-
Όσο δηλαδή το Astra 1800-140 5θυρο ή GTC (τυχαίο παράδειγμα).
-
Είμαστε σε άσχετο thread και δε θα το γλιτώσουμε το κράξιμο αλλά πού βλέπεις να υπερέχει το 1800άρι astra; (οκ, εκτός από το χώρο αποσκευών)
-
Παντως, τωρα με την προσφορα του ΦΠΑ, παιρνεις Φοκους διλιτρο (145hp) με περιπου 21k
-
Σήμερα το αδέρφι μου πήρε στα χέρια του το Focus 1.6 (σπορτ) 17.600 τελική τιμή με δώρο συναγερμό.
Εχουμε κανένα tip για το στρώσιμο καθώς επίσης πότε να κάνει την 1η αλλαγή λαδιών από τους γνωρίζοντες;
Και κατι ακόμα : Οντως βγάζει 125 στο δυναμόμετρο ή του έλεγαν φίδια; -
Το πήρατε επιτελους; Αντε βρε καλοταξιδο
Εγω του εκανα στα 10k χλμ. αλλα με κινηση κυριως στην εθνικη οπως γνωριζεις.... (εκει που του κανω σερβις παντως στα τοσα μου προτεινανε)
Αυτο με τα 125 το λεει το Autotriti Παντως οι 4Τροχοι στους... τροχους το βγαλανε ισχυροτερο από τον ανταγωνισμο (στα επιπεδα της 147), χωρις να θυμαμαι νουμερο. Για το αδερφι σου μια χαρα ειναι -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το πήρατε επιτελους; Αντε βρε καλοταξιδοΕγω του εκανα στα 10k χλμ. αλλα με κινηση κυριως στην εθνικη οπως γνωριζεις.... (εκει που του κανω σερβις παντως στα τοσα μου προτεινανε)
Αυτο με τα 125 το λεει το Autotriti Παντως οι 4Τροχοι στους... τροχους το βγαλανε ισχυροτερο από τον ανταγωνισμο (στα επιπεδα της 147), χωρις να θυμαμαι νουμερο. Για το αδερφι σου μια χαρα ειναιΕυχαριστώ Χρήστο κι ο μικρός στην εθνική θα το στρώνει
-
Να το παρεις εσυ να το ξεκαπνισεις, οταν θα 'ρθεις για το 'Ακροπολις'
-
Παιδες μαζι σας, εγω απλα απο καποια θεωρητικα τεχνικα/τεχνολογικα ξερω σε σχεση με αυτοκινητα και αεροναυπιγικη.
Ειναι οντως λιγο κριμα να εχεις 2.5λτ μεσα στην Θεσσαλονικη. ή για να το θεσω διαφορετικα... αξιζει να εχεις 2.5λτ ως το μοναδικο/κυριο σου αυτοκινητο?
Το Γκολφ (ειτε 1.4Τ ειτε 2.0Τ) με ενδιαφερουν παρα πολυ, αλλα φανταζομαι οτι η αντιπροσωπεια εχει ακομα τα αθλια χρηματοδοτικα που ειχε...με 10% ετησιο κτλ.
Για το 207 1.6Τ ή το νεο Πουντο Αμπαρθ εχουμε ακουσει τιποτα?
Κοιτα να δεις, πηγαινα αρχικα για Σουμπι (230) και τωρα με την παλιοβενζινη κοιταω Γκολφ...
-
To punto ερχεται τελος του ετους με κινητηρα 1.6Τ και 200hp
To 207 παρουσιάστηκε ήδη με 1.6Τ και 150hp
-
Καλά ταξίδια στο αδελφάκι σου TRAVELLER.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Καλά ταξίδια στο αδελφάκι σου TRAVELLER.Ευχαριστώ. Να' σαι καλά
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σήμερα το αδέρφι μου πήρε στα χέρια του το Focus 1.6 (σπορτ) 17.600 τελική τιμή με δώρο συναγερμό.Εχουμε κανένα tip για το στρώσιμο καθώς επίσης πότε να κάνει την 1η αλλαγή λαδιών από τους γνωρίζοντες;
Και κατι ακόμα : Οντως βγάζει 125 στο δυναμόμετρο ή του έλεγαν φίδια;Καλοτάξιδο να 'ναι Traveller!
