-
Έχει πάντως ένα δίκιο ο Γαβριήλ.
Αν είναι αυτά τα εφόδια (επίπεδο γλώσσας και ιστορικής γνώσης) που του έδωσε το ελληνικό κράτος, τότε όντως είναι για τα μπάζα. -
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
**To μονο που καταφερνεις gavril με αυτα που γραφεις ειναι να δικαιολογεις απολυτα τον αντιαμερικανισμο πολλων χρηστων του forum. **:oops:O αλλος χρηστης εξ Αεμρικης, titsasaki, ειναι πολυ πιο προσεκτικος με τελειως διαφορετικες αποψεις , και καθολου προκλητικος στα γραφομενα του και κακος μερικοι τον ταυτιζουν με τον πρωτο.
To έγραψα κι εγώ παραπάνω. Αν δεν του αρέσει ο 'αντι-αμερικανισμός' τότε εδώ και μερικές χιλιάδες ποστ καλλιεργεί αυτό ακριβώς που κατακρίνει.
Eίπαμε βέβαια - ίσως το κάνει για να πείσει τον εαυτό του ότι η χώρα που άφησε πίσω του δεν αξίζει μία κι αποτελείται εξολοκλήρου από παπάρες που δε βλέπουν το Φως το Αληθινό!
Υ.Γ.
Για φανταστείτε, σε μερικές χιλιάδες φόρουμ σαν αυτό ανά τον κόσμο να μπαίνει έστω ΕΝΑΣ ακροδεξιός σαν το gavriil1 και να εκφράζεται σαν το παιδάκι που ο μπαμπάκας του είναι πλούσιος, έχει 5 Φερράρι και θα σκίσει την κωλοτρυπίδ@ σε όποιον δε γουστάρει (φυσικά για το καλό του, κλπ).... Θα έκανε πολλούς φίλους & φιλο-αμερικάνους, ε;!! Θα 'βοηθούσε' τον κόσμο να δει τα πράγματα από τη 'σωστή' οπτική γωνία, ε;!! Και βέβαια πάνω απ' όλα θα συζητούσε κόσμια, με επιχειρήματα, στο ίδιο μήκος κύματος, για να προωθήσει την αξία της ώριμης ανταλλαγής απόψεων!!Επισης, η αρχαια Ελλαδα ειναι σε ντοκυμαντερ στα πολλαπλα καναλια Discovery, History και αλλα, ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Και να μην διαβασεις βιβλια, μαθενεις απο την τηλεοραση. Και μιλαμε για πολυ advanced ντοκυμαντερ. Εγω εχω μαθει για την αρχαια Ελλαδα περισσοτερα απο οτι μ'εμαθε το σουπερ ικανο Ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, οι π@π@ρες!
Ναι, ε; Κοιτα να δεις τι μαθαινεις καθε μερα.. Κ εγω ο ανοητος νομιζα ως τωρα οτι τα βιβλια ειναι μεσα εκμαθησης κ επιμορφωσης κ η τηλεοραση μεσο ψυχαγωγιας. Να'σαι καλα ρε φιλε που μου ανοιξες τα ματια επιτελους!
Πάντως έχουν γυριστεί άπειρα 'ντοκυμαντερ' από τα οποία κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την αρχαία Ελλάδα, από νεαρή κιόλας ηλικία...
-
Προτείνω να μείνουμε στο θέμα και να μην αναλωνόμαστε σε προσωπικές κρίσεις ή επιθέσεις κατά του gavriil1.
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ο gaby είναι φίλος μας και θέλει το καλό μας...μλκ τί πινεις;
-
-
Επί του θέματος, λοιπόν, οι 28 στους 30 Αμερικάνους πολίτες,
- πριν βγουν από το σπίτι τους προσεύχονται να γυρίσουν σώοι
- ζουν σε ενοίκιο μόνο αν δεν έχουν στον ήλιο μοίρα
- αν δουν μπροστά τους βιασμό, αλλάζουν πεζοδρόμιο
- είναι αδύνατο να βρουν έστω καλούτσικη δουλειά, δίχως τρία - τέσσερα πτυχία, κάμποσα μάστερ και διδακτορικό
- στενάζουν κάτω από ένα απάνθρωπο σύστημα υγείας (πχ αν δεν προπληρώσεις, δεν γεννάς!)
- δεν μπορούν ν' αφήσουν τα παιδιά τους μόνα τους στους δρόμους
- τ' αφήνουν να τα μεγαλώσουν οι νταντάδες
- αγοράζουν τη σπιτάρα τους και μετά πληρώνουν φόρο γιατί την έχουν και υποχρεωτική ασφάλεια (για ένα καλούτσικο σπίτι πχ, πληρώνουν περί τα 20.000 $ το χρόνο)
- παλεύουν ν' ανέβουν επίπεδο, κάτι όμως που ελάχιστοι καταφέρνουν.
