-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Προβλεπω να τον ψηνετε.. Εδω κοντευετε να ψησετε εμεναΠάντως, αν θες βόλτα, εδώ είμαστε
-
.. τι ειναι αυτο με σας ρε σεις!
ουτε ... 'πυραμιδα' να ήσασταν και να παίρνατε ποσοστά απο τους επόμενους αγοραστές
Θέμη, μεταχειρισμένο δεν θα έπαινα, γιατι ειμαι λιγο 'περιεργος' και το καινουριο mx5 δεν με εχει πεισει.. Μαλλον με εκνευριζει το γεγονος, του οτι το 1.8 εχει τοσα λιγα αλογα και πως για να παρω το 6-αρι σασμαν θα πρεπει να ανεβω πολυ στην τιμη οπως και στα κυβικα... Απο εκει και πανω ξεφευγουμε! Αλλα κυριως δεν με εχει πεισει κι απ οτι μπορω να καταλαβω (οσο μπορω να καταλαβω) δεν εχει πεισει .... γενικως ..
-
Τριαντάφυλλε, ακόμα είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Όπως λες, εμένα δε με έχει πείσει ακόμα, αλλά αυτό δε λέει κάτι αξιόλογο. Μπορεί το αμάξι να είναι πανάξιο.
Πάντως, ούτε εγώ ήμουν ιδιαίτερα υπέρ του μεταχειρισμένου, όμως η αλήθεια είναι ότι με υπομονή, η ευκαιρία πάντα βρίσκεται. Και λέγοντας ευκαιρία, δεν εννοώ απαραίτητα μια καλή τιμή (για μένα αυτό δεν είναι προτεραιότητα, παρόλο που, ειλικρινά, δε μου περισσεύουν), αλλά να βρεις ένα πραγματικά καλοπροσεγμένο αυτοκίνητο!
Και ακριβώς επειδή είναι πολύ γερά και αξιόπιστα αυτοκίνητα από μηχανολογικής απόψεως, ένα καλό μεταχειρισμένο αξίζει!! Παρόλα αυτά, σε καταλαβαίνω
Πάντως, αυτό με την πυραμίδα που λες έχει όντως πλάκα. Προφανώς και δεν έχουμε όφελος, αλλά προσπαθούμε να μοιραστούμε την οδηγική ολοκλήρωση που σου προσφέρει ένα αυτοκίνητο σαν το μιάτα. Είναι ένα αυτοκίνητο που ενδεχομένως να ταίριαζε σε πολύ περισσότερους οδηγούς από όσους το έχουν σκεφτεί. Κι εγώ μέχρι να καταλάβω τι αμάξι ήταν, το θεωρούσα μια αηδία
Από την άλλη, σαφώς και ένα μιάτα δεν είναι το τελευταίο αυτοκίνητο στον κόσμο. Γι' αυτό, ποτέ δεν προτείνω σε κάποιον να το αγοράσει πριν το δει στο δρόμο ή καλύτερα ακόμα, το οδηγήσει!
-
Μα και μεις θρηνούμε που σταμάτησε η παραγωγή του MR2, πέρα από πλάκα. Η πυραμίδα ξεκίνησε από κάποιους και εμείς έχουμε αποστολή να την συνεχίσουμε .
ΥΓ. Ούτε εμένα με έχει πείσει το Μκ3 . -
πείτε του NickNT τι ταξιδιάρικο είναι το MX-5 βρε σείς!
Kεφαλονιά είναι για την πλάκα φίλε Nick, το βγάζω μονο για στάση με βενζίνη και δεν είμαι με τίποτα της συνεχόμενης οδήγησης!Οντως.. τόσο καλό που εχουμε γίνει πυραμίδα, δεν το είχα σκεφτεί ποτε!
ρε σεις να πούμε στην Mazda να μας δίνει ποσοστά
Aφου ειναι σκυλί το αμάξι, δεν χαλάει δεν λαλάει λέμε, όσο για driving pleasure, απλά αξεπέραστο ακόμη και με τα 110άλογα, με τα 145 ειναι το τέλειο.- -
ας το πω και αλλιώς..
πρέπει να πάθω μεγάλη λαχτάρα/καταστροφή για να το δώσω το ΜΧ-5 μου.