Στα δυναμόμετρα το συγκεκριμένο μοτέρ έχει δείξει από 125 έως 130 ίππους. Στο στρόφαλο πάντα.
Κορυφαία επιλογή γενικώς, το Φόκους.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Σήμερα το αδέρφι μου πήρε στα χέρια του το Focus 1.6 (σπορτ) 17.600 τελική τιμή με δώρο συναγερμό.
Εχουμε κανένα tip για το στρώσιμο καθώς επίσης πότε να κάνει την 1η αλλαγή λαδιών από τους γνωρίζοντες;
Και κατι ακόμα : Οντως βγάζει 125 στο δυναμόμετρο ή του έλεγαν φίδια;Καλοτάξιδο να 'ναι Traveller!
Στα δυναμόμετρα το συγκεκριμένο μοτέρ έχει δείξει από 125 έως 130 ίππους. Στο στρόφαλο πάντα.
Κορυφαία επιλογή γενικώς, το Φόκους.
Eυχαριστώ πολύ Pai Mei
-
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, αλλά γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις τα δυναμομετρημένα αυτά άλογα δεν έχουν το ανάλογο αντίκτυπο στις επιδόσεις;
Έχει δηλαδή το focus II επιδόσεις αυτοκινήτου με 125/130 άλογα; Είναι δηλαδή τόσο γρήγορο 1.6άρι; Πιστεύω πως αν το βάλεις δίπλα σε ένα Xsara 110hp, από το οποίο δεν τα χωρίζει και μεγάλη διαφορά στο βάρος, πιο γρήγορο θα αποδειχθεί το citroen (τυχαίο παράδειγμα).
Δεν ισχυρίζομαι κάτι συγκεκριμένο, αλλά τόσα χρόνια ακούω για 'δυναμομετρημένα άλογα', τη στιγμή που, επί της ουσίας, τα αυτοκίνητα αυτά έχουν επιδόσεις ανέξηγητα απόλυτα αντίστοιχες με την ονομαστική τους ιπποδύναμη...
Άρα;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, αλλά γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις τα δυναμομετρημένα αυτά άλογα δεν έχουν το ανάλογο αντίκτυπο στις επιδόσεις;Έχει δηλαδή το focus II επιδόσεις αυτοκινήτου με 125/130 άλογα; Είναι δηλαδή τόσο γρήγορο 1.6άρι; Πιστεύω πως αν το βάλεις δίπλα σε ένα Xsara 110hp, από το οποίο δεν τα χωρίζει και μεγάλη διαφορά στο βάρος, πιο γρήγορο θα αποδειχθεί το citroen (τυχαίο παράδειγμα).
Δεν ισχυρίζομαι κάτι συγκεκριμένο, αλλά τόσα χρόνια ακούω για 'δυναμομετρημένα άλογα', τη στιγμή που, επί της ουσίας, τα αυτοκίνητα αυτά έχουν επιδόσεις ανέξηγητα απόλυτα αντίστοιχες με την ονομαστική τους ιπποδύναμη...
Άρα;
Kάνεις μία εικασία, για την οποία δεν γνωρίζεις άλλα μετρήσιμα στοιχεία, των οποίων η παράθεση ενδεχομένως θα ξεκαθάριζε ελαφρώς τα της εικασίας και μόνο. Χωρίς αυτό επί της ουσίας να μπορεί να αμφισβητήσει τον ισχυρισμό της όποιας δυναμομέτρησης.
Τι γρανάζωμα έχει το Xsara, τι το Focus; Ποιά η τελική σχέση μετάδοσης, τι λάστιχα φοράνε; Ποιό ακριβώς το απόβαρό τους, ποιά η κατανομή του βάρους;
Είναι λογικό, ότι ακόμα κι αν γνώριζες όλα αυτά, ακόμα κι αν είχες στοιχεία επιδόσεων και για τα δύο, το αποτέλεσμα μιας (ή περισσότερων δυναμομετρήσεων), -με τους όρους της λογικής- θα μπορούσε να τεθεί σε αμφισβήτηση μόνο αν διέθετες τιμή κάποιου άλλου δυναμόμετρου, που να αναιρεί την τιμή των άλλων (ή του πρώτου).
