-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εχω γίνει γραφικός να κράζω όσους δε βάζουνε δίσκους. Παλία το Μαβερικ και τωρα το focusΚι άλλα δεν είχανε δίσκους. Και ακριβότερα από το Focus.
http://www.in.gr/auto/dokimes/pr_dokime ... 002_03.htm -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Παρεμπιπτόντως τι λάδια συνιστά η Ford gia το Μοντέο;
Έχω τώρα 13Κ χιλιόμετρα και λέω να κάνω την πρώτη αλλαγή (άργησα κιόλας).πρεπει να τα λεει ολα στο βιβλιο του κατασκευαστη που το
δινουνε με το αυτοκινητοι και ελαχιστοι το διαβαζουμε, σε μενα με fusion συστηνει motorcraft.
απο μηχανικο ελαβα την απαντηση
(που την περιμενα) 'για ολα τα θεματα, οτι λεει η μανα του' -
Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ Fiesta ST προ fl και μετά fl υπάρχουν?
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Παρεμπιπτόντως τι λάδια συνιστά η Ford gia το Μοντέο;
Έχω τώρα 13Κ χιλιόμετρα και λέω να κάνω την πρώτη αλλαγή (άργησα κιόλας).Στο δικό μου Μondeo έβαλαν Castrol,η οποία απ' όσο ξέρω έχει εξαγοραστεί απ' την BP με την οποία η Ford συνεργάζεται στενά
-
Σάββατο βράδυ, το αμάξι παρκαρισμένο... Βάζω πρώτη να φύγω, βάζω όπισθεν να ξεκολλήσω, πάω να βάλω ξανά πρώτη... Με τίποτα! Άφημα συμπλέκτη, ξαναπάτημα, προσπάθεια, τίποτα! Άλλη σχέση: Τρίτη, πέμπτη, τίποτα. Δεύτερη, τέταρτη, τίποτα... Όπισθεν, τίποτα. Αφήνω συμπλέκτη, ξαναπατάω, δοκιμάζω να ανεβάσω στροφές, τίποτα. Αφήνω λίγο να κυλήσει, ξανά όλα τα παραπάνω, τίποτα! Ένα 2-λεπτο αργότερα και μετά από φιλότιμες προσπάθειες, το κιβώτιο δέχτηκε να μου κάνει τη χάρη και να πάρει την πρώτη σχέση ώστε να φύγουμε...
Σήμερα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία. Μιλάω με τον τεχνικό που μου είχε πει για τις 'γυαλάδες' πριν από κανένα 6-μηνο... Του τονίζω ότι ΔΕΝ είναι γυαλάδα κτλ, γιατί το άλλο μας Fiesta δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, ούτε το έχω ακούσει από άλλο αμάξι! Μήπως έχουν αμίαντο τα άλλα;
Ε, μου λέει, μπορεί να είναι κανένας δίσκος λίγο στραβός, να το φέρεις να το λύσουμε να το δούμε...
ΟΚ, του λέω, αλλά να ξέρεις ότι εγώ δεν πληρώνω συμπλέκτη, γιατί δεν φταίω!
-Ε, και ποιος θα τον πληρώσει, εγώ;, μου απαντάει (δεν υπάρχει πρόβλημα, με τον συγκεκριμένο τεχνικό έχουμε τέτοια οικειότητα, δεν με πείραξε)...
Τάδε, του λέω... Δεν θα τον πληρώσεις εσύ, αλλά θα το βάλετε στην εγγύηση, ξέρω ότι δεν καλύπτετε δίσκο-πλατώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίω εγώ για αυτό που έγινε! Το ξέρετε το πρόβλημα εδώ και ένα εξάμηνο, όταν το αμάξι είχε 10.000 χιλιόμετρα!Καλά, φέρτο να το λύσουμε και θα δούμε τι θα μας πούνε από πάνω...
