-
ξερει κανεις την κεντρικη σελιδα της ford στην Ευρωπη η καποια σελιδα του εργοστασιου
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
ξερει κανεις την κεντρικη σελιδα της ford στην Ευρωπη η καποια σελιδα του εργοστασιουhttp://www.ford.com/en/company/about/co ... efault.htm
-
Υπαρχει νομιζω και μια Ευρωπαϊκη Υπηρεσια, που μπορει να βοηθησει. Εχει να κανει με προστασια καταναλωτη κλπ. Δεν εχω τηλεφωνα, αλλα ισως το ενιαιο τηλεφωνο 00800 67891011, στα Ελληνικα, μπορεσουν να σας βοηθησουν.
-
Thanks παιδια
-
Παίδες καλημέρα
Σήμερα πήγα στο συνεργείο. Συζητήσαμε αρκετά αλλά δεν μπορώ να πως και πως γίναν πολλά. Ξεκινώ από αυτό που έγινε: το μάνταλο του καπό -πλέον-λειτουργεί!!!!! Έχω αμάξι με καπό που ανοίγει και αυτό με χαροποιεί αλλά δεν ξέρω αν μου αρκεί. Κι αυτό διότι:
1.'500 ml λάδι; Δεν είναι ποσότητα που πρέπει να σε ανησυχεί . Το 5w-40 που έβαλες είναι συμβατό με αυτά που χρησιμοποιούμε οπότε όλα OK! '
2.' Αυτό κάτω από το λάστιχο; Δεν είναι σκουριά,Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ! Είναι κεριά που έμειναν και ξεράθηκαν. Καθάρισε το καλά και θα φύγει....'
3.' Το σκαράκι του καπό; Το ξέρουμε: όλα έτσι είναι . Να έχεις το νου σου όταν το ανοίγεις.....'
Μετά από όλα αυτά τι να πω; Δεν λέω συνεργάσιμα και φιλικά τα παιδιά αλλά δεν με έπεισαν κατά πόσον όλα αυτά είναι φυσιολογικά . Έτσι:
- Το λάδι θα το παρακολουθώ καθημερινά. Πιστεύω τελικά πως μάλλον κάποια @α@ακια έγινε στο service αλλά ποτέ δεν ξέρεις
2.Τις σκουριές (ή ότι τελοσπάντων είναι αυτά τα σημάδια) θα τις δείξω και σε φανοποιούς της περιοχής μπας και βγάλουμε άκρη.....Πάντως επιμένω: το παραπάνω χρήζει επικοινωνίας -κατευθείαν- με το εργοστάσιο
3.Το σκαράκι το κόλλησα ήδη με σιλικόνη. Όχι να χάσουμε και κανά δάχτυλο γιατί κοτζαμ FORD δεν μπορεί να βγάλει ένα στήριγμα της προκοπής....
Και τέλος τα ευχάριστα: πέταξα τα Turanza και φόρεσα τα Exalto. Καμία σχέση! Όλο το απόγευμα το έστριβα....Τουλάχιστον με ταλαιπωρεί που με ταλαιπωρεί, ας μου δίνει και κάποιες όμορφες στιγμές το παλίαμαξο....
-
Που εντοπισες τις διαφορες με τα λαστιχα τι διορθωθηκε ? Σας πεταει καθολου κολαρακι το fiestaki σας Εγω εχω βαρεθει καθε φορα που πεταει μουτρα και αφηνω γκαζι να ξεκολλαει το πισω μερος και να μαι με αναποδα Δεν ξερω αν οφειλετε στα λαστιχα αυτο καθαρα η καπου αλλου πχ υψος αυτοκινιτου!!!!! Οσο για τις πορτες σου αμα θελεις αναρτησε καμια φωτο ή στειλε καμια για να δω τι παιζει
-
Καλησπέρα σε όλους και καλώς ήρθα!
Βρισκόμενος στο 2ο μόλις ποστ μου, είδα ότι οι 'συνάδελφοι' στο VW φόρουμ βοήθησαν αρκετά έναν απογοητευμένο κάτοχο Renault και θα ήθελα ει δυνατόν μια βοήθεια και από εσάς
Είμαι ανάμεσα στο νέο focus (μάλλον για 1600 το βλέπω) και το ανάλογο Golf. Διαβάζοντας άρθρο σε ελληνογερμανικό ανταγωνιστικό περιοδικό, μου έκανε εντύπωση ότι βγάζουν πολύ ανεβασμένη την κατανάλωση του Focus ενώ σε ξένα reviews που κοίταξα, αναφέρουν ότι ένα απ' τα ατού του νέου Focus είναι η μειωμένη του κατανάλωση!
