-
Εμένα δεν με έχουν τυφλώσει ποτέ προβολείς ομίχλης ως τώρα. Αντιθέτως, κανονικοί αλλά κακορυθμισμένοι προβολείς με έχουν κάνει να οδηγάω σαν τον Κουασιμόδο ουκ ολίγες φορές. Παρ΄όλα αυτά, δεν τους ανάβω εκτός από δύσκολους ορεινούς δρόμους τη νύχτα, και καταρρακτώδη βροχή. Ομίχλη, έτυχε δυο-τρεις φορές. Για τους Θεσσαλονικιούς υπενθυμίζω εκείνη τη νύχτα (κατά τις 11-12 το βράδυ) του Απριλίου νομίζω, όπου η ορατότητα περιοριζόταν στα 10 μέτρα. Από το φανάρι της Καυταντζόγλου δεν έβλεπα το κτίριο της ΕΤ3 που βρισκόταν στα 15 μέτρα!
Σε καταρρακτώδη βροχή σε ταξίδι στην Αθήνα, να πω ότι τα αυτοκίνητα με αναμμένους τους προβολείς ομίχλης γίνονταν πολύ πιο εύκολα αντιληπτά όταν εμφανίζονταν στον καθρέπτη. Δεν με ενοχλούν γενικά, και σε τέτοιες φάσεις μου κάνουν καλό, αφού τα βλέπω πιο εύκολα.
-
Σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, όταν βρέχει καταρρακτωδώς, στο πέρασμά τους σηκώνουν μια τεράστια ποσότητα νερού το οποίο κάνει το αυτοκίνητο δυσδιάκριτο. Για να το αντιληφθείτε καλύτερα πάρτε για παράδειγμα τα αυτοκίνητα του WRC που σηκώνουν σύννεφα σκόνης, λάσπης και νερού στο πέρασμά τους. Αν προσαρμόσετε το παράδειγμα αυτό στους ελληνικούς δρόμους (όπου με την πρώτη δυνατή βροχή το οδόστρωμα θυμίζει ποτάμι), και αν σκεφτείτε πως στον ίδιο δρόμο κινούνται αρκετά οχήμτα, μπορείτε να φανταστείτε τι συνθήκες επικρατούν και πόσο μειωμένη ορατότητα υπάρχει. Προσωπικά κρίνω πως η δυσκολία οδήγησης σε τέτοιες συνθήκες πλησιάζει αυτή όπου επικρατεί ομίχλη.
Όταν τα έγραφα αυτά ένα σημείο είχα στο μυαλό μου, το οποίο έχω περάσει ταξιδεύοντας με όλες τις δυσμενείς συνθήκες (καταρρακτώδη βροχή, χιόνι, ομίχλη κτλ). Τη Μαλακάσα. Εκεί αν βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση θα δείτε πως τα αυτοκίνητα με αναμμένους τους προβολείς ομίχλης (μπρος-πίσω), οι τελευταίοι γίνονται ευδιάκριτοι σε αρκετά περιορισμένη απόσταση. Και είναι σημαντικό να τους έχεις αναμμένους διότι και ο προπορευόμενος από τον καθρέφτη του δεν θα μπορέσει να σε αντιληφθεί εγκαίρως.
Αφήστε δε που οι περισσότεροι είναι τόσο άσχετοι που δεν ξέρουν ούτε το σύστημα ξεθαμπώματος των τζαμιών να χρησιμοποιούν και πηγαίνουν με θαμπωμένα τζάμια, πράγμα που τους καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνους!
-
Ένα από τα σημεία που το έχω πάθει, είναι η Μαλακάσα και στις δυο κατευθύνσεις.
-
Σε βρεγμένη Ε.Ο το αντιθέτως κινούμενο όχημα φαίνεται σαν να έχει 6 φώτα!!
2 τα φυσιολογικά
2 τα ομίχλης και
2 οι αντανακλάσεις των ομίχλης πάνω στο στρώμα νερού.Η χειρότερη περίπτωση πάντως είναι τα κακορυθμισμένα φώτα και η μη χρησιμοποίηση της ρύθμισης της δέσμης φώτων.
