-
Paidia sorry gia ta greeklish. Einai logw panepistimiou. Genika ka8ysterw stis apanthseis giati exw eksetaseis kai 8a apeley8erw8w se kanena 10hmero. Gia ladia de mou eipane kati. Sta 20.000 km h prwth allagh h panw sto xrono (epomenes de 8ymamai). Mallon sto xrono opws to vlepw...
Apo times de borw na sou pw kati afou den exw plhrwsei..
Apo eksyphrethsh einai kaloi edw sth grammh Xan8hs borw na pw. O typos bike mesa, prospa8hse na akousei to 8oryvo alla tipota. Eixe vreksei kiolas opote me tis laspitses na petagontai ... pou na akoustei...
Tou eipa epishs gia to silancier toy katalyth, eipe oti 'ta koitakse ola' (pws to prolavane se 3,5 lepta mesa de to syllambanw) kai den yparxei provlima. Standard den einai apo portes/tzamia emena. Dystyxws 8a perimenw na megalwsei gia na einai pio parathrisimos. Isws stamatisei kiolas. ta leme. Fwto apo vdomada
Metaptyxiakes eksetaseis....
-
Μου είπαν απ τη Ford, τώρα που πήγα να παραγγείλω ένα ακόμα FIESTA, ότι το αμάξι μου είχε γράψει 140 χλμ επειδή παραδόθηκε στα Χανιά και κάποιος το οδήγησε από τα Χανιά για να μου το φέρει εδώ. 7 μήνες μετά που το πήρα βέβαια, ενώ του έχω κάνει 12560χλμ και δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα απ' όλα αυτά. Πείτε μου εσείς τώρα, με έπιασαν μ@λ@κ@ ή όχι; Και μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό; Μάλλον όχι!!! Καλή ιδέα θα ήταν να τους έλεγα να βάλουν το 2ο FIESTA στον κwlο τους, αλλά το είχαμε ήδη παραγγείλει και στην τελική, το αμάξι μου αρέσει και δεν φταίει αυτό που οι άνθρωποι που το πουλάνε είναι ανεύθυνοι!!! Πάντως νοιώθω σαν να μου τον έχουν πιάσει λίγο, τι λέτε κι εσείς;;;
-
Επαναλαμβάνω ένα παλαιότερο μήνυμά μου, σχετικά με τις ενδείξεις του trip computer. Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά; Θα ρωτήσω στη ford, ως τελευταία λύση.
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Θεωρώ ότι ξεκινάει απ' το 8888.88...
bui b (όπου ανάβουν όλες οι ενδεικτικές λιχνίες, ακόμα και του ABS και του ESP, που δεν έχει το αμάξι μου.)
Α 0000
nr 0850
EE 85
CF1 00
CF2 00
CF3 00
none dtc (εναλλάσσονται)
E 0000
560026
t - αριθμός στροφών κινητήρα
t 60301 (φτάνει έως 60305)
F1 089
FP 1214
FPt 214
F 60008
008 C
C6 003
odo 000 (αν αυτό είναι οδόμετρο, γιατί δείχνει ακόμα 000 ενώ έχω πάνω από 6k χμλ; )
trn --
Iuo --
bat 135 (αλλάζει ανάλογα με την κατανάλωση στιγμιαία και επανέρχεται στο 135)
bf - 0
hb - 0
SLP - 0
LC0010
Cr - 0
AC - 0
P0 - 0
P2 - 01
P6 - 2d
Ad0173
Ad1061
Ad2255
Ad4255 [όπου και νεκρώνονται στιγμιαία τα όργανα και για τον ίδιο χρόνο δεν μπορείς να πατήσεις το κουμπί ώστε να προχωρήσει η ένδειξη, ενώ μετά βγάζει το 6A6E (ή GAGE) και μετά επανέρχεται η λειτουργία των οργάνων] -
Για βοηθηστε λιγο ρε παιδια.
Η περιπτωση να παρω καινουργιο αυτοκινητο μαλλον ναυαγει. Υπαρχει ομως περιπτωση FOCUS I 1600 5θ μοντ 2003.
