-
Κυρίες και κύριοι ,
καλημέρα! Είμαι κάτοχος ενός Fiesta από τον 9/2002 1.4 Τrend. Γενικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, το πήρα 11760 € τελική (με πινακίδες, σηματάκι κλπ) από τον Κοντέλη στη Συγγρού. Το μόνο παράπονο που έχω, έχει να κάνει με το συμπλέκτη του. Έχει παρουσιάσει κάποια φθορά στα 30000ΚΜ και μου είπαν από το service ότι θέλει αλλαγή (κόστος με τα εργατικά 580€) . Τους εξήγησα φυσικά ότι έχω ένα μικρό 1400αρι και όχι τη νέα porsche και ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να δώσω τέτοιο ποσό. Το πήγα και σε ένα άλλο μηχανικό και μου είπε ο άνθρωπος ότι ναι μεν φθαρμένος ο δίσκος αλλά όχι για αλλαγή ....
Κατα άλλα όλα μια χαρά ούτε τριγμούς ούτε γενικά άλλα προβλήματα. Το χτύπησα και λίγο μπροστά και τώρα θέλω αλλάγη προφυλακτήρα γιατί τα κεντρικά στηρίγματα του έσπασαν...αναρωτιέμαι imitation βγαίνουν?
Κουράστηκα να διαβάσω 32 σελίδες αλλα άξιζε το κόπο και για να είμαι ειλικρινής θα το σκεφτόμουν πολύ να πάρω fiesta μετά από όσα ανέγνωσα.
Τώρα είμαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση μάλλον mini cooper s θα έπαιρνα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία....
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
-
Ο χρήστης squib έγραψε:
Κυρίες και κύριοι ,καλημέρα! Είμαι κάτοχος ενός Fiesta από τον 9/2002 1.4 Τrend. Γενικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, το πήρα 11760 € τελική (με πινακίδες, σηματάκι κλπ) από τον Κοντέλη στη Συγγρού. Το μόνο παράπονο που έχω, έχει να κάνει με το συμπλέκτη του. Έχει παρουσιάσει κάποια φθορά στα 30000ΚΜ και μου είπαν από το service ότι θέλει αλλαγή (κόστος με τα εργατικά 580€) . Τους εξήγησα φυσικά ότι έχω ένα μικρό 1400αρι και όχι τη νέα porsche και ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να δώσω τέτοιο ποσό. Το πήγα και σε ένα άλλο μηχανικό και μου είπε ο άνθρωπος ότι ναι μεν φθαρμένος ο δίσκος αλλά όχι για αλλαγή ....
Κατα άλλα όλα μια χαρά ούτε τριγμούς ούτε γενικά άλλα προβλήματα. Το χτύπησα και λίγο μπροστά και τώρα θέλω αλλάγη προφυλακτήρα γιατί τα κεντρικά στηρίγματα του έσπασαν...αναρωτιέμαι imitation βγαίνουν?
Κουράστηκα να διαβάσω 32 σελίδες αλλα άξιζε το κόπο και για να είμαι ειλικρινής θα το σκεφτόμουν πολύ να πάρω fiesta μετά από όσα ανέγνωσα.
Τώρα είμαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση μάλλον mini cooper s θα έπαιρνα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία....
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Καλώς ήρθες squib!
-
thnx καλώς σας βρήκα!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Για το κιβώτιο δοκίμασε να αλλάξεις βαλβολίνες.Ναι, το σκέφτηκα κι εγώ! Μα είναι δυνατόν βαλβολίνες στα 5500 χιλιόμετρα; Τι πήρα, πατίνι;
Θα πάω να κοιτάξω το φλοτεράκι, όταν με πάρουν να μου αλλάξουν και τις τσιμούχες και το μεντεσέ του καθίσματος, που έχουν ήδη παραγγείλει.
