-
Εγώ πιστεύω ότι,όποιος θέλει νά οδηγήσει καί νά τό ευχαριστηθεί,μπορεί νά τό κάνει καί μέ ένα...Φόρντ Τράνζιτ.
Νέπαι Τζαζουρόπον μπούλιμ (άν τά γράφω καλά ),ποίο αυτοκινητόπον θεωρείς ότι ξεχωρίζει ανάμεσα στά μικρομεσαιόπα; -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Η απάντηση στο ερώτημά σου βρίσκεται αυτούσια στην υπογραφή μου. Αν δε γνωρίζεις Ιταλικά μπορώ να στη μεταφράσω.Ναι, σε παρακαλώ!
-
' Κάθε Αλφα θα είναι πάντα όπως μια ακτίνα λευκού φωτός που κρύβει πολλά χρώματα. Μόνο ένα πρίσμα μπορεί να κάνει να ξαναζήσουν αυτά τα χρώματα... Και αυτό το πρίσμα είναι ο αληθινός Αλφίστα. '
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Η απάντηση στο ερώτημά σου βρίσκεται αυτούσια στην υπογραφή μου. Αν δε γνωρίζεις Ιταλικά μπορώ να στη μεταφράσω.
Ναι, σε παρακαλώ!
'Κάθε Άλφα θα μοιάζει πάντα με μια δέσμη λευκού φωτός το οποίο μέσα του κρύβει πολλά χρώματα. Μόνο ένα πρίσμα μπορεί να ζωντανέψει αυτά τα χρώματα. Και αυτό το πρίσμα είναι ο πραγματικός Αλφίστα!'
-
Η απάντηση στο ερώτημά σου βρίσκεται αυτούσια στην υπογραφή μου. Αν δε γνωρίζεις Ιταλικά μπορώ να στη μεταφράσω.
Ναι, σε παρακαλώ!
'Κάθε Άλφα θα μοιάζει πάντα με μια δέσμη λευκού φωτός το οποίο μέσα του κρύβει πολλά χρώματα. Μόνο ένα πρίσμα μπορεί να ζωντανέψει αυτά τα χρώματα. Και αυτό το πρίσμα είναι ο πραγματικός Αλφίστα!'
Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής; Απλούστατα ότι δε θα μπορέσω ποτέ να σου δώσω να καταλάβεις το γιατί μια Άλφα ΔΕΝ είναι ένα 'ταπεινό αμαξάκι'. Πρέπει να το έχεις μέσα σου. Είναι θέμα αίσθησης και συναισθήματος... Αρκεί να προχωρήσεις πέρα από το όριο που χωρίζει τη λογική από το συναίσθημα
-
Mάλιστα... Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα ιταλικά μου δεν είναι όσο σκουριασμένα πίστευα!
Βέβαια, κι εγώ θα πω το ίδιο μπορεί να ειπωθεί όχι μόνο για την Alfa, αλλά και για άλλα αυτοκίνητα. Δε λέω παραδείγματα, σκεφτείτε μόνοι σας.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι,όποιος θέλει νά οδηγήσει καί νά τό ευχαριστηθεί,μπορεί νά τό κάνει καί μέ ένα...Φόρντ Τράνζιτ.
Νέπαι Τζαζουρόπον μπούλιμ (άν τά γράφω καλά ),ποίο αυτοκινητόπον θεωρείς ότι ξεχωρίζει ανάμεσα στά μικρομεσαιόπα;Ωωωπ! Λελέβω το καλάτσεμασ' πούλιμ'!
Και για να αντιλαμβανομαστανταμούσταμεν (είχε πει ο Ζουγανέλης!), η γνώμη μου κλίνει φυσικά υπέρ του Jazz (που το θεωρώ μικρομεσαίο)!
Αν αυτό δεν αρκεί, υπάρχει πάντα και το Civic. Αλλά αυτά τα λέω εγώ οπότε...Αν είναι να πώ εκτός Honda, θα έλεγα Corolla.
Από Ευρωπαϊκά θα έλεγα Megane, 147 και... Stilo! Δεν ξέρω γιατί αλλά μου δημιουργεί μια έντονη συμπάθεια το Stilo...Αυτά!
-
Οτι θέ έλεγε ένας φορντάκιας γιά τά Φόρντ,ένας οπελάκιας γιά τά όπελ,ένας χοντάκιας γιά τά χόντα,καί ούτο καθ'εξής!!!
Λαικές δοξασίες φίλε μου,καί μάλιστα,αλά Βίπερ-Νόρα!!!
Εκτός καί άν πιστεύεις ότι,ο πραγματικός Αλφίστα,δέν θά μπορέσει νά ξεδιπλώσει τίς ικανότητες ενός Ρενώ (άς πούμε),οπότε θά πάω πάσο.