Γενικα, ξερει κανεις τι προβληματα βγαζει το μοντελο αυτο; Καθε ποτε θελει συντηρηση/λαδια; Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω; -
Μου είπαν απ τη Ford, τώρα που πήγα να παραγγείλω ένα ακόμα FIESTA, ότι το αμάξι μου είχε γράψει 140 χλμ επειδή παραδόθηκε στα Χανιά και κάποιος το οδήγησε από τα Χανιά για να μου το φέρει εδώ.Τα χλμ δεν φαινόταν στο κοντέρ; Γιατί εάν φαινόταν, πώς και δεν τους ρώτησες; Λες να μηδένισαν το κοντέρ;
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Μου είπαν απ τη Ford, τώρα που πήγα να παραγγείλω ένα ακόμα FIESTA, ότι το αμάξι μου είχε γράψει 140 χλμ επειδή παραδόθηκε στα Χανιά και κάποιος το οδήγησε από τα Χανιά για να μου το φέρει εδώ.
Τα χλμ δεν φαινόταν στο κοντέρ; Γιατί εάν φαινόταν, πώς και δεν τους ρώτησες; Λες να μηδένισαν το κοντέρ;
H απάντηση είναι απλή... Τα χιλιόμετρα φαίνονταν πάντως κανονικά.
Τέλος πάντων, έκανα κάποιες έρευνες σήμερα σχετικά με την προέλευση των θορύβων στο αμάξι. Θα σας γράψω τα αποτελέσματα αύριο μάλλον, τώρα πάω για ύπνο. Πάντως θα εκπλαγείτε...
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Ξέρει κανείς :
α) To CVT Durashift θα υπάρχει στις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Focus ?
β) Θα φορεθεί και στο 1.4 ?
γ) Κανά site (αγγλικά) που να παρέχει πληροφόρηση για το σασμάν αυτό ?Κανένας ?
-
Γεια χαρα σε όλους
Μου έχουν μπει ιδέες για το Fiesta 1.6 ...Ίσως για την έκδοση S που έρχεται σύντομα...Εδώ και καιρό είχα καταλήξει στο Mitsubishi Colt(έκδοση Inform extra Pack 1.3-12.200 ευρώ) αλλά σκέφτηκα να επανεξετάσω το θέμα μετά τα πολύ θετικά σχόλια που διάβασα στο τύπο, αν και θα κοστίσει κάτι παραπάνω.Χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας , άνετο στα ταξιδια και οικονομικό στη χρήση (service,συχνότητα βλαβών,κατανάλωση).
Είστε ευχαριστημένοι γενικά από στήσιμο-επιδόσεις του αυτοκινήτου?
Τελικά η έκδοση Trend 1.6 3d-5dπόσο κοστίζει?(διάβασα οτι ισχύει έκπτωση 1150 ευρώ)Ευχαριστώ πρικαταβολικά
-
Το 1,6 Trend ισχυουν οι εξης τιμες
3πορτο:13.849 -
Νά 'μαι εγώ, με το Κούκου (έτσι το βάφτισα). Το λέω επίσης και Τρίζ' Machine (παραλλαγή του Joy Machine του HRV). Ο 'άλλος' είμαι εγώ...
-
Μόλις ήρθα απ' τη FORD. Μου έβαλαν απ' το φανοποιείο ένα σπρέϋ στα λάστιχα στις πόρτες και ΕΠΑΨΕ να τρίζει. Δεν ακούγεται (σχεδόν) τίποτα. Μιλάμε, σαν να οδηγώ άλλο αμάξι! Ο τύπος μπήκε μέσα, κατέβασα το αμάξι από μία ράμπα (απόσταση όσο περίπου το μήκος του αμαξιού) και μου λέει: -Εντάξει, μην συνεχίζεις, κατάλαβα... Φανταστείτε πόσο έτριζε! Τέλος πάντων, μετά το σπρέϋ δεν ακούγεται τίποτα, ούτε όταν κατέβηκα τη ράμπα για το πάρκιγκ μου, που εκεί συνήθως παίζει η συμφωνική των τριγμών. Μου είπε επίσης, ότι αν μόλις στεγνώσει το σπρέϋ, επανέλθει στην πρότερη απελπιστική του κατάσταση, να τους το πάω για αλλαγή των λάστιχων στις πόρτες.
