-
Παιδιά γειά σας με χαρά εισέρχομαι κι εγώ στην οικογένεια της Ford καθώς πριν μια εβδομάδα παρέλαβα το καινούργιο μου Μondeo Titanium.Το συγκεκριμένο μοντέλλο είναι το αντίστοιχο του Ghia αλλά αντί για ξύλο στο εσωτερικό του έχει αλουμίνιο και έχει 5ακτινες ζάντες.Ο εξοπλισμός άνεσης έχει τα ΠΑΝΤΑ(πλην cruise control και διζωνικού κλιματισμού) και η τιμή του με τα λεφτά και το κλειδί στο χέρι 21.400 ευρώ!!Ως προς τις πρώτες εντυπώσεις:Μετά την τελευταία ανανέωση,είναι και δείχνει πιό πολυτελές και πιό δυναμικό,η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό σαφώς καλύτερη από προηγούμενα Μondeo που έχω δεί.Ως προς την οδήγηση καταλαβαίνω τι εστί ακριβές τιμόνι(μετά από τα αναίσθητα τιμόνια των δύο προηγούμενων γιαπωνέζικων μοντέλλων μου) ενώ ώς προς τα υπόλοιπα θα περιμένω να το στρώσω λίγο για να σας πω τις εντυπώσεις μου.Στα πρώτα μείον του ο μεγάλος όγκος του θέλει λίγο συνήθεια στο παρκάρισμα,ενω ο επιλογέας ταχυτήτων είναι λίγο πιό σκληρός από το Civic που οδηγούσα πριν.
-
Ο χρήστης batata2 έγραψε:
Τα Fiesta συναρμολογούνται στην Ισπανία, δεν έχει λοιπόν ΠΟΥ φτιάχτηκε το καθένα. Όλα εκεί φτιάχνονται. Δες το και από το VIN τους.
Καθυστερημένη απάντηση αλλα τώρα έγινα μέλος.
Τα τρίθυρα (σαν αυτό που αγόρασα προ 3 εβδομάδων) κατασκευάζονται στην Κολωνία.Και το δικό μου Fiesta S (τρίθυρο) το οποίο περιμένω από τις 9/6 έχει κατασκευαστεί στην Κολωνία
Αλήθεια, που μπορεί κάποιος να τσεκάρει το VIN? Υπάρχει κάπου καμιά βάση με αριθμούς VIN καταχωρημένους; -
Εκανα σέρβις 20000 κμ, πριν 4 μέρες. Τα 109 ευρώ ως συνήθως. Προχθές μπήκα στου φάδερ το ρόβερ, έπαθα. Αν αδειάσω το πορτ μπαγκαζ του ρόβερ θα τρίζει λιγότερο. Στο φιέστα όταν η πίσω ανάρτηση ανεβαίνει σαμαράκι ή συναντά εμπόδιο είναι σαν να θέλει να καταρεύσει...
Δεν πα' να'ναι... Τους ρώτησα να άλλαζα τα λάστιχα μπρος πισω αλλά μου είπαν έχουν ακόμα λίγο... Αυτα.. -
Ο χρήστης batata2 έγραψε:
Τα Fiesta συναρμολογούνται στην Ισπανία, δεν έχει λοιπόν ΠΟΥ φτιάχτηκε το καθένα. Όλα εκεί φτιάχνονται. Δες το και από το VIN τους.
Τα τρίθυρα (σαν αυτό που αγόρασα προ 3 εβδομάδων) κατασκευάζονται στην Κολωνία.Παρακαλώ να διορθωθεί η παραπάνω δημοσίευση, γιατί στα quotes της φαίνεται ότι τα γράφω εγώ όλα!!!
Και έχω κάνει και λάθος για την συναρμολόγηση των Fiesta, φτιάχνονται και αλλού...