Γιάννης
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
2 τα φυσιολογικά
2 τα ομίχλης και
2 οι αντανακλάσεις των ομίχλης πάνω στο στρώμα νερού.Η χειρότερη περίπτωση πάντως είναι τα κακορυθμισμένα φώτα και η μη χρησιμοποίηση της ρύθμισης της δέσμης φώτων.
Γιάννης
μιας και είπες για τη δέσμη.... ακολουθεί διάλογος μου με τύπο σε φανάρι αφού μου είχε βγάλει τα μάτια για αρκετή ώρα πριν μερικές μέρες...
- φίλε δεν κλείνεις τα μεγάλα? τα μάτια μου έβγαλες
- δεν έχω αναμμένα τα μεγάλα.
- ρύθμισε καλύτερα το ύψος της δέσμης τότε.
- τέρμα κάτω είναι.
- τότε ρε παλικάρι πήγαινε να στα φτιάξουν, τι σου φταίει ό άλλος???
- ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΝΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ.....
....και μετά σου λέει δώσε τόπο στην οργή και μην τσακώνεσαι
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
2 τα φυσιολογικά
2 τα ομίχλης και
Γιάννης
μιας και είπες για τη δέσμη.... ακολουθεί διάλογος μου με τύπο σε φανάρι αφού μου είχε βγάλει τα μάτια για αρκετή ώρα πριν μερικές μέρες...
- τέρμα κάτω είναι.
Σπύρος
Την υπογραφη σου επρεπε να του δειξεις Σπυρο !!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
2 τα φυσιολογικά
2 τα ομίχλης και
Γιάννης
- τέρμα κάτω είναι.
Σπύρος
Την υπογραφη σου επρεπε να του δειξεις Σπυρο !!!
δυστυχώς δεν έχω (ακόμα) το τεμάχιο της υπογραφής μου (συλλεκτικό), αλλά και να το είχα θα χώραγε στο Γιάρις??? μιλάμε για όπλο σχεδόν 1,5 μέτρο μακρύ και 10 κιλά βαρύ μαζί με τον 20άρη γεμιστήρα, ακρίβεια sniper rifle (αν έχεις γερά μάτια πετυχαίνεις μύγα στις 800 γιάρδες) και επιλεκτικά auto-fire mode, από κοντά ανοίγεις πόρτα στον τοίχο.... Κι όλα αυτά σχεδιασμένα το 1918... Τιμή περίπου 5000 ευρώ για ένα καλό και πολύ σπάνιο να το βρεις. Όνομα: Β.Α.R. 1918 A2.... Πουλάει κανείς???
Σπύρος
-
Εχθές, γυρίζοντας απο Ελ.Βεν. είχα πίσω μου RAV4 νέο, κολλημένο επάνω μου σε όλη την Βάρης-Κορωπίου. Φυσικά με προβολείς ομίχλης ανοιχτούς.
Οι προβολείς αυτοί είναι ενοχλητικοί σε όλα τα αυτοκίνητα, αλλά σε ψηλά (όπως το RAV του βλάκα αυτού) είναι άκρως εκνευριστικά και επικίνδυνα!
Του άναψε δυο-τρείς φορές τό πίσω φως ομίχλης αλλά βέβαια...που να χαμπαριάσει...
-
η νεα μοδα ειναι ακομα χειροτερη.........δεν μας φτανουν τα φωτα ομιχλης που τα αναβουν μεσα στην πολη [και οχι μονο] πολλοι αλλα αφου αφαιρεσουν τα μικρα φωτα [πορειας] βαζουν στην θεση τους τα γνωστα σε ολους μας μπλε ledακια ωστε να ''δεσει'' καλυτερα το ενοχλητικο με το κιτς.
βεβαια τωρα που το σκεφτομαι δεν πρεπει να μας κανουν και πολυ εντυπωση αυτου του ειδους οι αισθητικες αφου σαν λαος ειμαστε ανατολιτες και αυτο φαινεται απο τα τοσα οσα οι περισσοτεροι κρεμουν στα αυτοκινητα τους [κουκλακια-χαιμαλια-σταυρους-εικονες-μπαμπα προσεχε-η παναγια μαζι σου κλ κλπ].
