-
1400 χλμ,εδω και 3 μηνες.
Το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα μου ο οποίος του φέρεται με το γάντι,αλλά οι πλαστικούρες του Focus II δεν μασάνε... .
Ο τεχνικός τελικά υποσχέσθηκε οτι θα μας αλλάξει τις κόπιτσες του καπλαμά και αν δεν εξαληφθεί το φαινόμενο,θα αλλαχθεί ο καπλαμάς ολόκληρος...
Πάντως οι εσωτερικές επενδύσεις και των 5 θυρών κουνιούνται πανεύκολα και αυτό είναι ενδεικτικό οτι τα τριξίματα δεν θα φύγουν ποτέ .
Δοκιμάστε να τις πιάσετε απο το πάνω μέρος και να τις κουνήσετε μέσα έξω και θα δείτε οτι δεν υπάρχει ίχνος στιβαρότητας.Συγκρίνοντας με το Golf V και τη Laguna turbo των οποίων είμαι κάτοχος,δεν μπορώ παρά να μη νοιώσω απογοήτευση για την ποιότητα του αυτοκινήτου που αγόρασε ο πατέρας μου. -
Το ειδα που το ανεφερες και στο focusclub αλλα το ειχα αναφερει κι εγω πριν καιρο οτι κουν ιουνται παρα πολυ. Τι να πω δυσκολο ηταν να τα πιασουν καλυτερα; Κανενα αλλο παραπονο;
-
Η εμπρός μου ανάρτηση πρέπει να είναι ελαφρώς ασύμμετρη. Δεν το έχω εξακριβώσει, αλλά με μία πρόχειρη μέτρηση, σε επίπεδο έδαφος (μέσα στο γκαράζ μας) νομίζω ότι χάνει μισό εκατοστό. Πώς μπορώ να το μετρήσω με σχετική ακρίβεια, αν δεν πάω σε συνεργείο; Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργεί; Τι μπορεί να ευθύνεται; Το καλύπτει η εγγύηση ή το πληρώνω;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το ειδα που το ανεφερες και στο focusclub αλλα το ειχα αναφερει κι εγω πριν καιρο οτι κουν ιουνται παρα πολυ. Τι να πω δυσκολο ηταν να τα πιασουν καλυτερα; Κανενα αλλο παραπονο;Κάτι άλλο;
Οχι στο αυτοκίνητο του πατέρα μου.
Ωστόσο υπάρχει κι αυτό του γαμπρού μου (αγοράστηκε την ίδια μέρα) στο οποίο λύνεται το χειρόφρενο (ξεκουμπώνεται η μανέττα??? ),με αποτέλεσμα να του φύγει σε κατήφορο και να χτυπήσει σε μπροστινό όχημα.Στο σέρβις ισχυρίζονται οτι δεν το χειρίζεται σωστά (το τραβάει νευρικά λένε με το κουμπί πατημένο και κολλάει το κουμπί απελευθέρωσης κλπ κλπ).
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να λύνεται ένα χειρόφρενο,ακόμη κι αν το χειρίζεται κανείς με τον τρόπο που περιγράφουν στο σέρβις...Απο την άλλη όμως ο γαμπρός μου είναι ο ορισμός του άσχετου ανθρώπου με τη χρήση οποιουδήποτε ανθρώπινου κατασκευάσματος,οπότε και δεν γνωρίζω επακριβώς τι τρέχει με το χειρόφρενο.Οπωσδήποτε όμως θα είχε αξία να γνώριζα αν υπάρχουν Focus II με πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
[...]Φίλε μου, με συγχωρείς για την παρατήρηση, είναι και άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά την υπογραφή σου να την αλλάξεις γιατί θα σε δώσω στεγνά στα στρουμφάκια και θα σε πάνε μέσα για άσκοπη χρήση φώτων.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
[...]
Φίλε μου, με συγχωρείς για την παρατήρηση, είναι και άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά την υπογραφή σου να την αλλάξεις γιατί θα σε δώσω στεγνά στα στρουμφάκια και θα σε πάνε μέσα για άσκοπη χρήση φώτων.