-
Ρε παιδιά τι γίνεται εδώ; Μπήκα κι εγώ ως νέωπας στο forum,βρίσκω Ford forum(πρώην club-ford) και λέω ας δηλώσω κι εγώ την παρουσία μου με παραπάνω post μου.Σήμερα λοιπόν κάθησα να διαβάσω από την αρχή τις σελίδες του topic και βέβαια απόρησα γιατί δεν ονομάστηκε ΄΄το fiesta και τα προβλήματά του΄΄.Σέβομαι απόλυτα τα προβλήματα των παιδιών αλλά ας αλλάξουν τουλάχιστον τον τίτλο έτσι ώστε εμείς οι υπόλοιποι που πιθανόν να θέλουμε να πούμε και κάτι άλλο να μην θαβόμαστε μεταξύ των 5-6 συνφορουμιτών που βομβαρδίζουν το topic με post για τους τριγμούς και άλλα στραβά του fiesta.Είναι λίγο οξύμωρο να έχω διαβάσει περισσότερα για το Μondeo π.χ σε topic για άλλες εταιρίες παρά στο υποτιθέμενο ford forum.
-
[size=18]hello guys νέος στο θέμα. Σκέφτομαι να αγοράσω focus καινούριο 1,6 αλλά κολλαω στιν έκδοση σπορτ ή titanium μήπως είναι too much?από προβλήματα πως πάμε?αν ξέρετε κατι σχετικό ποσταρετε.βοήθεια παιδιά είμαι κολλημένος φορτάκιας.
-
Ο χρήστης TIKKET έγραψε:
[size=18]hello guys νέος στο θέμα. Σκέφτομαι να αγοράσω focus καινούριο 1,6 αλλά κολλαω στιν έκδοση σπορτ ή titanium μήπως είναι too much?από προβλήματα πως πάμε?αν ξέρετε κατι σχετικό ποσταρετε.βοήθεια παιδιά είμαι κολλημένος φορτάκιας.΄Ελα μια βόλτα από το clubfocus.gr φτιάξε καφέ , χαλάρωσε , γιατί έχεις πολύ διάβασμα! [/u][/list][/url]
-
Ο χρήστης TIKKET έγραψε:
[size=18]hello guys νέος στο θέμα. Σκέφτομαι να αγοράσω focus καινούριο 1,6 αλλά κολλαω στιν έκδοση σπορτ ή titanium μήπως είναι too much?από προβλήματα πως πάμε?αν ξέρετε κατι σχετικό ποσταρετε.βοήθεια παιδιά είμαι κολλημένος φορτάκιας.Εμένα το titanium μου άρεσε πολύ γιατί δείχνει πιό πολυτελές από τις άλλες εκδόσεις.
-
Tikket εγώ πήρα το focus 1,6 3d sport πριν 15 μέρες και το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό...Έχω εντυπωσιαστεί γενικά..Όσο για το ποια έκδοση να επιλέξεις είναι καθαρά υποκειμενικό.Το sport έχει άλλη ανάρτηση(πιο σφιχτή και ένα εκατοστό χαμηλότερη από τις άλλες εκδόσεις) και τα σκούρα μπροστά φανάρια,ενώ το titanium δεν έχει τα προηγούμενα αλλά έχει αυτόματο κλιματισμό(ac στο sport) ημιδερμάτινες επενδύσεις και το ηχοσύστημα το sony...Πάντως όποιο από τα δύο και να πάρεις θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.Εγώ από τότε που το πήρα δε βγαίνω από μέσα.Έκανα και ένα ταξιδάκι αθήνα και είναι και άνετο(χωρίς να πλέει) και οικονομικό.
-
Ο χρήστης focus19 έγραψε:
Tikket εγώ πήρα το focus 1,6 3d sport πριν 15 μέρες και το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό...Έχω εντυπωσιαστεί γενικά..Όσο για το ποια έκδοση να επιλέξεις είναι καθαρά υποκειμενικό.Το sport έχει άλλη ανάρτηση(πιο σφιχτή και ένα εκατοστό χαμηλότερη από τις άλλες εκδόσεις) και τα σκούρα μπροστά φανάρια,ενώ το titanium δεν έχει τα προηγούμενα αλλά έχει αυτόματο κλιματισμό(ac στο sport) ημιδερμάτινες επενδύσεις και το ηχοσύστημα το sony...Πάντως όποιο από τα δύο και να πάρεις θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.Εγώ από τότε που το πήρα δε βγαίνω από μέσα.Έκανα και ένα ταξιδάκι αθήνα και είναι και άνετο(χωρίς να πλέει) και οικονομικό.το τσιμπησες τελικα μουσιτσα........ δεν αντεξες........