-
ãéá ôçí ðåñßðôùóç ôçò Ýíôïíçò âñï÷Þò êáé ôùí ðñïâïëÝùí ïìß÷ëçò Ý÷ïõí áðïäåé÷èåß ÷ñÞóéìïé óå ïñåéíü äñüìï ÷ùñßò äéáãñáìßóåéò áí êáé ÷ùñßò âñï÷Þ áðïäåß÷èçêáí åîßóïõ ÷ñÞóéìïé
Ôïõò ðñïâïëåßò üðùò êáé ôá êáíïíéêÜ öþôá ðïñåßáò ôá ñõèìßæù âÜóç öïñôßïõ ôïõ áõôïêéíÞôïõ áëëéþò ôá áöÞíù óôá ðñïåðéëåãìÝíá -Üí åßíáé ñõèìéóìÝíá áðï ôï åñãïóôÜóéï ëÜèïò ôüôå .Óå âñï÷Þ ïé äéáöïñÝò ìåóáßáò êáé ìåãÜëçò óêÜëáò áíÜëïãá ôçí Ýíôáóç ôçò âñï÷Þò åßíáé ìçäáìéíÝò Þ ôåñÜóôéåò - ðñïóùðéêÝò åìðåéñßåò áõôÜ- ãåíéêÜ óå ôÝôïéåò êáôáóôÜóåéò ï ÷ñõóüò êáíüíáò 'Ðçãáßíù áñãÜ êáé ïìáëÜ ' åßíáé óùôÞñéïò .
Ïìß÷ëç ìïõ Ý÷åé êÜôóåé óå ÅÏ ïñáôüôçôá ~15 ìÝôñá ïé ðñïâïëåßò üíôùò ëåéôïýñãçóáí -Ýâëåðá êáé ãíþñéæá üôé åß÷á äýï áõôïêßíçôá ðßóù ìïõ êáé ìå âëÝðáíå ìéáò êáé ôï ðëçóßáóìá ôïõ åðåñ÷üìåíïõ Ýãéíå áñêåôÜ ïìáëÜ áëëÜ ðçãáßíïíôáò ìå 20-30 ÷ëì ìåñéêïß ðñïóðåñíïýóáí ðñïöáíþò åß÷áí ñáíôÜñ áëëÜ ðáñáäüîùò ôïõò âñÞêá ðéï ìåôÜ ìå Ýíá ðåñßåñãï êßôñéíï ÷ñþìá óôï ðñüóùðü ôïõò ,ãéáôß Üñáãå ??ÊÜðïéïé ðïõ ìåßíáíå ìå ôïí óáëßãêáñï åß÷áíå ôï öõóéêü ìáò ÷ñþìá
Ìå âñï÷Þ Þ ü÷é ôï ìüíï ðïõ Ý÷ïõí êáôáöÝñåé ðñïâïëåßò ïìß÷ëçò åßíáé íá áõîÞóïõí ôï öùò íá ôï ìïéñÜæïõí ó÷åäüí óå üëï ôï ðëÜôïò ôïõ äñüìïõ ´ êáé íá ìçí Ý÷ù êáìßá Ýíäåéîç ãéá ôçí ôá÷ýôçôá ìå ôçí ïðïßá ìå ðëçóßáæå . -
μια φορά έχω κάνει 200χλμ δρόμο με ομίχλη σε ΕΟ και μετά από μια ώρα ήταν τόσο κουραστικά που είχα αρχίσει να βλέπω πουλάκια φρέναρα νομίζωντας ότι υπάρχει νταλίκα ενώ τελικά δεν υπήρχε. Ομίχλη και πάγος είναι τα χειρότερα που μπορείς να συνατήσεις σε δρόμο.. stay home
-
Εχτές βράδυ στην Κατεχάκη και με κατεύθυνση προς Μεσογείων άφησα
να με προσπεράσει ΜΑ...ΑΣ με αναμένα τα φώτα ομίχλης. των πήγα μεχρι
το φανάρι για Παπάγου με την μεγάλη σκάλα ανοιχτή (μην αρχίσετε το
κράξιμο, δεν κυκλοφορούσε ψυχή). Αφού είδε και αποείδε και λίγο πριν
πάρει τα μάτια στα χεράκια τα έσβησε τα γα....να και πήγαμε και οι δύο
στην ευχή του θεού ....Περριτό να τονίσω ΟΤΙ ΔΕΕΕΕΕΕΕΝΝΝΝΝΝ ΕΙΙΙΙΙΙΧΕΕΕΕΕΕ ΟΜΙΙΙΙΙΧΛΗΗΗΗ !!!!