Επίσης (άσχετο), πήρα με 10,40 ευρώ ένα σετ χρώμα σε μπουκαλάκι με πινέλο και βερνίκι με πινέλο για επιδιόρθωση μικρογρατζουνιών. Θα σας ενημερώσω τη Δευτέρα για το αποτέλεσμα, γιατί σκοπεύω να το θέσω σε εφαρμογή μέσα στο Σαβ/κο...
Κατά τα λοιπά, φίλε Traction (μα, Traction... Είναι nick αυτό τώρα;;; Είπαμε, ωραίο μωρό η Jane, αλλά όχι και έτσι no offence), η γνώμη μου για το αμάξι είναι εξαιρετική! Δεν έχω κανένα άλλο παράπονο, πέραν του ότι τρίζει (έτριζε, χεχε) και ότι είναι ελαφρώς θορυβώδες, ειδικά στην περιοχή ταχυτήτων 90-120 χαω, λόγω αεροδυναμικών θορύβων. Α, και ο κινητήρας του θα μπορούσε να ακούγεται λιγότερο μέσα στην καμπίνα. Από στήσιμο είναι αρκετά ικανοποιητικό. Το έχω βρει αρκετά διασκεδαστικό, όταν ήθελα, αλλά και πολύ ασφαλές καθότι προβλέψιμο και σταθερό στις στροφές. Δεν είναι 106, αλλά δεν είναι και Hummer, οπότε μην το φοβάσαι! Το μοτέρ των 1,4 λίτρων είναι ικανοποιητικό και αν δεν σε ενοχλεί το βάρος (η κυρία μας, ζυγίζει περί τα 1130 κιλά, αν θυμάμαι καλά), τότε θα μείνεις ικανοποιημένος. Εγώ, το θεωρώ μία από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία του ΚΑΙ στα λεφτά του. Αν μετράς και την αισθητική (που για εμένα είναι αρκετά σημαντικός παράγοντας, ας πούμε δεν θα έπαιρνα ΠΟΤΕ το Micra - ακούς Παύλο;;; ), τότε μπορώ να σου πω πάρτο με κλειστά μάτια, αλλά προσοχή στην παραλαβή! Το έχεις οδηγήσει; Πήγαινε να κάνεις ένα Test Drive, αλλά φρόντισε να δοκιμάσεις τον κινητήρα που θα πάρεις.
Καλή τύχη!
-
Το σπρευ λογκια ηταν σπρευ σιλικονης. Οσο για τις γραντζουνιες προσεχε γιατι και εγω ασχοληθηκα με καποιες (και μεγαλες μαλιστα) αλλα εγινε μουντο το χρωμα και χρειαστηκε μετα να το περασω κανα δυο φορες με ενα τονωτικο-γυαλιστικο χρωματος(καπως ετσι) που στην ουσια ηταν σαν χρωμα(πρεπει να βρεις στην αποσχρωση σου) και μετα καλο κερωμα για να πω οτι επανηλθε. Βεβαια οι γραντζουνιες φαινονται λιγοτερο απο πριν αλλα με παιδεψε αρκετα γι'αυτο προσεξε μην το κανεις χειροτερα.
-
Κατά τα λοιπά, φίλε Traction (μα, Traction... Είναι nick αυτό τώρα;;; Είπαμε, ωραίο μωρό η Jane, αλλά όχι και έτσι no offence)
Χε χε... το nick αυτό με ακολουθεί από το σχολείο και έχει γίνει παράδοση.(Παρεπιπτόντως η εκπομπή Traction μάλλον έχει χαλάσει πολύ... σύντομη, λιτή ,πολύ επιφανειακή ,με ελάχιστες δυνατές στιγμές.Πλέον είμαι fun του Θεοφράστου!!! )
Πήγα είδα από κοντά το Fiesta μέσα στη εβδομάδα.Η αλήθεια είναι το περίμενα μεγαλύτερο εσωτερικά...μικρά καθίσματα με ελάχιστη πλευρική στήριξη .Καλό ταμπλό,αν και σκληρά πλαστικά , χώρος αποσκευών ΟΚ.Τα 14.100 στα 1.6 τελικά νομίζω είναι πολλά για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.Anyway...
