-
Η AR δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας ακόμα κατασκευαστής αυτοκινήτων, όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αν θεωρείς ότι το μόνο πρόβλημα της brera είναι το βάρος, πάω πάσο..
Το ότι η 147 είναι πιο γρήγορη (και από στάση, και συνολικά) από το Α3 δεν μου λέει κάτι, έτσι κι αλλιώς και γω την 147 σκεφτόμουν να αγοράσω, όχι το Α3. Α, 1.6FSi πλέον δεν υπάρχει, μόνο το 1.4T.
Τέλος, όλο λέτε (οι alfisti) ότι η Brera δεν συγκρίνεται με κάποια αυτοκίνητα, γιατί δεν δοκιμάζετε να μας πείτε με ποια μπορούμε να την συγκρίνουμε? Και αυτή, και την GT.
-
- Πίσω χώροι. Αν δεν θέλαν να υπήρχαν χώροι για τους πίσω ας μη βάζαν καθόλου καθίσματα ή 2 ψευτοκαθισματάκια τύπου ΤΤ και όχι την καναπεδιά που βάλαν για να κέρδιζαν και στο θέμα βάρος.
- Μεταξόνιο και μήκος. Μικρό μεταξόνιο δυσανάλογο του μήκους το οποίο προέρχεται από το τεράστιο προβόλι (μήπως επειδή είχαν προγραμματίσει να χωρέσουν και ένα V8 εκεί; ). Αποτέλεσμα που επίσης είχε αρνητικό αντίκτυπο στο βάρος αλλά και στην άνεση. Θα μπορούσε το προβόλι να είναι πολύ πιο μικρό και έτσι να υπήρχε μεγαλύτερο μεταξόνιο και χώροι για τους πίσω.
Αν διάβαζες τι γράφω θα έπεφτε το μάτι σου και σε αυτά. Για μένα αυτά τα 2 είναι που συνδέονται και με το βάρος.
Τώρα για τη σύγκριση για 100 φορά ξαναλέω ότι συμφωνώ με αυτό που είπε ο Babbis.
Η Brera με την 3άρα και η GT με την 1 Coupe. (τώρα κανονικά έπρεπε να πατήσω υποβολή αλλά έχε χάρη που βαριέμαι)ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Πάνω βλέπεις το hatch και κάτω την κουπέ (sprint) έκδοση του.
Πάνω βλέπεις το sedan και κάτω την κουπέ έκδοση αυτού.
Τώρα γιατί η Brera έχει χειρότερους χώρους από την GT... Ρώτα τον Kambfel...
-
Aλλαξαμε στεκι σημερα ε?
-
Ε ναι, να καθαρίσουν τα αίματα στο άλλο και ξαναγυρνάμε.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η Brera με την 3άρα και η GT με την 1 CoupeΆρα συγκρίνουμε Brera 3.2 με 330xi και GT 3.2 με 130?
-
Με την 130 Coupe όταν βγει ναι.
Για μένα επί του πρακτέου, η Brera συγκρίνεται με την C Sportscoupe από άπειρες απόψεις. Και λόγω μεγέθους, και λόγω σχήματος και λόγω χώρων και οικονομικά. Μην τα βλέπεις πάντως έτσι από εταιρεία σε εταιρεία.Η σύγκριση έχει να κάνει με την αγοραστική απόφαση.
Εγώ τουλάχιστον είχα περίπτωση ατόμου που είχε το παραπάνω δίλημμα και κατέληξε στην Mercedes επειδή είχε πιο αδύναμη έκδοση κινητήρα (και άρα μπορούσε με το budget του να φορτώσει εξοπλισμό) και επειδή οι πωλητές της Alfa εκεί που πήγε ήταν απαράδεκτοι. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η Brera με την 3άρα και η GT με την 1 Coupe
Άρα συγκρίνουμε Brera 3.2 με 330xi και GT 3.2 με 130?
Με το ζόρι κάτι να συγκρίνουμε ε;
Η Brera παρόλο το βάρος της, δεν νομίζω πως δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην 330. Βέβαια αυτά τα αυτοκίνητα αφορούν ελάχιστους στην Ελλάδα!Η άλλη σύγκριση, προφανώς και ευνοεί την 1 σε δυναμικά χαρακτηριστικά και οδηγική εμπειρία, αλλά η GT είναι πιο όμορφη και πιο άνετη μέσα. Δεν νομίζω πως είναι τόσο αυτονόητη η έκβαση , όσο αφήνεις να εννοηθεί Kid... Κι αν συνυπολογίσεις και την διαφορά τιμής με τον ίδιο εξοπλισμό...