Ελεος ......
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
........Ðåññéôü íá ôïíßóù ÏÔÉ ÄÅÅÅÅÅÅÅÍÍÍÍÍÍ ÅÉÉÉÉÉÉ×ÅÅÅÅÅÅ ÏÌÉÉÉÉÉ×ËÇÇÇÇ !!!!
Åëåïò ......
Ãéá óÝíá äåí åß÷å ãéáôé áõôüò åß÷å ïìß÷ëç .....
-
Ναι ..... στο μυαλό ..... πυκνή ομίχλη
Τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε ....
-
Τελικά τι γίνεται ρε ^%%$*^. Πόσο %#%#% ειναι?
ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΟΜΙΧΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!
ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ.
ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ.
ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥΡΟΥΠΩΣΕ
ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΧΤΡΑ.Προτείνω μάγκες να συμφωνήσουμε σ΄ ενα κωδικό επικοινωνίας μεταξύ μας.**Οποιανού η γκόμενα του πηδ^$^%*&^ με αλλον/ους στο εξής να ανάβει μονίμως τα προβολάκια.**Σήμα κατατεθέν ρε παιδί μου.Τι λέτε? Ετσι κρυφα και μυστικιστικα να λειτουργεί ο κωδικας και να ξέρουμε ποιανου του τα φορεσε. (σ.σ. Bold=μιλάω σοβαρά)
-
Μια τεχνική ερώτηση:
Ποιά είναι τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των προβολακίων ομίχλης που τα κάνουν να διαφέρουν από τους απλούς προβολείς; Ο καθρέφτης, το κρύσταλλο, οι λάμπες ...; Στα δικά μου (που τα έχω ανοίξει) δεν έχω δει κάτι περίεργο, διαφορετικό κ.τ.λ. στην κατασκευή...Φίλε FORESTER: Ναι, υπάρχουν αυτοκίνητα με 2 εργοστασιακά πίσω φώτα ομίχλης.
-
**σημερα τους χρειαστηκα οσο ποτε και τους ευχαριστηθικα οσο ποτε **
μολις γυρισα απο Χαλκιδικη και στο πανε αλλα και τωρα απο Καρδια μεχρι Μεσημερι και το αναποδο για την επιστροφη ειχε τρομερη ομιχλη, ουτε στο 1 μετρο δεν εβλεπες. Πραγματι τα προβολακια κανανε καλη δουλεια !!!
-
Και το C2 έχει δύο φώτα ομίχλης πίσω!
Είναι πλέον μόδα, οι μισοί από αυτούς που έχουν προβολάκια τα ανάβουν. Το χειρότερο είναι όμως να τα βλέπεις ανοιχτά σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ, σε τρόλλευ αλλά και το τραγικότερο...σε περιπολικά... -
ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΚΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΩΣ.
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Μια τεχνική ερώτηση:
Ποιά είναι τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των προβολακίων ομίχλης που τα κάνουν να διαφέρουν από τους απλούς προβολείς; Ο καθρέφτης, το κρύσταλλο, οι λάμπες ...; Στα δικά μου (που τα έχω ανοίξει) δεν έχω δει κάτι περίεργο, διαφορετικό κ.τ.λ. στην κατασκευή...Φίλε FORESTER: Ναι, υπάρχουν αυτοκίνητα με 2 εργοστασιακά πίσω φώτα ομίχλης.
Η διαφορά είναι στον σχεδιασμό του κατόπτρου, και έτσι οι προβολείς ομίχλης έχουν δέσμη που απλώνει πολύ σε πλάτος.
Προβολείς ομίχλης.Γιατί ρε παλικάρια τους ανάβετε ?