Φοβερο!!!!
-
[...]
Φίλε μου, με συγχωρείς για την παρατήρηση, είναι και άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά την υπογραφή σου να την αλλάξεις γιατί θα σε δώσω στεγνά στα στρουμφάκια και θα σε πάνε μέσα για άσκοπη χρήση φώτων.
Είναι δυνατά τα xenon μου εεε ???
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Στο σέρβις ισχυρίζονται οτι δεν το χειρίζεται σωστά (το τραβάει νευρικά λένε με το κουμπί πατημένο και κολλάει το κουμπί απελευθέρωσης κλπ κλπ).
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να λύνεται ένα χειρόφρενο,ακόμη κι αν το χειρίζεται κανείς με τον τρόπο που περιγράφουν στο σέρβις...Απο την άλλη όμως ο γαμπρός μου είναι ο ορισμός του άσχετου ανθρώπου με τη χρήση οποιουδήποτε ανθρώπινου κατασκευάσματος,οπότε και δεν γνωρίζω επακριβώς τι τρέχει με το χειρόφρενο.Οπωσδήποτε όμως θα είχε αξία να γνώριζα αν υπάρχουν Focus II με πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα...Αν οντως συμβαινει αυτο (κολλαει το κουμπι απελευθερωσης ),τοτε δε θα επρεπε το αμαξι να αρχισει να τσουλαει αμεσως μετα τη σταθμευση;;
-
Δεν βαζει ταχυτητα στο κιβωτιο;Ακομα και το χειροφρενο να λυθει η ταχυτητα ,πρωτη ή οπισθεν,το κραταει το αμαξι.Εκτος αν η κλιση ειναι κατηγοριας γκρεμου.
-
Τεχνικό ζήτημα, αλλά αφού παρουσιάζεται σε Fiesta, εδώ το αναφέρω. Αν το αμάξι μείνει αρκετές ώρες με γεμάτο πορτ-παγκάζ, παθαίνουν τίποτα οι αναρτήσεις; Μιλάμε για βάρος περίπου 100 κιλά. Από σήμερα μέχρι Δευτέρα. Τι λέτε;
-
Τεχνικό ζήτημα, αλλά αφού παρουσιάζεται σε Fiesta, εδώ το αναφέρω. Αν το αμάξι μείνει αρκετές ώρες με γεμάτο πορτ-παγκάζ, παθαίνουν τίποτα οι αναρτήσεις; Μιλάμε για βάρος περίπου 100 κιλά. Από σήμερα μέχρι Δευτέρα. Τι λέτε;Τσου
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τεχνικό ζήτημα, αλλά αφού παρουσιάζεται σε Fiesta, εδώ το αναφέρω. Αν το αμάξι μείνει αρκετές ώρες με γεμάτο πορτ-παγκάζ, παθαίνουν τίποτα οι αναρτήσεις; Μιλάμε για βάρος περίπου 100 κιλά. Από σήμερα μέχρι Δευτέρα. Τι λέτε;
Τσου
ΟΚ, ευχαριστώ!
-
μετα απο ενα διιμερο ξεσκισμα (στην ορεινη χαλκιδικη {οποιος καταλαβε , καταλαβε}) τα συμπερασματα επιγραματικα για το φιεστα 1,400 ειναι τα εξης :
-τελειο τιμονι (με ΟΛΗ τη σημασια της εννοιας)
-πολυ καλο πλαισιο (ισως το καλυτερο στην κατηγορια με διαφορα απο τα αλλα)
-πολυ καλη ποιοτητα κυλησης (ανετοτατο και ησυχο ταξιδι)
-λεβιες , μακραν ο καλυτερος στην κατηγορια (αριστος απο ολες της αποψεις)
-φρενα : για τον πεο........... επειγωντως ΑΛΛΑΓΗ
-θεση οδηγησης ( τα καθισματα θελουν κατευθειαν πεταμα) ,χωρις δευτερη σκεψη.....