Η αντικειμενικότητα του συγκεκριμένου άρθρου χρήζει διερεύνησης βέβαια αν κρίνω από το παρελθόν του περιοδικού όσον αφορά τις συγκρίσεις με γερμανικά αυτοκίνητα, σίγουρα όμως θα ήθελα και την δική σας άποψη επί του θέματος.
-
Καλωσήρθες στο Forum!:D
Σχετικά με τη κατανάλωση τοθ Focus II 1.6 Ti-VCT ...μέσα στη πόλη βλέπω περίπου 9-10 l/100Km , σε αυτοκινητόδρομο γύρω στα 7.2 , ενώ η ελάχιστη που έχω δει είναι 6.6 στη διαδρομή Θήβα-Ιτέα-Πάτρα .
Για περισσότερα ,έλα μια βόλτα και από το http://www.clubfocus.gr όπου υπαρχει ειδικό thread για τη κατανάλωση του Focus II
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Που εντοπισες τις διαφορες με τα λαστιχα τι διορθωθηκε ? Σας πεταει καθολου κολαρακι το fiestaki σας Εγω εχω βαρεθει καθε φορα που πεταει μουτρα και αφηνω γκαζι να ξεκολλαει το πισω μερος και να μαι με αναποδα Δεν ξερω αν οφειλετε στα λαστιχα αυτο καθαρα η καπου αλλου πχ υψος αυτοκινιτου!!!!! Οσο για τις πορτες σου αμα θελεις αναρτησε καμια φωτο ή στειλε καμια για να δω τι παιζειΑν κατάλαβα καλά τι κάνεις, αυτό δεν είναι φυσιολογικό για προσθιοκίνητο; Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις φρενάρω με αριστερό κ μένω στο γκάζι και έχω υπερστροφή αντί για υποστροφή που αντιμετωπίζεις εσύ, οπότε είμαι έτσι -->
(Σου απαντάω στο mail σου σε λιγάκι, κατάφερα να το δω τελικά)Λοιπόν, πάμε στα δικά μας τώρα:
α) Ο δείκτης της βενζίνης μου παραδίδει πνεύμα οσονούπω. Είχα παρατηρήσει κάτι τρελά απ' όταν δοκίμασα την ULTIMATE (δεν νομίζω να έχει σχέση) του στυλ να κατεβαίνει ένα κλικ και μετά να ανεβαίνει πάλι, αλλά δεν έδωσα σημασία, καλοκαίρι γαρ και έντονες διαφορές στις θερμοκρασίες. Αλλά σήμερα έγινε ο χαμός: Μπαινω το βράδυ στο αμάξι, βάζω μπροστά, στο μισό ο δείκτης ενώ το μεσημέρι που είχα παρκάρει ήταν δύο κλικ κάτω απ' το μέγιστο! Το ξεχνάω προσωρινά, οδηγώ 5-6 μέτρα για το φανάρι, κοιτάω το δείκτη, 2 κλικ κάτω απ' το μέγιστο πάλι!
Αλλά οκ, θα περιμένω να χαλάσει εντελώς και θα τους το βάλω εκεί που ξέρουν!!! Μέχρι τότε, βενζίνη κάθε 400 περίπου χλμ για να είμαστε σίγουροι.β) Το κιβώτιό μου παίρνει ναρκωτικά. 2-3 μέρες τώρα έχει γίνει λίγο πιο σκληρό στην πρώτη από στάση. Σήμερα έδειχνε να θέλει ζοριλίκια (**ποτέ **δεν βάζω απότομα τις ταχύτητες, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!!!) αλλά εγώ γερμανός. Ξαφνικά αποφάσισε ότι η πρώτη δεν του αρέσει και δεν την έπαιρνε με τίποτα, εκτός αν πίεζα πραγματικά δυνατά ή αν έπαιζα με τον επιλογέα, ψάχνοντας να βρω μία σχέση που να του αρέσει (μεταξύ 3ης και 4ης συμφωνούσε συνήθως), οπότε μετά η πρώτη έμπαινε εύκολα.
Το μεσημέρι και το βράδυ που το οδήγησα ξανά, όλα ήταν εντάξει! Αν με αφήσει πουθενά 'μεσοπέλαγα', μπορώ να τους κάνω μύνηση για... κάτι τέλος πάντων;;; Θέλω κάποιος να την πληρώσει τόση ταλαιπωρία και δυσαρέσκεια, δεν γίνεται ρε πούστη μου πλέον!!!γ) Το χτύπημα επανήλθε περίπου 2 εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του.