Μιλούσα με ένα γνωστό και μου ανέφερε οτι ακούει επίσης έντονους τριγμούς από το πίσω μέρος, μάλλον από την εξάτμιση.Τι προτείνετε? Καλά χιλιόμετρα σε όλους σας Fiestaκηδες!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το σπρευ λογκια ηταν σπρευ σιλικονης. Οσο για τις γραντζουνιες προσεχε γιατι και εγω ασχοληθηκα με καποιες (και μεγαλες μαλιστα) αλλα εγινε μουντο το χρωμα και χρειαστηκε μετα να το περασω κανα δυο φορες με ενα τονωτικο-γυαλιστικο χρωματος(καπως ετσι) που στην ουσια ηταν σαν χρωμα(πρεπει να βρεις στην αποσχρωση σου) και μετα καλο κερωμα για να πω οτι επανηλθε. Βεβαια οι γραντζουνιες φαινονται λιγοτερο απο πριν αλλα με παιδεψε αρκετα γι'αυτο προσεξε μην το κανεις χειροτερα.Nope, το σπρέυ δεν ήταν σιλικόνης. Έχω σπρέυ σιλικόνης και δεν έκανε και πολλά πράγματα. Ήταν ένα σπρέυ ειδικό για πλαστικά είπε ο τύπος. Δεν ήταν σπρέυ ακριβώς, γιατί είχε καλαμάκι για να εισχωρεί σε σημεία κ μύριζε διαφορετικά. Το ρώτησα πάντως και μου είπε ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ήταν.
Όσο για το διορθωτικό χρώμα, έχει και έξτρα βερνίκι σε δεύτερο μπουκαλάκι. Και μη φανταστείς τίποτα φοβερά σημάδια. Εκεί που μου το έχει φάει ο σκύλος στον εμπρός προφυλακτήρα και ένα που ακούμπησα λίγο τον προφυλακτήρα μου σε ένα παρκάρισμα...
-
Nope, το σπρέυ δεν ήταν σιλικόνης. Έχω σπρέυ σιλικόνης και δεν έκανε και πολλά πράγματα. Ήταν ένα σπρέυ ειδικό για πλαστικά είπε ο τύπος. Δεν ήταν σπρέυ ακριβώς, γιατί είχε καλαμάκι για να εισχωρεί σε σημεία κ μύριζε διαφορετικά. Το ρώτησα πάντως και μου είπε ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ήταν.
Νάσο όταν σε ξαναπάει ο δρόμος από εκεί, κάνε μια ερώτηση τι σπρέϋ είναι αυτό. Ολοι οι τριζόπληκτοι θα σου είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Nope, το σπρέυ δεν ήταν σιλικόνης. Έχω σπρέυ σιλικόνης και δεν έκανε και πολλά πράγματα. Ήταν ένα σπρέυ ειδικό για πλαστικά είπε ο τύπος. Δεν ήταν σπρέυ ακριβώς, γιατί είχε καλαμάκι για να εισχωρεί σε σημεία κ μύριζε διαφορετικά. Το ρώτησα πάντως και μου είπε ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ήταν.
Νάσο όταν σε ξαναπάει ο δρόμος από εκεί, κάνε μια ερώτηση τι σπρέϋ είναι αυτό. Ολοι οι τριζόπληκτοι θα σου είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες.
Τρίζει το Mondeo ?