Λοιπόν, θα γίνει της τουτάνας το κάγκελο! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να έφαγα το δίσκο του Fiesta, άσε που όσο το σκέφτομαι, αν τον είχα φάει, οι σχέσεις θα έμπαιναν πιο γλυκά, άσχετα αν δεν θα μετέφερε ισχύ στο δρόμο το κιβώτιο! Οπότε, δεν παίζει! Τι άλλη ζημιά μπορεί να κάνει ένας οδηγός που προσέχει το αμάξι του (δεν έβαλα ποτέ μου καρφωτή σχέση) σε 22k χιλιόμετρα; Καλά, θα μιλήσω με FMH, με Αγγλία, δεν με νοιάζει! Καλύτερα να φάω τα 650
-
Τελικά τι καλύπτει η 5ετής εγγύηση της Ford; Μήπως να τα βάλουμε κάτω σε χωριστό θέμα για όλες τις φίρμες, γιατί άλλος δίνει 2 έτη, άλλος 7 αλλά κανείς δεν βάζει μέσα ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά τι καλύπτει η 5ετής εγγύηση της Ford; Μήπως να τα βάλουμε κάτω σε χωριστό θέμα για όλες τις φίρμες, γιατί άλλος δίνει 2 έτη, άλλος 7 αλλά κανείς δεν βάζει μέσα ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Η διετής εργοστασιακή και η 3-ετής προνομιακή να λες... Θα το βρω στο σπίτι, που έχω το βιβλιαράκι και θα σας πω... Τώρα δεν θυμάμαι...
Πάντως, θεωρητικά ο συμπλέκτης είναι αναλώσιμο... Όχι όμως σε 22.000 χιλιόμετρα και σίγουρα όχι σε 10.000, που μου παρουσιάστηκε εμένα το πρόβλημα!
Αλλά ρωτάω ξανά... Τι ζημιά μπορεί να κάνει ένας κουλός οδηγός στο συμπλέκτη του, η οποία να μην επιτρέπει στις σχέσεις να κουμπώνουν εν στάσει, ενώ εν κινήσει όλα είναι νορμάλ (αν και λίγο σκληρά);
-
Αναλώσιμος ο συμπλέκτης; Τότε είναι αναλώσιμο και το τιμόνι και η μηχανή, δηλαδή ο,τιδήποτε λειτουργεί βάσει της συμπεριφοράς του οδηγού.
Μήπως όμως δεν είναι πρόβλημα συμπλέκτη, αλλά κιβωτίου; Μπας και φαγώθηκαν γρανάζια; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αναλώσιμος ο συμπλέκτης; Τότε είναι αναλώσιμο και το τιμόνι και η μηχανή, δηλαδή ο,τιδήποτε λειτουργεί βάσει της συμπεριφοράς του οδηγού.
Μήπως όμως δεν είναι πρόβλημα συμπλέκτη, αλλά κιβωτίου; Μπας και φαγώθηκαν γρανάζια;Μη μου λες τέτοια και με τρελαίνεις τώρα!!! Αλλά από τι να έχουν φαγωθεί τα γρανάζια; 22.000 χιλιόμετρα έχει το αμάξι! Χωρίς καρφωτές αλλαγές, χωρίς γρατζουνίσματα (πάντα πριν βάλω όπισθεν βάζω μία άλλη σχέση, πρώτη συνήθως ώστε να κουμπώνει πιο γλυκά η όπισθεν), μέχρι βέβαια που άρχισε να παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό και να μην μπορώ αρχικά να βάλω όπισθεν, μετά να βγάλω όπισθεν, μετά να βάλω πρώτη και προχτές, να μην μπορώ να βάλω ΚΑΜΙΑ σχέση μέχρι που αποφάσισε να στρώσει!!!
-
Περί εγγύησης:2 χρόνια ολική(καλύπτει τα πάντα)+3 χρόνια(προνομιακή από FMH),η οποία καλύπτει μηχανικά μέρη(μοτέρ).
Δηλαδή 5 χρόνια εγγύηση έχει μόνο ο κινητήρας.