καλα γουστα να βγαλεις και με προσοχη -
Fiesta και Fusion facelift
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=188&page_id=3266 -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Ρε παιδιά τι γίνεται εδώ; Μπήκα κι εγώ ως νέωπας στο forum,βρίσκω Ford forum(πρώην club-ford) και λέω ας δηλώσω κι εγώ την παρουσία μου με παραπάνω post μου.Σήμερα λοιπόν κάθησα να διαβάσω από την αρχή τις σελίδες του topic και βέβαια απόρησα γιατί δεν ονομάστηκε ΄΄το fiesta και τα προβλήματά του΄΄.Σέβομαι απόλυτα τα προβλήματα των παιδιών αλλά ας αλλάξουν τουλάχιστον τον τίτλο έτσι ώστε εμείς οι υπόλοιποι που πιθανόν να θέλουμε να πούμε και κάτι άλλο να μην θαβόμαστε μεταξύ των 5-6 συνφορουμιτών που βομβαρδίζουν το topic με post για τους τριγμούς και άλλα στραβά του fiesta.Είναι λίγο οξύμωρο να έχω διαβάσει περισσότερα για το Μondeo π.χ σε topic για άλλες εταιρίες παρά στο υποτιθέμενο ford forum.Είσαι άδικος τώρα. Είμαστε εντός θέματος και δεν φταίμε εμείς που το Fiesta έχει πουλήσει πιο πολύ κι απ' τον σκαραβαίο... Και εν πάση περιπτώσει, δεν απαγορέψαμε σε κανέναν να γράψει ότι θέλει, για όποιο μοντέλο θέλει. Γιατί μας κατηγορείς;
-
Παιδιά έχεις κάποιος εμπειρία από Ka, (ή καλύτερα StreetKa ή SportKa) να μας πει για την αξιοπιστία του;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ρε παιδιά τι γίνεται εδώ; Μπήκα κι εγώ ως νέωπας στο forum,βρίσκω Ford forum(πρώην club-ford) και λέω ας δηλώσω κι εγώ την παρουσία μου με παραπάνω post μου.Σήμερα λοιπόν κάθησα να διαβάσω από την αρχή τις σελίδες του topic και βέβαια απόρησα γιατί δεν ονομάστηκε ΄΄το fiesta και τα προβλήματά του΄΄.Σέβομαι απόλυτα τα προβλήματα των παιδιών αλλά ας αλλάξουν τουλάχιστον τον τίτλο έτσι ώστε εμείς οι υπόλοιποι που πιθανόν να θέλουμε να πούμε και κάτι άλλο να μην θαβόμαστε μεταξύ των 5-6 συνφορουμιτών που βομβαρδίζουν το topic με post για τους τριγμούς και άλλα στραβά του fiesta.Είναι λίγο οξύμωρο να έχω διαβάσει περισσότερα για το Μondeo π.χ σε topic για άλλες εταιρίες παρά στο υποτιθέμενο ford forum.
Είσαι άδικος τώρα. Είμαστε εντός θέματος και δεν φταίμε εμείς που το Fiesta έχει πουλήσει πιο πολύ κι απ' τον σκαραβαίο... Και εν πάση περιπτώσει, δεν απαγορέψαμε σε κανέναν να γράψει ότι θέλει, για όποιο μοντέλο θέλει. Γιατί μας κατηγορείς;
Νasos79 διαβάζοντας από την αρχή το topic,εμένα αυτή η αίσθηση μου δημιουργήθηκε.Tώρα αν εσύ και τα άλλα παιδια θεωρείτε ότι σας αδίκησα πάω πάσο.
-
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ 2 ΜΑΒΕΡΙΚ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΚΟΥΣ 1.8 ΣΕΝΤΑΝ ΓΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΕΣΤΑ ΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΛΗΣΤΩΝ!!
ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤ ΦΟΡΝΤ ΦΙΕΣΤΑ ΚΛΑΜΠ!!!ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΚΑΜΑ!!!
