-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι μεγάλες ταχύτητες θέλουν σχετικά αργό τιμόνι για να μπορείς να ρυθμίζεις με ακρίβεια την ταχύτητα του.
Αυτά τα λέει η BMW. Η Alfa Romeo όμως έβαλε στις GTA τιμόνι 1.7 στροφών από άκρη σε άκρη.
Άλλο το τιμόνι του πισωκίνητου...και άλλο του μπροστοκίνητου. Ένα σωστό πισωκίνητο θέλει μεγαλύτερο απ'άκρη σ'άκρη τιμόνι ώστε να ζυγίζεις καλύτερα το αυτοκίνητο και να ρυθμίσεις πιο σωστά και με νορμάλ κινήσεις και όχι με κινήσεις Schumacherικής ακριβείας το πίσω μέρος.
Αυτό είναι το σωστό. Πλέον βέβαια εταιρίες προσφέρουν τιμόνι μεταβλητής διαδρομής (active steering) για μεγαλύτερη ακρίβεια στις ευθείες.
Όπως γνωρίζεις όμως...τα 'κοντά' τιμόνια έχουν σοβαρά προβλήματα στη καθημερινή ζωή...όπως στο παρκάρισμα και σε αναστροφές.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για την ιστορία δεν είπα ποτέ ότι η Brera είναι 'γρήγορη στην πίστα', είπα ότι στρίβει πολύ γρήγορα αν τη βάλεις 'σωστά' στη στροφή. Πράγμα που δεν το έκανα εγώ αλλά ο ιδιοκτήτης της. Πολλοί εδώ μέσα (όχι εσύ Ανδρέα) το έχουν πολύ εύκολο να βάζουν λόγια στο στόμα των άλλων.
Λέω λοιπών,οτι,εφ'όσων δεν την οδηγησες να τη φτασεις στο όριο,η κριση σου δεν ειναι αδιαμφισβητητη.
Υποθετεις πώς θα μπορούσε με καποιον τροπο να πάει γρηγορότερα.Οπως και να'χει,παραμενει υπόθεση.Δεν μπορεις να πεις 'στριβει γρηγορα' διότι 'ετσι νομίζω'.Θελει και μια εξακριβωση η υπόθεση για να χρησιμοποιηθει ως στοιχείο σε μια συζητηση.
Αυτο με εκανε να πώ οτι δεν εχει πραγματική αξια αυτη η συζητηση,και οτι απλά είναι η κλασική συνέχιση της μαχης 'καλού-κακου',που δε λέει να σταματησει.Υπάρχει ελλειψη πραγματικών δεδομενων για την πραγματική ταχυτητα του αυτοκινήτου στις στροφες για να δικαιολογηθούν απόλυτες απόψεις.Εξηγησέ μου (εδω ή με ΡΜ) και το πώς εννοεις το 'γρηγορη στις στροφες' αλλα 'όχι γρηγορη στην πίστα'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι μεγάλες ταχύτητες θέλουν σχετικά αργό τιμόνι για να μπορείς να ρυθμίζεις με ακρίβεια την ταχύτητα σου.
Αυτά τα λέει η BMW. Η Alfa Romeo όμως έβαλε στις GTA τιμόνι 1.7 στροφών από άκρη σε άκρη.
Κάτι ξέρουν...
Πάντως σε μεγάλες ταχύτητες το γρήγορο τιμόνι μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο για τους άπειρους οδηγούς. Το έχω δει με μερικά τιμόνια με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση που είναι άλλη μια καλή εναλλακτική λύση...
Έχοντας οδηγήσει 156 και 147 GTA και GT 3.2 εν θερμώ θα πω με παρρησία πως λένε μπαρούφες. Ακόμα και με την 147 1.6 που έχει 2.2 στροφές πηγαίνεις με 220 και στο τιμόνι 'νοιώθεις' 120. Και αν χρειαστεί να κάνεις τιμονιά το αυτοκίνητο πάει ακριβώς εκεί που σημαδεύεις.
- 1000
-
Ανδρέα, έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Οι μεγάλες ταχύτητες θέλουν σχετικά αργό τιμόνι για να μπορείς να ρυθμίζεις με ακρίβεια την ταχύτητα σου.
Κάτι ξέρουν...
Πάντως σε μεγάλες ταχύτητες το γρήγορο τιμόνι μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο για τους άπειρους οδηγούς. Το έχω δει με μερικά τιμόνια με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση που είναι άλλη μια καλή εναλλακτική λύση...
Υπάρχει περίπτωση άπειρος οδηγός να 'έπαιρνε' GTA?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ανδρέα, έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια.Ε,τωρα,τι να σε πώ!
Το αφηνουμε εδω τοτε,και όλοι κραταμε τις απόψεις μας,χωρις να χρειαζεται να τις συζηταμε.
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Κάτι ξέρουν...
Υπάρχει περίπτωση άπειρος οδηγός να 'έπαιρνε' GTA?
Η Alfa Romeo δεν είχε πει πως το VDC δεν απενεργοποιείται στην 147GTA επειδή πιθανόν να την αγοράσουν νέοι και άπειροι οδηγοί ?