Ο καλός ο 'χεράς',θά χαρεί καί θά οδηγήσει γρήγορα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκίνητο (τουλάχιστον από τά σημερινά αυτοκίνητα σειράς) -
Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής; Απλούστατα ότι δε θα μπορέσω ποτέ να σου δώσω να καταλάβεις το γιατί μια Άλφα ΔΕΝ είναι ένα 'ταπεινό αμαξάκι'. Πρέπει να το έχεις μέσα σου. Είναι θέμα αίσθησης και συναισθήματος... Αρκεί να προχωρήσεις πέρα από το όριο που χωρίζει τη λογική από το συναίσθημαAlfa Romeo, την απάντηση σου την έδωσε ήδη ο n_olympios. Δεν είμαστε τυφλοί όσοι δεν είδαμε το 'φώς' της Alfa.
Είναι αυτό που είπα πιο πάνω: ο καθένας μας αισθάνεται με διαφορετικό τρόπο το αμάξι του. Ο καθένας είδε 'φώς' και μπήκε!!!
-
Για ταξίδι πάντως το Quattro της Audi είναι τρομερό, κοιμήζεις τους πάντες σε χρόνο dt
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οτι θέ έλεγε ένας φορντάκιας γιά τά Φόρντ,ένας οπελάκιας γιά τά όπελ,ένας χοντάκιας γιά τά χόντα,καί ούτο καθ'εξής!!!
Λαικές δοξασίες φίλε μου,καί μάλιστα,αλά Βίπερ-Νόρα!!! (...)Χαίρομαι που είσαι αυτής της άποψης, αν μη τι άλλο, διότι αποδεικνύεις ότι η υπογραφή μου έχει σίγουρα κάποια υπόσταση και εξακολουθεί να ισχύει 100%
-
Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής; Απλούστατα ότι δε θα μπορέσω ποτέ να σου δώσω να καταλάβεις το γιατί μια Άλφα ΔΕΝ είναι ένα 'ταπεινό αμαξάκι'. Πρέπει να το έχεις μέσα σου. Είναι θέμα αίσθησης και συναισθήματος... Αρκεί να προχωρήσεις πέρα από το όριο που χωρίζει τη λογική από το συναίσθημα
Alfa Romeo, την απάντηση σου την έδωσε ήδη ο n_olympios. Δεν είμαστε τυφλοί όσοι δεν είδαμε το 'φώς' της Alfa.
Είναι αυτό που είπα πιο πάνω: ο καθένας μας αισθάνεται με διαφορετικό τρόπο το αμάξι του. Ο καθένας είδε 'φώς' και μπήκε!!!
Χαίρομαι που είσαι αυτής της άποψης, αν μη τι άλλο, διότι αποδεικνύεις ότι η υπογραφή μου έχει σίγουρα κάποια υπόσταση και εξακολουθεί να ισχύει 100%
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οτι θέ έλεγε ένας φορντάκιας γιά τά Φόρντ, ένας οπελάκιας γιά τά όπελ, ένας χοντάκιας γιά τά χόντα,καί ούτο καθ'εξής!!!
Λαικές δοξασίες φίλε μου,καί μάλιστα,αλά Βίπερ-Νόρα!!!Πιστεύω πως οι Opelάδες δεν συγκινούνται με τα Ιταλογαλλικά που πρότεινα εγώ!!!
Ένας με Opel ρεεεεεϊ!!!
Και πιστεύω επίσης πως ο 'χεράς' είναι καλός παντού.
Όπως ο καλός ταβλαδόρος, να'ούμε!!! -
Ωωωπ! Λελέβω το καλάτσεμασ' πούλιμ'!Και για να αντιλαμβανομαστανταμούσταμεν (είχε πει ο Ζουγανέλης!), η γνώμη μου κλίνει φυσικά υπέρ του Jazz (που το θεωρώ μικρομεσαίο)!
Αν αυτό δεν αρκεί, υπάρχει πάντα και το Civic. Αλλά αυτά τα λέω εγώ οπότε...Αν είναι να πώ εκτός Honda, θα έλεγα Corolla.
Από Ευρωπαϊκά θα έλεγα Megane, 147 και... Stilo! Δεν ξέρω γιατί αλλά μου δημιουργεί μια έντονη συμπάθεια το Stilo...Αυτά!
Χμμ,κολλημένος μέ τά χόντα λοιπών.
Αυτό δέν μπορώ νά πώ ότι τό περίμενα.
Σέ νόμιζα γιά πιό αντικειμενικό,καί λάτρη τής αυτοκίνησης γενικώτερα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εκτός καί άν πιστεύεις ότι,ο πραγματικός Αλφίστα,δέν θά μπορέσει νά ξεδιπλώσει τίς ικανότητες ενός Ρενώ (άς πούμε),οπότε θά πάω πάσο.
