-
Ποιός σου είπε ότι δεν έγραφε;
Δεν αμφιβάλω ότι δεν μου απάντησες αγαπητέ έντι, απλά απάντησες σε κάτι διαφορετικό από αυτό που εννοούσα.
Επίσης, δεν θυμάμαι αν η σύγκριση γινόταν με cayman ή boxster, όπως είπα και πριν.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ρε παιδιά έλεος..
Πραγματικά κουράστηκα να διαβάζω offtopic!
Τα πράγματα είναι απλά: όλοι έχουν την άποψή τους για τα συγκεκριμένα αυτ/τα και όλοι μπορούν να την εκφράζουν ελεύθερα..
Δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να πειστούν για μια άποψη και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ!
Οπότε χαλαρώστε λίγο..Ontopic: Η Βrera είναι πραγματικά πανέμορφο αυτ/το.. σίγουρα όχι απόλυτο σε στήσιμο, όχι το γρηγορότερο σε απόλυτες επιδόσεις, κλπ, κλπ..
Προσωπικά, δεν είχα ποτέ Alfa Romeo και δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ποτέ (μου φαίνονται ιδιότροπα και απαιτητικά αυτοκίνητα γι' αυτό που προσφέρουν), αλλά Brera θα έπαιρνα σήμερα κιόλας με κλειστά τα μάτια μόνο και μόνο για την ομορφιά της - πραγματικά μου αρέσει πάρα πολύ! - μόνο όμως αν ήμουν 50άρης.. και δεν ειρωνεύομαι.. πανέμορφο αμάξι αλλά τώρα έχω άλλες προτεραιότητες και θα ήθελα κάτι πολύ πιο σπορ..
Αλλά στο μέλλον άνετα θα την έπαιρνα....και πραγματικά δε θα μ' ένοιαζε καθόλου ο χρόνος που κάνει στη πίστα ένα τέτοιο αμάξι.. άλλωστε προφανώς η δοκιμή σε πίστα χρησομιποιείται μόνο ενδεικτικά της συμπεριφοράς της στο όριο..
Για να δω, για να δω...ημερομηνία εγγραφής στο Forum 10/8/07
Ψιτ, παίδες!!! Νέο αίμα!!! Ήρθαν οι αντικαταστάτες, ήρθαν οι αντικαταστάτες!!!
Ομολογώ ότι δεν το 'πιασα ακριβώς..
Πάντως δε νομίζω ότι πρέπει να είσαι ιδρυτικό μέλος του φόρουμ για να καταλάβεις μια ανούσια αντιπαράθεση..
-
Δυστυχώς αγαπητέ αυτά θα συναντάς πολύ συχνά εδώ μέσα....
τσιφλικάδες σε ξένα χωράφια...
ειδικά τώρα που τόλμησες να 'ταχθείς υπέρ της AR'
-
Ποίοι είναι οι τσιφλικάδες, και ποιά τα ξένα χωράφια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποίοι είναι οι τσιφλικάδες, και ποιά τα ξένα χωράφια;μου ξεφύγε ρε, δεν το εννοούσα....
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το οτι οι επιδόσεις της και στις 2 εκδόσεις (2.2 & 3.2) είναι απο τις χειρότερες στην κατηγορία είναι παπαρολογίες?
8,4' (Evo) για 0-100 από δίλιτρο ατμοσφαιρικό είναι χάλια επίδοση; Σε πληροφορώ η μικρή Brera περνάει από πάνω τη 2λιτρη Ζ4. Και είναι και στα ίδια λεφτά.
Επειδή έχω φρακάρει απο τον όγκο 'πληροφόρησης' τώρα τελευταία, ξανατσέκαρε τις πηγές σου στις επιδόσεις των Spider 2.2 και Z4 2.0
Πέρα από αυτά εξήγησε μου το ζόρι σου...
Αν ο αντίλογος στις ανακρίβειες δείχνει ζόρι τότε μπορείς να με φαντάζεσαι σαν τον Ζουγκλάκο στο λίγο πιο κόκκινο!