Που θέλω να καταλήξω:
Έχεις κάθε δικαίωμα να αμφισβητείς τα στοιχεία του οποιουδήποτε δυναμομέτρου. Ακόμα κι αν είναι παραπάνω του ενός. Όμως για να είναι βάσιμη η αμφισβήτηση, θα πρέπει να φέρεις τιμές ισχύος από άλλη δυναμομέτρηση, και όχι από εικασίες βάσει συγκριτικών επιδόσεων(στα οποία μάλιστα δεν κατατίθενται και τα ανάλογα στοιχεία).
Αν η τιμή, που έχεις στη διάθεση σου αποκλίνει πάνω από 6-7% (γιατί μέχρι εκεί περίπου είναι φυσιολογικές οι αποκλίσεις από κινητήρα σε κινητήρα, και εξαιτίας των συνθηκών της μέτρησης), τότε θα πρέπει να δούμε γιατί ο ίδιος κινητήρας υπό ίδιες συνθήκες βγάζει στο ένα δυναμόμετρο χ άλογα και στο άλλο χ+10.
Αυτό θα ήταν θέμα έρευνας και ανάλυσης.
Ποιό δυναμόμετρο δηλ. δίνει τιμές εγγύτερες στην πραγματική απόδοση του μοτέρ. -
Μα ποιος μίλησε για αμφισβήτηση των τιμών του δυναμέτρου; Προφανώς δε μπορώ να ξέρω τι και πως.
Αντίθετα, έκανα μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Απαρχή της απορίας μου είναι το ότι κατά καιρούς άκουγα πως τα Focus I είχαν 109 άλογα, πως τα Astra 1.4 είχαν δυναμομετρηθεί στα 100 κ.ο.κ.
Εν τούτοις, τα εν λόγω μοντέλα- και ορισμένα άλλα- αποδεικνύονταν στα συγκρτικά των περιοδικών πιο αργά από αυτά που είχαν ονομαστικά περισσότερα άλογα.
Άρα, αυτό συνιστά για μένα παράδοξο... όπως το ότι το Focus II έχει σχεδόν 130 άλογα αλλά δεν βάζει φωτιά στο δρόμο- για την ακρίβεια, έχει ακριβώς τις επιδόσεις που θα περίμενε κανείς από ένα αμάξι 115 ίππων.
Δεν κάνω καμία εικασία ως προς το τι συμβαίνει... αν αγόραζα όμως ένα focus II δεν θα είχα προσδοκίες επιδόσεων 130 αλόγων, ή σχέσης κιλών ανά ίππο 9.45.
Δεν ισχυρίζομαι τίποτε περισσότερο, και τίποτε λιγότερο από αυτό...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Εν τούτοις, τα εν λόγω μοντέλα- και ορισμένα άλλα- αποδεικνύονταν στα συγκρτικά των περιοδικών πιο αργά από αυτά που είχαν ονομαστικά περισσότερα άλογα.
H υπογράμμιση δική μου.
'Ονομαστικά' είναι μία λέξη κλειδί.
Οι πραγματικές ιπποδυνάμεις διαφέρουν, συχνά, αρκετά συγκριτικά με τις ονομαστικές.
Π.χ. το Octavia RS, αν το οδηγήσεις αφότου έχεις βγει από το Golf GTi, θα διαπιστώσεις ότι -εμπειρικά και μόνο- φαίνεται ότι ο TFSI toy Octavia αποδίδει τουλάχιστον 20 άλογα περισσότερο. Ένα δυναμόμετρο εδώ, θα μας έλυνε την απορία.
Και παλιότερα, όμως είχε αποδειχθεί ότι kai ο 20V 1.8 του ομίλου απέδιδε άλλα αντ'άλλων ανά περίπτωση, άσχετα με την ισχύ που ανακοινωνόταν.
Το αυτό ισχύει και με τις επιδόσεις.Σχετικά με το Focus, αν θυμάμαι καλά, το 0-100 και μόνο το έδιναν γύρω στο 11.
