-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
ελικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κάποιος κοιτάει να πάρει Roadster με hardtop! Καλύτερα RX8 να τελειώνετε..Όταν σου αρέσει τόσο πολύ ένα αυτοκίνητο αλλά έχει ένα βασικό μειονέκτημα (για κάποιους όπως και για εμένα),την έλλειψη οροφής τι κάνεις; Δε το αγοράζεις; Δε νομίζω. Η λύση του hard top είναι η καλύτερη δυνατή για εμένα. Όταν θες να το βάλεις στη πίστα το αφαιρείς.
Δε βρίσκω το λόγο να 'λουστώ' τον Wankel και τις επιπλέον 2 θέσεις επειδή δε μου αρέσει ανοιχτό το MX-5. Επίσης στη περίπτωση που θέλω S2000 τι να πάρω; NSX ; -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Άμα η βασική έκδοση των 23.000 είχε και ζάντες θα ήταν τέλεια.
Τώρα με τάσια,ντροπή δεν είναι;Eγώ θα έλεγα αν είχε κλιματισμό θα ήταν τέλεια, για τα τάσια who cares!
Πλάκα κάνεις??
Όχι...το αισθητικό δεν με απασχολεί.
Οκ δεν θα έχουν καλή απαγωγή θερμότητας τα φρένα αλλά (υποθέτω) δεν είναι και τόσο δραματική η αλλαγή.Από εκεί και πέρα οι σιδερένιες δεν νομίζω να είναι και πολύ βαρύτερες σε σχέση με αλουμινένιες +1ίντσα σε διάμετρο.
Έχουν και τα καλά τους οι σιδερένιες. Φθηνή βασική έκδοση και όταν αργότερα έχεις τα χρήματα, βάζεις όποιες ζάντες θες **εσύ **και όχι το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Όταν το ρο χι 8 της ίδιας εταιρείας (κι ας είναι 1.300 έναντι 1.800) με πλήρη εξοπλισμό (αρκούν οι 18άρες κι ο ηλεκτρονικός κλιματισμός) και με LSD κοστίζει 28.900, δεν είναι ακριβό το ΜΧ-5;
Πράγματι, συγκριτικά με την τιμή του rx8 το mx5 δείχνει υπερτιμημένο, αλλά και πoιο αυτοκίνητο δίπλα στο rx8 δεν δείχνει υπερτιμημένο? Νομίζω λοιπόν πως απο την στιγμή που το νέο mx5 είναι αρκετά αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο και εξακολουθεί να προσφέρεται σε παραπλήσιες τιμές με αυτό οι τιμές του είναι αναμενόμενες και λογικές.
Μην ξεχνάτε ότι στα roadster πληρώνεις περισσότερα για να πάρεις λιγότερα.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Εδω εμείς πάμε χωρίς ρεζέρβα και μοκέτες στο πόρτ-παγκάζ για καλύτερο zoom-zoom The lighter, the better ισχύει στο ΜΧ5. Να το θυμάστεΆρα χαλάς το ζύγισμα
-
Μια από τα ίδια εξωτερικά.
Καλά έκανε να μην χαλάσει την επιτυχημένη συνταγή η Mazda.
Εσωτερικά.....Πάλι δεν χωράω!Πολύ έξυπνη κίνηση η ''φτηνή'' έκδοση για όλες τις κομμώτριες που θα γεμίσουν το Κόσμο με miata.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έχουν και τα καλά τους οι σιδερένιες. Φθηνή βασική έκδοση και όταν αργότερα έχεις τα χρήματα, βάζεις όποιες ζάντες θες **εσύ **και όχι το εργοστάσιο.
Ακριβώς. Και κυρίως βάζεις τη πιο ελαφρια
-
πιστέψτε με οι μαμίσιες ζάντες (αλου) ειναι απο τις πιο ελαφριές που μπορείτε να βρείτε και ανθεκτικές ταυτόχρονα!
Αν θέλεις να το κάνεις Αυστραλέζικο ισως ειναι καλύτερα να πάρεις το base αλλά αν θέλεις δοκιμασμένα και ψαγμένα πράματα παίρνεις οπως στο δίνει η μάνα του..
-
Όταν αργότερα θα έχεις λοιπόν τα λεφτά, βάζεις τις μαμίσιες
-
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Δεν σε πιάνω..
λέμε αν θα δώσεις 25+2(hardtop) για ενα ΜΧ5 οπου δεν θα ειναι ΜΧ5 πια αλλα ενα ΜΧ5 coupe, γιατι δεν δίνεις 30 να πάρεις αλλα 60 άλογα και πιο στιβαρό αυτοκίνητο αληθινό κουπέ?Το MX5 ειναι R-O-A-D-S-T-E-R ..