Δημήτρη ποτέ δεν είπα ότι η Brera είναι ελαφρύα ή ότι δεν είναι κατά το ήμιση όπελ...
Ούτε αμφισβήτησα ποτέ τους χρόνους που έγραψε....
Είπα ότι είναι ότι πιο όμορφο κυκλοφορεί και ότι είναι γρήγορη και ασφαλέστατη παντού και πάντα. Ναι δεν είναι NSX, ούτε Z...
Aυτό που είπα είναι ότι βαρέθηκα να ξεφτυλίζεται ένα τόπικ συνεχώς από επιθέσεις σε όποιον γράψει κάτι για την Όρκα αλλά και όλα τα τόπικ σχετικά με την ARπου δέχοντε επίθεση από 5-6 συγκεκριμένα άτομα με σκοπό τον εκφυλισμό τους....Τίμο εαν θεωρείς εξεφτελισμό του τόπικ τις απαντήσεις σε ανακριβή και εσφαλμένα ποστς, τότε κακώς απευθύνεσαι σε μια ανοιχτή συζήτηση.
Θα ήταν καλύτερο να 'πετάει ο γαϊδαρος' μέσω pm's μεταξύ σας ή μέσω κλειστού κύκλου συζητήσεων, όπως και γίνεται στο alfisti.
Συγνώμη που όταν διαβάζω πως οι κατηγορίες αυτ/των ορίζονται απο το πάτωμα, διορθώνω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Συγνώμη που όταν διαβάζω εν έτη 2007 πως η 147 έχει πλαίσιο βράχο εκφράζω αντίθετη άποψη (ναι και εγώ πρίν απο 6 χρόνια το ίδιο νόμιζα...)
Συγνώμη που δεν συμφωνώ όταν διαβάζω πως τα 7.3' 0-100 για διθέσιο σπορ αυτ/το των 3.200cc είναι σούπερ...
Μήπως θα έπρεπε να 'πετάει ο γαϊδαρος' και για μένα...?
Και καλά εγώ (ο παπαρολόγος-εγκάθετος) και εσύ (ο κολλημένος) ... οι υπόλοιποι που διαβάζουν τι φταίνε να καταλήγουν να έχουν άποψη περι του συστήματος άνωσης στα πέταλα του γαϊδάρου...?
Εν ολίγης μου λες οτι κακώς υπάρχει (εμπεριστατωμένος) αντίλογος...
Ή μήπως θα έρεπε να γράφουμε επι 300 σελίδες 'Αχ, τι όμορφη που είναι η Spider' για να είμαστε και γαμω τα παιδιά?Τώρα εσύ τι ζόρι τράβηξες και μιλάς περί τσοπάνηδων και αρνιών το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει την εμπάθεια σου προς το άτομο μου αναδεικνύοντας τον δικό σου αυταρχισμό...
Δεν νομίζω ούτε να μίλησα ποτέ αυταρχικά, ούτε να είχα ποτέ τάσεις εκκαθάρισης, συντονισμού και αρχιπαρκαδόρου παρ'οτι για πάρα πολλούς λόγους θα μου ήταν ευκολότερο απ'οτι σε σένα.
Προσπαθώ να κάνω έναν ηγιή διάλογο, ο οποίος σίγουρα θα έχει καλές και κακές στιγμές (αν το 'καυστικό' ερμηνεύεται ως κακό), στα πλαίσια ανταλαγής απόψεων που στιρίζονται τα fora.Το θέμα μας δεν είναι να υμνήσουμε την AR, το θέμα μας είναι επιτέλους το συγκεκριμένο αλλά και τα υπόλοιπα τόπικ της AR να αποκτήσουν ξανά ενδιαφέρον και να σταματήσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο που κάποιοι μπαίνουν μόνο και μόνο για να τα εκφυλίσουν και να επιτεθούν προσωπικά σε κάποιους που δεν γνωρίζουν αλλά επιτηδευμένα τους ανάγουν σε κατηγορίες φανατικών και όπως κι εσύ στο ποστ σου παραπάνω, δεν προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μόνο φυτιλιές δίχως βάσεις....