Οι υπόλοιποι δύο,
- ζούν μέσα σε μαντρωμένες εκτάσεις φυλασσόμενοι και χαλάνε 200.000 $ το χρόνο, ΑΝ θέλουν καλό σπίτι, σχολείο κλπ
- πηγαίνουν μόνο σε συγκεκριμένα μέρη, εστιατόρια, μπαρ
- τα τέσσερα τελευταία παραπάνω (ναι, τα ίδια με τους 28 )
- ελπίζουν ότι αυτή τους η ευημερία θα κρατήσει για πάντα, κάτι που εύχομαι (ειλικρινά όμως, πιστέψτε με) και στον gavriil1.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επί του θέματος, λοιπόν, οι 28 στους 30 Αμερικάνους πολίτες,- πριν βγουν από το σπίτι τους προσεύχονται να γυρίσουν σώοι αναλογα την περιοχη. αλλο compton, αλλο νοτος, αλλο st louis, αλλο anchorage..
- ζουν σε ενοίκιο μόνο αν δεν έχουν στον ήλιο μοίρα πολλοι φοιτητες, απο τα χρονια στο κολλεγιο πανε σε σπιτι με ενοικιο, και δουλευουν ταυτοχρονα με τη σχολη γιατι ετσι εχουν μαθει.
- αν δουν μπροστά τους βιασμό, αλλάζουν πεζοδρόμιο μονο αν γυρνας σε καμια κωλοπεριοχη στις 3 το πρωι...
- είναι αδύνατο να βρουν έστω καλούτσικη δουλειά, δίχως τρία - τέσσερα πτυχία, κάμποσα μάστερ και διδακτορικό δεν ισχυει με τιποτα στις περισσοτερες πολιτειες, και αναλογα τί εννοεις καλουτσικη δουλεια.
- στενάζουν κάτω από ένα απάνθρωπο σύστημα υγείας (πχ αν δεν προπληρώσεις, δεν γεννάς!) ουτε αυτο ισχυει ακριβως. σιγουρα δεν εχουν την κοινωνικη προνοια που εχει η ελλαδα, αλλα δεν ειναι ετσι.
- δεν μπορούν ν' αφήσουν τα παιδιά τους μόνα τους στους δρόμους -ξανα, αναλογα την περιοχη.
- τ' αφήνουν να τα μεγαλώσουν οι νταντάδες δεν ειναι τοσο μεγαλο ποσοστο, με τιποτα.
- αγοράζουν τη σπιτάρα τους και μετά πληρώνουν φόρο γιατί την έχουν και υποχρεωτική ασφάλεια (για ένα καλούτσικο σπίτι πχ, πληρώνουν περί τα 20.000 $ το χρόνο) παλι, οι νομοθεσιες στις ΗΠΑ διαφερουν απο πολιτεια σε πολιτεια.
- παλεύουν ν' ανέβουν επίπεδο, κάτι όμως που ελάχιστοι καταφέρνουν. -και στην Ελλαδα το ιδιο
δεν ισχυουν τα υπογραμμισμενα, βλ σημειωσεις.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
δεν ισχυουν τα υπογραμμισμενα, βλ σημειωσεις.Υπερβάλω, εννοείται, αλλά στην ουσία φαίνεται να συμφωνούμε!
- παλεύουν ν' ανέβουν επίπεδο, κάτι όμως που ελάχιστοι καταφέρνουν. -και στην Ελλαδα το ιδιο
Ειδικά σε αυτό, στις ΗΠΑ μου φαίνεται δυσκολότερο.
Ο λόγος είναι η (ακόμα πιό) μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις τάξεις. Είσαι, ας πούμε, στο 100 και το επόμενο επίπεδο αρχίζει από ... 700! -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Ε έλεος κυρ-Γαβριήλ.. προς Θεού πια!
Εχει και άλλος κόσμος παρτίδες με ανθρώπους απο US, είτε σε προσωπικό είτε επαγγελματικό κύκλο, και έχει σχηματίσει ιδία άποψη. -
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
lol
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
O αλλος χρηστης εξ Αεμρικης, titsasaki, ειναι πολυ πιο προσεκτικος με τελειως διαφορετικες αποψεις , και καθολου προκλητικος στα γραφομενα του και κακος μερικοι τον ταυτιζουν με τον πρωτο.
Να σαι καλα βρε GFON με τα ανεκδοτα σου.
-
Ακομα κι ενας Καφρος ξερει περισσοτερα για την Ελλαδα (και οχι μονο) απο εσενα, αλλά ας μη το κανουμε θεμα...
PS:Χιλια συγνωμη απο τη συμπαθη φυλη των Καφρων γιατι επιχειρησα να τους θιξω το πολιτιστικο τους επιπεδο .....