Από κει και πέρα από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία και αναλόγως τα ''κέφια'' του κάθε αντιπροσώπου παρατηρούνται εξαιρέσεις.Είτε δηλαδή περνάνε στην εγγύηση τμήματα που θεωρητικά δεν καλύπτονται είτε σου τρώνε ακόμα κι αυτά που λογικά καλύπτονται.Νάσο νομίζω(από ότι έχω διαβάσει σε παρόμοια περιστατικά)για να σου εγκρίνει την επισκευή η FMH πρέπει να τσεκάρει το αυτοκίνητο εμπειρογνώμονας για να δει αν η βλάβη οφείλεται σε κακή χρήση ή σε αστοχία υλικού.Για ψάξτο αυτό.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Περί εγγύησης:2 χρόνια ολική(καλύπτει τα πάντα)+3 χρόνια(προνομιακή από FMH),η οποία καλύπτει μηχανικά μέρη(μοτέρ).
Δηλαδή 5 χρόνια εγγύηση έχει μόνο ο κινητήρας.
Από κει και πέρα από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία και αναλόγως τα ''κέφια'' του κάθε αντιπροσώπου παρατηρούνται εξαιρέσεις.Είτε δηλαδή περνάνε στην εγγύηση τμήματα που θεωρητικά δεν καλύπτονται είτε σου τρώνε ακόμα κι αυτά που λογικά καλύπτονται.Νάσο νομίζω(από ότι έχω διαβάσει σε παρόμοια περιστατικά)για να σου εγκρίνει την επισκευή η FMH πρέπει να τσεκάρει το αυτοκίνητο εμπειρογνώμονας για να δει αν η βλάβη οφείλεται σε κακή χρήση ή σε αστοχία υλικού.Για ψάξτο αυτό.
Το αμάξι είναι λιγότερο από 2 ετών... Τι σημαίνει αυτό, σύμφωνα με την εγγύηση που παρέχεται;;; Για πες, γιατί φαίνεται να είσαι ενήμερος...
-
Άμα κάνεις λίγο το μ@λ@κ@, μαθαίνεις πολλά πράγματα...
Μέσα στη διετή εγγύηση, περιλαμβάνεται ΚΑΙ σασμάν-συμπλέκτης, εκτός από υλικά τριβής!!!
Και σας ρωτάω... Αν είχα φάει από πατινάρισμα το δίσκο μου, θα είχα δυσκολία στο κούμπωμα των σχέσεων ή το αντίθετο; Εγώ φαντάζομαι ότι ένας φαγωμένος δίσκος, αλλάζει πιο 'γλυκά' σχέσεις, γιατί κάνει -πάντα, χεχε- καλύτερη απομάκρυνση των δίσκων... Κάνω κάπου λάθος;;;
-
Νομίζω ότι δίσκος-πλατώ θεωρούνται πράγματι αναλώσιμα και κανονικά δεν καλύπτονται.
Αν αποδειχθεί όμως ότι υπάρχει αστοχία υλικού(ελαττωματικό κομμάτι)τότε στο περνάνε στην εγγύηση.Αν οι ίδιοι δεν διαπιστώσουν κάτι τέτοιο(γι'αυτό σου είπα ψάξτο για εμπειρογνώμονα)τότε θα σου φορτώσουν κακή χρήση με το έτσι θέλω.Η ΑΜΚΟ στα χανιά πάντως δίσκο-πλατώ-ρουλεμάν κλπ τα θεωρεί αναλώσιμα και δεν τα καλύπτει.Είχα διαβάσει παλαιότερα μια δυσάρεστη εμπειρία ενός παληκαριού στο club.