**Μαζί θα γεράσουμε! ** -
Πότε ήρθες στην Κεφαλονιά ρε Sok και δε μας το είπες; Δηλαδή, όταν έφτασες στην Πάτρα και επιβιβάστηκες στο πλοίο, δε βγήκες από το Miata;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
ΥΓ. Ούτε εμένα με έχει πείσει το Μκ3
μα θα το βουλώσω όταν το οδηγήσω και σταματήσω την παραφιλολογία -
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
ΥΓ. Ούτε εμένα με έχει πείσει το Μκ3
μα θα το βουλώσω όταν το οδηγήσω και σταματήσω την παραφιλολογία -
Τα έχω οδηγήσει γλυκά μου αγόρια . Μάνο, η λέξη *Άλιμος *σου λέει τίποτα;
-
Μάνο, η λέξη *Άλιμος *σου λέει τίποτα;Ναι, μου λέει Μκ3 1,8 without differential torsen, στο Alimos ring ξέρω αρκετές στροφές που είναι δύσκολες.
Εχω και κάτι βίντεο με τετακες με το Ζ3και ας είχε μπλοκέ
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.. τι ειναι αυτο με σας ρε σεις!ουτε ... 'πυραμιδα' να ήσασταν και να παίρνατε ποσοστά απο τους επόμενους αγοραστές
Θέμη, μεταχειρισμένο δεν θα έπαινα, γιατι ειμαι λιγο 'περιεργος' και το καινουριο mx5 δεν με εχει πεισει.. Μαλλον με εκνευριζει το γεγονος, του οτι το 1.8 εχει τοσα λιγα αλογα και πως για να παρω το 6-αρι σασμαν θα πρεπει να ανεβω πολυ στην τιμη οπως και στα κυβικα... Απο εκει και πανω ξεφευγουμε! Αλλα κυριως δεν με εχει πεισει κι απ οτι μπορω να καταλαβω (οσο μπορω να καταλαβω) δεν εχει πεισει .... γενικως ..
Οτι δεν σε εχει πεισει να το καταλαβω,αλλα οχι και λογω κινητηρα...Εχει 125+ στον τροχο ενω ειναι και σαφως πιο γρηγορο απο το προηγουμενο 1,8 που ηταν το κορυφαιο μοντελο στην προηγουμενη γενια!!!!
Παντως ρε παιδια νομιζω το αδικειτε το ΜΚ3...το 1,8 ειναι ο αντικαταστατης του 1,6 που ουτε μπλοκε ειχε ουτε κατα διανοια τις επιδοσεις του νεου 1,8.Αλλωστε και οταν παρουσιααστηκε το ΜΚ2 ειδικα το 1,6 δεν θυμαμαι να αρεσε πολυ σαν αισθηση συγκρινομενο με το ΜΚ1,ε??ΥΓ Μηπως να πουμε στο περιοδικο να κανει ενα συγκριτικο και με τις τρεις γενιες (με αυτοκινητα μαμα ει δυνατον) να το ληξουμε το θεμα??
-
Προσυπογράφω VATANEN!
Πολύ καλή η πρόταση τηε συγκριτικής δοκιμή μεταξύ των διαφόρων γενεών ΜΧ-5
Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και στο παρελθόν οι 4Τροχοί με το ΜR-2...
-
Και να γράψουν τι; Τι θα μου πει εμένα ο Σαλούρος π.χ. (τον αναφέρω επειδή αυτός έγραψε τη δοκιμή των ΜΧ5); Είχα Μκ1, Μκ2 και τώρα Μκ2.5, έχω κάνει πάρα πολλά μαζί τους, ταξίδια, βουνά, Μέγαρα τόοοοσες φορές, στεγνά και βρεγμένα, Σέρρες, λες να περιμένω τους 4 Τροχούς να μάθω τη γνώμη τους; Στο κάτω-κάτω, άντε το Μκ3 θα είναι το δημοσιογραφικό, θα το έχουν για 10 μέρες, πες ότι το έχουν οδηγήσει κάπως. Αμ τα άλλα, που θα είναι ιδιωτών και θα τα κάνουν μια βόλτα; Ευχαριστώ, δε θα πάρω. Συνδυάζω τα δικά μου συμπεράσματα με τις γνώμες από τα κορυφαία κέντρα πληροφόρησης του πλανήτη (βρετανικό EVO, Best Motoring) και προσπαθώ να ξεστραβωθώ. Σιγά μην περιμένω τα ελληνικά περιοδικά...