Άντε να δούμε πότε θα τελειώσουν τα προβλήματα με αυτά τα αμάξια!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
a) μην το αξιολογεις καν... Μου τυχαινει και μενα μια φορα το χρονο η και λιγοτερο... Μου τυχαινει ομως οταν επι παρατεταμενο διαστημα εχω σε συγκεκριμενο επιπεδο την βενζινη... πχ συνεχεια στο 1/2, εεε πριν καμια βδομαδα το επαθα... και το διαπιστωσα οταν το γεμισα παραπανω απο 1/2 αλλα αυτο εμεινε κολλημενο. Εεε ξαναπηγα στον βενζινα, το φουλαρισα οσο πηγαιν και λιγο παραπανω και ξεκολλησε ο δεικτης.... του χρονου παλι
Νόμιζα κι εγώ ότι είχα πρόβλημα με το δείκτη της βενζίνης και παρότι στη Ford προσφέρθηκαν να μου αλλάξουν το φλοτέρ εντός εγγύησης, το απέφυγα καθώς μου εξήγησαν ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα, αλλά παρατηρείται όταν για να στρογγυλευτεί το ποσό σε ορισμένα βενζινάδικα συνεχίζουν να 'τιγκάρουν' το ρεζερβουάρ ακόμα κι αφού έχει ακουστεί το δεύτερο κλικ. Πράγματι ο δείκτης επανέρχεται αμέσως μόλις καταναλωθεί λίγη βενζίνη και ξεφύγουμε από την υπερπλήρωση.
Εκτοτε ενημερώνω το βενζινά σχετικά και δεν έχει προκύψει κάτι ανάλογο.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
a) μην το αξιολογεις καν... Μου τυχαινει και μενα μια φορα το χρονο η και λιγοτερο... Μου τυχαινει ομως οταν επι παρατεταμενο διαστημα εχω σε συγκεκριμενο επιπεδο την βενζινη... πχ συνεχεια στο 1/2, εεε πριν καμια βδομαδα το επαθα... και το διαπιστωσα οταν το γεμισα παραπανω απο 1/2 αλλα αυτο εμεινε κολλημενο. Εεε ξαναπηγα στον βενζινα, το φουλαρισα οσο πηγαιν και λιγο παραπανω και ξεκολλησε ο δεικτης.... του χρονου παλι
Νόμιζα κι εγώ ότι είχα πρόβλημα με το δείκτη της βενζίνης και παρότι στη Ford προσφέρθηκαν να μου αλλάξουν το φλοτέρ εντός εγγύησης, το απέφυγα καθώς μου εξήγησαν ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα, αλλά παρατηρείται όταν για να στρογγυλευτεί το ποσό σε ορισμένα βενζινάδικα συνεχίζουν να 'τιγκάρουν' το ρεζερβουάρ ακόμα κι αφού έχει ακουστεί το δεύτερο κλικ. Πράγματι ο δείκτης επανέρχεται αμέσως μόλις καταναλωθεί λίγη βενζίνη και ξεφύγουμε από την υπερπλήρωση.
Εκτοτε ενημερώνω το βενζινά σχετικά και δεν έχει προκύψει κάτι ανάλογο.
Ουφ...
-
Nάσο παρεξήγησες. Δε μίλαγα για το δικό σου πρόβλημα. Αλλωστε το post του corsair κάνω quote. Αν δεν ήταν τόσο καθαρό, ζητώ συγγνώμη.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Nάσο παρεξήγησες. Δε μίλαγα για το δικό σου πρόβλημα. Αλλωστε το post του corsair κάνω quote. Αν δεν ήταν τόσο καθαρό, ζητώ συγγνώμη.OK, no harm done!!!
-
Γεια σας παιδια του ford forum.
Εδω και ενα χρονο αλλαξα αυτοκινητο και πηρα το fiesta.Ενιωθα οτι πηρα αμαξαρα καθοτι το προηγουμενο αυτοκινητο που ειχα ηταν seat 127 900cc του 1977.Το νοσταλγω γιατι ημουν πολυ χυμα και χωρις κανενα αγχος(που να το παρκαρω,μη χαλασει κλπ).Ανταλλακτικα εβρισκα και στο περιπτερο σε τιμες τσιχλας..!Δυστυχως,βαρεθηκα να βλεπω μερα παρα μερα το μαστορα στο συνεργειο και να κανω γνωριμιες με τους ανθρωπους της οδικης βοηθειας και για λογους ασφαλειας πηρα το ford.
Ολα καλα και ξεγνοιαστα μεχρι που ανακαλυψα το ford forum και εχασα τον υπνο μου!Στην αρχη νομιζα οτι οσοι ειχαν προβληματα ηταν υπερβολικοι και ατυχοι λογω ελαττωματικου αυτοκινητου.