Για να κρίνεις την αντίδραση, πρέπει πρώτα να μπορείς να κρίνεις τη δράση.
Ας δούμε πρώτα τι γράφει ο καθένας μας, πόσο στέκει αυτό, κατα πόσο είναι 'φυτιλιά' και κατα πόσο έχει 'βάση'... και μετά να κρίνουμε την απάντηση του άλλου. -
τα 7.3' 0-100 για διθέσιο σπορ αυτ/το των 3.200cc είναι σούπερ
Δεν μου απάντησες όμως. Πόσο sport ήταν η GTV 3,2 το μοντέλο δλδ που αντικατέστησε η Brera 3,2;
Πόσο sport είναι η Granturismo, η ΒΜW 6 ή ακόμα και η Ferrari 612; Να τις βάλουμε και αυτές σε μια πίστα με πιο αδύναμα μοντέλα;
Να βάλουμε σε μια πίστα το R8 και την 612; Να τα βάλουμε για μια ψιλή και στην ευθεία; Για να καταλήξουμε που; Στο ότι η άγνοια και η ασχετοσύνη δεν έχουν πυθμένα;Όσο για την Brera 2,2 βρήκα παλιό link από scan του συγκεκριμένου άρθρου το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί. Στο τεύχος 40 του Evo, η Brera 2,2 έβγαλε 8,4. Και είναι η ΙΔΙΑ Brera (ίδιος αριθμός πινακίδων) που με ελάχιστα χλμ το Drive είχε μετρήσει στα 9+... Απλά όταν την πήρε το Evo είχε κάπου 2.500 χλμ Ούτε στρωμένη δλδ.
-
Δεν μου απάντησες όμως. Πόσο sport ήταν η GTV 3,2 το μοντέλο δλδ που αντικατέστησε η Brera 3,2;
Επειδή δεν έχω άποψη για την GTV 3.2 επαφίεμαι στην γνώμη σου -όποια και αν είναι αυτή- για το πόσο σπόρ ήταν.
Που όμως θέλεις να καταλήξεις με αυτό? Τι σημασία έχει πόσο σπόρ ήταν το προηγούμενο μοντέλο για το επόμενο?
Όπως ήδη θα γνωρίζεις, ο κάθε κατασκευαστής **επιλέγει ** πόσο περισσότερο ή λιγότερο σπόρ θα κάνει το επόμενο μοντέλο του.
Άλλοι κατασκευαστές θεωρούν οτι το απερχόμενο μοντέλο δεν ήταν όσο σπόρ έπρεπε και φτιάχνουν το επόμενο περισσότερο σπόρ (βλ. ΤΤ mkI & mkII) και άλλοι επιλέγουν να αλλοιώσουν (απο λίγο εως πολύ) την σπιρτάδα του προηγούμενου στον βωμό της άνεσης, της φιλικότητας και της τεχνολογίας.
Όπως και να'χει, **ο κατασκευαστής επιλέγει **πάντα σε ποια σημεία θέλει να βελτιώσει τον αντικαταστάτη ενός μοντέλου και σε ποιά όχι.Πόσο sport είναι η Granturismo, η ΒΜW 6 ή ακόμα και η Ferrari 612; Να τις βάλουμε και αυτές σε μια πίστα με πιο αδύναμα μοντέλα;
Να βάλουμε σε μια πίστα το R8 και την 612; Να τα βάλουμε για μια ψιλή και στην ευθεία; Για να καταλήξουμε που; Στο ότι η άγνοια και η ασχετοσύνη δεν έχουν πυθμένα;Ωραίο το παράδειγμα σου αλλά άστοχο. Σαφώς και σε μία πίστα το μικρότερο και ελαφρύτερο έχει προβάδισμα... αλλά όταν λέμε μικρότερο και ελαφρύτερο μιλάμε για κάτι αισθητά μικρότερο και ελαφρύτερο.
Πες μου σε παρακαλώ, πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές ενός 350Ζ roadster απο μια Spider και τα χωρίζει το χάος σε επιδόσεις? Παίζουν στο ίδιο μέγεθος ( -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Δυστυχώς αγαπητέ αυτά θα συναντάς πολύ συχνά εδώ μέσα....τσιφλικάδες σε ξένα χωράφια...