Δεν έχω διαβάσει αρνητικό για τα Μκ3 στα ελληνικά περιοδικά. Ελάτε μια βόλτα στο φόρουμ του ΜΧ5 Club και θα διαβάσετε κατόχους Μκ3 να επισημαίνουν σημαντικά μειονεκτήματα. Αλλά οι άνθρωποι ήταν κάτοχοι προηγούμενων Miata, ξέρουν πού τους πάνε τα 4. Τους 4Τ περιμέναμε... -
Και να γράψουν τι; Τι θα μου πει εμένα ο Σαλούρος π.χ. (τον αναφέρω επειδή αυτός έγραψε τη δοκιμή των ΜΧ5); Είχα Μκ1, Μκ2 και τώρα Μκ2.5, έχω κάνει πάρα πολλά μαζί τους, ταξίδια, βουνά, Μέγαρα τόοοοσες φορές, στεγνά και βρεγμένα, Σέρρες, λες να περιμένω τους 4 Τροχούς να μάθω τη γνώμη τους; Στο κάτω-κάτω, άντε το Μκ3 θα είναι το δημοσιογραφικό, θα το έχουν για 10 μέρες, πες ότι το έχουν οδηγήσει κάπως. Αμ τα άλλα, που θα είναι ιδιωτών και θα τα κάνουν μια βόλτα; Ευχαριστώ, δε θα πάρω. Συνδυάζω τα δικά μου συμπεράσματα με τις γνώμες από τα κορυφαία κέντρα πληροφόρησης του πλανήτη (βρετανικό EVO, Best Motoring) και προσπαθώ να ξεστραβωθώ. Σιγά μην περιμένω τα ελληνικά περιοδικά...
Δεν έχω διαβάσει αρνητικό για τα Μκ3 στα ελληνικά περιοδικά. Ελάτε μια βόλτα στο φόρουμ του ΜΧ5 Club και θα διαβάσετε κατόχους Μκ3 να επισημαίνουν σημαντικά μειονεκτήματα. Αλλά οι άνθρωποι ήταν κάτοχοι προηγούμενων Miata, ξέρουν πού τους πάνε τα 4. Τους 4Τ περιμέναμε...Ασυνηθιστα θυμωμενο φιλε Δημητρη το ποστ σου...
Σε καθε περιπτωση καποιοι απο μας οπως και να το κανουμε μεγαλωσαμε και μαθαμε να διαβαζουμε τους 4Τ και ... αυτους ξερουμε αυτους εμπιστευομαστε...ισως οχι το Σαλουρο που ειναι νεο παιδι και εχει πολλα να μαθει ακομα αλλα προσωπικα μια δοκιμη απο ΣΧ αλα παλαια εμενα θα με καλυπτε απολυτα...
Σε σχεση με το ΒΜ οκ πολυ καλος ο Ιαπωνας χερας αλλα ο ιδιος βασει του τροπου που αξιολογει τα μοντελα κατεταξε ψιλοχαμηλα αν θυμαμαι και S2000 και MR2...εν προκειμενω απλα αδιαφορω παροτι δεχομαι γενικα την αξια του!
Τελος σε σχεση με το τι λνε παλιοι ιδιοκτητες θυμαμαι και ενα κατοχο ΜΚ1 και τωρα της συλλεκτικης εκδοσης που θεωρει το ΜΚ3 ανωτερο του 1...θα βγαλουμε λες ακρη ετσι??? -
Στάσου Δημήτρη πήρες φόρα...
Δηλαδή τί θέλεις να πεις ότι το ΜΚΙΙΙ 1.8 είναι χειρότερο από το 1.6 ΜΚΙΙ και ΙΙ,5 επειδή γλιστρά λιγότερο?
Μήπως είναι λιγότερο άκαμπτο?
Μήπως είναι πιο αργό?
Μήπως κάνει χειρότερους χρόνους στις πίστες και τους δρόμους?
Μήπως έχει λιγότερη ακρίβεια στην οδική του συμπεριφορά?
