-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Ασυνηθιστα θυμωμενο φιλε Δημητρη το ποστ σου...Έχεις δίκιο. Τα αρνητικά του γραπτού λόγου βλέπεις. Η διάθεσή μου ήταν απλώς έντονη, όχι οργισμένη. Όλα καλά .
Σε καθε περιπτωση καποιοι απο μας οπως και να το κανουμε μεγαλωσαμε και μαθαμε να διαβαζουμε τους 4Τ και ... αυτους ξερουμε αυτους εμπιστευομαστε...ισως οχι το Σαλουρο που ειναι νεο παιδι και εχει πολλα να μαθει ακομα αλλα προσωπικα μια δοκιμη απο ΣΧ αλα παλαια εμενα θα με καλυπτε απολυτα...
Ένας ΣΧ από τα παλιά θα ήταν σκέτη απόλαυση. Αυτός μάλιστα, έχει και τα χέρια και τον τρόπο να μεταφέρει συναισθήματα στο χαρτί. Ακόμα κι αυτός όμως δε θα είχε να μου τίποτα, γιατί έχοντας ζήσει με τα 3 αυτοκίνητα (όχι όμως και το Μκ3), ξέρω πολύ καλύτερα από τον ΣΧ και τον κάθε ΣΧ πώς ακριβώς είναι όχι μόνο οδηγικά το κάθε αυτοκίνητο, αλλά και το να ζεις μαζί του. Τα τερτίπια του, πώς μιλάει στην ψυχή σου. Δες το κι αλλιώς. Προσωπικά, για μένα βρε αδερφέ, ξέρω ποιο ακριβώς μου ταιριάζει καλύτερα, έτσι δεν είναι; Βέβαια, δεν έχουν όλη αυτή τη δυνατότητα, σωστά;
Τελικά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολύ περισσότερα μπορεί να καταλάβει κάποιος που θα κάτσει να διαβάσει τι λένε τα αντίστοιχα (ελληνικά και ξένα) φόρουμ για ένα μοντέλο παρά ένα περιοδικό.Τελος σε σχεση με το τι λνε παλιοι ιδιοκτητες θυμαμαι και ενα κατοχο ΜΚ1 και τωρα της συλλεκτικης εκδοσης που θεωρει το ΜΚ3 ανωτερο του 1...θα βγαλουμε λες ακρη ετσι???
Ακόμα κι αυτός που λες, γιατί ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, λέει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις παραλάβεις το καινούριο σου Μκ3, είναι να δώσεις 1000+ να αλλάξεις ανάρτηση. Και μιλάμε για το συλλεκτικό δίλιτρο με τα Bilstein, έτσι;
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Στάσου Δημήτρη πήρες φόρα...Δηλαδή τί θέλεις να πεις ότι το ΜΚΙΙΙ 1.8 είναι χειρότερο από το 1.6 ΜΚΙΙ και ΙΙ,5 επειδή γλιστρά λιγότερο?
Όχι, δεν είπα αυτό.
Στάσου Δημήτρη πήρες φόρα...
Μήπως είναι λιγότερο άκαμπτο?Σε καμία περίπτωση. Έχει πολλά στοιχεία που τα ζηλεύουμε εμείς με τα παλιότερα Miata (ακαμψία, χώροι...)
Μήπως είναι πιο αργό?Είπα κάτι τέτοιο; Ακόμα και το απλό 1.8 είναι πιο γρήγορο από το Μκ2.5 1.8.
Μήπως κάνει χειρότερους χρόνους στις πίστες και τους δρόμους?Σε δρόμους δεν ξέρω, ούτε σε πίστες, αν και μάλλον απίθαο φαίνεται. Στη σχετική κόντρα στο BMI όμως, ο Τσουτσούνης κατέληξε εκτός πίστας και το Μκ2.5 μπροστά.
Μήπως έχει λιγότερη ακρίβεια στην οδική του συμπεριφορά?Απλώς η μέρα με τη νύχτα. Τα ξένα σχόλια κάνουν λόγο για ένα ακόμα Mazda, όχι για ένα ακόμα Miata, νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλουν να πουν.