Felleas, αυτό κι αν είναι κόλλημα. Όπως και όλα τα ειρωνικά παραπάνω σχόλια που έκανες. Έλεος, πάλι τα ίδια. Nα τελειώνουμε αλλιώς το κλειδώνουμε[mod]
kovathe, το σχόλιο του funkyreverend ήταν πετυχημένο (κατά την άποψη μου), αφού το ίδιο έργο το έχουμε δει δεκάδες φορές σε αυτό το φόρουμ για τις - ανούσιες - αντιπαραθέσεις με την Άλφα. Αφού λοιπόν είσαι σχετικά νέος, ήρθες σαν αντικαταστάτης των παλαιών, όπως συμβαίνει με τους παλαιούς λεγεωνάριους, γύρω από το χωριό του Αστερίξ.
-
Και πάει η μλκία σκυταλοδρομία που λέει και ο Γεωργίου. Το χαζομάρες το εννοώ in a poetic way...
Τα αρνητικά προς την Alfa άτομα ας φτιάξουν ένα καφενέ-topic που θα μπαίνουμε όποτε έχουμε όρεξη για καυγά να τους προσφέρουμε το αίμα που θέλουν και ας αφήσουν ήσυχα τα άλλα σχετικά θέματα.
Μπείτε λίγο στο alfisti να δείτε δούλεμα που τρώνε οι ιδιοκτήτες Brera. Έτσι για να μην ζουν σε φαντασιώσεις μερικοί μερικοί.Vasgti τα Golf και Civic είναι άμεσα συγκρήσιμα και μάλιστα έχουν πετάξει το γάντι εκατέρωθεν (bye bye gti). Άμα έλεγε κάποια διαφήμιση της Alfa 'bye bye TSI' ελάτε εδώ, βγάλτε σπαθιά και κουμπούρια και take no prisoners...
Ναι αλλά αυτή η συζήτηση (Golf vs Civic) έγινε στο VW topic. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε επειδή μπήκαν υποστηρικτές άλλων μαρκών και γινόταν σύγκριση κτλ κτλ. Το αυτό για πολλά topics ακόμα...
-
Εσύ ρε jim είπαμε σου λαχε ελαττωματική 147. Κατά τ' άλλα τι ζόρι τραβάς;
Μήπως δεν του έλαχε, αλλά της ήπιε το αίμα, την κακοσυντήρησε, να της φέρθηκε βάναυσα δίχως την αντίστοιχη φροντίδα όπου κάθε αυτοκίνητο θα έλιωνε, δεν της ψιθύριζε καληνύχτα το βράδυ....
Θυμήθηκα τώρα κάποιον άλλο από εδώ, την άφησε ασυντήρητη για να σπάσει στα χέρια του επόμενου ιδιοκτήτη......πολύ απλά γιατί θα την άλλαζε....
Πάνω από 7 βλάβες στη δική μου...με άριστη συντήρηση. ...έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.
Όσο για το δεύτερο...για ποιόν λες?
Βασικά όλη η συζήτηση γίνεται γιατί κάποιοι είπαν ότι η Brera είναι ταχύτερη και καλύτερη από τη Boxster ...αυτό έχω καταλάβει.
-
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Επειδή δεν έχω άποψη για την GTV 3.2 επαφίεμαι στην γνώμη σου -όποια και αν είναι αυτή- για το πόσο σπόρ ήταν.
Να πω κι εγώ που τα ξέρω?
Είχε αισθητά καλύτερες επιδόσεις, κατα τ'άλλα τίποτα περισσότερο μάλλον πολλά λιγότερα. Το θέμα όμως είναι αυτό? Υποτίθεται πως κάτι καινούριο θα πρέπει να είναι καλύτερο.
Ένα καλό παράδειγμα το νέο ΤΤ ή το RX8 που είναι και φαινομενικά ασύγκριτα κι όμως οι υποψήφιοι αγοραστές τους τα συγκρίνουν, διότι μετά δεν θα θέλουν να κλαίνε τα λεφτά τους!
