-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Η τιμη τότε ειναι μια χαρά αν εννοείτε συμπεριλαμβάνει δωρο συναγερμό,αισθητήρες πάρκινγκ και ειναι με το κλειδί στο χέρι.Ναι συμπεριλαμβανει και 2 αξεσουάρ επιλογής μου, το ενα θα είναι σίγουρα ο συναγερμός το άλλο δεν ξέρω, ίσως να επιλέξω το μεταλλικό χρώμα. Αλλά το 8αρι που μου είπες με προβληματιζει, ελπιζα οτι θα ηταν γύρω στο 6.5-7. Καλά τόσο μεγάλη απόκλιση από την εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης; απίστευτο.
-
Επίσης να εχεις υπόψιν σου ότι το πρώτο εξάμηνο του 17 θα κυκλοφορήσει το νέο fiesta με αισθητές βελτιώσεις σε εσωτερικό κ πιθανόν στους κινητήρες (http://www.autoexpress.co.uk/ford/fiesta/93556/new-2017-ford-fiesta-pictures-specs-release-date-and-spy-pics)
-
Κοιτα να δεις το φιέστα (και το φοκους) εχουν αυξημένες καταναλώσεις σε σχεση με τον ανταγωνισμό.
Απ οτι εχουν γραψει και κάτοχοι σε αλλα φόρουμ , εντος πόλης πανω απο 7 παιζει.Να σκεφτεις εταιρικά focus 1.5 diesel καινουρια δε καίνε κατω απο 8
(Προς αυτους που το ειχαν διαβασει οταν το γραψα: ρωτήσαμε κι αλλους συναδέλφους, τα αμαξια ειναι ρουφήχτρες)Ακομα και τεστ να διαβασεις και συγκριτικα, το αναφέρουν.
Κατα τ αλλα σαν αμαξι ειναι πολυ καλο, αλλα αν σε νοιαζει τοσο η καταναλωση πρεπει να πας αλλου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης heliocantharus έγραψε:
Επίσης να εχεις υπόψιν σου ότι το πρώτο εξάμηνο του 17 θα κυκλοφορήσει το νέο fiesta με αισθητές βελτιώσεις σε εσωτερικό κ πιθανόν στους κινητήρες (http://www.autoexpress.co.uk/ford/fiest ... d-spy-pics)Ναι το γνωρίζω, αλλά δεν μπορω να μείνω χωρίς αμάξι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και εκτός αυτού η τιμή του πιθανότατα θα είναι αρκετά μεγαλύτερη αυτής που μου δίνουν τώρα.
-
Ο χρήστης Yiannis145 έγραψε:
Η τιμη τότε ειναι μια χαρά αν εννοείτε συμπεριλαμβάνει δωρο συναγερμό,αισθητήρες πάρκινγκ και ειναι με το κλειδί στο χέρι.
Ναι συμπεριλαμβανει και 2 αξεσουάρ επιλογής μου, το ενα θα είναι σίγουρα ο συναγερμός το άλλο δεν ξέρω, ίσως να επιλέξω το μεταλλικό χρώμα.
Να ρωτήσω κάτι, τα αξεσουάρ της επιλογής σου θα είναι εργοστασιακά; Θα μου πεις αφού αναφέρεις μεταλλικό χρώμα προφανώς είναι εργοστασιακό, αλλά το συνηθισμένο δώρο που δίνουν οι αντιπροσωπείες (συναγερμός/αισθητήρες) είναι σχεδόν πάντα after market και εννοείται με μηδαμινό κόστος γι' αυτούς. Δε μιλάω μόνο για τη Ford εννοείται.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Η τιμη τότε ειναι μια χαρά αν εννοείτε συμπεριλαμβάνει δωρο συναγερμό,αισθητήρες πάρκινγκ και ειναι με το κλειδί στο χέρι.
Ναι συμπεριλαμβανει και 2 αξεσουάρ επιλογής μου, το ενα θα είναι σίγουρα ο συναγερμός το άλλο δεν ξέρω, ίσως να επιλέξω το μεταλλικό χρώμα.