Ελα ομως που σιγα σιγα παρατηρω τα ιδια προβληματα που αναφέρονται στο forum και ξενερωνω πολυ στην ιδεα οτι θα τρεχω παλι στα συνεργεια και μαλιστα σε αντιπροσωπειες!Λοιπον,αναφερω τι προβληματα μου εχουν παρουσιαστει και θα ηθελα να μου πειτε τι μπορω να κανω:
1.Απο τον πρώτο μηνα ακουγα σε ταχυτητες ανω των 110 km/h ενα πολυ δυνατο και ανησυχητικο βουητο,λες και θα ξεκολουσε καμια ροδα.Μη γνωριζοντας τι μπορει να ειναι πηγα στην αντιπροσωπεια (του Κοντέλλη-τι εντυπωσεις έχετε απ'τον συγκεκριμενο;)και μου ειπαν οτι ειναι ενα προβληματακι στα λαστιχα του παρμπριζ και σε 20 λεπτα ειχε λυθει.Κατι εκοψαν λιγο με κοφτη.Μια χαρα λεω.
2.Με το παραμικρο το χρωμα ξεφλουδιζει.Οτι και να πεσει πανω στο χρωμα το ξεκολλαει.Το astra που το εχω 9 χρονια τωρα δεν εχει παθει τιποτα ουτε απο κουτσουλιες ουτε απο ρετσινι.Η εγγυηση δεν με καλυπτει εκτος εαν η φθορα του χρωματος προερχεται απο το εσωτερικο του...Δηλαδη το αμαξι κατασκευαστηκε για να κυκλοφορει σε αποστειρωμενο περιβαλλον;Στην αντιπροσωπεια μου ειπε ο υπάλληλος 'τι να σου πω ρε φιλε, κι εγω ενα focus εχω και το χρωμα φευγει το ιδιο ευκολα'.Ετσι οπως παει η δουλεια θα γινει με μαυρες βουλες-σα σκυλακι δαλματιας θα ειναι!
3.Το A/C έχει ψοφισει.Βγαζει απλα ενα δροσερο αερακι που με την τελευταια σκαλα του ανεμιστηρα το μεσημερι απλα σκας,καις περισσοτερο βενζινη και δεν εχεις επιδοσεις...Αν το παω για συμπλήρωση φρεον θα λυθει το προβλημα;θα πρεπει να πληρωσω ή με καλυπτει η εγγυηση;Τοσο γρηγορα θελει συντηρηση;Δεν ειχα αλλο αμαξι με κλιματισμο και δεν εχω ιδεα.Σε αλλα αυτοκινητα λενε οτι καθε 3-4 χρονια εχουν προβλημα...
4.Ο δεικτης της βενζινης αρχισε να γινεται αναποφασιστος.Ειμαι εδω και καιρο στο +- ένα κουτακι και καμμια φορα 2 κουτακια.Θυμαμαι οτι τοσο καιρο που το ειχα ηταν απολυτα σταθερη η ενδειξη του.Οχι τιποτα αλλο αλλα συνηθιζω να κυκλοφορω με ψιλο αδειο το ντεποζιτο και πονταρα πολλα στην ακριβεια του δεικτη.Το seatακι παντως τετοια δεν εκανε τοσα χρονια...
5.Ενταξει κανα τριξηματακι το κανει σε καμια λακουβα ή οταν ανεβάζω το παραθυρο για να κλεισει(θελει κανα σφηξιμο).Βεβαια αυτα δεν με απασχολουν και τοσο διοτι οποιος ειχε 127 θα καταλαβει...
6.Εχω την αισθηση οτι το τιμονι χανει την ακριβεια του και τραβαει ποτε απ'τη μια ποτε απ'την αλλη.Γι'άυτο ομως δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι προβλημα ή αν θεωρειται πληροφορηση του δρομου.Δηλαδη αμα ο δρομος έχει καποια κλιση δεξια ή αριστερα,τοτε γερνει και το τιμονι ανάλογα.Πολλες φορες ομως δε βλεπω κληση και μου φαινεται αδικαιολογητο.Αλλες φορες παει μια χαρα και μου σμπαραλιαζει τα νευρα(εχει προβλημα ή οχι,ειμαι μουρλος ή οχι;).Τωρα αν φταιει ο αερας των ελαστικων μου-το'χω ελεγξει και δειχνουν ολα τα λαστιχα να εχουν το σωστο αερα αλλα με τα ρημαδο μηχανηματα που εχουν τα βενζιναδικα δεν μπορω να'μαι 100% σιγουρος.Στο service που τους το ειπα μου απαντησαν οτι θα φταιει καμια λακουβα.Βεβαια μου ειπαν οτι δεν αναλαμβανουν να κανουν ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση.τρεχα γυρευε δηλαδη.Τα αυτοκινητα που ειχα οδηγησει στο παρελθον ειχαν ολα μηχανικο τιμονι και δεν εχω μετρο συγκρισης.