Κάποιος που θέλει πλαγιολισθήσεις δεν θα προτιμήσει το ΤΤ ή διαφορετικά κάποιος που ενδιαφέρεται περισσότερο για καταναλώσεις κόστος συντήρισης κλπ δεν θα κοιτάξει το RX...Κάπου εδώ μπαίνουν τα περιοδικά στο παιχνίδι και κάνουν αυτές τις συγκρίσεις ΟΚ, δεν είναι αμερόληπτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όπου και να δούμε ειδήσεις το βράδυ η ίδια είδηση παρουσιάζεται με 5-6 διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την κομματική απόχρωση που προτιμά το κάθε κανάλι...
Έτσι κι εδώ πάνω κάτω το ίδιο γίνεται, εμείς όμως υποτίθεται πως έχουμε την νοημοσύνη ώστε να βγάζουμε συμπεράσμα. Το οποίο είναι ότι όποιος θέλει επιδόσεις, σπορ συμπεριφορά δεν θα πάρει Brera, όποιον τον ενδιαφέρει περισσότερο η εξωτερική εμφάνιση πιστεύω πως άνετα θα είναι στις επιλογές του και μάλλον η επικρατέστερη. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Brera είναι ότι όποιος τα κοιτάζει όλα και είναι η μεγάλη πλειοψηφία αυτοί, δεν θα αγοράσει την Brera διότι χάνει εύκολα μάλιστα στα σημεία.Αποδείχθηκε λάθος της Alfa Romeo που ενώ είχε ήδη ένα πολύ όμορφο GT coupe να επιλέξει να παρουσιάσει κι άλλο ένα και να μην επιδιώξει τον δρόμο της καλύτερης οδηγικής εμπειρίας-επιδόσεων που προτιμά ο μέσος αγοραστής της κατηγορίας.
Υγ. Μην μπερδέυετε την Brera με την Spider στις επιδόσεις, ούτε και το αν έβγαλε ή όχι βλάβες η 147 σας είπαμε τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα απ'όπου κι αν κατάγονται ανήκουν στο μέσο όρο που δεν βγάζει τίποτα δυστυχώς όμως δεν λείπουν οι εξαίρεσεις που προέρχονται όμως από παντού...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μήπως δεν του έλαχε, αλλά της ήπιε το αίμα, την κακοσυντήρησε, να της φέρθηκε βάναυσα δίχως την αντίστοιχη φροντίδα όπου κάθε αυτοκίνητο θα έλιωνε, δεν της ψιθύριζε καληνύχτα το βράδυ....
Θυμήθηκα τώρα κάποιον άλλο από εδώ, την άφησε ασυντήρητη για να σπάσει στα χέρια του επόμενου ιδιοκτήτη......πολύ απλά γιατί θα την άλλαζε....
Πάνω από 7 βλάβες στη δική μου...με άριστη συντήρηση. ...έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.
Βασικά όλη η συζήτηση γίνεται γιατί κάποιοι είπαν ότι η Brera είναι ταχύτερη και καλύτερη από τη Boxster ...αυτό έχω καταλάβει.
Πάνω από 7 βλάβες σε τι χρονικό διάστημα??
Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου αλλά προβληματικό μπορεί να σου τύχει σε κάθε εταιρεία... Αρκεί να μην είσαι ο 'τυχερός' -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Πάνω από 7 βλάβες σε τι χρονικό διάστημα??
Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου αλλά προβληματικό μπορεί να σου τύχει σε κάθε εταιρεία... Αρκεί να μην είσαι ο 'τυχερός'Σε 2.5->3 χρόνια περίπου. Το προβληματικό είναι σχετικό...και το τι θεωρεί ο καθένας σχετικό διαμορφώνετε σύμφωνα με την εμπειρία του σε βλάβες.
Είμαστε όμως off-topic.
Y.Γ. Σόρρυ 12 ήταν τα προβληματάκια τελικά (μικρά ή μεγάλα...το αποτέλεσμα όμως ίδιο...συνεργείο κάθε λίγο και λιγάκι...λεφτά για ταξί κλπ...τα γνωστά).