-το αμαξι δεν τριζει , δεν κανει ΚΑΝΕΝΑΝ απολυτως θορυβο- ο κινητηρας σε γενικες καλουτσικος , θετικος σε ολο το φασμα των στροφων (μετα τις 5,000 απλα δεν υπαρχει) , δεν βαζει φωτια αλλα σχετικα κινει αξιοπρεπως το αμαξι.
-οδικη συμπεριφορα : αψογη (τιποτε παραπανω τιποτε λιγοτερο)
- ο κινητηρας σε γενικες καλουτσικος , θετικος σε ολο το φασμα των στροφων (μετα τις 5,000 απλα δεν υπαρχει) , δεν βαζει φωτια αλλα σχετικα κινει αξιοπρεπως το αμαξι.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
-το αμαξι δεν τριζει , δεν κανει ΚΑΝΕΝΑΝ απολυτως θορυβοΩχ ωχ μην τα λες εδω μεσα αυτα!
-
-το αμαξι δεν τριζει , δεν κανει ΚΑΝΕΝΑΝ απολυτως θορυβο
Ωχ ωχ μην τα λες εδω μεσα αυτα!
Μα γιατι ολα ειναι πιθανα... Απορια: Το s σαν μοντελο εχει αισθητες διαφορες στην οδηγηση απο ενα απλο μοντελο (παντα το 1600cc)
-
εγω αρχηγε μου λεω αυτα που νιωθω χωρις θοβο και παθος.........
απο την στιγμη που μου αφησε αυτη την εντυπωση , αυτη θα πω και τελειωσε.......(αμα σου πω οτι το αβενσις που εχω {ολοκαινουργιο} εχει περισσοτερους τριγμους θα με πιστεψεις??? {τζαμπα το ανεφερα,γιατι σπαστηκα τωρα και θα παω καμοια μερα και θα τους το φερω κολαρο.....}) -
λεγε οτι θες λεγε ,λεγε οτι θες λεγε ,εμεις θα σε αγαπαμε!!!!! παλιο ασμα λιγο τροποποιημενο!!!!!! Ολα ειναι πιθανα ξαναλεω!!!!!!! οσο για τα υπολοιπα στοιχεια που αναφερεις κανεις δεν τα αρνηθηκε Παντως προσφερω το δικο μου για δοκιμη να δεις το αντιθετο!!!!!! Μπορεις να του κανεις οσο σκισιμο θελεις!!!!!!!
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
λεγε οτι θες λεγε ,λεγε οτι θες λεγε ,εμεις θα σε αγαπαμε!!!!! παλιο ασμα λιγο τροποποιημενο!!!!!! Ολα ειναι πιθανα ξαναλεω!!!!!!! οσο για τα υπολοιπα στοιχεια που αναφερεις κανεις δεν τα αρνηθηκε Παντως προσφερω το δικο μου για δοκιμη να δεις το αντιθετο!!!!!! Μπορεις να του κανεις οσο σκισιμο θελεις!!!!!!!μωρε εισαι μακρια................
και αμα ησουν κοντα.......(κατι θα καναμε ) -
Εννοειται πως μπορεις να λες οτι θες απλως λεω οτι μετα απο ολα αυτα που εχουν παθει οι συνφορουμιτες ειναι εκπληξη να ακουγονται αυτα!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εγω αρχηγε μου λεω αυτα που νιωθω χωρις θοβο και παθος.........
απο την στιγμη που μου αφησε αυτη την εντυπωση , αυτη θα πω και τελειωσε.......(αμα σου πω οτι το αβενσις που εχω {ολοκαινουργιο} εχει περισσοτερους τριγμους θα με πιστεψεις??? {τζαμπα το ανεφερα,γιατι σπαστηκα τωρα και θα παω καμοια μερα και θα τους το φερω κολαρο.....})Με τετοια αγαπη για την Ford popolare μου, τι το ηθελες το Avensis? Παρε ενα αξιοπιστο Mondeo να βρεις την υγεια σου και να τρεχεις καθε βδομαδα στα συνεργεια να το συμμαζευεις.
FORD FORUM