Αυτό, φυσικά, από μόνο του δεν αρκεί για να αποτελέσει έναν οδηγό περί του αν όντως αποδίδει 125-130 ps (αν και χοντρικά μου φαίνεται λογική η αντιστοιχία, δεδομένου βάρους και κλιμάκωσης).Εν πάση περιπτώσει, για την διεξαγωγή των τιμών επιδόσεων και ιπποδύναμης υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα μετρήσεων. Οπότε, αν υπάρχει αμφισβήτηση, αυτή θα πρέπει να εστιαστεί στην εγκυρότητα ή μη της μέτρησης ή του οργάνου.
Για το αν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ ιπποδύναμης (δυναμομέτρου) και επιδόσεων, θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι επιμέρους παράμετροι. -
Παιδιά έχω μια φίλη που το Fiesta της παρουσίασε πάρα πολλά προβήματα και ένα εξ αυτών είναι σημαντικό θέμα ασφάλειας. Πολλές φορές κολλάει σε συγκεκριμένες στροφές και ενώ πατάει το γκάζι αυτό δεν επιταχύνει. Της έχει τύχει πολλές φορές στο δρόμο πχ να βάζει δευτέρα και το αυτοκίνητο να έχει σκαλώσει στις τάδε στροφές και να μη λέει να επιταχύνει και από πίσω να κορνάρουν. Το άλλο είναι τα ηχεία της δεν λειτουργούν πάντοτε και μερικές φορές είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο σαν τους μουγκοθόδωρες!
Το έχει πάει στο service 5 φορές αλλά δεν διόρθωσαν τίποτα και της είπαν ότι αν τύχει και κολλήσει το γκάζι άναψε τα alarm και δεξιά!
Έχει στείλει και επιστολή στη Γερμανία και της απαντήσανε ότι τους είπε οτι η ελληνική αντιπροσωπεία δε βρήκε κανένα πρόβλημα και άρα συμπεραίνουν πως ψεύδεται ή ότι είναι ιδέα της.
Τώρα έστειλε και 2η επιστολή και σκέφτεται βεβαίως να μην πάει σε δίκη γιατί ζημιωμένη θα είναι αν κερδίσει την υπόθεση αφού ένα μέρος της αξίας του αυτοκινήτου το παίρνει ο δικηγόρος. Έτσι, σκέφτεται να το πουλήσει και να πάρει ένα καινούριο αμαξάκι, όχι όμως FIESTA!!! -
Ο χρήστης xrokos έγραψε:
Παιδιά έχω μια φίλη που το Fiesta της παρουσίασε πάρα πολλά προβήματα και ένα εξ αυτών είναι σημαντικό θέμα ασφάλειας. Πολλές φορές κολλάει σε συγκεκριμένες στροφές και ενώ πατάει το γκάζι αυτό δεν επιταχύνει. Της έχει τύχει πολλές φορές στο δρόμο πχ να βάζει δευτέρα και το αυτοκίνητο να έχει σκαλώσει στις τάδε στροφές και να μη λέει να επιταχύνει και από πίσω να κορνάρουν. Το άλλο είναι τα ηχεία της δεν λειτουργούν πάντοτε και μερικές φορές είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο σαν τους μουγκοθόδωρες!
Το έχει πάει στο service 5 φορές αλλά δεν διόρθωσαν τίποτα και της είπαν ότι αν τύχει και κολλήσει το γκάζι άναψε τα alarm και δεξιά!
Έχει στείλει και επιστολή στη Γερμανία και της απαντήσανε ότι τους είπε οτι η ελληνική αντιπροσωπεία δε βρήκε κανένα πρόβλημα και άρα συμπεραίνουν πως ψεύδεται ή ότι είναι ιδέα της.
Τώρα έστειλε και 2η επιστολή και σκέφτεται βεβαίως να μην πάει σε δίκη γιατί ζημιωμένη θα είναι αν κερδίσει την υπόθεση αφού ένα μέρος της αξίας του αυτοκινήτου το παίρνει ο δικηγόρος. Έτσι, σκέφτεται να το πουλήσει και να πάρει ένα καινούριο αμαξάκι, όχι όμως FIESTA!!!εγω τωρα περιμενεις να σε πιστεψω;;;
-
Άσχετο, υπάρχει ένα ελληνικό forum αποκλειστικά για ford. Μήπως μπορεί κάποιος να μου θυμήσει το URL του?
FORD FORUM