-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
παντως δε βρισκω το λογο να μη βγει και μια εκδοση του mx-5 βαρβατη. Ζ3,Ζ4, SLK και φανταζομαι ουτε η νεα Alfa Spider θα μεινει στα 150 αλογα
Γιατι θα κοστιζει αρκετα ακριβοτερα απο τωρα και στα χρηματα αυτα θα το επιλεξουν οσοι επελεξαν κ το 350Ζ
Οσοι θα το θελουν δε θα εχουν τα χρηματα, κι αυτοι που τα εχουν δε θα γυρισουν να κοιταξουν μαζντα
quote]το mazda ειναι απειρως πιο ιστορικο και πιο εμφανισιακο απο το Νισσαν, εχει πολυ καλυτερες βασεις για να πετυχει σ αυτην την κατηγορια.
Αλλωστε μπορει το 370Ζ να ειναι για τα μπαζα, το αλλο ομως δεν ειναι καθολου... -
Τι σχέση έχει το MX5 με το 370Ζ; Ferrari Enzo vs Daihatsu Copen θα είναι η επόμενη μας σύγκριση...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Φαντάζομαι ότι αυτοί θα βρήκαν παρηγοριά στο S2000, που ουσιαστικά είναι ένα Miata γυρισμένο στο 150%...
Πολυ πιο αποτομο ομως ε Δημητρη? Δεν ειναι το αμαξι που το παιρνεις πρωτη μερα κ γυριζεις με το πλαϊ συνεχεια οπως το mx...δεν το χω οδηγησει αλλα συμφωνα μ αυτα που διαβαζω. Εσυ που νομιζω οτι το χεις οδηγησει κ μαλιστα απαιτητικα ξερεις καλυτερα
Και γω θα ηθελα ενα mx5 με εργοστασιακα 200 αλογα, ελαφρυ οπως τα na κ nb κ με το ιδιο φιλικο στησιμο
Δεν έχω οδηγήσει εργοστασιακό S2000, αλλά ένα καραφτιαγμένο (αναρτήσεις TEIN, κοντό κ/π, πανάλαφρες ζάντες, ημισλίκ μπροστά και T1R πίσω, κάρμπον καπό, εξατμίσεις-εισαγωγές) και έχασα τη λαλιά μου. Είναι απίστευτο! Τότε είχα ακόμα εργοστασιακό το Sporty κι η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. Ξενέρωμα...
Είναι όμως απότομο, αλλά αν έχεις αποφοιτήσει από το Miata, τότε κάνεις ιερωμένους εκεί πάνω. Αν είσαι άπειρος, θα καταλήξεις στου χαντάκ... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
κοντό κ/πΑυτό τί είναι;
-
Κωρονοπήνιο.
-
200 άλογα θα τα ήθελα πάντως.... Ακόμα καλύτερα τα 250...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
200 άλογα θα τα ήθελα πάντως.... Ακόμα καλύτερα τα 250...250 αλογα σε MX-5?Με τπτ...
Αν κρινω απο το καρυδοτσουφλο mk2.5 μου,τα 150 του υπεραρκουν,τωρα για mk3 που εχει πιο στιβαρο πλαισιο,αλλαζει το πραμα,αλλα και παλι 250 αλογα ειναι πολλα σε roaster.
Κατι ξερει η μαμα mazda... -
μηπως θελετε αλλο αμαξι ολοκληρο; το μιχιπεντε δεν το εφτιαξαν για να μπιφτεκωνει ολον τον κοσμο. πανω στη λοτους δεν ηταν φτιαγμενο;
-
Καμία σχέση με την Lotus.
-
Το γεγονός ότι η Μάζντα πουλέι με επιτυχία το ΜΧ-5 εδώ και δεκαετίες κρατώντας την ιπποδύναμή του σε προσιτά πλαίσια, μόνο τυχαίο δεν το χαρακτηρίζω. Ούτε καν τον ρόταρυ δεν του έχει βάλει, χώρια τον υπετροφό 2.3 των 260+ ίππων.
Μοτέρ υπάρχουν και δεν μπαίνουν, τι συμβαίνει και δεν το ξέρουμε? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το γεγονός ότι η Μάζντα πουλέι με επιτυχία το ΜΧ-5 εδώ και δεκαετίες κρατώντας την ιπποδύναμή του σε προσιτά πλαίσια, μόνο τυχαίο δεν το χαρακτηρίζω. Ούτε καν τον ρόταρυ δεν του έχει βάλει, χώρια τον υπετροφό 2.3 των 260+ ίππων.
Μοτέρ υπάρχουν και δεν μπαίνουν, τι συμβαίνει και δεν το ξέρουμε?Μα αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία του Μιάτα. Μικρό, ελαφρύ, πισωκίνητο, με λογική ιπποδύναμη και καλές σχετικά επιδόσεις λόγω καλής σχέσης ισχύος/βάρους και όλα αυτά σε προσιτή τιμή. Το MX5 φτιάχθηκε για να διασκεδάζει στις στροφές, όχι για να καταπίνει ευθείες, αν και με 7.4 δεύτερα για τα 100 (το δίλιτρο) μόνο αργό δε το λες.
-
Κι άμα είχε τον ρόταρυ ή τον 2.3 τούρμπο, γιατί δεν θα ήταν ελαφρύ?
Εγώ νομίζω ότι θέλει να παραμείνει μόνο του στην κλάση του, ή έστω με πολύ χαλαρό ανταγωνισμό, έτσι ώστε να ξεπουλάει απροβλημάτιστα χωρίς να μπαίνει άμεσα στον μαρκετινίστικο στόχο των υπολοίπων.