Μήπως είναι πολύ ακριβότερο από το αντίστοιχο 1.6 ΜΚΙΙ,5?Δεν το νομίζω....
Το αυτοκίνητο δεν είναι γλίστρες και ανάποδα μόνο,σωστά?
...αλλιώς το Φίατ 124 με μπιάλμπερο και μπλοκέ επάνω παραμένει κορυφαία πρόταση στο χώρο της αυτοκίνησης -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Σε σχεση με το ΒΜ οκ πολυ καλος ο Ιαπωνας χερας αλλα ο ιδιος βασει του τροπου που αξιολογει τα μοντελα κατεταξε ψιλοχαμηλα αν θυμαμαι και S2000 και MR2...εν προκειμενω απλα αδιαφορω παροτι δεχομαι γενικα την αξια του!Για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις για το Best Motoring, το συγκεκριμένο τεστ ο Tsuchiya το είχε κάνει για τις ικανότητες drift του κάθε αυτοκινήτου ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Κακώς Δημήτρη γενικοποιείς την αξία του MK3 λοιπόν, και έχω πει πολλάκις ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς!
-
Ενας απο τους λόγους οτι το mk3 'δεν πείθει',είναι και το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί τοοσος μεγάλος ντόρος πριν απο το λανσάρισμα του,με τοοοσο μεγάλες προσδοκίες υπο ανάπτυξη,με ανάλογες εξαγγελίες απο τη mazda,που ο κάθε υποψήφιος κάτοχος και μη,να περιμένει ενα 2θέσιο light roadster,με εκρηκτικές επιδόσεις,να ψοφάει στη μπάντα,με σκληρη ανάρτηση,και εννοείται ασφαλή οδική συμπεριφορα ταυτόχρονα,και υποδειγματικά άνετο (μιας και ζούμε στο 2006 πλέον.).Να μην τιμάται παραπάνω απο 25-26 χιλιάδες ευρώ το 2λιτρο το 'καλό' έτσι? Οταν το προηγούμενο κατσαριδάκι των 1.8 λίτρων κόστιζε 30000 με αναλογικά χειρότερες επιδόσεις απο το ..βασικό νέο,και το μόνο του πλεονέκτημα σε σχέση με το νέο,είναι ότι ήταν πιο ευχάριστο στην υπερστροφη.Προσωπικά αδιαφορώ.Η mazda έχει φέρει το roadster (ακόμα) πιο κοντά σε μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού,με ελάχιστους συμβιβασμούς σε καίρια θέματα,και διαβάζω για ανθρώπους που το θεωρούν πισωγύρισμα?Οι καιροί αλλάζουν τελικά για όλους τους ανθρώπους το ίδιο?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Το αυτοκίνητο δεν είναι γλίστρες και ανάποδα μόνο,σωστά?
...αλλιώς το Φίατ 124 με μπιάλμπερο και μπλοκέ επάνω παραμένει κορυφαία πρόταση στο χώρο της αυτοκίνησηςΝομίζω ότι αυτά τα αυτοκίνητα καλό είναι να έχουν μια 'αγριάδα' και να φαίνονται ανόθευτα...η γλίστρα και τα ανάποδα είναι στοιχεία του οδηγικού φακέλου που πρέπει (ή θέλουμε) να διαθέτουν μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα...
Και μπορείς να βρεις πολλά παραδείγματα, όπου το 'ένα κλικ κατώτερο' θεωρητικά αυτοκίνητο, μπορεί να γίνει απαραίτητο στην καρδιά ενός οδηγού, πολύ περισσότερο από τον τεχνολογικά προηγμένο, θεωρητικά τέλειο (εννοώ χωρίς συγκριτικά μειονεκτήματα) ανταγωνιστή του.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Κακώς Δημήτρη γενικοποιείς την αξία του MK3 λοιπόν, και έχω πει πολλάκις ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς!Όλοι τα λένε ρε Θέμη, εγώ τα λέω μόνο; Από παντού κράξιμο τρώει το αυτοκίνητο. Θα ήταν το λογικό επόμενο βήμα σε 2-3 χρόνια, σα μεταχειρισμένο πάντα , αλλά δεν το βλέπω.
Mazda MX-5