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Τα τρίθυρα (σαν αυτό που αγόρασα προ 3 εβδομάδων) κατασκευάζονται στην Κολωνία.Mήπως ξέρεις που κατασκευάζονται/συναρμολογούνται τα Fusion;
Εχω Fusion 1.4. Στην αδεια που εχω στα χερια μου αναφερει
'Εργοστασιο Ford Werke Akti'
Υποθετω Γερμανια λοιπον. Για κοιταξτε και στα δικα σας τα χαρτια. -
Σε ευχαριστώ φίλε gkapou! Μήπως θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα για τη μέχρι τώρα εμπειρία σου με το Fusion; Πόσο καιρό το έχεις και πώς πάει από πλευρά αξιοπιστίας;
-
Τα τρίθυρα (σαν αυτό που αγόρασα προ 3 εβδομάδων) κατασκευάζονται στην Κολωνία.Mήπως ξέρεις που κατασκευάζονται/συναρμολογούνται τα Fusion;
Μπορεί κάποιος να αλλάξει το quote αυτό ρε παιδιά;;;
Τα υπογεγραμμένα ΔΕΝ τα έγραψα εγώ!!! Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται, αν είναι έτσι, να σας βάλω κι εγώ όλους να λέτε ό,τι μου καπνίσει! Άσε που εγώ ΔΕΝ έχω 3-θυρο fiesta...
@athanasios, δεν είπα ότι μας αδίκησες, είπα ότι είσαι άδικος με το thread. Και σου τόνισα ότι από τη στιγμή που είμαστε εντός topic, καλά κάνουμε και γράφουμε. Άλλωστε, όσοι παρακολουθούν απ' την αρχή το thread, θα θυμούνται ότι το ξεκίνησα σαν club fiesta και μετά είπαμε να το κάνουμε Ford Forum, για να μη γεμίζουμε πολλά θέματα. Και στην τελική, το fiesta μας έχει προκαλέσει τόσα ζητήματα για να γράψουμε εδώ πολλά πράγματα. Τι φταίμε εμείς;
-
Έχεις δίκιο ότι δεν φταίτε εσείς όταν ενώ υπάρχει Ford forum ανοίγονται άλλα topic σχετικά με αυτοκίνητα Ford.(Ένα forum είναι σαφώς πιό λειτουργικό όταν είναι πιό μαζεμένο τουλάχιστον όσον αφορά παρεμφερή θέματα.)Θα ήθελα όμως να παραδεχθείς ότι κι εσείς παρασυρόμενοι απ΄την κουβέντα για το fiesta προσπερνούσατε post άλλων συνφορουμιτών που τελικά χανόταν.(π.χ.το ερώτημα του Megane 98hp στις 22/2 που ζήτησε την γνώμη του forum για την αγορά ενός Focus χάθηκε μέσα στη δίνη του fiesta χωρίς ο άνθρωπος να πάρει ποτέ απάντηση.)Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την διαμάχη αυτή και ειλικρινά σου μιλάω ότι παραδέχομαι ότι ήμουν υπερ το δεον επιθετικός στο post που ξεκίνησε αυτή τη κουβέντα.
Υ.Γ.Δίνουμε και την ευκαιρία στα ''εχθρικά'' στρατόπεδα να διασκεδάζουν με τον εμφύλιο στην blue oval -
Σε ευχαριστώ φίλε gkapou! Μήπως θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα για τη μέχρι τώρα εμπειρία σου με το Fusion; Πόσο καιρό το έχεις και πώς πάει από πλευρά αξιοπιστίας;Ειναι το πρωτο αυτοκινητο που αγορασα 1.400 cc και δεν νομιζω οτι ειμαι πολυ ειδικος να μιλησω. Το προτιμησα λογω συστασης, μου το προτεινε ενας ξαδερφος
(το αγορασε και γiα τον πατερα του).
Γενικα για τα ford εχω ακουσει καλα λογια. Οι εντυπωσεις μου ειναι καλες γενικα, απο επιταχυνσεις και συμπεριφορα. Το εβαλα και σε χωματοδρομο τα πηγε πολυ καλα (δεν ειναι για χωμα απο την μανα του αλλα πηγε περιφημα στην Οιτη το καλοκαιρι σε χαλια δρομους). Με 13.000 km δεν εβγαλε τιποτα. Για τους θορυβους μου κανει καποια τριξιματα στην πορτα του συνοδηγου
ειτε με συνεπιβατη ειτε οχι, οχι πολλα πραγματα.
Απο καταναλωση εκτος πολης εβγαλε 6,5 lt /100km οσο λενε και στο βιβλιο.
Εχει κοντες τις τρεις πρωτες ταχυτητες και σπιναρει ευκολα
σε ξεκινηματα μεχρι να το μαθεις. Αν θελεις κατι συγκεκριμενο ξαναρωτας.
FORD FORUM