7.Το τιμονι εχει ξεφλουδισει πραγμα που το περιμενα απο την πρωτη στιγμη αλλα ειδα οτι αλλα παιδια που το επαθαν τους το αλλαξαν δωρεαν-δηλαδη με καλυπτει για αυτο η εγγυηση;Αξιζει να το αλλαξω ή θα μου κακοβαλουν δερμα και θα εχω παλι τα ιδια και χειροτερα(π.χ. να ανοιξουν οι ραφες).Ελεγα απλα να αγορασω ενα στεφανι για να μη ξεφλουδισει αμεσως.Λετε οι επιδιορθώσεις να εχουν καποια επιπτωση στον αεροσακο;
8.Διαβαζω οτι τα λαδια της αντιπροσωπειας δεν ειναι για πανω απο 10000 km.Εχω ήδη κανει το πρώτο service λογω συμπλήρωσης του πρώτου ετους στα 9000 km και δεν ξερω απο προσωπικη εμπειρια τι θα γινει αν το εξαντλησω στο επισημο οριο...Δηλαδη αν το αφησω θα παθει ζημια ο κινητηρας;Δεν ξερω τι παιζει με τα λαδια.Επισης αν παω και βάλω δικα μου με καλυπτει η εγγυηση;Οταν παω για service στην αντιπροσωπεια και μου πουν για λαδια τι τους λεω;Δεν καταγραφουν τις εργασιες σε υπολογιστη ωστε να εχουν το ιστορικο του αυτοκινητου ή ειμαι πολυ ψαρας..;Σας λεω οτι το παλιο επαιρνε τα πιο φθηνα και απλα και τα αλλαζα καθε 5000 χλ. οποτε τα 20000 μου φαινονται εξωπραγματικο μεγεθος.Στα toyota απο την αλλη πως το κανουν καθε 30000;Δε βγαζω ακρη...
Παρολα αυτα οσο απο κινητηρα-πλαισιο-αναρτησεις ειμαι οκ παραμενω ψυχραιμος.
Το ξερω οτι εγραψα παρα πολλα αλλα αν δεν τα πεις στο ford forum που θα τα πεις,στο club fiesta ;Ευχαριστω οσους διαβασαν ολο το κατεβατο και δωσουν καποια συμβουλη.
Υ.Γ.1:Το αυτοκολλητο στο παραθυρο που εχει το σημαδακι 'τσεκ' του ποιοτικου ελεγχου το εχει και το δικο σας fiesta ή μονο εμενα δουλευαν;
Υ.Γ.2:Και να φανταστειτε οτι επέλεξα ford λογω της πολυ καλης ποιοτητας που ελεγαν για το focus(ειχε ξεπερασει και την corolla) και απο τα σλογκαν των διαφημισεων κατασκευασμενα για τη ζωη,προορισμενα για μια ζωη και κατι τετοια εξυπνα-θα διαβαζει ο τυπος απο τη διαφημιστικη που σκεφθηκε το σλογκαν και θα γελαει-εγω απλα ευχομαι να εχει αγορασει fiesta...
-
Ο χρήστης carjunkie έγραψε:
Ολα καλα και ξεγνοιαστα μεχρι που ανακαλυψα το ford forum και εχασα τον υπνο μου! -
Προς carjunkie:
- ???
- ???
- Ισως εχει απο καπου διαρροη. Φτιαχνεται στην εγγυηση.
- Ζητα να στο φταξουν στην εγγυηση.
- Ζητα να στο εξετασουν και να στο φταξουν στην εγγυηση.
- ???
Τηρησε τις οδηγιες του κατασκευαστη. Δεν εχουν αλλαξει τοσο τα λαδια προς το καλυτερο οσο οι τεχνικες κατασκευης των κινητηρων.