Μήπως είναι πολύ ακριβότερο από το αντίστοιχο 1.6 ΜΚΙΙ,5?Ούτε αυτό είπα. Τιμολογιακά είναι ανώτερο από το απερχόμενο μοντέλο και μπράβο στη Mazda, αν και μας τα χάλασε ανεβάζοντας τις τιμές ένα χιλιάρικο μέσα σε μια νύχτα .
Αρκετά, έχω να μαγειρέψω κιόλας, που μου μπήκατε πρωί-πρωί μέσα και μυρίσατε φρέσκο αίμα (το δικό μου μπρε ). Τα θέλει όμως και μένα ο πισινός μου με τα posts μου . -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
...Βέβαια, δεν έχουν όλη αυτή τη δυνατότητα, σωστά;
...Σε αυτο το σημειο τα πες ολα...
Εμεις που δεν εχουμε Μιατα πρεπει να τα ονειρευομαστε...και χρειαζεται καποιος να μας τροφοδοτησει με υλικο...
Ολα καλα...Καλη ορεξη!!!
-
Δημήτρη πολύ και αδικαιολόγητη εμπάθεια για το μκ3.
Οταν αναφέρεσαι στο NC διαβάζω άλλον ανθρωπο, δε χάνει την αξία του το 2,5αρι σου
και μη θάβεις τους 4Τ, μπορεί ο καιρός να τους ξέφτισε, αλλά εγώ προσωπικά από τους 4Τ και τον Σταθάκη γαλουχήθηκα.
Φιλικά
Υ.Γ
11'' γρηγορότερο στο ringθα τα πούμε στη πίστα κ@λοπαίδι
-
@Vatanen: Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει το φόρουμ του MX5 Club, αλλά και αντίστοιχα ξένα, γιατί μη νομίζεις ότι κι εμείς τα ξέρουμε όλα. Αλλίμονο.
@Μάνο:
Δεν είναι εμπάθεια ρε Μάνο, απλά το θεωρώ μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Περίμενα με ανυπομονησία το νέο μοντέλο, γιατί θα αποτελούσε προσωπικό στόχο μετά από 2-3 χρόνια , αλλά η Mazda (βλέπε Ford) θεωρώ ότι τα έκανε θάλασσα. Είχα φάει ένα πρώτο ξενέρωμα όταν διάβασα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου (κινητήρες Ford, θα αντέξει κανένας από δαύτους τα μισά από όσα περνάνε αγόγγυστα τα μοτέρ των Miata 16 χρόνια τώρα; ), τα χαρούμενα περί ηλεκτρονικού γκαζιού. Ένα δεύτερο ξενέρωμα ήρθε με τη σχεδίαση, αλλά αυτό είναι άκρως υποκειμενικό. Μετά ήρθαν και οι κριτικές και με ισοπέδωσαν. Είχα και τις 3 γενιές μέχρι τώρα, δεν είχα λόγο να μην ήθελα το NC να είναι ακόμα καλύτερο.
Ίσως τα λέω λίγο έντονα γιατί πιστεύω ότι υπάρχει παραπληροφόρηση στο ελληνικό κοινό. Ο κάθε νεαρός συντάκτης, που είναι ζήτημα αν είχε οδηγήσει ένα βράδυ το Μκ2.5, γράφει διθυράμβους (και τη λέει μάλιστα και στους βρετανούς συναδέλφους, αν ανατρέξεις στη δοκιμή). Να βγει ο Πατέλος του Drive και να πει κάτι, που έχει το 10th Anniversary κι έχει οδηγήσει αρκετά ΟΛΑ τα ΜΧ, να το σεβαστώ. Αλλά εδώ το κάνουν χρυσό χωρίς να είναι.
