-
KingManos : το κείμενο (γιατί αυτο μπορώ να σχολιάσω μόνο) μιλάει για το torsen τεχνικά για το πώς λειτουργεί
και αυτο και μόνο το σημείο είναι αναδημοσίευση. Και έγινε μόνο και μόνο γιατι αν προσπαθούσα να μεταφέρω
μόνο την προσωπική μου άποψη μπορεί να μην μεταφερόταν ακριβώς όπως θα έπρεπε.
Αναδημοσιεύσεις υπάρχουν και στο forum του MX5 Club και δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν, απορώ
γιατί αυτό μπορεί να δημιουργηθεί σε ένα blog.Ηammer : Tα blog έχουν αυτή την χρήση. Να προσφέρουν την υποκειμενική άποψη μας για ορισμένα θέματα.
Δεν έχω δεί κάποιο blog να αναφέρεται σε αντικειμενικά γεγονότα. Το θέμα του torsen έχει παρουσιάσει ενστάσεις
και μέσα στο ίδιο το forum του Mx5 μεταξύ των χρηστών, όταν άλλοι λέγανε ''δεν το βάζω γιατί προσφέρει βάρος''
και άλλοι ότι αποτελεί το πρώτο πράγμα που πρέπει να μπει σε ένα mx5.BTW : Η δημοσίευση του ελληνικού εντύπου είναι εδώ
http://www.in.gr/auto/cartechnology/in_ ... torsen.htm όσο για την πηγή έχεις δίκιο.Η ξένη προσεχώς...Απλά μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω γιατί με ενόχλησε ο χλευασμός και τίποτε άλλο.
Άν υπάρχουν ανακρίβιες σε αυτα που γράφονται θα χαιρόμουν να τα συζητούσαμε γιατί μπορεί να μην έχω σωστή άποψη.Δεν διεκδικώ το αλάθητο...
Φιλικα ... -
Βλέπω καταρχήν ότι το κείμενο του in.gr είναι ανακριβές και σ'αυτό δεν φταις εσύ. Όπως και η τελευταία εικόνα στο in.gr (που έχεις ως δεύτερη στο δικό σου) δεν είναι από Torsen, αλλά από δισκάτο και κάνουν λάθος που γράφουν 'Αναλυτική απεικόνιση διαφορικού, στην οποία φαίνεται το πλανητικό σύστημα Torsen' από κάτω.
Όπως σου είπα, η υποκειμενική άποψη είναι το μόνο που σίγουρα δεν με ενοχλεί. Η τεχνική ανακρίβεια μου 'γυάλισε' και γι'αυτό τα άκομψα σχόλια...
Μόλις βρω λίγο χρόνο θα κοιτάξω να σου βρω κάποιες καλές πηγές για το Torsen που λύνουν αυτά τα θέματα.
Όσο γι'αυτά που γράφει επανειλλημένα το in.gr για το βάρος, πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Μιλάμε για ένα εξάρτημα των περίπου 10 κιλών (μάλλον λιγότερο) που δεν έχει διαφορά βάρους από το ανοιχτό διαφορικό, τουλάχιστον αντιληπτή με το χέρι. Τα έχω κρατήσει και τα δύο στα χέρια μου. Με μια ζυγαριά μπορούμε να το λύσουμε αυτό, έχω ένα ανοιχτό διαφορικό από MX5 στην αποθήκη, μπορούμε να ζυγίσουμε και ένα Torsen πριν το βάλει κάποιος. Όχι ότι θα είχε καμιά σημασία να είναι 2 κιλά παραπάνω, εφόσον ανήκει στην αναρτώμενη μάζα.
-
''δεν το βάζω γιατί προσφέρει βάρος''
Μαλλον προσθετει θες να πεις.
Προσφερει.....κατι θετικο συνηθος.
Εντιτ
Και θα πρέπει να αντέχεις τα τεστ που θέλει να κάνει με αυτό. Δηλαδή, πόσες «καρότσες» μπορεί να ρίξει σε άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα
-
To οτι δεν έχετε χιουμορ το βλέπω τόση ώρα...