Ο καλός ο 'χεράς',θά χαρεί καί θά οδηγήσει γρήγορα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκίνητο (τουλάχιστον από τά σημερινά αυτοκίνητα σειράς)Δυστυχώς, Ανδρέα, τα σημερινά αυτοκίνητα κρίνονται με βάση κανόνες του marketing, και, ακόμη χειρότερα, αγοράζονται με κυρίως χρηματοοικονομικά κριτήρια. Κάτω από αυτό το πρίσμα (
) δεν μπορώ να δεχτώ ότι όποιος αγοράζει σήμερα Alfa είναι αυτόματα σε θέση, λόγω της επιλογής του αυτής (και άρα χάρη στη φιλοσοφία την οποία [θα θέλαμε να] διέπει η μάρκα) να οδηγεί 'πραγματικά', και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.
Ετσι λοιπόν, μπορεί κι εγώ να είμαι ένας πάλαι ποτέ πραγματικός Αλφίστα (τουλάχιστον με αυτό που σήμαινε κάποτε ο όρος) από την άποψη ότι επιλέγω το αυτοκίνητό μου (πάντα μέσα στα όρια και κριτήρια που ο ίδιος θέτω, είτε αυτά είναι ψυχολογικά είτε πραγματικά είτε, αναγκαστικά, οικονομικά) όχι με βάση τον αριθμό των αερόσακων, αλλά με βάση το αν πληροί τις προϋποθέσεις για κάτι παραπάνω από απλή μετακίνηση από το σημείο Α στο Β.
Από την άλλη, όχι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο πραγματικός Αλφίστα θα μπορέσει να ξεδιπλώσει της ικανότητες ενός Ρενώ (ας πούμε), γιατί (το πιο πιθανό) θα είναι κολλημένος με τις Αλφα (και όχι με τη μπάλα). Ο πραγματικός οδηγός όμως (κι εδώ περνάμε σε ακόμη βαθύτερες έννοιες) μπορεί να βρει τις αρετές κάθε αυτοκινήτου και να τις φέρει στην επιφάνεια.
-
Κύριοι, σήμερα πλέον, όλα τα αυτοκίνητα είναι ταπεινά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, με δεδομένους συμβιβασμούς, κοινότυπες (=φθηνές) λύσεις και παρόμοια προβλήματα αξιοπιστίας, λόγω ακριβώς της μαζικής παραγωγής. Πάνε οι εποχές του χειροποίητου αυτοκινήτου, όπου το κάθε 'κομμάτι' δεχόταν το άγγιγμα του υπομονετικού μηχανικού στο εργοστάσιο.
Όταν οι ανάγκες για μεγαλύτερη παραγωγή και μικρότερο κόστος είναι οι κυριότερες, είναι λογικό να αυξάνονται τα ελαττώματα του 'προϊόντος'. Έτσι εξηγείται και η μείωση της αξιοπιστίας των παραδοσιακά αξιόπιστων κατασκευαστών - ιδίως των Γερμανών. Οι Γιαπωνέζοι είναι σε άλλη φάση..
Όσο για το στιχάκι περί Άλφα, ακτίνας φωτός και Αλφίστα, μπορείτε στη θέση τους να βάλετε οποιαδήποτε εταιρεία και οπαδό της.
-
Μπείτε στη θέση οδήγησης μιας Giulia Sprint GT, μιας Giulia GT Junior ή μιας Giulia GTV και αυτομάτως θα αρχίσετε σιγά-σιγά να καταλαβαίνετε το νόημα της υπογραφής μου...
-
Οτι θέ έλεγε ένας φορντάκιας γιά τά Φόρντ, ένας οπελάκιας γιά τά όπελ, ένας χοντάκιας γιά τά χόντα,καί ούτο καθ'εξής!!!
Λαικές δοξασίες φίλε μου,καί μάλιστα,αλά Βίπερ-Νόρα!!!Πιστεύω πως οι Opelάδες δεν συγκινούνται με τα Ιταλογαλλικά που πρότεινα εγώ!!!
Ένας με Opel ρεεεεεϊ!!!
Και πιστεύω επίσης πως ο 'χεράς' είναι καλός παντού.
Όπως ο καλός ταβλαδόρος, να'ούμε!!!Εχεις δίκαιο σέ αυτό,αλλά ούτε ένας Αλφίστι συγκινείται μέ ένα Αουντι,ούτε ένας Πεζωτάκιας συγκινείται μέ ένα φόρντ.
Λές καί οι εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων μάς ταίζουν,ενα πράμα!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σέ νόμιζα γιά πιό αντικειμενικό,καί λάτρη τής αυτοκίνησης γενικώτερα.Μα, είμαι! Απλά με ρώτησες τη γνώμη μου!
Και σου απάντησα πρώτα σε Honda (η δική μου προτίμηση) και μετά αντικειμενικά ποιά αμάξια θεωρώ καλά στην μικρομεσαία κατηγορία!Αυτό δε με ρώτησες? Μπερδεύτηκα τώρα!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο καλός ο 'χεράς',θά χαρεί καί θά οδηγήσει γρήγορα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκίνητο (τουλάχιστον από τά σημερινά αυτοκίνητα σειράς)Ο κυνηγός τα' πε όλα!!
Πές μου τί οδηγείς να σου πώ ποιός είσαι!