-
Έτσι εξηγούνται όλα. Διαβάζοντας αρχαία ελληνική ιστορία, το μάτι τους έπεσε σε μια έκφραση: 'Πας μη Έλλην βάρβαρος', δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή: 'Πας μη ΗΠΑμερικανός βάρβαρος' και είπαν 'είτε θα αλλαξοπιστήσει είτε θα '
Το 'Έλλην' στην αρχαιοελληνική έκφραση, αν θυμάμαι καλά, ερμηνεύεται ως 'οι φέροντες την ελληνική παιδεία'. Κατ' αντιστοιχία 'ΗΠΑμερικανός' = 'ο ακολουθών τον super-duper-αντιhippie ΗΠΑμερικάνικο τρόπο ζωής'.
-
Σημείωση.
Ο φανατισμός είναι κακός και από τις δυο πλευρές, παίδες.
Το να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει σε κάποιον ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, μάλλον τον βάζει στην ίδια θέση με αυτή που κατηγορεί.Αν ζητάμε από κάποιον Αμερικανό, να συζητήσει σε Φόρα, με άλλους ανθρώπους, εξηγώντας την Αμερικανική αντίληψη των πραγμάτων, πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε κι εμεις αντίστοιχα.
Η μείωση του άλλου δεν σημαίνει οτι οι δικές μας θέσεις είναι σωστές.
-
Ολα αυτα σωστα kouk,οταν καποιος ερχεται για να συζητησει,οχι οταν ερχεται αποκλειστικά για να προκαλεσει
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν ζητάμε από κάποιον Αμερικανό, να συζητήσει σε Φόρα, με άλλους ανθρώπους, εξηγώντας την Αμερικανική αντίληψη των πραγμάτων, πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε κι εμεις αντίστοιχα.
Η μείωση του άλλου δεν σημαίνει οτι οι δικές μας θέσεις είναι σωστές.
δεν υπαρχει αμερικανικη αντιληψη των πραγματων
αν ο αλλος ειχε σκοπο να συζητησει οντως και οχι να μειωσει, να ειρωνευτει κλπ θα συμφωνουσα μαζι σου. οποιες και αν ηταν οι αποψεις του.
-
Ακόμα και έτσι να είναι, παίδες, το να κάνει κανείς αυτά τα οποία κατηγορεί (μειώνει, απαξιώνει κλπ) τι ακριβώς προσφέρει?
Μήπως την εκατέρωθεν ικανοποίηση ότι 'να, είδες? Μαλάκας είναι!'...
Τα γράφω αυτά γιατι τελικά όλοι έχουμε περιχαρακωθεί σε κάποιες θέσεις και πυροβολάμε από εκει. Χρησιμοποιώντας, πολλές φορές, θέσεις ακραίες σαν αυτές τις οποίες κατακρίνουμε.
Τέλος της off topic παρέμβασης και να με συγχωρείτε!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ακόμα και έτσι να είναι, παίδες, το να κάνει κανείς αυτά τα οποία κατηγορεί (μειώνει, απαξιώνει κλπ) τι ακριβώς προσφέρει?Μήπως την εκατέρωθεν ικανοποίηση ότι 'να, είδες? Μαλάκας είναι!'...
Τα γράφω αυτά γιατι τελικά όλοι έχουμε περιχαρακωθεί σε κάποιες θέσεις και πυροβολάμε από εκει. Χρησιμοποιώντας, πολλές φορές, θέσεις ακραίες σαν αυτές τις οποίες κατακρίνουμε.
Τέλος της off topic παρέμβασης και να με συγχωρείτε!!
Νίκο, νομίζεις ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να παράξει κάτι θετικό, πλέον;
Έγω έχω πει πως αυτό που 'κέρδισα' είναι το γεγονός ότι έμαθα πως οι υποστηρικτές της 'ιμπεριαλιστικής' (μπλιαχ, σαν ατάκα του κόμματος ακούγεται) φιλοσοφίας είναι υπαρκτά πρόσωπα και όχι μόνο ο Ραμσφελντ...
Από κει και πέρα, ο εξ Αμερικής φορουμάς μπαίνει και γράφει τα ίδια και τα ίδια (και με ξεκάθαρο σκοπό να προκαλέσει, πλέον), ενώ εμείς αντιδραστικά (και όχι μόνο) παίρνουμε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.
Τα χουμε πει χιλιάδες φορές!
Γιατί συνεχίζουμε, δεν ξέρω, μη με ρωτάτε...
-
Αυτό που παρατηρώ εγώ, πάντως, μέσα απ' όλη αυτή τη συζήτηση είναι μια ωραία αναλογία που προκύπτει μεταξύ 'πολέμου κατά της τρομοκρατίας' (ο οποίος πόλεμος πιστεύω ότι δίνει ώθηση στο μίσος και τελικά βοηθάει την εξάπλωση της τρομοκρατίας ως μόνης πιθανής απάντησης) και 'πολέμου κατά των αχάριστων, ανιστόρητων, κλπ φορουμιστών' - από το μετανάστη φίλο μας - (ο οποίος πιστεύω ότι, if anything, αυξάνει και δίνει ώθηση στον όποιο αντι-αμερικανισμό διακατέχει όσους παρακολουθούν αυτή την ενότητα......
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)