Απλή ερώτηση, με το ειρωνικό σχολιάκι του ratanplan για ανάρτηση που εγώ έκανα στο εν λόγω blog, υποτίθεται πως έπρεπε να γελάσουμε;
Εμένα σαν κακία μου φάνηκε... και απλά αφού μιλάμε 'φιλικά' τόση ώρα, τι σε πείραξε; Το πόσες; Σου απαντάω λοιπόν εδώ, πολλές! Τώρα αν εσένα δεν σου έχει τύχει, για αυτό και αγνοείς τη λέξη καρότσες, τι να πώ, πραγματικά κρίμα, αλλά εκεί δυστυχώς το αυτοκίνητο δεν αρκεί χρειάζονται και άλλα!! Όσο για το χαριτωμένο πλασματάκι κάτω από την παράθεση των δικών μου σχολίων είναι το σήμα κατατεθέν σου; Γιατι με κάτι τέτοια εμέις... -
Να μου ριξει κατοτσες ΜΧ5? Οχι δεν μου εχει τυχει ποτε, μαλλον θα μου τυχει ομως αν συναντηθουμε στο δρομο,ε?
Οσο για το οτι χρειαζονται και αλλα για να ριξεις καροτσες, μαλλον δεν στα εχουν πει καλα, για να ριξεις καροτσες πρεπει απλα να εχεις την φοβερη ικανοτητα να ξεκινησεις καλα το αμαξι και να αλλαζεις γρηγορα ταχυτητες, τα αλλα που λες οτι χρειαζονται βοηθουν στο να ριξεις σε καποιον γύρο (οχι με πιτα) ή δευτερολεπτα ή τη μιση πλαγια του βουνου ας πουμε.
Οχι το σημα κατατεθεν μου ειναι αυτο το γελιο κανει πολυ καλο, χαιρομαι που γελας, θα συνεχισω να κανω ποστ για αυτο το λογο και μονο. Θα επιυμουσα και εσυ να συνεχισεις να κανεις αναρτησεις, μοτερ, ημιαξονια κλπ στο μπλογκ.
ΥΓ. Ενα ποστ εσυ και 1 ο objection7...εκτος κλιματος τελειως.
Οταν ποσταρεις καποιο 'αρθρο' στο ιντερνετ ειναι λογικο να υπαρξουν σχόλια, αν δεν σου αρεσει η κριτικη ή οι αντιδρασεις στα λεγομενα σου, μηπως θα επρεπε να ξανασκεφτεις πριν ποσταρεις καποιο 'άρθρο'?
Καλο σου βραδυ, και ευχομαι να μοιραζεις και κολονες απο εδω και περα.
-
Διαβάζοντας τις απαντήσεις διαπιστώνω με λύπης μου ότι αυτά που μου έχουν μεταφέρει οι φίλοι και γνωστοί μου και δεν ήθελα να το πιστέψω για ορισμένους από τους χρήστες είναι αληθή. Και όσο εκεί στο Mx5 Club λειτουργείτε σαν μασονία δεν έχετε δυστυχώς δυνατότητες επιτυχίας. (και αυτό είναι απλά άποψη)
Δεν πρόβαλα να απαντήσω σε μια κανονική συζήτηση στον φίλο hammer να και ένα άλλο μέλος του club να εξαπολύει ειρωνικά σχόλια και ειρωνικά Emoticons.
Δεν ξέρω αν έχετε την άποψη ότι για να μιλήσει κάποιος για το mx5 πρέπει να πάρει πρώτα την έγκριση σας. Ότι σας έχει χρήσει κάποιος αποκλειστικό αρμόδιο για την ομιλία περί mx5 και ίσως σε όλους εμάς που μιλάμε για αυτό μας κάνετε και ασφαλιστικά μέτρα.
Όχι κύριοι θα μιλάμε είτε το θέλετε είτε όχι. Γιατί δεν αγοράσατε μαζί με το Mx5 το δικαίωμα να εκπροσωπείτε όλους εμάς. Ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του.ratanplan δεν θα σχολιάσω το κείμενο σου γιατί (παρόλο που μου δίνει το δικαίωμα να ειρωνευτώ και εγώ μαζί του πχ συνηθος) δεν θα είναι αυτός ο σκοπός μου που μπήκα να γράψω.
