Ο χρήστης panosaek21 έγραψε:
Σε τεστ που διαβασα αναμεσα στα 1.0ρια κορσα, πολο (το καινουριο) και φιεστα, το φιεστα ειχε τη μεγαλυτερη καταναλωση. Και γενικα αν διαβασει κανεις δοκιμες, αναφερουν σαν μειον την ευαισθητη καταναλωση για τον ecoboost
Ο δικος μου τουρμπισμενος βενζινοκινητηρας 1.4 tsi 150ps act εχοντας συμπληρωσει τα πρωτα 1000χλμ, ειναι κοντα στο 7 , ενω σε μετρια κινηση πλεον πεφτει παρακατω. Παντα με προσοχη στις στροφες γιατι ακομα το στρωνω.
Σιγουρα οι εταιρειες πουλανε παραμυθι με τις καταναλωσεις αλλα ισως η ford το πηγε ενα βημα παραπανω 
Sent from my iPad using Tapatalk
συγνωμη αλλα δεν συγκρινεις ιδια πραγματα.αλλο τα 1400 κυβικα αλλο τα 1000 με τρεις κυλινδρους.το οτι εχουν και τα δυο τουρμπο δεν σημαινει οτι μπορουμε να συγκρινουμε τις καταναλωσεις.
Το θεμα ειναι τι παιρνει τελικα ο καταναλωτής. Αν ενα αμαξι 1.0 με λιγότερους ιππους καιει -εστω και οριακα- περισσοτερο απο ενα 1.4 με πιο πολλους ιππους , γιατι να προτιμήσει το πρωτο;
Εχει να κανει με προσωπικες προτιμήσεις φυσικα, μπορει να διαλέξει το 1.0 για να γλιτωσει τα τελη ας πουμε ενω αλλον να μη τον ένοιαζε.
Πολλοι τσίμπησαν λογω 1.0 κυβικών οτι θα δουν και τις μικρότερες καταναλώσεις συγκριτικα με αλλα.
Τελικα ομως , ακομα και σε συγκριτικό 1.0ριων κορσα, πολο, φιέστα , το φόρντ τρωει κομματακι περισσοτερο.
Δεν ειναι κακοί κινητήρες προφανως απλα τρωνε πιο πολυ απο αλλους του ανταγωνισμού , ή περισσοτερο απ αυτο που ο μεσος πελατης θα περιμενε.