Να ρωτήσω κάτι, τα αξεσουάρ της επιλογής σου θα είναι εργοστασιακά; Θα μου πεις αφού αναφέρεις μεταλλικό χρώμα προφανώς είναι εργοστασιακό, αλλά το συνηθισμένο δώρο που δίνουν οι αντιπροσωπείες (συναγερμός/αισθητήρες) είναι σχεδόν πάντα after market και εννοείται με μηδαμινό κόστος γι' αυτούς.
Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το διευκρινισα, με ρώτησε τι θα ήθελα απο αξεσουάρ δωρεάν και εκείνη τη στιγμή ειχα στο μυαλό μου το συναγερμό, δε συζητήσαμε αν υπάρχει κάποιος περιορισμός σε άλλες επιλογές αλλά θεώρησα ότι το μεταλλικό χρώμα θα είναι εντός των 'προβλεπομενων'.
-
Αν θέλεις ρώτα από περιέργεια.
-
Απ οτι εχουν γραψει και κάτοχοι σε αλλα φόρουμ , εντος πόλης πανω απο 7 παιζει.
Να σκεφτεις εταιρικά focus 1.5 diesel καινουρια δε καίνε κατω απο 8
.....περιεργο να καιει τοσο,μιλαμε για κινητηρα χωρις αξιολογες επιδοσεις,να ηταν της opel με τους 136 αντε να πεις....
-
Πρωτη φορα ακουω κινητηρας ντιζελ να εχει καταναλωση σε επιπεδα βενζινης και μαλιστα βελτιωμενος,δεν ειναι ο παλιος 1.6 Tdci.
To fiestακι ειναι καλο αλλα εχει 5αρι κιβωτιο που σε συνδιασμο με τον λαιμαργο αν πιεστει ecoboost θα καψει μεσα στην πολη,για να μην εισαι λοιπον συνεχεια αλλαγη στις 2,5 χιλιαδες στροφες,προσπαθησε να δεις και καποιες αλλες επιλογες,αντιστοιχα 1.0αρια με 6ταχυτα σασμαν,η αλλιως μικρο ντιζελ,με 12.000 το χρονο μεσο ορο και κινηση 90% εντος πολης κανενα χιλιαρι βενζινης δεν θα ειναι οικονομικο και με start stop κλπ.
Θα ειχα στα υποψιν μου το ibizaki με τον ecotsi 110PS,6αρακι κιβωτιο,οθονη αφης,start/stop,εκδοση style,περιπου στο ιδιο μπατζετ,αντε λιγο παραπανω.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Πρωτη φορα ακουω κινητηρας ντιζελ να εχει καταναλωση σε επιπεδα βενζινης και μαλιστα βελτιωμενος,δεν ειναι ο παλιος 1.6 Tdci.To fiestακι ειναι καλο αλλα εχει 5αρι κιβωτιο που σε συνδιασμο με τον λαιμαργο αν πιεστει ecoboost θα καψει μεσα στην πολη,για να μην εισαι λοιπον συνεχεια αλλαγη στις 2,5 χιλιαδες στροφες,προσπαθησε να δεις και καποιες αλλες επιλογες,αντιστοιχα 1.0αρια με 6ταχυτα σασμαν,η αλλιως μικρο ντιζελ,με 12.000 το χρονο μεσο ορο και κινηση 90% εντος πολης κανενα χιλιαρι βενζινης δεν θα ειναι οικονομικο και με start stop κλπ.
Θα ειχα στα υποψιν μου το ibizaki με τον ecotsi 110PS,6αρακι κιβωτιο,οθονη αφης,start/stop,εκδοση style,περιπου στο ιδιο μπατζετ,αντε λιγο παραπανω.
Ναι, το πήρε το μάτι μου το ibiza που αναφέρεις είναι πράγματι καλή η τιμή του, θα το δω κι από κοντά, αν και είναι πιο άσχημο θεωρώ από το fiesta και τα VAG με τόσα που έχουν ακουστεί φοβάμαι μην είμαι συνέχεια στα συνεργεία. Αν το πάρω θα το πάρω με μισή καρδιά αλλά ας όψεται το γαμ...νο το budget. Κρίμα γιατί το fiesta με κάλυπτε σε όλους τους τομείς (εμφάνιση, τιμή, οδηγική συμπεριφορά, αξιοπιστία) πλην της κατανάλωσης.