ΥΓ2) Ηταν πρωτο σε αξιοπιστια το 2001 για αυτοκινητα 1 εως 3 ετων (απο TUV)...
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Προς carjunkie:- ???
- ???
- Ισως εχει απο καπου διαρροη. Φτιαχνεται στην εγγυηση.
- Ζητα να στο εξετασουν και να στο φταξουν στην εγγυηση.
- ???
8 ) Τηρησε τις οδηγιες του κατασκευαστη. Δεν εχουν αλλαξει τοσο τα λαδια προς το καλυτερο οσο οι τεχνικες κατασκευης των κινητηρων.
ΥΓ2) Ηταν πρωτο σε αξιοπιστια το 2001 για αυτοκινητα 1 εως 3 ετων (απο TUV)...
Ο κατασκευαστής λέει κάθε 20k χλμ. Δεν γίνεται να αντέχει ημισυνθετικό λάδι για 20000 χλμ. Τώρα μόλις πρόσφατα άρχισαν να βάζουν συνθετικά.
Αυτοί σου λένε εγγύηση για 5 χρόνια. Με το δικό τους πρόγραμμα έχεις κάνει 5 σέρβις σ' αυτό το διάστημα, οπότε λες ότι έχεις ένα φτηνό στη συντήρησή του αμάξι. Μετά τα 5 χρόνια, αν σου ψοφήσει το μοτέρ, σου λένε ότι φταίει η οδήγησή σου και είναι καθαροί.
Τηρείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή λοιπόν, αλλά φροντίστε τα λάδια σας να έχουν πάνω το σηματάκι γνησιότητας της NASA, γιατί μόνο διαστημικά υλικά αντέχουν τέτοια νούμερα.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ο κατασκευαστής λέει κάθε 20k χλμ. Δεν γίνεται να αντέχει ημισυνθετικό λάδι για 20000 χλμ. Τώρα μόλις πρόσφατα άρχισαν να βάζουν συνθετικά.
Αυτοί σου λένε εγγύηση για 5 χρόνια. Με το δικό τους πρόγραμμα έχεις κάνει 5 σέρβις σ' αυτό το διάστημα, οπότε λες ότι έχεις ένα φτηνό στη συντήρησή του αμάξι. Μετά τα 5 χρόνια, αν σου ψοφήσει το μοτέρ, σου λένε ότι φταίει η οδήγησή σου και είναι καθαροί.
Τηρείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή λοιπόν, αλλά φροντίστε τα λάδια σας να έχουν πάνω το σηματάκι γνησιότητας της NASA, γιατί μόνο διαστημικά υλικά αντέχουν τέτοια νούμερα.
Ολοι αρχισαν τωρα να βαζουν συνθετικα?
Γιατι και η Toyota, Honda, BMW κλπ τωρα δινουν διαστημα αλλαγης λαδιων 20 ή/και 30000 χλμ.
Μηπως αυτοι βαζουν λαδια made by NASA???? -
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.Μολις βρω χρονο να το παω αντιπροσωπεια θα γραψω τις εντυπωσεις μου.
Τωρα για τα λαδια απ'οτι καταλαβα προτεινετε τωρα που συμπληρωσα τα 10000 χλμ. να αλλαξω;Σε γενικες γραμμες δεν πιεζω τον κινητηρα.Συνηθως μεχρι τις 3500 στροφες τον δουλευω-χαλαρα δηλαδη.Βεβαια δε θελω να κανω και πειραματα με τη διαρκεια της ζωης του...
-
Καταρχήν τα Toyota αλλάζουν στα 15.000, τα Opel στα 30.000.
Αν το όριο για Ford είναι τα 20.000 κι εσύ τα 10.000 τα έχεις κάνει στην πόλη, δεν θα ήταν κακό να τα αλλάξεις τώρα ή στις 15.000 χλμ.
20.000 χλμ σε πόλη με τις ελληνικές ζέστες δεν έχει καμία σχέση πχ με 20.000 χλμ σε γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.
Ρώτα πόσο κάνει η αλλαγή λαδιού/φίλτρου. Αν είναι λίγα τα λεφτά, άλλαζέ τα συχνότερα, κακό δεν κάνεις. -
Σχετικά με τα όσα γράφει o carjunkie:
- Το βουητό αντιμετωπίστηκε πράγματι με αυτά που κάναν στο παμπρίζ;
- Τι χρώμα είναι αυτό ρε φίλε; Το δικό μου μέχρι πρίν από μια βδομάδα είχα καμιά 20αριά κουτσουλιές και κανα εκατομμύριο έντομα πάνω αλλά δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν πιστεύω πως είναι χαρακτηριστικό όλων των fiesta.