Όσο για το Μκ2.5 Sporty, θεωρείται το καλύτερο Miata μέχρι στιγμής. Για δες τη γνώμη του βρετανικού Autocar:
Το βρετανικό EVO τού δίνει 5 αστέρια, τη στιγμή που στο Μκ3 δίνει 3. Στο Car of the Year τού ίδιου περιοδικού, κατέλαβε την 13η και τελευταία θέση από όλες τις συμμετοχές, με 71.6/100, τη στιγμή που ο 12ος είχε 83.4 . Στην αξιολόγηση drift, ο Τσουτσούνης (Τσουτσίγια για τους φίλους) δίνει 9.5 αστέρια στο Μκ2.5, 9 στο RX8, 8 στο S2000 και 3 στο Μκ3. Τώρα αν αυτά σας φαίνονται προσωπική εμπάθεια ή ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε ένα μοντέλο (στο Θέμη πάει αυτό), τι να σας πω...
Όσο για τις πίστες που λες Μάνο, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πλησιάζω σε τέτοια μέρη, είναι του έξω από δω . -
Ωραία μας τα'πες,
οι δικηγόροι του κλαμπ θα ζήλευαν.
Τώρα τρέξε πίσω στα προηγούμενα γραφομενά σου,
''Εγώ ο dimsabas δεν δέχομαι από κανένα δημοσιογράφο να μου πεί τί οδηγώ, εγώ είχα όλες τις γενιές miata''
και τώρα μου φέρνεις τί είπε το αυτοκαρ, το εβο και οι ανίδεοι Ελληνες δημοσιογράφοι(αυτό δεν είναι εμπάθεια?)
Τα περιοδικά τα σέβομαι.
Οσο για τον Πατέλο σε ενημερώνω πως το drive έκανε το γνωστό ετήσιο και καθιερωμένο fight club με τα 10 καλύτερα(?) οχήματα της αγοράς και τα σχολιά του είναι θετικά (τώρα γιατί δεν θα άλλαζε το 10th με το NC....ούτε εγώ άλλαξα το 3 με το 4 ξέρεις)Πήγαινε για κάνα μπάνιο τώρα γιατί με τσαντίζεις
(αργεί ακόμα να έρθει το μπου..........)παρε κι ένα tip
http://www.roadster.mazda.co.jp/coty-e.html -
Δεν είπα 'κανένας δημοσιογράφος', είπα 'ο Σαλούρος'. Μην πας μακριά, στην κορφή της σελίδας είναι . Όσο για το ανίδεοι Έλληνες δημοσιογράφοι που λες, ναι όντως, ελάχιστοι γνωρίζουν πραγματικά. Επέτρεψέ μου να έχω μια παραπάνω γνώμη στο θέμα, καθώς... . Ποια είναι τα αυτοκινητιστικά μέσα ενημέρωσης που αποδέχομαι σαν ορόσημα πληροφόρησης, τα ανέφερα παραπάνω. Όπως και να έχει, τα στοιχεία που παραθέτω είναι αληθή και στη διάθεση του καθενός.
Αποχωρώ γιατί κατάλαβα πως ο προσωπικός σου υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη .
Απορία: ποια ακριβώς επιτροπή είναι αυτή που έδωσε το βραβείο στο Μκ3; Και απέναντι σε ποια μοντέλα είχε να διαγωνιστεί; Δεν ειρωνεύομαι, για να μάθω ρωτάω. -
Απορία: ποια ακριβώς επιτροπή είναι αυτή που έδωσε το βραβείο στο Μκ3; Και απέναντι σε ποια μοντέλα είχε να διαγωνιστεί; .Πρέπει να μάθω γιαπωνέζικα για να σου απαντήσω, αυτοκίνητο της χρονιας βγήκε στην Ιαπωνία.
Τελειώνω και εγώ εδώ λέγοντας ότι κρατάω μια πισινή,
είμαι βέβαιος ότι το αυτοκίνητο είναι καλό
υπομονή 2 μήνες.............να τα δούμε στην πράξημέχρι τότε κράτα κι εσύ μία, γιατί διαβάζουν πολλοί
-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Τελειώνω και εγώ εδώ λέγοντας ότι κρατάω μια πισινή, είμαι βέβαιος ότι το αυτοκίνητο είναι καλό υπομονή 2 μήνες.............να τα δούμε στην πράξη+1
Ακόμα είναι νωρίς, Δημήτρη...
-
Αρκετά, έχω να μαγειρέψω κιόλας, που μου μπήκατε πρωί-πρωί μέσα και μυρίσατε φρέσκο αίμα (το δικό μου μπρε ) .
