-
θελουν να πουλησουν τα στοκ κομματια φιλε μου
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θελουν να πουλησουν τα στοκ κομματια φιλε μουΣωστος.
Τα καινουρια θα ερχονται με πακετο το ESP+ΕΒΑ+πισω δισκοφρενα ή μονο πίσω δισκοφρενα?
Αρα οι τιμες των 'καινουριων' (οχι στοκ) Focus θα ειναι +630 που κοστιζουν σημερα σαν εξτρα τα δισκοφρενα?
-
στα καινουργια δεν θα χρειαζεται να βαλεις ESP , πλεον τα παντα θα εχουν δισκοφρενα..... (χωρις επιπλεον κοστος)
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
στα καινουργια δεν θα χρειαζεται να βαλεις ESP , πλεον τα παντα θα εχουν δισκοφρενα..... (χωρις επιπλεον κοστος)Αυτα ειναι καλα νεα.
Λοιπον ψανοντας στη library των 4Τ βρηκα ενα τεστ του Focus 1.6 που ειχε πισω δισκοφρενα και ειδα της αποσταση ακινητοποιησης: 120-0 σε 54.9μ!
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10388
Υπαρχει αλλο μικρομεσαιο που να εχει τετοια επιδοση?
-
'...(59,2 μ. για την έκδοση με ταμπούρα στους πίσω τροχούς)...'
Το παραπάνω εννοείται ότι μετρήθηκε με σχετικά κρύα φρένα και όχι μετά από καμιά κατάβαση βουνού. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα ταμπούρα χάνουν πολύ γρηγορότερα τις ικανότητές τους σε σχέση με τα δισκόφρενα κι εκεί έγκειται η αξία των δεύτερων έναντι των πρώτων. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
στα καινουργια δεν θα χρειαζεται να βαλεις ESP , πλεον τα παντα θα εχουν δισκοφρενα..... (χωρις επιπλεον κοστος)
Αυτα ειναι καλα νεα.
Λοιπον ψανοντας στη library των 4Τ βρηκα ενα τεστ του Focus 1.6 που ειχε πισω δισκοφρενα και ειδα της αποσταση ακινητοποιησης: 120-0 σε 54.9μ!
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10388
Υπαρχει αλλο μικρομεσαιο που να εχει τετοια επιδοση?
για δες και το μαζντα 3.....
-
ποπολαρε δε γκρινιαζω για τα κυβικα του st, απλα θεωρω 'λιγα' τα αλογα του για τα κυβικα του.. μπορει τα τεκμηρια να εφυγαν, αλλα εχουμε τελη και ασφαλειες τα οποια συνεχως θα ανεβαινουν....
Μπορει να ακουστει χαζο, αλλα δεν εχω καταλαβει σαν τι πλασσαρεται το συγκεκριμενο αυτοκινητο, παρ' οτι ειναι φθηνο για να το αγορασεις!
(βρισκομαι με διαφορα φασης, λογω μη ιντερνετ στο σπιτι.. συνεπως θα με βρειτε εργασιμες μερες - ωρες! )
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει το Μκ1, αλλά το Μκ2 μου άρεσε πολύ σε συμπεριφορά.
Και τιμόνι του πολύ καλό. Ίσως να χάνει σε αίσθηση σε σχέση με το πρώτο, αλλά δεν παύει να είναι από τα καλύτερα τιμόνια.Οπτικώς, το Μκ2 μου αρέσει περισσότερο. Μου φαίνεται πιο αρμονικό, αν και θα μπορούσε να είναι πιο ευφάνταστο.
Χρήστο, πήγαινε για Φοκά κατευθείαν, ασυζητητί, θα σε ενθουσιάσει.
Άγγελε, πρωτ' απο 'κει θα περασω.... Τωρα ειδικα που αρχισα να συνηθιζω το σχημα που με ξενισε καπως στην αρχη.... Δε μου αρεσει το νευρο στο καπο και τα μπροστινα φωτα, οπως και το οτι μετριασανε τις καμπύλες του mk1 και πολλές τις κανανε ευθειες.
Το φοβερο ειναι οτι και το mk1 οταν το πρωτοειδα με χαλασε. Παραηταν φουτουριστικο εν ετει 1999. Μετα βεβαια το αγαπησα (και το πήρα ) και τωρα, καμια φορα, πιανω τον εαυτο μου να το χαζευει από το μπαλκόνι
Ο φιλος παραπάνω που λεει για τα κυβικα του st εχει δικιο. Δυστυχως το κοστος σιγα-σιγα μεταφερεται από την αγορα στη συντηρηση και με τελη-ασφαλειες-βενζινες-σερβις ενα 2.5 αυτοκινητο γινεται πολύ ακριβο.... -
δεν μιλαμε για το καινουριο φοκους που θα ειναι 2.5 ...