Απλά, και γι αυτά τα δύο, η σύγκριση είναι θεωρητική: στην Ελλάδα ελάχιστοι θα μπουν σε τέτοια διλήμματα , λόγω απαγορευτικών κυβικών...
-
Κολαση η Sprint παραπανω.
Εμενα παντως η Brera μου 8υμιζει πολυ τις SZ/CZ οσον αφορα το bold design.
-
Το Evo πάντως είχε συγκρίνει 130, GT, Golf R32 (ότι να ναι) και είχε βγάλει ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Και για τον ήχο και για τη δύναμη του ιταλικού V6 στις ψηλές στροφές. Όπως γράφτηκε, στα πολλά η 130 είναι ξεκάθαρα πιο γρήγορη αλλά το R32 αν και ξεφεύγει από το πλεονέκτημα που του δίνει το launch control στην εκκίνηση από στάση, δεν μπορεί να ξεκολήσει από την GT...
Η Brera υστερεί μόνο σε χώρους από την 330 xi. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η Brera παρόλο το βάρος της, δεν νομίζω πως δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην 330. Βέβαια αυτά τα αυτοκίνητα αφορούν ελάχιστους στην Ελλάδα!Η άλλη σύγκριση, προφανώς και ευνοεί την 1 σε δυναμικά χαρακτηριστικά και οδηγική εμπειρία, αλλά η GT είναι πιο όμορφη και πιο άνετη μέσα. Δεν νομίζω πως είναι τόσο αυτονόητη η έκβαση , όσο αφήνεις να εννοηθεί Kid... Κι αν συνυπολογίσεις και την διαφορά τιμής με τον ίδιο εξοπλισμό...
Απλά, και γι αυτά τα δύο, η σύγκριση είναι θεωρητική: στην Ελλάδα ελάχιστοι θα μπουν σε τέτοια διλήμματα , λόγω απαγορευτικών κυβικών...
Γενικά η brera αφορά ελάχιστους, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δίπλα σε 330 δεν κάθεται με τίποτα, σε κανένα τομέα. Είτε οδηγικά, είτε από άποψη επιδόσεων. Να μην μιλήσουμε και για το Α5 quattro.
Τα ίδια πιστεύω ισχύουν και για την σύγκριση 130 με GT 3.2, τουλάχιστον αστεία, εκτός αν κάποιος δίνει 40-50-60 χιλιάρικα για coupe και τον νοιάζουν οι χώροι.
-
Καλά εγώ θα καληνυχτίσω προς το παρόν το νηπιαγωγείο γιατί έχουμε και δουλειές...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γενικά η brera αφορά ελάχιστους, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δίπλα σε 330 δεν κάθεται με τίποτα, σε κανένα τομέα. Είτε οδηγικά, είτε από άποψη επιδόσεων. Να μην μιλήσουμε και για το Α5 quattro.
Τα ίδια πιστεύω ισχύουν και για την σύγκριση 130 με GT 3.2, τουλάχιστον αστεία, εκτός αν κάποιος δίνει 40-50-60 χιλιάρικα για coupe και τον νοιάζουν οι χώροι.
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, άρα δεν μπορώ να είμαι κάθετος. Ξέρω πάντως πως η Brera είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο, αν δεν θέλεις να μπαίνεις σε πίστα. Προφανώς και θα πουλήσει λιγότερο από BMW, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει κάτι να προσφέρει σε όσους την προτιμήσουν.
Τέσπα, εγώ θα προτιμούσα Brera, καθώς σε 10 χρόνια από σήμερα , οι 3άρες αυτής εδώ της γενιάς , που σήμερα θεωρούνται premium , θα κυκλοφορούν από τους ίδιους που έχουν σήμερα τις Ε36 316 Μ3 look...
Αλλά, τι να κάνεις, είναι άδικος ο κόσμος... -
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, άρα δεν μπορώ να είμαι κάθετος. Ξέρω πάντως πως η Brera είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο, αν δεν θέλεις να μπαίνεις σε πίστα. Προφανώς και θα πουλήσει λιγότερο από BMW, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει κάτι να προσφέρει σε όσους την προτιμήσουν.Σίγουρα κάτι έχει να προσφέρει, αλλά όχι κάτι που να αξίζει 50-60Κ. Και κυρίως, όχι ότι μπορεί να προσφέρει μια 330.
Τέσπα, εγώ θα προτιμούσα Brera, καθώς σε 10 χρόνια από σήμερα , οι 3άρες αυτής εδώ της γενιάς , που σήμερα θεωρούνται premium , θα κυκλοφορούν από τους ίδιους που έχουν σήμερα τις Ε36 316 Μ3 look...