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Τσάμπα χαρά! Το τρίξιμο άρχισε ξανά, απλώς δεν θα το ακούω εγώ πλέον... (Θα σας εξηγήσω)
Λοιπόν, η καλύτερη λύση, κατά γενική ομολογία, είναι η βαζελίνη (είδατε ότι είναι και για άλλες δουλειές;;; ). Απλά δεν αρκεί μία φορά, θέλει 3-4 μέχρι να ποτήσει το λάστιχο και να κάνει δουλειά. Αν βέβαια θέλετε να ψεκάζετε κάθε 4-5 μέρες, το σπρέυ αυτό είναι όλα τα λεφτά. Θα σας πω σε καμία 15-αριά μέρες που θα ξαναπάω, ή μπορώ απλώς να ρωτήσω με ένα τηλέφωνο...
Λοιπόν, παρέλαβα το 2ο FIESTA της οικογένειας πλέον, καινούριο, tonic χρώμα, trend με ABS. Εμένα το ABS με ξενερώνει βέβαια, τόσο καιρό προσπαθώ να μάθω να φρενάρω και εν τέλει, τώρα που πίστευα ότι το έχω καταφέρει, ανατρέπονται όλα και πρέπει πάλι να πλακώνομαι στα φρένα σαν νέος οδηγός, δηλαδή να ανεβαίνω πάνω στο πετάλι με όλη μου τη δύναμη. Τουλάχιστον με παρηγορεί το γεγονός ότι θα είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό, ακόμα και από το καλύτερο φρενάρισμα που θα μπορούσα ποτέ να επιτύχω με το πόδι...
Πέραν τούτου... Το καινούριο το πήρα για 3 λόγους. α) Επειδή η μάνα μου αρνήθηκε πεισματικά να δοκιμάσει έστω να οδηγήσει με ABS, φοβούμενη την αντίδρασή της στο 'κλότσημα' του πεταλιού. Εν μέρει την καταλαβαίνω. β) με την ελπίδα ότι θα ξεμπερδέψω με προβλήματα και δεν θα πάω ξανά στο συνεργείο παρά μόνο για service. γ) Γιατί το δικό μου το είχα 'ακουμπήσει' (ας πούμε) σε ένα πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα, μετά την επισκευή να έχει μείνει μία ελάχιστη κλίση στο τιμόνι (να πρέπει να το κρατάω λίγο προς τα δεξιά για να πηγαίνει ίσια).Εν τέλει...
Το καινούριο αμάξι έχει πιο ξενέρωτο χρώμα (το Oyster silver είναι το καλύτερο χρώμα για το FIESTA). Έχει τη μ@λ@κί@ το ABS που μάλιστα είναι με πνευματικό σύστημα με μία τουρμπινίτσα και η αίσθηση του πατήματος του φρένου είναι κάπως σαν να πατάς φούσκα, το άγκιστρο του πορτ-παγκάζ έβρισκε αρκετά στο πλαστικό κατά το κλείσιμο (σήμερα το φτιάξαμε κατά 90%) και το κυριότερο... φοβάμαι ότι πρέπει να έχει κάποια ασυμμετρία στη γεωμετρία του μπροστινού συστήματος, γιατί επίσης πρέπει να το κρατάω προς τα δεξιά για να πηγαίνει ευθεία και οι αριστερές στροφές (σε μανούβρα, τόσο κλειστές) προκαλούν μία τάση στο τιμόνι να στρίψει κι άλλο αριστερά. Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, τα λάστιχα έχουν παραπάνω αέρα, λόγω νεότητας, την επόμενη εβδομάδα ρυθμίζω τις πιέσεις σωστά. Τότε θα το ξανακοιτάξω. Σήμερα, δοκίμασα να φρενάρω απότομα σε ευθεία με ομοιόμορφο οδόστρωμα (μη ρωτήσετε που το βρήκα αυτό στην Κρήτη, το βρήκα πάντως ) και το τιμόνι δεν 'έκοψε' προς κάποια κατεύθυνση, οπότε υποθέτω ότι αν όντως υπάρχει πρόβλημα, είναι στις στροφές του τιμονιού.Θα έχετε νέα, μόλις έχω κι εγώ...
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, θα σας πω αυτό που μου είπε η κοπέλα μου:
Εμ, αφού δεν έβαλες μυαλό με το πρώτο, αλλά ήθελες και δεύτερο, καλά να πάθεις...