η κουβεντα γινεται για το φιεστα που ειναι 2.0
(... καλα.. το 2.5 και αν ξεφευγει!)
-
υπαρχουν πουθενα τεχνικα στοιχεια για τα ford,
εχω το
fusion 1400 και θα ηθελα διαγραμμα ροπης - αποδοσης κιντηραευχαριστω εκ των προτερων
-
καλησπερα σας... θα ηθελα να σας ρωτησω σαν δευτερο αυτοκινητο(μετα απο 320ι Ε90) γιατι θα επρεπε να προτιμησω το φοκους απο το Γκολφ????
το αυτοκινητο θα χρησιμοποιηθει ως εργαλειο σε πολη και χωρια(για να κανω το αγροτικο μου στο μελλον)στην κερκυρα αλλα και σε εθνικες οπως Ηγουμενιtsα Θεσσ και Ανκονα ΜΙλανο...
θελω να ειναι αξιοπιστο με καλη μεταπωληση και μικρο κοστος συντηρησης..
και τα δυο 1.6 με τα 115...πανω κατω 20 21 χιλιαρικα...θα ηθελα απο να μου πειτε κατα την γνωμη σας τα συν και αν υπαρχουν πλυν του Γκολφ...
ευχαριστω...απευθηνομαι εδω και δεν το κανω σαν συγκριση γιατι θελω τις δικες σας γνωμες...
-
μεχρι 28 φεβρουαριου παιρνεις φοκους 2,000 με 19,000 ευρο....... προλαβαινεις
για την ερωτηση σου θα σου απαντησω με πμ αν οχι σημερα , αυριο το πρωι....
-
Σημερα,το πρωι ξεκιναω να φυγω.Βγαινω απο το παρκινγκ.Ολα καλα.Καθως λοιπον κατηφοριζα εναν δρομο που με οδηγει στην κεντρικη λεωφορο,**το πεταλι του φρενου κοκκαλωσε!!**Δεν πατιοταν με καμια δυναμη!Ευτυχως κινουμουν με πολυ μικρη ταχυτητα και μπορεσα να σταματησω με το χειροφρενο.Στο ταμπλο δε φαινοταν κανενα προειδοποιητικο λαμπακι αναμμενο αλλα παρολα αυτα δεν ειχα φρενα!!Σβηνω το αμαξι,το ξαναβαζω μπροστα και τοτε ειχα και παλι φρενα.Βεβαια το ξαναβαλα στο παρκινγκ κι εφυγα με ταξι.Αναρωτιεμαι ομως:
Τι θα συνεβαινε αν αυτο μου τυχαινε στην εθνικη,την οποια χρησιμοποιω καθε μερα;;;Η τι θα συνεβαινε αν αυτο μου τυχαινε καθως περνουσε μια μητερα με το βρεφος της στο καροτσακι;;;
Θα ημουν ειτε νεκρος,ειτε στη φυλακη.Αυτο θα συνεβαινε.Κι ολα αυτα γιατι εν ετει 2006 ,μια κwλογ@μημενη εταιρεια σαν τη Φορντ,βγαζει τοσο καλα αμαξια που χαλανε τα φρενα εν κινησει!Κι ολα αυτα σε ενα αμαξι που εχει μολις 21.000 χλμ σε 2,5 χρονια χρησης!!!!
Τωρα φοβαμαι ακομα και στο συνεργειο να το παω γιατι που ξερω οτι δε θα με ξαναπιασει παλι στο δρομο;Εχει κανεις καποια ιδεα για το τι μπορει να ειναι;Οδικη βοηθεια δεν εχω και πραγματικα δε ξερω πως να το παω στο συνεργειο
-
Τι να πω πραγματικα απαραδεκτο..
-
CAZZO!!!!!!!
-
Δύο λόγια για την εγγύηση της Ford που πολλά έχει ακούσει εδώ μέσα, άδικα κατ' εμέ.
Focus MK1, 1 εβδομάδα πριν τη πλήρη λήξη της εγγύησης με 60.000 περίπου χλμ. Ξαφνικά σταματάνε να δουλεύουν όλα τα όργανα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Μηχανικά το αμάξι δε παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Αν και αρχικά πιστέψαμε ότι θα ήταν κάτι απλό ηλεκτρολογικό (π.χ. ασφάλεια, βραχυκύκλωμα), η διάγνωση έδειξε ότι πάμε για πλήρη αλλαγή πίνακα οργάνων.
Παραγγέλθηκε, έκανε 2,5 εβδομάδες ( ) να έρθει και αλλάχτηκε δωρεάν μαζί με το ετήσιο service. Αυτοκίνητο αντικατάστασης δεν υπήρχε και γι' αυτό δόθηκε ρητή διαβεβαίωση του αντιπροσώπου ότι αν το πρόβλημα αυτό γινόταν αίτιο για οτιδήποτε άλλο μέχρι την αλλαγή του πίνακα, η εγγύηση θα κάλυπτε και τα υπόλοιπα.