δ) Ταυτόχρονα άρχισε να τρίζει ΚΑΙ αυτό απ' τις τσιμούχες στις πόρτες, όπως το πρώτο μας. Είναι θέμα χρήσης λοιπόν και η φθορά έρχεται αργά ή γρήγορα; Ή φταίει η έξοδος του γκαράζ μου που είναι κυκλική με έντονη ανωφέρεια και προκαλεί στρεβλώσεις στο αμάξωμα και άρα φθορές στις τσιμούχες; Όποιο και να ισχύει, να ΧΕΣΩ ποιότητα κατασκευής!!!
ε) Να πούμε και κάτι καλό, η εταιρία μου παρήγγειλε τις δύο τσιμούχες που είχαν φουσκώσει και το μηχανισμό απελευθέρωσης του πίσω αριστερού καθίσματος. Δεν έγινε θέμα για οικονομικό, αλλά θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι δεν πληρώνω... Θα σας πω νέα από βδομάδα.
Έλσα, τι λες; Ψήνεσαι για Fiesta;
Offtopic mode on
Σήμερα έστρωσαν κοντά στο σπίτι μου άσφαλτο (μάλλον πίσσα και 3Α) σε δρόμο με έντονη κατωφέρεια χωρίς να προετοιμάσουν υπόστρωμα και χωρίς να ξύσουν την προηγούμενη άσφαλτο στο μέσο (έγινε διαπλάτυνση του δρόμου). Πόσο καιρό δίνετε μέχρι να φτάσει όλη η 'άσφαλτος' στην αρχή της κατηφόρας; Εγώ ένα 6-μηνο το πολύ!!! -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
α) Ο δείκτης της βενζίνης μου παραδίδει πνεύμα οσονούπω...
Δεν είναι τίποτα... και εμένα μου το είχε κάνει 5-6 φορές πριν από 6 χρόνια, αλλά από τότε κανένα πρόβλημα. Ψυχολογικό πρόβλημα είναι, θα στρώσει...
Τελικά, δε μου είπε κανένας γνώμη για ανάρτηση.... Τα ΚΟΝΙ τα ρυθμιζόμενα στα πόσα € παίζουν; Ελατήρια; Μαμίσια;
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
α) Ο δείκτης της βενζίνης μου παραδίδει πνεύμα οσονούπω...
Δεν είναι τίποτα... και εμένα μου το είχε κάνει 5-6 φορές πριν από 6 χρόνια, αλλά από τότε κανένα πρόβλημα. Ψυχολογικό πρόβλημα είναι, θα στρώσει...
Μάλλον δεν είχες Fiesta!
-
Μάλλον δεν είχες Fiesta!
Όχι μάλλον, σίγουρα δεν έχω!
Σήμερα συναρμολόγησα για 100η φορά το κάτω τμήμα του ταμπλό (εγκατάσταση ηλ.παραθύρων πίσω). Εννοείται ότι δεν τρίζει τίποτα!!!
-
α) Ο δείκτης της βενζίνης μου παραδίδει πνεύμα οσονούπω. Είχα παρατηρήσει κάτι τρελά απ' όταν δοκίμασα την ULTIMATE (δεν νομίζω να έχει σχέση) του στυλ να κατεβαίνει ένα κλικ και μετά να ανεβαίνει πάλι, αλλά δεν έδωσα σημασία, καλοκαίρι γαρ και έντονες διαφορές στις θερμοκρασίες. Αλλά σήμερα έγινε ο χαμός: Μπαινω το βράδυ στο αμάξι, βάζω μπροστά, στο μισό ο δείκτης ενώ το μεσημέρι που είχα παρκάρει ήταν δύο κλικ κάτω απ' το μέγιστο! Το ξεχνάω προσωρινά, οδηγώ 5-6 μέτρα για το φανάρι, κοιτάω το δείκτη, 2 κλικ κάτω απ' το μέγιστο πάλι!
Αλλά οκ, θα περιμένω να χαλάσει εντελώς και θα τους το βάλω εκεί που ξέρουν!!! Μέχρι τότε, βενζίνη κάθε 400 περίπου χλμ για να είμαστε σίγουροι.β) Το κιβώτιό μου παίρνει ναρκωτικά. 2-3 μέρες τώρα έχει γίνει λίγο πιο σκληρό στην πρώτη από στάση. Σήμερα έδειχνε να θέλει ζοριλίκια (**ποτέ **δεν βάζω απότομα τις ταχύτητες, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!!!) αλλά εγώ γερμανός. Ξαφνικά αποφάσισε ότι η πρώτη δεν του αρέσει και δεν την έπαιρνε με τίποτα, εκτός αν πίεζα πραγματικά δυνατά ή αν έπαιζα με τον επιλογέα, ψάχνοντας να βρω μία σχέση που να του αρέσει (μεταξύ 3ης και 4ης συμφωνούσε συνήθως), οπότε μετά η πρώτη έμπαινε εύκολα.