-
Γειά σας, χρόνια πολλά.
Συνήθως βάζω βενζίνη ΒP αμόλυβδη των κανονικών οκτανίων. Με σταθερή οδήγηση και κυρίως σε ανοιχτούς δρόμους (παρά αστικό κύκλο)στα 5-6 γεμίσματα που έκανα, είχα αυτονομία περίπου 500 χιλιόμετρα. Έφτασα μέχρι 525 χμ το μέγιστο.
Τις προάλλες είπα να δοκιμάσω την δυνατή βενζίνη της ΒΡ, των 100 οκτανίων. Είχα ακούσει για πιθανότητα προβλημάτων στο κινητήρα κατά την καύση της, αλλά μιας και η Ford προτείνει ΒΡ, είπα άντε ας δοκιμάσω.
Εντάξει, δεν έπιασα 0-100 σε 11κάτι , αλλά παρατήρησα ότι:
-Ο θόρυβος του κινητήρα έχει μειωθεί κάπως στην περιοχή των 1000 - 3500 rpm.
-Η απόκριση του γκαζιού σαν να είναι κάπως πιο άμεση όταν ο οδηγός ζητήσει ξαφνικά γκάζι στις χαμηλές στροφές (2000-4000 rpm). Εκεί φαίνεται να δίνει την απόδοσή της η βενζίνη, στη στιγμιαία ζήτηση δύναμης, παρά να δίνει το κάτι παραπάνω στις μεγάλες rpm. Αν και για τις μεγάλες rpm δεν έχω ακόμη πλήρη άποψη για να συκρίνω. Και, το κυριότερο:
-Αυξημένη αυτονομία (οέ οέ οέ). Χαρακτηριστικά, μετά από κάθε γέμισμα μηδενίζω τον μερικό μετρητή απόστασης και βλέπω πότε θα μου πέσει η πρώτη παύλα στο ρεζερβουάρ. Τυπικά με το δικό μου στυλ κυμαίνεται από 70 έως 85 χμ (το μέγιστο που έχω πιάσει). Αυτή τη φορά ξεπέρασε την προσδοκία μου η αυτονομία, αφού μου έδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 106 χιλιόμετρα (!!!) (για την πρώτη παύλα). Και δεν έκανα και τόση οικονομία, αφού τα 15 χμ ήταν σε αστικό κύκλο και με 2 παρκαρίσματα που αυξάνουν κάπως την κατανάλωση... Βέβαια, θα δω ποσα χμ θα έχει γράψει μετά από τα 40 λίτρα που θα καταναλωθούν και θα ενημερώσω.
Αν μου βγάλει π.χ. 620 αντί για τα συνηθισμένα 500 χιλιόμετρα αυτονομία, τότε συμφέρει και σαν τιμή.
-
FORCH P359 Aktiv-Synthetic Plus 4 λέγεται το σπρέυ που μου έβαλαν στην πόρτα και σταμάτησε -προσωρινά- να τρίζει. Δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, στο Ηράκλειο τουλάχιστον. Τα εισάγει κάποιος στο Ρέθυμνο. Δεν μπόρεσα να μαθω παραπάνω στοιχεία.
http://www.forch.gr/ είναι το Web Site.
Καλή τύχη!
-
Καλησπέρα κύριοι...
Είμαι κι εγώ ένας ευτυχής κάτοχος ενός Ford Fiesta mk6, 1.4, 3d, Trend, στο οποίο έχω κάνει ουκ ολίγες αλλαγές και κακοποιήσεις....
Μου αρέσει πολύ σαν αμάξι και δεν χρειάζεται να εκθειάσω και πάλι την πολύ καλή οδική συμπεριφορά και το κορυφαίο στήσιμο στην κατηγορία του...
Φυσικά μου έχει βγάλει κι εμένα κάτι ψιλά, όπως αλλαγή τρόμπας νερού, κάποιοι τριγμοί...
Εχω κάνει γύρω στα 56.000 χλμ, όλα γεμάτα συγκινήσεις και ατελείωτα στριψίματα.Θα τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα...
FORD FORUM