-
Tον άπειρο οδηγό θα τον γλύτωνε ένα VDC οδηγώντας 30 κιλά ροπής και 250 άλογα?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για την ιστορία δεν είπα ποτέ ότι η Brera είναι 'γρήγορη στην πίστα', είπα ότι στρίβει πολύ γρήγορα αν τη βάλεις 'σωστά' στη στροφή. Πράγμα που δεν το έκανα εγώ αλλά ο ιδιοκτήτης της. Πολλοί εδώ μέσα (όχι εσύ Ανδρέα) το έχουν πολύ εύκολο να βάζουν λόγια στο στόμα των άλλων.
Λέω λοιπών,οτι,εφ'όσων δεν την οδηγησες να τη φτασεις στο όριο,η κριση σου δεν ειναι αδιαμφισβητητη.
Υποθετεις πώς θα μπορούσε με καποιον τροπο να πάει γρηγορότερα.Οπως και να'χει,παραμενει υπόθεση.Δεν μπορεις να πεις 'στριβει γρηγορα' διότι 'ετσι νομίζω'.Θελει και μια εξακριβωση η υπόθεση για να χρησιμοποιηθει ως στοιχείο σε μια συζητηση.
Αυτο με εκανε να πώ οτι δεν εχει πραγματική αξια αυτη η συζητηση,και οτι απλά είναι η κλασική συνέχιση της μαχης 'καλού-κακου',που δε λέει να σταματησει.Υπάρχει ελλειψη πραγματικών δεδομενων για την πραγματική ταχυτητα του αυτοκινήτου στις στροφες για να δικαιολογηθούν απόλυτες απόψεις.Εξηγησέ μου (εδω ή με ΡΜ) και το πώς εννοεις το 'γρηγορη στις στροφες' αλλα 'όχι γρηγορη στην πίστα'.
.......να πώ και εγώ την άποψή μου?......που τυχαίνει να είμαι ο ιδιοκτήτης?
-
Ο χρήστης deperni έγραψε:
Φυσικά και ΟΧΙ καθότι εσύ ειδικά ως ιδιοκτήτης είσαι προκατειλημμένος και φυσικά 'ταγμένος' .
Ασε τους άλλους καλύτερα που είναι αντικειμενικοι, διαβάζουν περιοδικά και παίζουν PS, και φέρνουν την Brera στο όριο.... -
Tον άπειρο οδηγό θα τον γλύτωνε ένα VDC οδηγώντας 30 κιλά ροπής και 250 άλογα?H Alfa Romeo το είπε αυτό (σύμφωνα τουλάχιστον με τους 4Τ, σε ερώτηση γιατί δεν απενεργοποιείται το VDC στην 147 GTA)
-
Αρα δεν το είπε η Alfa Romeo, αλλά κάποιοι άσχετοι καρεκολοκένταυροι της FAH.
-
Γιατί αν ήταν γνώστες και είχαν ψαχτεί λιγάκι θα ήξεραν πως πολύ απλά και όχι εργοστασιακά, ευκόλα απενεργοποιούντε όλα
-
Πώς; Βγάζοντας τη σχετική ασφάλεια; Ή αφαιρώντας το μετρητή γωνίας απ'το τιμόνι;
-
Ο χρήστης deperni έγραψε:
Τι περιμένεις ακριβως για να πεις την άποψή σου;
-
Φυσικά και ΟΧΙ καθότι εσύ ειδικά ως ιδιοκτήτης είσαι προκατειλημμένος και φυσικά 'ταγμένος' .
Ασε τους άλλους καλύτερα που είναι αντικειμενικοι, διαβάζουν περιοδικά και παίζουν PS, και φέρνουν την Brera στο όριο........ότι πείς boss
-
-
Γιατί αν ήταν γνώστες και είχαν ψαχτεί λιγάκι θα ήξεραν πως πολύ απλά και όχι εργοστασιακά, ευκόλα απενεργοποιούντε όλαΑρα εργοστασιακά ΔΕΝ απενεργοποιείται ?
Γιατί θα έπρεπε να το κάνουν αυτό οι 4Τ, δηλ. να ψάξουν και να βρουν τι κάνει ένα αυτοκίνητο σε ΜΗ εργοστασιακή του μορφή ?
Αφού ο αγοραστής έτσι αγοράζει το αυτοκίνητο... Διαφορετικά ας βάζουν για παράδειγμα και κανά compressor αν η ιπποδύναμη τους φαίνεται λίγηΠχ. στο πρόσφατο τεστ στην πίστα όπου το Megane 'πάτωσε' λόγω ESP, τι θα έπρεπε να κάνουν, 'πατέντες' για να το απενεργοποιήσουν ντε και καλά ?
Και επειδή η αρχική σου ερώτηση ήταν αν υπάρχει άπειρος οδηγός που θα αγόραζε GTA, η αυτονόητη απάντηση είναι πως ενδεχομένως και ναι. Οπως υπάρχουν άπειροι οδηγοί που αγοράζουν πχ. Porsche και μετά τις βλέπουμε στο wrecked exotics...
-
Εσύ τοπες, ένας άπειρος οδηγός θα αγόραζε πχ Porsche...Την GTA δεν την γνωρίζουν και πολλοί άπειροι...
-
Πού έβαλα το pop corn...;
Αlfa Romeo Brera/Spider