-
Αν το γουσταρεις το αμαξι,προφανως και μην κολλησεις στο +0,5 λιτρο καταναλωση,αλλα να ξερεις οτι αυτη η γενια παροτι εχει θετικα,εχει και ελλειψεις στον εξοπλισμο,οι χωροι για μικροαντικειμενα στο ταμπλω και γυρω ειναι περιορισμενοι,αν εχεις κανενα smartphone 5 ιντσες δεν βολευει,το ηχοσυστημα ειναι μπελαλιτικο και ξεπερασμενο,κουμπακια που κουραζουν κλπ.
Η αξιοπιστια ειναι λιγο πολυ λαχειο,εδω καποτε θεωρουσαμε οτι παιρνεις γιαπωνεζικο και δεν παθαινει τιποτε,τωρα αν ανοιξεις ενα γιαπωνεζικο,εχει τακατα αεροσακους,γερμανικους προμηθευτες σε γριλους παραθυρων,κομματια που αλλου κατασκευαζονται και τα φερνουν για συναρμολογηση.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Αν το γουσταρεις το αμαξι,προφανως και μην κολλησεις στο +0,5 λιτρο καταναλωση,αλλα να ξερεις οτι αυτη η γενια παροτι εχει θετικα,εχει και ελλειψεις στον εξοπλισμο,οι χωροι για μικροαντικειμενα στο ταμπλω και γυρω ειναι περιορισμενοι,αν εχεις κανενα smartphone 5 ιντσες δεν βολευει,το ηχοσυστημα ειναι μπελαλιτικο και ξεπερασμενο,κουμπακια που κουραζουν κλπ.Η αξιοπιστια ειναι λιγο πολυ λαχειο,εδω καποτε θεωρουσαμε οτι παιρνεις γιαπωνεζικο και δεν παθαινει τιποτε,τωρα αν ανοιξεις ενα γιαπωνεζικο,εχει τακατα αεροσακους,γερμανικους προμηθευτες σε γριλους παραθυρων,κομματια που αλλου κατασκευαζονται και τα φερνουν για συναρμολογηση.
Ναι το ειδα οτι είναι κάπως ξεπερασμενη οπτικά η κονσόλα του, ωστόσο πιστεύω είναι καλαίσθητη, οκ οχι τόσο εφετζιδικη και πρακτική όσο ενα display 7 ιντσών αλλά δεν την λες άσχημη, και τα κουμπιά είναι θέμα συνήθειας κατά τη γνώμη μου. Σίγουρα πάντως σε αυτό το σημείο είναι πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Για την αξιοπιστία σωστά λες είναι και θέμα τύχης αλλά το παίζεις και λιγάκι με βάση τις πιθανότητες. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καρτα καυσαερίων χρειάζεται κάθε χρόνο, οσο για το 1,5 ευρώ μεγαλη γυφτια που το χρεώνουν (και πιθανώς και πουστια).Μου εκαναν εκπτωση βρε,1 ευρω απο 1,5 γιατι λεει χαθηκε η ταπα στο τμημα των ανταλλακτικων,επειδη γινεται ανακαινιση.
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Απ οτι εχουν γραψει και κάτοχοι σε αλλα φόρουμ , εντος πόλης πανω απο 7 παιζει.
Να σκεφτεις εταιρικά focus 1.5 diesel καινουρια δε καίνε κατω απο 8
.....περιεργο να καιει τοσο,μιλαμε για κινητηρα χωρις αξιολογες επιδοσεις,να ηταν της opel με τους 136 αντε να πεις....
Για τα 120 αλογα λες?τοτε τα 110tdi και 110dci θεωρουνται χωρις αξιολογες επιδοσεις?
-
Λεω για τον tdci του focus οτι ειναι στη μεση της κατηγοριας χωρις αξιολογες επιδοσεις, αν τον συγκρινεις με τον JTDM,με τον i-dtec,με τον CDTI και σιγουρα καλυτερες απο τον e-HDI και τον dci...οσο για τον tdi δεν εχω σαφη εικονα λογο 5αρι σασμαν.Βεβαια οσα τεστ να διαβασεις βγαζουν τον tdci απο τους οικονομικοτερους....