Αλλά, τι να κάνεις, είναι άδικος ο κόσμος...Εγώ πάλι αδιαφορώ τι θα γίνεται σε 10 χρόνια & τι θα οδηγεί ο koyk ( ), κοιτάω τι καλύπτει τις δικές μου ανάγκες & θέλω και αναλόγως αποφασίζω. Η Brera δεν καλύπτει καμία από τις ανάγκες μου, οπότε είναι out of the question.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, άρα δεν μπορώ να είμαι κάθετος. Ξέρω πάντως πως η Brera είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο, αν δεν θέλεις να μπαίνεις σε πίστα. Προφανώς και θα πουλήσει λιγότερο από BMW, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει κάτι να προσφέρει σε όσους την προτιμήσουν.
Σίγουρα κάτι έχει να προσφέρει, αλλά όχι κάτι που να αξίζει 50-60Κ. Και κυρίως, όχι ότι μπορεί να προσφέρει μια 330.
Αλλά, τι να κάνεις, είναι άδικος ο κόσμος...Εγώ πάλι αδιαφορώ τι θα γίνεται σε 10 χρόνια & τι θα οδηγεί ο koyk ( ), κοιτάω τι καλύπτει τις δικές μου ανάγκες & θέλω και αναλόγως αποφασίζω. Η Brera δεν καλύπτει καμία από τις ανάγκες μου, οπότε είναι out of the question.
Ε προφανώς και είναι out of the question ό,τι οδηγεί ο Kouk, δίκιο έχεις...
-
Βrera 3.2 θα έπαιρνα άνετα γιατί μ'αρέσει πολύ σαν αυτοκίνητο και ας είναι πολύ πιο αργή από τις αντίστοιχες Bmw και Audi. Απλά δεν θα έδινα 60.000Ε για να την πάρω καλά εξοπλισμένη. Αλλά σε μια μεταχείρα από γερμανία σε 3-4 χρόνια που η τιμή της θα είναι πραγματικά πολύ μικρή (οι άλφα 4ετίας στη γερμανία έχουν αστείες τιμές) δε θα έλεγα όχι. Στα 60.000 δίνεις κάτι παραπάνω (γιατί αν δίνεις 60.000 θα δώσεις και 65.000 εύκολα) και παίρνεις μια 335. Αλλά πραγματικά η Brera είναι ένα αυτοκίνητο που θα ήθελα να έχω αν μπορούσα να μη δώσω ένα τόσο μεγάλο ποσό για να το πάρω καινούριο αφού σε αυτά τα χρήματα θα έπαιρνα κάτι σε BMW. Και μη μου πείτε για κάποια φτηνότερη έκδοση γιατί πιστεύω πως αν δώσεις κάποιο σχετικά μεγάλο ποσο για κουπέ αυτοκίνητο (
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
D-Jet, κατάντια για τον 6κύλινδρο ή για τον τετρακύλινδρο είναι?
H κατάντια είναι για αυτόν που συγκρίνει δυο ανόμοια πράγματα και πολύ περισσότερο επειδή δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά ποιότητας που έχει ένας πολυκύλινδρος από έναν τετρακύλινδρο στη λειτουργία του.
Επίσης, η 911 δεν συγκρίνεται με την Μ3 ε? Ούτε υποθέτω η Turbo/GT3 με την 430. Και φυσικά η 430 όχι με την Gallardo.
Δε βγάζω νόημα από αυτά που λες (ή προσπαθείς να μου πεις)...
-
YΠΕΡ-ΑΤΟY. Όσοι δεν παίξανε όταν ήταν 7 ετών, παρακαλούνται να παρακολουθήσουν τα ειδικά group therapy sessions.
-
Σίγουρα κάτι έχει να προσφέρει, αλλά όχι κάτι που να αξίζει 50-60Κ. Και κυρίως, όχι ότι μπορεί να προσφέρει μια 330.
Ε προφανώς και είναι out of the question ό,τι οδηγεί ο Kouk, δίκιο έχεις...
Κανονίστε να φωνάξω τον Αδη!
-
Απο σχεδιαστικης πλευρας το αντιστροφο ειναι πιο λογικο. Δλδ, Brera - 1 και GT - 3αρα coupe. Οπως και η Brera με sportscoupe οπως ειπες.
-
Ναι και μένα στο μάτι έτσι μου κάνει. Απλά εγώ ανέφερα πως συνδέονται μεταξύ τους τα μοντέλα της εταιρείας. Αυτή είναι μια φιλοσοφία που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες.
Αlfa Romeo Brera/Spider