Άλλωστε δεν έχει νόημα σε μια σφηγγοφωλιά να κάθεσαι για ώρα μέσα. Όταν το διαπιστώνεις πρέπει να φεύγεις. Τα χαιρετίσματα μου σε όλους... -
Γιατι σου ειπε κανεις να μην μιλας? δλδ μονο θα μιλας? Οτι λες ειναι νομος? Αν θες να κανεις μονολογο για ποιο λογο μπηκες εδω?
Ο τροπος που μιλαω ειναι ιδιος με τον δικο σου, αν μιλουσες ωραια στο πρωτο σου ποστ θα μιλουσα αναλογα. Επισης η zoi7 ανελαβε να μας μαθει τις καροτσες και λοιπες μετρητικες μεθοδους γιατι μαλλον ειμαστε αργοι ή φλωροι για να κανουμε κοντρες εμεις.
Ο hammer απο την αλλη παραδεχτηκε οτι τα σχολια τους ηταν 'καπως' αλλα σχολιασε κατι το οποιο κατα τη γνωμη του αναδημοσιευσες και δεν ηταν σωστο.
Οταν λοιπον μπαινεις σε ενα φορουμ με περιεργο στυλακι, και μετα λες και τα καλα σου λογια για ενα αλλο κλαμπ, ε μαλλον θα σε αντιμετωπισουν αντιστοιχα.
Αν χαρηκες που βρηκες ενα λαθος στο ποστ μου, συνεχισε τις πιο πολλες φορες κανω 1-2 στην καθε σειρα...και δεν ειρωνευομαι!
-
Ο χρήστης objection7 έγραψε:
Δ... Και όσο εκεί στο Mx5 Club λειτουργείτε σαν μασονία δεν έχετε δυστυχώς δυνατότητες επιτυχίας...... να και ένα άλλο μέλος του club να εξαπολύει ειρωνικά σχόλια και ειρωνικά Emoticons...Φιλε μου, δεν ξερω απο που εβγαλες τα συμπερασματα που αναφερεις, απλα σημειωσε οτι κανενας απο τους παραπανω φιλους δεν ανηκουν στο Σωματειο Φιλων ΜΧ5 Ελλαδος.
Και θα σε παρακαλουσα πριν μιλας με τετοιους χαρακτηρισμους (ακου μασονια!!!), να ερθεις μια Τεταρτη απο τα γραφεια μας και να μας γνωρισεις απο κοντα. Ισως ετσι αλλαξεις αποψη...
ΥΓ Στα περισσοτερα βεβαια σχολια των παραπανω, συμφωνω κι εγω, αλλά αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...
-
Ειρήνη Υμίν!!!!
Βρε παιδιά, χαλαρώστε! Είμαστε σε ένα φορουμ και νομίζω μοιραζόμαστε όλοι την ίδια αγάπη για το αυτοκίνητο γενικότερα, για το mx-5 ειδικότερα. Φυσικά και οι απόψεις του καθενός είναι σεβαστές και φυσικά όλοι αφού βρίσκονται εδώ είναι διατεθιμένοι να ακούσουν την κριτική των άλλων. Αυτό που 'ενόχλησε', είναι ο τρόπος που έγινε αυτή η κριτική. Ας θεωρήσουμε λοιπόν το γεγονός λήξαν και ας πάμε παρακάτω...
-
zoi7
(αλήθεια τι τρέχει με τα 7?? και ο objection, 7 είναι), όπως και εγώ έτσι και τα άλλα παιδιά (υποθέτω) κόλλησαν με την περιγραφή σου, η οποία είναι 'ανάλαφρη' να το πω και τέλος πάντων οι άντρες πάντα θα βλέπουν με χιούμορ (και ίσως λιγο ειρωνική διάθεση) την περιγραφή μιας γυναίκας για το αγαπημένο τους αυτοκίνητο. Δεν είναι κακό που μας έδειξες την οπτική σου, αλλα γράφοντας το οτιδήποτε στο Νετ θα πρέπει να περιμένεις την κριτική είτε σου αρέσει αυτή είτε όχι.