-
νασε χωρις πλακα...απο τις 60 σελιδες του θρεντ μαλλον εχεις γραψει τις 20 τουλαχιστον... το πληρωνεις ακομα το φιεστα? με τοσα που σου χουν βγει υποθετω οτι το φιεστα σου βγηκε λιγο ζημιαρικο....δε το δινεις?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
νασε χωρις πλακα...απο τις 60 σελιδες του θρεντ μαλλον εχεις γραψει τις 20 τουλαχιστον... το πληρωνεις ακομα το φιεστα? με τοσα που σου χουν βγει υποθετω οτι το φιεστα σου βγηκε λιγο ζημιαρικο....δε το δινεις?Το πληρώνω ακόμα... Άντε και το δίνω, τι θα πάρω μετά; Δεν υπάρχει χρήμα και θέλω R6... Οπότε... btw, έχουμε 2 fiesta mk 6 trend 1.4...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
νασε χωρις πλακα...απο τις 60 σελιδες του θρεντ μαλλον εχεις γραψει τις 20 τουλαχιστον... το πληρωνεις ακομα το φιεστα? με τοσα που σου χουν βγει υποθετω οτι το φιεστα σου βγηκε λιγο ζημιαρικο....δε το δινεις?
Το πληρώνω ακόμα... Άντε και το δίνω, τι θα πάρω μετά; Δεν υπάρχει χρήμα και θέλω R6... Οπότε... btw, έχουμε 2 fiesta mk 6 trend 1.4...
αυτο να μου πεις.....εισαι ατυχος!!
autobianchi?
-
παιδια δεν ξέρω παντως εγω που εχω ενα μοντεο του 93... παρα παρα παρα πολυ ζημιαρικο...
το πηραμε τοτε καπου 21κ (πολλα λεφτα το 93) και κυριολεκτικα εχουμε δωσει σε ζημιες που παρουσιασε 6-8κ... θα πει καποιος οτι ισως εφταιγε το κομματι... μπορει! τι να πω απογοητευση μεγάλη... Δεν λεω οτι στο δρομο δεν ειναι καλό... γ@#!@%#$ει... 1800κεκ 115hp... ηταν αυτοκινητο της χρονιας... απλα επειδη τωρα πηρα καινουριο της μικρομεσαιας κατηγοριας το focus το εβλεπα με μισο ματι...
-
Αξιοπιστία Ford φίλοι μου...
-
Πάντως όλα τα φορντ κάνουν κάτι περίεργα με το κιβώτιο!
Εχω οδηγήσει (αρκετά έως πάρα πολύ) ένα φόκους 1,4 H/B και ένα station wagon 1,6,
και στα 2 χτυπάει όταν βάζω όπισθεν..
Αφού νομίζω ότι θα πάρω το κιβώτιο στο χέρι καμιά μέρα.... -
Λοιπόν, την επόμενη Τετάρτη έχω ραντεβού να κατεβάσουμε το συμπλέκτη να δούμε... Δεν συζητάω καν για την αντιμετώπιση στο συνεργείο, θα χρειαστεί να βρίσω και δεν θέλω!
Ένα πράγμα μόνο... Ο υπεύθυνος του συνεργείου που οδήγησε το αμάξι στο 'τεστ', βγαίνοντας απ' τη ράμπα τους, το κρατούσε σταματημένο όχι με φρένο, αλλά με εναλλαγή συμπλέκτη-γκαζιού! Και θα πει **ΑΥΤΟΣ **σε **ΕΜΕΝΑ **οτι χάλασα το δίσκο μου σε 22.000 χιλιόμετρα;;; Ε μην τρελαθούμε κιόλας!!!
Θέλετε να τρελαθείτε; Σήμερα έβγαλε πρόβλημα το Fiesta της μάνας μου, μάλλον πολλαπλασιαστής! Κάνει περίεργο θόρυβο, της έσβηνε όταν έκοβε ταχύτητα (δεν κρατάει ρελαντί άρα) και τώρα που το έβαλα μπροστά, απ' την εξάτμιση μυρίζει βενζίνη... Άρα κάποιος κύλινδρος δεν δουλεύει καλά... Αν δεν έχει φάει κανένα ποντίκι κάποιο καλώδιο, μιλάμε για πολλαπλασιαστή μάλλον... Θα ξέρω αύριο!
FORD FORUM