τα λοιπά το μπασταρδεύουν..
Για τους φάν πάντως του Hardtop ας περιμένουν λίγο γιατι απο του χρόνου το MX5 θα βγαίνει με μεταλλική οροφή αλα SLK.
Πάει το βάρος στο διάολο και τέρμα το καθαροαιμό light sportscar..Πολύ απλά, το rx8 έχει Wankel. Ένας λόγος που δεν θα το αγόραζα. Επίσης τόσο διασκεδαστικό, φιλικό, ευέλικτο όσο το Miata. Άσε που το mx είναι και πιο μικρό σε διαστάσεις. Αυτό μετράει για μερικούς...
-
Se synexeia tou :http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=14384&start=60
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Εχετε οδηγησει ποτε και 106 Rallye και MX5?Nai.
Alla kaneis lathos na bazei ws metro sygrisis to turn in kai tin taxytita tou Rallye.To Rallaki ftiaxtike gia na pigeneis aera me grammes kai na einai rythmisimo kai tautoxrona na dinei feedback. To petyxe apolyta.
Apo tin alli pleura to Mazda den ftiaxtike na gia na grafeis xronous, an kai eimai sigouros oti einai kalo, alla gia na prosferi eukola(panta sxetika) ston odigo tou tis xares tis pisw kinisis. Kai auto to petyxe apolyta.Gia to kainourgio MX5,
Diabaste tin synopsi tou test tou Autocar
Xaraktiristika :
Should I buy one?
If I sound confused by the new MX-5, it’s because I am. I have never believed in old-is-best philosophies, preferring advanced dynamics and sheer competence over a series of wet-weather moments and a grin on my face.
But the combination of indifferent exterior styling and the car’s inability to work over a road with the Lotus-like agility and deftness that I’d expected were a disappointment.
I’m not for a minute going to conclude that the new MX-5 does anything other than beat its predecessor in all objective areas, because it does just that. But the cost of progress is a slight erosion in that most simple of commodities: appeal.
Chris Harris
-
Νικο, δεν εκανα αμεση συγκριση μεταξυ των δυο αυτοκινητων...απλα οταν ενα αυτοκινητο θεωρητε απο μεριδα του ειδικου τυπου ως the best handling car, κατι το οποιο ειχε κανει και το 106 GTi οταν βγηκε για την ακριβεια 2ο το 1997 αν δεν κανω λαθος (υπαρχει και σχετικο βιντειο), νομιζω οτι μπορει να κριθει καλοπροεραιτα απο καποιον που ενδιαφερεται για το feeling, handling, οπως εγω τα αντιλαμβανομαι, λιγο πιο αυστηρα...
Επισης εθεσα την εμπειρια μου για να λαβω τις απαντησεις ανθρωπων που εχουν οδηγησει το αυτοκινητο, και να κανουμε ενα υγιει διαλογο...
-
οπως και εγω κάποτε οδήγησα ενα Ραλλάκι δεν τρελάθηκα..
φυσικά δεν ήταν δικό μου δεν μπορέσα να δω μέχρι που πάει και έτσι η γνώμη μου δεν είναι μετράειΑλλο το ένα, αλλο το άλλο και σε κόστος και σε ασφάλεια και σε τρόπο οδήγησης. Αν πάς στον κόσμο της πισω κίνησης, δυσκολο να σε συγκινήσει μετά οποιοδήποτε μπροστοκίνητο
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Νικο, δεν εκανα αμεση συγκριση μεταξυ των δυο αυτοκινητων...απλα οταν ενα αυτοκινητο θεωρητε απο μεριδα του ειδικου τυπου ως the best handling car, κατι το οποιο ειχε κανει και το 106 GTi οταν βγηκε για την ακριβεια 2ο το 1997 αν δεν κανω λαθος (υπαρχει και σχετικο βιντειο), νομιζω οτι μπορει να κριθει καλοπροεραιτα απο καποιον που ενδιαφερεται για το feeling, handling, οπως εγω τα αντιλαμβανομαι, λιγο πιο αυστηρα...Επισης εθεσα την εμπειρια μου για να λαβω τις απαντησεις ανθρωπων που εχουν οδηγησει το αυτοκινητο, και να κανουμε ενα υγιει διαλογο...
To kserw file.
Apla to leo giati anaferes turn in kai sia...An mpeis me to mood oti handling einai mono pao aera opote kai to MX5 tha einai ena roadster rallaki tha xalasteis.
2 diaforetikoi tropoi euxaristisis.