Έφαγες τελικά ή σε αφήσαμε νηστικό?
...άντε να χαλαρώνουμε λέω..[/b]
-
Αν πω και γω την άποψη μου για το ΜΚ3(επιτελους το οδηγησα)....θα πέσει 'κρα'...
-
Για πες. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να σε κράξω
Έχεις οδηγήσει και ΜΚ2 για σύγκριση;
-
Παντελή πες. Κανένας μας δεν έχει συμφέρον να είναι *κακό *το Μκ3, τη γνώμη μας λέμε ελεύθερα, σαν εραστές της αυτοκίνησης γενικότερα και των σπορ αυτοκινήτων ειδικότερα (και πολύ ειδικότερα, του Miata ).
Είναι βέβαια κι αυτό που λέει ο Θέμης; Παλιότερα Miata έχεις οδηγήσει; Κι αν ναι, ήταν πρόσφατα και για αρκετά μεγάλο διάστημα ώστε να σχηματίσεις εμπεριστατωμένη άποψη;
Μάνο μου, μακάρι να το ευχαριστηθείς στο έπακρο το αυτοκινητάκι σου, να με κάνεις και βόλτα . Και δε θα αμφιβάλλω καθόλου αν μας πεις ότι είναι και καλύτερο από τη Ζ3. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε τα καθαρά οδηγικά κριτήρια, το Μκ3 είναι ανώτερο από τις προηγούμενες γενιές. Για αυτό κι εγώ έχω ψήσει πολύ καλό μου φίλο να αποκτήσει το Μκ3 1.8 .
Γιατρέ, έκανα κάτι αγκινάρες με αρακά, να γλύφεις τα νυστέρια σου (αθάνατε μπαρμπα-Στάθη:roll: ). Πραγματικό λουκούμι, να άλλο ένα πλεονέκτημα που θα έχει όποιος αποφασίσει να με επισκεφτεί στην Κεφαλονιά (ναι, ανοιχτή πρόσκληση ήταν αυτό, πάρτε το απόφαση πρωτευουσιάνοι ). Και πού να δοκιμάσετε σπανακόρυζο από τα χεράκια μου... Για να μην αναφέρω τις βόλτες με το Miata στις μαγευτικές διαδρομές του νησιού... -
Παντελή πες. Κανένας μας δεν έχει συμφέρον να είναι *κακό *το Μκ3, τη γνώμη μας λέμε ελεύθερα, σαν εραστές της αυτοκίνησης γενικότερα και των σπορ αυτοκινήτων ειδικότερα (και πολύ ειδικότερα, του Miata ).
Είναι βέβαια κι αυτό που λέει ο Θέμης; Παλιότερα Miata έχεις οδηγήσει; Κι αν ναι, ήταν πρόσφατα και για αρκετά μεγάλο διάστημα ώστε να σχηματίσεις εμπεριστατωμένη άποψη;
Μάνο μου, μακάρι να το ευχαριστηθείς στο έπακρο το αυτοκινητάκι σου, να με κάνεις και βόλτα . Και δε θα αμφιβάλλω καθόλου αν μας πεις ότι είναι και καλύτερο από τη Ζ3. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε τα καθαρά οδηγικά κριτήρια, το Μκ3 είναι ανώτερο από τις προηγούμενες γενιές. Για αυτό κι εγώ έχω ψήσει πολύ καλό μου φίλο να αποκτήσει το Μκ3 1.8 .
Γιατρέ, έκανα κάτι αγκινάρες με αρακά, να γλύφεις τα νυστέρια σου (αθάνατε μπαρμπα-Στάθη:roll: ). Πραγματικό λουκούμι, να άλλο ένα πλεονέκτημα που θα έχει όποιος αποφασίσει να με επισκεφτεί στην Κεφαλονιά (ναι, ανοιχτή πρόσκληση ήταν αυτό, πάρτε το απόφαση πρωτευουσιάνοι ). Και πού να δοκιμάσετε σπανακόρυζο από τα χεράκια μου... Για να μην αναφέρω τις βόλτες με το Miata στις μαγευτικές διαδρομές του νησιού...Ευτυχως που coolαρες κυρ δασκαλε, γιατι ετοιμος ημουνα να σε αναγκασω να οδηγησεις για 315 γυρους το NC του Λευτερη στο 'Μεγαρο' στις 29/4 ωστε να σχηματισεις εμπεριστατωμενη αποψη!!!