Το μεσημέρι και το βράδυ που το οδήγησα ξανά, όλα ήταν εντάξει! Αν με αφήσει πουθενά 'μεσοπέλαγα', μπορώ να τους κάνω μύνηση για... κάτι τέλος πάντων;;; Θέλω κάποιος να την πληρώσει τόση ταλαιπωρία και δυσαρέσκεια, δεν γίνεται ρε πούστη μου πλέον!!!δ) Ταυτόχρονα άρχισε να τρίζει ΚΑΙ αυτό απ' τις τσιμούχες στις πόρτες, όπως το πρώτο μας. Είναι θέμα χρήσης λοιπόν και η φθορά έρχεται αργά ή γρήγορα; Ή φταίει η έξοδος του γκαράζ μου που είναι κυκλική με έντονη ανωφέρεια και προκαλεί στρεβλώσεις στο αμάξωμα και άρα φθορές στις τσιμούχες; Όποιο και να ισχύει, να ΧΕΣΩ ποιότητα κατασκευής!!!
a) μην το αξιολογεις καν... Μου τυχαινει και μενα μια φορα το χρονο η και λιγοτερο... Μου τυχαινει ομως οταν επι παρατεταμενο διαστημα εχω σε συγκεκριμενο επιπεδο την βενζινη... πχ συνεχεια στο 1/2, εεε πριν καμια βδομαδα το επαθα... και το διαπιστωσα οταν το γεμισα παραπανω απο 1/2 αλλα αυτο εμεινε κολλημενο. Εεε ξαναπηγα στον βενζινα, το φουλαρισα οσο πηγαιν και λιγο παραπανω και ξεκολλησε ο δεικτης.... του χρονου παλι
β) αυτο να το αξιολογησεις πολυ σοβαρα... Αν μαλιστα χειροτερευει, τοτε πας για κατεβασμα κιβωτιου. Μηπως εχεις παρατηρησει αν σκληρυνε και ο συμπλεκτης σου?
δ) Στρεβλωσεις απο κυκλικη ανωφερεια !?? Μηπως τα παραλες? Αντε να καβαλησεις κανα καλο πεζοδρομιο να στρεβλωσει (και παλι ελαχιστα ομως), αλλα απο αυτο που λες... τι διαολο... με τσιχλες το κολλησαν?
-
Έλσα, τι λες; Ψήνεσαι για Fiesta;
Νομίζω ότι απορρίπτεται το Fiesta...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
a) μην το αξιολογεις καν... Μου τυχαινει και μενα μια φορα το χρονο η και λιγοτερο... Μου τυχαινει ομως οταν επι παρατεταμενο διαστημα εχω σε συγκεκριμενο επιπεδο την βενζινη... πχ συνεχεια στο 1/2, εεε πριν καμια βδομαδα το επαθα... και το διαπιστωσα οταν το γεμισα παραπανω απο 1/2 αλλα αυτο εμεινε κολλημενο. Εεε ξαναπηγα στον βενζινα, το φουλαρισα οσο πηγαιν και λιγο παραπανω και ξεκολλησε ο δεικτης.... του χρονου παλιβ) αυτο να το αξιολογησεις πολυ σοβαρα... Αν μαλιστα χειροτερευει, τοτε πας για κατεβασμα κιβωτιου. Μηπως εχεις παρατηρησει αν σκληρυνε και ο συμπλεκτης σου?
δ) Στρεβλωσεις απο κυκλικη ανωφερεια !?? Μηπως τα παραλες? Αντε να καβαλησεις κανα καλο πεζοδρομιο να στρεβλωσει (και παλι ελαχιστα ομως), αλλα απο αυτο που λες... τι διαολο... με τσιχλες το κολλησαν?
α) Δεν κατάλαβες τι γίνεται: Ο δείκτης μου ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ κατά βούληση, άσχετα σχεδόν με το επίπεδο της βενζίνης! Χτες είχε κατέβει στο μισό με μόλις 90χλμ απ' το τελευταίο γέμισμα, αμέσως μετά ανέβηκε πάλι. Σήμερα ήταν στα 2/3 και μετά ανέβηκε πάλι στα 3/4. Και δεν είναι αναλογικός δείκτης, είναι ψηφιακός με υποδιαιρέσεις, οπότε είναι εμφανές αυτό που σου λέω.