Oso gia tous dimosiografous...egw exo katalabei oti aplos prepeis na perneis ti lene san indication.
Kai to EVO petaei 2-3 kotsanes ana teuxos, kai to Autocar(ligoteres).
Gia ta ellinika tha afiso allous na milisoun.
Perisotera gia auta omos sto antistixo topic stin Autokinisi -
Προς soko: Δεν διαφωνω καθολου στο σχολιο σου, οσον αφορα την μεταδοση στον 'σωστο' αξονα. Θεωρω αλλωστε οτι αν θελω να βελτιωθω σαν οδηγος, μετα απο ενα καλο μπροσθιοκινητο οπως το 106, πρεπει να αρχισω να σκεφτομαι ενα καλο πισωκινητο, ισως και το MX5...
Βασιζομενος επισης πανω στην δικια σου αισθηση για το 106, μηπως τελικα ειναι καθαρα θεμα οδηγικου στιλ το handling? Χωραει μεσα και ο υποκειμενικος παραγωντας, ετσι δεν ειναι? Δεν νομιζω οτι καποιος απ'΄τους δυο αρνητε οτι και τα δυο ειναι πολυ καλα σε αυτο το τομεα, αλλα μαλλον δινουμε περισσοτερη βαρυτητα σε διαφορετικα σημεια...
Νικο, ολα τα περιοδικα κανουν λαθη, και οι συντακτες τους καποια στιγμη θα ειναι υποκειμενικοι....αλλωστε δεν νομιζω οτι υπαρχει πληρης αντικειμενικοτητα στον ορο αυτοκινηση γενικοτερα...
-
Περισσότερα την Κυριακή στα Μέγαρα
-
Γεια σας και απο μενα. Εχοντας εμπειρια και απο 106 16v απο το 99 μεχρι το 2003 και απο mx5 1.8 απο το 2004 μεχρι σημερα οφειλω να παραδεχτω οτι καλες οι παντες κλπ κλπ αλλα το 106 εχει αλλες χαρες...μπορω να πω οτι το 106 ειναι πιο...απολυτο και 'κακο' απο το miata και ως τροπος διασκεδασης στον δρομο και τον τροπο που το πας και σαν στιλ αυτοκηνιτου. Αμα το miata ειχε 40-50 αλογα παραπανω ισως και να μου αρεσε εξισου. Αλλα με τα 146 που (λεει οτι) εχει το δικο μου δεν εχω μινει και τοοοσο ευχαριστιμενος σε γρηγορη οδιγηση...μονο σε πλαγιολισθισεις και σβουρες...
-
Μήπως δεν έχεις δοκιμάσει να το πλαγιολισθαίνεις με περισσότερα χιλιόμετρα από τα απλά γλιστρήματα με 1η και 2α; Γιατί τότε θα δεις ότι μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα κάνεις με ένα προσθιοκίνητο, όσο καλό και να είναι. Εκεί να δεις πόσο 'κακό' και διασκεδαστικό μπορεί να γίνει ένα πισωκίνητο... Don't Panic βρε
-
Τώρα συγκρίνουμε miata με rallye;
έγινε
εγώ λέω το επόμενο που θα συγκρίνουμε το μιατα να είναι ένα σμαρτ..
σκέψου ότι είναι μικρό και παρκάρει παντού.
βέβαια και μια 520 είναι καλύτερη γιατί έχει χώρους.
Αλλά και το gsxr ό,τι πρέπει είναι για γρήγορες βόλτες.
Από την άλλη, γιατί να κάθεσαι να πληρώνεις όταν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με ένα Ζασταβα γιουγκο; ή μια βέσπα;
άκυρο. τώρα που το ξανασκέφτομαι, με ένα σκάφος ακόμα καλύτερα..
ρε παιδιά στην Ελλάδα είμαστε και πετάμε τόσα λεφτά σε 4τροχα ενώ έχουμε τόσο ωραίες παραλίες.. -
Λες κάτι πετυχημένα ώρες-ώρες ...
Προσωπικά πάντως κατανοώ αυτή την 'αντιπαράθεση'. Είναι και τα 2 μοντέλα εξαιρετικά οδηγικοκεντρικά, ίσως οι κορυφές για τις κατηγορίες τους. Οι οποίες βέβαια κατηγορίες διαφέρουν σημαντικά .
Πάντως πολλοί κάτοχοι ΜΧ5 είχαν προηγουμένως προσθιοκίνητες βολίδες (Rallye, VTS, Punto GT) και από ό,τι γράφουν στο ΜΧ5 Club, δεν το έχουν μετανιώσει καθόλου.
Mazda MX-5