Δεν είναι τυχαίο ότι άλλα ρόουντστερ έχουν αφενός μεγαλύτερους κινητήρες και ιπποδυνάμεις, και αφεδύο σημαντικά μεγαλύτερη τιμή. Να αναφέρουμε εδώ και τα ντίζελ ρόουντστερ που προσφέρονται από πολλούς και διάφορους που έχουν πάρει σαν φίρμες υπεργολαβία τις σπορ επιδόσεις και συμπεριφορά , οι δε τυφλόζι τους δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους...
ΙΜΟ η Μάζντα με το Μιατάκι κωφεύει σε όλα αυτά, εξεπίτηδες. Τη ξέρει καλά τη δουλειά άλλωστε τόσα χρόνια. -
Μα αν είχε περισσότερη ισχύ δεν θα ήταν το εύκολο παιχνίδι που είναι τώρα. Back to the basics λέγεται. Οι περισσότερες Lotus επίσης δεν έχουν τερατώδης ιπποδυνάμεις. Γιατί δεν γίνεται καταννοητή αυτή η φιλοσοφία;
-
εγώ προσωπικά θα ήθελα καμιά 50ρία παραπάνω, όχι πολύ περισσότερα και προφανώς όχι γιατί έχω εξαντλήσει τα όρια του. Αν είχε ένα μοτεράκι σαν του κούπερ σ (180 αλογάκια ροπάτα) =
-
εγω νομιζω οτι μια επιλεον δυνατη εκδοση η οποια δεν θα καταργουσε τις πιο απλες δεν θα αλλιωνε τον χαρακτηρα του αυτοκινητου
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
200 άλογα θα τα ήθελα πάντως.... Ακόμα καλύτερα τα 250...
250 αλογα σε MX-5?Με τπτ...
Αν κρινω απο το καρυδοτσουφλο mk2.5 μου,τα 150 του υπεραρκουν,τωρα για mk3 που εχει πιο στιβαρο πλαισιο,αλλαζει το πραμα,αλλα και παλι 250 αλογα ειναι πολλα σε roaster.
Κατι ξερει η μαμα mazda...Πάντως, η μαμά Mazda δε συμφωνεί μαζί σου Βαγγέλη. Η δυνατότερη εργοστασιακή έκδοση του Μκ2.5 είχε 211 άλογα. Και δεν το λες και καρυδότσουφλο, μην το συγκρίνεις με το Α4.
-
Υπάρχουν περιπτώσεις που ήθελα και άλλη δύναμη. Όχι φυσικά σε κλειστές στροφές, αλλά σε κάποιες προσπεράσεις σε επαρχιακό δίκτυο, θα ήταν χρήσιμα κάποια επιπλέον άλογα...
Δεν ξέρω τι σκέφτηκε η mazda, δε με νοιάζει τι λέει η ιστορία του. Ούτε την ιστορία του οδηγάω, ούτε με νοιάζει τι γινόταν με τους προκατόχους του. Δηλαδή αν βγάλει μια αμαξάρα με 300 άλογα, τι θα πούμε; Καλό αλλά μλκια της mazda;. Δεν είναι mx-5;; Ας μην είναι. Ας είναι ένα καλό roadster, με όποιον τρόπο μπορεί -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καμία σχέση με την Lotus.Βασισμένο στη φιλοσοφία της Lotus Elan ήταν, όχι βασισμένο στο μοντέλο/πάτωμα κλπ. Για αυτό και η ομοιότητα εξωτερικά.
@kyr
Προφανώς η mazda κωφεύει για να διατηρεί την ιστορία και τον χαρακτήρα του μοντέλου. Δε θα ήταν εύκολο να φορέσει τον 2,3 ή ακόμα και έναν 1.8Τ και να παένει γ@μιώντας με μερικές παραχωρήσεις στο οδηγικό προφίλ; Mazda είναι, όχι Chiangang για να μην πάρει το ρίσκο. Supercar υπάρχουν και αλλού, προσιτά roadster με ελαφράδα, ομοιογένεια, οδηγικό χαρακτήρα και πισω κίνηση πουθενά. Και για αυτό δρέπει καρπούς από τις πωλήσεις και κρατά και ψηλά το όνομα. Αν και παλιό το παράδειγμα, δες πόσο στραβά πήγε η σειρά Ζ (240Ζ, 260Ζ, 280ΖΧ, 300ΖΧ) από το 1969 μέχρι το 1995 και τι χρειάστηκε για να ξαναορθοποδήσει το 2003.Με το 2λιτρο και σου λείπει δύναμη σε προσπεράσεις; Δοκίμασε να πάρεις σουβλάκια ντελίβερι από τον Άγιο Πρόδρομο και να τα προλάβεις ζεστά στο σπίτι. Θα καταλάβεις τι κάνεις λάθος.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καμία σχέση με την Lotus.
Βασισμένο στη φιλοσοφία της Lotus Elan ήταν, όχι βασισμένο στο μοντέλο/πάτωμα κλπ. Για αυτό και η ομοιότητα εξωτερικά.
Νικό αν αναφέρεσαι στην Elan του 1990, απλά καμία σχέση. Κατ' αρχάς εκείνη ήταν προσθιοκίνητη και κατά δεύτερον παρουσιάστηκε μετά από το MX5 Mk1... Η φιλοσοφία που ακολουθεί το MX5 είναι αυτή των βρετανικών roadsters των δεκαετιών 1950-1960, ανάμεσα στα οποία είναι και η αρχική Elan του 1962 βεβαίως.
-
Φυσικά και δεν αναφέρομαι στην προσθιοκίνητη, αφού λέω για εξωτερική ομοιότητα.
Mazda MX-5