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σε ποιόν τα λες αυτά, που δεν είχες αλλάξει ιμάντες.....
Φυσικά και δεν θέλω να ρίψω το φτέξιμο μόνο σε εσένα αλλά και στο δίκτυο της AR που είναι για τα μπάζα και δεν συντηρεί σωστά τα αυτοκίνητα.
Αλλαγή λαδιών κάθε 20.000 λένε....
νερό έχει γίνει το λάδι.Αλλό τι προτείνει το aftersale και άλλο τι είναι σωστή συντήρηση, μην τα συγχ'εουμε αυτά τα 2.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Felleas, αυτό κι αν είναι κόλλημα. Όπως και όλα τα ειρωνικά παραπάνω σχόλια που έκανες. Έλεος, πάλι τα ίδια. Nα τελειώνουμε αλλιώς το κλειδώνουμε[mod]
kovathe, το σχόλιο του funkyreverend ήταν πετυχημένο (κατά την άποψη μου), αφού το ίδιο έργο το έχουμε δει δεκάδες φορές σε αυτό το φόρουμ για τις - ανούσιες - αντιπαραθέσεις με την Άλφα. Αφού λοιπόν είσαι σχετικά νέος, ήρθες σαν αντικαταστάτης των παλαιών, όπως συμβαίνει με τους παλαιούς λεγεωνάριους, γύρω από το χωριό του Αστερίξ.
ενισχύση της θεωρείας μου...
Αντί να χαρακτηριστεί ως φυτιλιά που και ήταν το σχόλιο του 'παλιού' χρήζει και υποστήριξης ενός εκ των διαχειριστών.
Αυτό τώρα είναι αντικειμενική αντιμετώπιση?με το κλείδωμα θα τελειώσουμε? αυτό θέλουμε? ή να μπορούμε να μιλάμε οντόπικ με ουσιαστικά ποσταρίσματα. Για να γίνει κάτι τέτοιο ίσως θα έπρεπε να κάνετε καλύτερα και αντικειμενικότερα την δουλειά σας και να εφαρμόζετε τους κανονισμούς...
-
[Αλλό τι προτείνει το aftersale και άλλο τι είναι σωστή συντήρηση, μην τα συγχ'εουμε αυτά τα 2.Σωστά. Καλύτερα ξέρεις εσύ για την σωστή συντήρηση ενός αυτοκινήτου από τον κατασκευαστή του.
Επίσης, εφόσον δεν σου αρέσει το moderating του φόρουμ, γιατί δεν αποχωρείς?
-
ενισχύση της θεωρείας μου...
Αντί να χαρακτηριστεί ως φυτιλιά που και ήταν το σχόλιο του 'παλιού' χρήζει και υποστήριξης ενός εκ των διαχειριστών.
Αυτό τώρα είναι αντικειμενική αντιμετώπιση?με το κλείδωμα θα τελειώσουμε? αυτό θέλουμε? ή να μπορούμε να μιλάμε οντόπικ με ουσιαστικά ποσταρίσματα. Για να γίνει κάτι τέτοιο ίσως θα έπρεπε να κάνετε καλύτερα και αντικειμενικότερα την δουλειά σας και να εφαρμόζετε τους κανονισμούς...
Γιατί είναι σοβαρό αυτό που έγραψες πιο πάνω?
Αν δεν είναι ειρωνείες τα τελευταία ποστς σου, θέλω να σε δω με Clio, Miata ή S2000....
-
Αυτό για τα λάδια, δεν μπορώ να το καταλάβω...
Εμένα στη spicar μου είπαν στις 10000 km αλλαγή λαδιών...
Όμως το βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρει κάθε 20000 km.
Δεν ξέρει δηλαδή ο Ιταλός που το σχεδίασε και ξέρει ο εμπειρικός μηχανικός της spicar? -
Ότι δεν έχει σχέση με την brera, στο topic της Alfa Romeo.
Αlfa Romeo Brera/Spider