Απλώς να σου πώ οτι και εγώ κόλλησα στο θεμα με τις 'καρότσες' (τι άχαρη λέξη δε) γιατι το Miata ΔΕΝ αντιπροσωπεύει τίποτα τέτοιο. Δικαίωμά σου να γάφεις ότι θέλεις, δικαίωμα όποιου θέλει, να σε σχολιάζει. Thats it.peace!
-
Ο χρήστης montechristo έγραψε:
Φιλε μου, δεν ξερω απο που εβγαλες τα συμπερασματα που αναφερεις, απλα σημειωσε οτι κανενας απο τους παραπανω φιλους δεν ανηκουν στο Σωματειο Φιλων ΜΧ5 Ελλαδος.Σωστό αυτό. Αλλά (μιλώντας για μένα) ακόμα και να ήμουν μέλος, οι απόψεις μου θα ήταν καθαρά προσωπικές και δεν θα αντιπροσώπευαν το club, όπως δεν αντιπροσωπεύουν και κανέναν άλλο.
Btw, εδώ νομίζω ότι η zoi7 έχει ένα δίκιο περί ηρεμίας.
Μια και λέγαμε περί υποκειμενικότητας. Ο φίλος gmantz κι εγώ γενικά συμφωνούμε, αλλά ενώ σίγουρα δεν επικροτώ τη λογική της 'καρότσας', δεν με ενόχλησε το άρθρο που περιγράφει τη γνώμη της συνοδηγού.
-
Χαιρομαι που και απο τις 2 πλευρες το θεμα εληξε και μπορουμε να συζητησουμε σαν ανθρωποι!
Χωρις παρεξηγηση παντως θελω να πω 2 πραγματα.
-
Δεν μου αρεσει οταν ακουω για ΜΧ5....να ακουω και για καροτσες...δεν του παει ρε γμτ...μπορει να ριχνει σε διαφορα αμαξια, αλλα δεν μαρεσει να το ακουω, πιστευω οτι 'πεφτει' με τετοιες εκφρασεις.
-
πριν κανουμε μαθημα σε καποιον για το τι ειναι μια καροτσα, να σκεφτουμε οτι εινα ισε αυτοκινητιστικο φορουμ και παιζει να εχει φαει και να εχει ριξει φτερα, πορτες, κολονες κλπ!
-
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Και θα πρέπει να αντέχεις τα τεστ που θέλει να κάνει με αυτό. Δηλαδή, πόσες «καρότσες» μπορεί να ρίξει σε άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα
Καλα ρε ασχετε....δεν καταλαβες οτι αναρωτιεται ?
Ποσες???? -
καλα εισαι εκτος τοπου και χρονου...αλλα νταξ μονο που ειχες 106 καταλαβαινει καποιος τι μυαλο κουβαλας.
-
Προς απάντηση στο..
'γράφοντας το οτιδήποτε στο Νετ θα πρέπει να περιμένεις την κριτική είτε σου αρέσει αυτή είτε όχι'Εχω να πω πως δεν ζήτησα την κριτική σας, δεκτή μεν αλλά δεν ζητηθηκε, δεν το ανέρτησα σε φόρουμ, σε ένα blog έγραψα ενα χιουμοριστικό κειμενάκι, το οποίο δεν το διαφήμισαμε εμείς εδώ, κάποιος άλλος το ανέφερε.
Επιπλέον βλέπω οτι έχει προκαλέσει σύγχυση η λέξη 'καρότσα', θέλετε να το πείτε πιο κομψά? δεκτο... Πάντως εκτός από το χιουμοριστικό επαναλαμβάνω του κειμένου, αναρωτιέμαι... δεν την έχετε ξαναακούσει? Δεν έχετε προσπαθήσει να δείτε τις δυνατότητες του όποιου αυτοκινήτου σας? Εγώ ζω σε άλλο πλανήτη?
Υπόσχομαι στο μέλλον να αναρτηθεί στο blog ένα όντως αμφιλεγόμενο θέμα τουρμπίνα ή κομπρέσσορας να δω τι θα γίνει... θα φάμε και ξύλο???