Τωρα το τι λεει το NC σε εμας που εχουμε ΝΒ (πρωτης η δευτερης γενιας) ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Απλα μην γινομαστε και 'γεροντοκορες' μεχρι να δουμε τελικα τι κανει το αμαξι. Αλλωστε μην ξεχναμε οτι το Sporty ηταν πολύ καλυτερο απο το επετειακο σε αρκετα πραγματα.Υ.Γ. Ποτε με το καλο θα μας μαγειρεψεις για το Σωματειο????
-
Εμ βέβαια, μόνο με απειλές ξέρεις να επιβάλλεσαι. Είμαι σίγουρος ότι θα είχες κανονίσει και να βρέχει .
Όσο για το τι κάνει το αυτοκίνητο, ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα τόσα στοιχεία. Περιμένω να έρθει σε καμιά 10αριά και το νέο βρετανικό EVO, που έχει συγκριτική δοκιμή τις 3 γενιές. Όταν λες ότι το Sporty ήταν καλύτερο από το επετειακό, γιατί το αναφέρεις;
Όσο για το Σωματείο, δε θα σας μαγειρέψω γιατί είστε χορτάτοι και με το παραπάνω, με αποτέλεσμα την τραγική αναλογία κιλών/ίππο των Miata του Σωματείου=μπόλικο τσαγάκι από τα μισά αμάξια της επικράτειας. -
Εμ βέβαια, μόνο με απειλές ξέρεις να επιβάλλεσαι. Είμαι σίγουρος ότι θα είχες κανονίσει και να βρέχει .
Όσο για το τι κάνει το αυτοκίνητο, ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα τόσα στοιχεία. Περιμένω να έρθει σε καμιά 10αριά και το νέο βρετανικό EVO, που έχει συγκριτική δοκιμή τις 3 γενιές. **Όταν λες ότι το Sporty ήταν καλύτερο από το επετειακό, γιατί το αναφέρεις;**Όσο για το Σωματείο, δε θα σας μαγειρέψω γιατί είστε χορτάτοι και με το παραπάνω, με αποτέλεσμα την τραγική αναλογία κιλών/ίππο των Miata του Σωματείου=μπόλικο τσαγάκι από τα μισά αμάξια της επικράτειας.1.Για να τονισω οτι μεταξυ της μιας γενιας και της fl της υπηρχε αρκετοτατη βελτιωση.
2. Εισαι φαιδρος και εγκαθετος και πανω από ολα αναληθης. Ο Θεμης μπορει να σε διαβεβαιωσει οτι παρολη την καταναλωση εκατονταδων κιλων παϊδακίων στο Πολυδροσο, αρκετα γρηγορα αυτοκινητα της επικρατειας αποκτησαν καινουργια κουστουμακια!!! -
- Ω merci. Δεν έχω οδηγήσει επετειακό αλλά το φανταζόμουν ψιλοίδιο οδηγικά με το Sporty, με εξαίρεση τα του κινητήρος.
- Θα τον ρωτήσω, αν κι αυτό που βλέπω στο άλλο φόρουμ, στο θέμα για το τσαγάκι, είναι ότι τα Ibiza μάς έχουν κλείσει το σπίτι.
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
2. Εισαι φαιδρος και εγκαθετος και πανω από ολα αναληθης. Ο Θεμης μπορει να σε διαβεβαιωσει οτι παρολη την καταναλωση εκατονταδων κιλων παϊδακίων στο Πολυδροσο, αρκετα γρηγορα αυτοκινητα της επικρατειας αποκτησαν καινουργια κουστουμακια!!!Afirmative. Προτείνω να βγάλουμε αυτοκόλλητα 'Ο Ράφτης'
-
Δώσε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες ρε Θέμη. Τι αμαξάκια ράψατε και ποιοι;
-
Εγώ ξέρεις ότι δε ράβω ποτέ
Mazda MX-5