-
Ο χρήστης Yiannis145 έγραψε:
Πρωτη φορα ακουω κινητηρας ντιζελ να εχει καταναλωση σε επιπεδα βενζινης και μαλιστα βελτιωμενος,δεν ειναι ο παλιος 1.6 Tdci.
To fiestακι ειναι καλο αλλα εχει 5αρι κιβωτιο που σε συνδιασμο με τον λαιμαργο αν πιεστει ecoboost θα καψει μεσα στην πολη,για να μην εισαι λοιπον συνεχεια αλλαγη στις 2,5 χιλιαδες στροφες,προσπαθησε να δεις και καποιες αλλες επιλογες,αντιστοιχα 1.0αρια με 6ταχυτα σασμαν,η αλλιως μικρο ντιζελ,με 12.000 το χρονο μεσο ορο και κινηση 90% εντος πολης κανενα χιλιαρι βενζινης δεν θα ειναι οικονομικο και με start stop κλπ.
Ναι, το πήρε το μάτι μου το ibiza που αναφέρεις είναι πράγματι καλή η τιμή του, θα το δω κι από κοντά, αν και είναι πιο άσχημο θεωρώ από το fiesta και τα VAG με τόσα που έχουν ακουστεί φοβάμαι μην είμαι συνέχεια στα συνεργεία. Αν το πάρω θα το πάρω με μισή καρδιά αλλά ας όψεται το γαμ...νο το budget. Κρίμα γιατί το fiesta με κάλυπτε σε όλους τους τομείς (εμφάνιση, τιμή, οδηγική συμπεριφορά, αξιοπιστία) πλην της κατανάλωσης.
Τελικά ενω σκόπευα να αγοράσω τον 1.0 ecoboost, κατέληξα στο fiesta 1.5 diesel στα 95hp,λόγω πολύ μικρης διαφοράς τιμής με το ecoboost, μόλις 650€. Δεν πιστεύετε οτι είναι καλύτερη λύση;
Βεβαια διαβάζω για τον econetic που εβγαλε πιο προσφατα και που μπορώ να πάρω με άλλα 200€ επιπλέον. Τελική 14850. Αλλά ειναι δυνατόν να το δινουνε μόνο με 14' ζαντες και 175 λάστιχο; έλεος! -
Γιατί υπάρχει diesel που δεν είναι econetic; Και ο προηγουμενος 1.6 diesel econetic ηταν! Αυτα τα ζαντολαστιχα ειναι θεμα εκδοσης και μονο με κατι τετοια μπορει να πλησιασει καταναλωσεις θεωρητικες εργοστασιακες!
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Γιατί υπάρχει diesel που δεν είναι econetic; Και ο προηγουμενος 1.6 diesel econetic ηταν! Αυτα τα ζαντολαστιχα ειναι θεμα εκδοσης και μονο με κατι τετοια μπορει να πλησιασει καταναλωσεις θεωρητικες εργοστασιακες!Δες την φώτο απο την εφαρμογή του GoCar. Εχει δυο εκδόσεις στα 1.5D.
Αυτη που γραφει 'econetic' εχει τα ζαντολαστιχα που προανεφερα, αντί για 16αρια της απλής 1.5, επιπλέον start stop και δεν ξέρω τι άλλο. Επίσης η απλη πληρωνει τελη λογω υψηλοτερων ρυπων ενω η 'econetic' όχι. -
Αυτον τον κινητηρα φορανε τα focus που αναφερω. Λογικα εσυ θα δεις μικροτερη καταναλωση λογω αμαξώματος
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Αυτον τον κινητηρα φορανε τα focus που αναφερω. Λογικα εσυ θα δεις μικροτερη καταναλωση λογω αμαξώματοςSent from my iPhone using Tapatalk
8 λίτρα καίει το focus εντός πόλης με αυτόν τον κινητηρα;; πολλά δεν ειναι; συνέχεια στο σταμάτα ξεκίνα τα έχουν;
FORD FORUM