Μόνο παρατράγουδο ότι ο φίλος μου πλέον έχει ένα αμάξι με 1000 χλμ πλέον
-
Στο στρώσιμο,δηλαδή
-
Ρε παιδια βοηθηστε γιατι κοντευω να τρελλαθω με αυτο το αμαξι!Μερικοι γνωστοι μου οταν τους ειπα το περιστατικο με τα φρενα,μου ειπαν οτι αν το παθαινα στην εθνικη,η σωστη αντιμετωπιση θα ηταν να κατεβασω γρηγορα ταχυτητες ωσπου να μειωθει αρκετα η ταχυτητα και να φρεναρα με το χειροφρενο (ολα αυτα φυσικα αν προλαβαινα!)Πηγα λοιπον σε μια αρκετα αποτομη κατηφορα κοντα στο σπιτι μου για να δοκιμασω αυτην την τεχνικη και μετα εκπληξης διαπιστωσα οτι οποιαδηποτε ταχυτητα κι αν ειχα μεσα(προλαβαινα να κατεβασω απο πεμπτη μεχρι και δευτερα),η ταχυτητα δε μειωνοταν!Ειναι φυσιολογικο αυτο ή υποβοσκει και καποιο αλλο ελαττωμα;
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
Ρε παιδια βοηθηστε γιατι κοντευω να τρελλαθω με αυτο το αμαξι!
Μερικοι γνωστοι μου οταν τους ειπα το περιστατικο με τα φρενα,μου ειπαν οτι αν το
παθαινα στην εθνικη,η σωστη αντιμετωπιση θα ηταν να κατεβασω γρηγορα ταχυτητες ωσπου
να μειωθει αρκετα η ταχυτητα και να φρεναρα με το χειροφρενο (ολα αυτα φυσικα αν προλαβαινα!)
Πηγα λοιπον σε μια αρκετα αποτομη κατηφορα κοντα στο σπιτι μου για να δοκιμασω αυτην την
τεχνικη και μετα εκπληξης διαπιστωσα οτι οποιαδηποτε ταχυτητα κι αν ειχα μεσα (προλαβαινα
να κατεβασω απο πεμπτη μεχρι και δευτερα),η ταχυτητα δε μειωνοταν!
Ειναι φυσιολογικο αυτο ή υποβοσκει και καποιο αλλο ελαττωμα;a) Τί ταχύτητα είχες όταν άρχισες να κατεβάζεις από 5η? Αν είχες
πχ μόνο 50 χλμ, τότε το κατέβασμα σε 4η, 3η δεν θα έριχνε βασικά
την ταχύτητα σου και πολύ. Αν όμως είχες 100 θα είχε διαφορά.β) Αφού φτάσεις τα 40 με 3η, από εκεί (με αρκετό κλώτσημα) θα
κατέβαινες στα 30 με 2α και μετά καλυτερεύει το πράγμαΤο αμάξι να το πας στο συνεργείο αμέσως - δώσε 40 Ε και γράψου σε μια οδική
και μετά ... κάλεσέ τους την επόμενη μέρα αν θέλεις. Βρές τρόποΤα αυτοκίνητα κάνουν self check στην πίεση του υγρού φρένων (στο ξεκίνημα)
καθώς και στην ανακύκλωση (κουβάς) του ABS που απελευθερώνει την πίεση.Υποθέτω ότι η τρόμπα σου έβγαλε πρόβλημα (σπάνιο αλλα έχει συμβεί και σε εμένα).
Να πείς στο συνεργείο ότι κόντεψες να σκοτωθείς και αν δεν σου την αλλάξουν
να σου γράψουν γραπτώς ότι δεν είχε πρόβλημα με σφραγίδα - οπότε αν κάτι
συμβεί - να τρέχουν (και βασικά όταν το πείς αυτό θα σου αλλάξουν την
τρόμπα, όπως έκαναν σε εμένα στο ZX).Πολλές φορές 'αδειάζουν' και το κύκλωμα από υγρά και το ξαναγεμίζουν. Δεν
χάνεις τίποτε να κάνεις ΚΑΙ ΑΥΤΟ. -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
a) Τί ταχύτητα είχες όταν άρχισες να κατεβάζεις από 5η? Αν είχες
πχ μόνο 50 χλμ, τότε το κατέβασμα σε 4η, 3η δεν θα έριχνε βασικά
την ταχύτητα σου και πολύ. Αν όμως είχες 100 θα είχε διαφορά.Aν και δεν κοιταξα το ταχυμετρο,υπολογιζω οτι πρεπει να πηγαινα με 70-80χλμ.Ειδικα το περασμα στη 2α θα ηταν αξιοπροσεκτο αν λειτουργουσε σωστα.
FORD FORUM