Τώρα έχω 23.000Km και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση του κινητήρα μου. Αν είναι να ανοίξει κι άλλο, καλοδεχούμενο . Πάντως κομπιάσματα δεν είχα ποτέ.
Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα χιλιόμετρα έχουν γίνει σε ανοιχτούς δρόμους (εθνικές και επαρχιακούς). -
Λοιπον θα το πω εδω. Νομιζω οτι η Toyota εχει βρει το 'κολλαει' στις διαφημισεις. Στην αρχη ηταν το Corolla, και τωρα ηρθε και το Prius και εδεσε η σαλτσα. Φοβερη διαφημιση κατα τη γνωμη μου. Ποιος μπορει να ανταγωνιστει αυτες τις διαφημισεις;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ëïéðïí èá ôï ðù åäù. Íïìéæù ïôé ç Toyota å÷åé âñåé ôï 'êïëëáåé' óôéò äéáöçìéóåéò. Óôçí áñ÷ç çôáí ôï Corolla, êáé ôùñá çñèå êáé ôï Prius êáé åäåóå ç óáëôóá. Öïâåñç äéáöçìéóç êáôá ôç ãíùìç ìïõ. Ðïéïò ìðïñåé íá áíôáãùíéóôåé áõôåò ôéò äéáöçìéóåéò;Äéáöçìßæïõí ôï Prius óôçí ôçëåüñáóç;
-
Παιδες μολις χτες μου ηρθε το ολοκαινουργιο μου μαυρο Corolla 1,4 Solκαι ειμαι ακομα με το στομα ανοιχτο. Βασικα ηρθε την Τεταρτη αλλα εχτες μου το εφερε ο πατερας μου και μολις το ειδα διπλα στο παλιο μου Golf III το οποιο λατρευα μεχρι τωρα ξετρελαθηκα. Ειδικα μετα το facelift ειναι πιο ωραιο και μαυρο φαινεται φανταστικο!!!!!!!!!!!!!!!!! επειδη ειναι και μαυρο τα προστατευτικα στο κατω μερος δε φαινονται ξεχωριστα οπως σε αλλα χρωματα και φαινεται σα χαμηλωμενο ή σα να του εχεις βαλει χαμηλο σποιλερ. Τρελαθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Παιδες μολις χτες μου ηρθε το ολοκαινουργιο μου μαυρο Corolla 1,4 Solκαι ειμαι ακομα με το στομα ανοιχτο. Βασικα ηρθε την Τεταρτη αλλα εχτες μου το εφερε ο πατερας μου και μολις το ειδα διπλα στο παλιο μου Golf III το οποιο λατρευα μεχρι τωρα ξετρελαθηκα. Ειδικα μετα το facelift ειναι πιο ωραιο και μαυρο φαινεται φανταστικο!!!!!!!!!!!!!!!!! επειδη ειναι και μαυρο τα προστατευτικα στο κατω μερος δε φαινονται ξεχωριστα οπως σε αλλα χρωματα και φαινεται σα χαμηλωμενο ή σα να του εχεις βαλει χαμηλο σποιλερ. Τρελαθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KΑΛΟΡΙΖΙΚΟ.... και καλα χλμτρα!!!
-
Καλορίζικο και από μένα! Καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!!!
TOYOTA FORUM