-
Ο χρήστης zoi7 έγραψε:
Προς απάντηση στο..
....
Υπόσχομαι στο μέλλον να αναρτηθεί στο blog ένα όντως αμφιλεγόμενο θέμα τουρμπίνα ή κομπρέσσορας να δω τι θα γίνει... θα φάμε και ξύλο???ε να αυτά κάνεις και θα ξεσηκώσεις τό κόσμο.... γιατι δεν έβαλες και rotrex ?
-
ε να αυτά κάνεις και θα ξεσηκώσεις τό κόσμο.... γιατι δεν έβαλες και rotrex ?
-
Μα υπάρχει ήδη το θέμα στο blog, γιατί να ξαναγραφεί;
Anyway, όποιος ψάχνει βρίσκει, και οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο internet για όλους τους τρόπους αύξησης της ιπποδύναμης.
-
Ο χρήστης psychoKiller έγραψε:
Προς απάντηση στο..
....
Υπόσχομαι στο μέλλον να αναρτηθεί στο blog ένα όντως αμφιλεγόμενο θέμα τουρμπίνα ή κομπρέσσορας να δω τι θα γίνει... θα φάμε και ξύλο???ε να αυτά κάνεις και θα ξεσηκώσεις τό κόσμο.... γιατι δεν έβαλες και rotrex ?
Εισαι αδιορθωτος ρε χαχαχαχα....
-
Ο χρήστης zoi7 έγραψε:
Προς απάντηση στο..
'γράφοντας το οτιδήποτε στο Νετ θα πρέπει να περιμένεις την κριτική είτε σου αρέσει αυτή είτε όχι'Εχω να πω πως δεν ζήτησα την κριτική σας, δεκτή μεν αλλά δεν ζητηθηκε, δεν το ανέρτησα σε φόρουμ, σε ένα blog έγραψα ενα χιουμοριστικό κειμενάκι, το οποίο δεν το διαφήμισαμε εμείς εδώ, κάποιος άλλος το ανέφερε.
Επιπλέον βλέπω οτι έχει προκαλέσει σύγχυση η λέξη 'καρότσα', θέλετε να το πείτε πιο κομψά? δεκτο... Πάντως εκτός από το χιουμοριστικό επαναλαμβάνω του κειμένου, αναρωτιέμαι... δεν την έχετε ξαναακούσει? Δεν έχετε προσπαθήσει να δείτε τις δυνατότητες του όποιου αυτοκινήτου σας? Εγώ ζω σε άλλο πλανήτη?
Υπόσχομαι στο μέλλον να αναρτηθεί στο blog ένα όντως αμφιλεγόμενο θέμα τουρμπίνα ή κομπρέσσορας να δω τι θα γίνει... θα φάμε και ξύλο???
Σορυ τωρα το ειδα.
Για να μην το τραβαμε απο τα μαλια το θεμα....γραφεις κατι στο ιντερνετ , φορουμ - blog whatever. Οποιος το διαβασει μπορει να το κρινει αυτα που λες. Ειτε κακοβουλα ειτε καλοβουλα εγω παρα το γεγονος οτι δεν εχω ΜΧ5 αλλα μου αρεσει πολυ σαν αμαξι και θα ηθελα πολυ ενα, απλα ξενερωνω οταν ακουω συζητησεις για καροτσια κολονες κοπιες κλπ, ο καθενας κανει οτι γουσταρει με την περιουσια του, απλα μια παρατηρηση εκανα.
Τελος αν θες να μιλας για χιουμορ.....θα μπορουσες να δεις πιστευω ποτε καποιος σου λεει κατι με χιουμορ και ποτε οχι, αντι αυτου μπηκες με σηκωμενα μανικια για φασαρια (ισως τα ειχες παρει απο τα σχολια που θεωρουσες οτι σε εθιγαν)
Αυτα στα λεω πολυ φιλικα χωρις να θελω να δωσω συνεχεια στο θεμα.
ΥΓ. αληθεια 0-400 ποσες καροτσες ριχνει το NBFL sporty στο NC 1800?
Mazda MX-5