β) Ο συμπλέκτης είναι ακριβώς ίδιος σε αίσθηση. Αυτό που είχα ξεχάσει να σας πω είναι ότι καμία φορά η όπισθεν σε παρκάρισμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ μετά. Θέλει πολλή δύναμη.
γ) Όχι, οι τσίχλες δεν θα έτριζαν!!! Πάντως αυτό που σου περιγράφω είναι πραγματικά πολύ έντονο, οπότε μην το υποτιμάς. Σίγουρα προκαλεί πιο έντονες στρεβλώσεις απ' ότι ένα πεζοδρόμιο (που παρεμπιπτόντως δεν έχω ανέβει ποτέ!!!)
-
γ) Όχι, οι τσίχλες δεν θα έτριζαν!!! Πάντως αυτό που σου περιγράφω είναι πραγματικά πολύ έντονο, οπότε μην το υποτιμάς. Σίγουρα προκαλεί πιο έντονες στρεβλώσεις απ' ότι ένα πεζοδρόμιο (που παρεμπιπτόντως δεν έχω ανέβει ποτέ!!!)
Τι νεοέλληνας είσαι τότε; Ανέβα ένα ντέ...
Προχθές οδήγησα ένα ST πάντως και δεν είχε σκουριές ούτε έτριζε (είχε βέβαια μόλις 2.500χλμ.). Δε το έψαξα καλά ή έτυχε; -
Το ακόλουθο το βρήκα τυχαία και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί είχα διαβάσει τα αποτελέσματα του euro ncap.
http://www.consumerreports.org/main/det ... 0984553555
Δεν ξέρω τί παίζει με τα διαφημιστικά κόλπα. Στο http://www.autoblog.com αφήνουν κάποιες αιχμές για την Toyota σχετικά με τα sites και τις έρευνες που σπονσονάρει.
Μπέρδεμα.
-
Ο δείκτης μου την έπαιξε σίγουρα. Σήμερα έδειχνε ΕΝΤΕΛΩΣ άδειο (ούτε μία γραμμή και το λαμπάκι αναμένο) και όταν τελικά του έβαλα βενζίνη πήρε 33 λίτρα, δηλαδή είχε 12 μέσα! Σημειωτέον ότι όταν το γέμισα ΔΕΝ ανέβηκε μέχρι πάνω (δύο γραμμές κάτω) παρά μόνο μετά από 10-15 χιλιόμετρα οπότε και 'γέμισε'. Μετά από άλλα 4-5 χιλιόμετρα, κατέβηκε μια γραμμή και εκεί έχει μείνει. Αν μου πείτε τι σκ@τ@ μπορεί να φταίει, θα σας χρωστάω χάρη!!!
-
Ο δείκτης μου την έπαιξε σίγουρα......... Αν μου πείτε τι σκ@τ@ μπορεί να φταίει, θα σας χρωστάω χάρη!!!Καλά δεν είναι και καμιά ιδιαίτερη χάρη : πιστεύω πως πρέπει να φταίει το φλοτεράκι στο ρεζερβουάρ. Μάλλον θα πρέπει να επισκεφτείς το συνεργείο.......
Σχετικά με τον επιλογέα: Μην μασάς! Το έχω παρατηρήσει και στο δικό μου. Το παρουσιάζει στο πρώτο ξεκίνημα της ημέρας που και που. Από κει και πέρα λειτουργεί μιά χαρά. Δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται.Anastasie,θα έχεις φωτογραφίες σύντομα!
Και σχετικά με τα ελαστικά: το τιμόνι βάρυνε κι έγινε ακόμη σαφέστερο. Η συμπεριφορά στις στροφές είναι πιο προοδευτική και το κράτημα απλά ασύγκριτα καλύτερο. Σας υπενθυμίζω -βέβαια- πως τα Turanza μου ήταν ξεραμένα ήδη από τον 5ο μήνα..... οπότε δεν έχω και το σωστότερο μέτρο σύγκρισης... Αναφορικά με το πως στρίβει το fiesta: όλα ωραία αλλά γιατί έχω την αίσθηση ότι στις κλειστές στροφές το αμάξι 'κάθεται' στον πίσω τροχό (δεξιό- αριστερό ανάλογα με τη στροφή). Μήπως με το 1600αρι θα περνούσα καλύτερα; (ερώτηση που κάνω τώρα, ε; )
-
Για το κιβώτιο δοκίμασε να αλλάξεις βαλβολίνες.
FORD FORUM