- To Α/C παρουσιάζει κάτι ψιλοπροβλήματα (όχι σε μένα γιατί -απλούστατα ΔΕΝ το χρησιμοποιώ, ) αλλά συνήθως αντιμετωπίζονται εύκολα εντός εγγύησης,
...... - Αυτό το έχει και το δικό μου και φαντάζομαι όλα τα fiesta. To τιμόνι έχει αρκετή ευαισθησία και 'διαβάζει' τις κλίσεις του δρόμου που ΔΕΝ είναι απαραίτητα όλες ορατές. Φαντάζομαι πως σε άλλες χώρες δεν θα είναι πρόβλημα, στην Ελλάδα καταντά σπαστικό που και που......
- Σύνηθες πρόβλημα. Αντικαθίσταται στα πλαίσια της εγγύησης. Αν τώρα έχεις το αυτοκίνητο αρκετό καιρό μπορεί να σου πουν κάποιες μα@α@ιες΄(έχει φθαρεί από τη χρήση, τον ήλιο, τα νύχια, από το σαπούνι που χρησιμοποιείται για τα χέρια σας κλπ.......)
Για τα λάδια τι να πω: 20000 δεν λένε; Εγώ τότε τα αλλάζω και πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε η ΒΜW είναι στα 25000 km εδώ και καιρό, η ΟPEL στα 30000 km τα τελευταία χρόνια και η τάση για πιό αραιά service είναι μάλλον γενική.
ΥΓ1: Αυτοκολλητάκι; τι είναι αυτό; Το δικό μου δεν το είχε αλλά τα περισσότερα fiesta που βλέπω φέρουν το αυτοκόλλητο του 'Ποιοτικού ελέγχου' (μην πω καμιά κουβέντα τώρα...... )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ρώτα πόσο κάνει η αλλαγή λαδιού/φίλτρου. Αν είναι λίγα τα λεφτά, άλλαζέ τα συχνότερα, κακό δεν κάνεις.Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 70 e ... Με την ευκαιρία: πήγα το corsa για service κι εκεί (στο συνεργείο της Οpel) βρήκα το 5W/ 30 στα 7 e/lt. Μου γεννήθηκε, λοιπόν, μια απορία: μπορώ να πάρω δικά μου λάδια και να τα βάλουν στο εξουσιοδοτημένο;
-
Πολύ δύσκολα θα βρεις καλύτερη τιμή έξω για συνθετικό 5W30(φαντάζομαι είναι συνθετικό long life). Στην Opel τα λάδια τα δίνουν φτηνά.
-
Ο χρήστης s_t5678 έγραψε:
Ρώτα πόσο κάνει η αλλαγή λαδιού/φίλτρου. Αν είναι λίγα τα λεφτά, άλλαζέ τα συχνότερα, κακό δεν κάνεις.
Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 70 e ... Με την ευκαιρία: πήγα το corsa για service κι εκεί (στο συνεργείο της Οpel) βρήκα το 5W/ 30 στα 7 e/lt. Μου γεννήθηκε, λοιπόν, μια απορία: μπορώ να πάρω δικά μου λάδια και να τα βάλουν στο εξουσιοδοτημένο;
48 ευρώ μαζί με εργασία κοστίζει η αλλαγή λαδιών/φίλτρου στην Ford.
nkaragou, σχετικά με τα διαστήματα αλλαγής, ο manosk σου απάντησε κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά. Γιατί δεν ρωτάτε κανένα γνωστό σας μηχανικό; Εγώ έχω ρωτήσει φίλο στη citroen ο οποίος μου είπε ότι παρά την πολιτική της εταιρίας να προτείνει αλλαγές κάθε 'τόσα' (δεν θυμάμαι πόσα μου είχε πει), αυτός και οι συνάδελφοί του, στα δικά τους, τα αλλάζουν στα 10k το πολύ.
Τέλος πάντων, εγώ δεν βάζω κανέναν με το ζόρι να πάει να τα αλλάξει. Και έτσι κι αλλιώς, στη Ford θα προσπαθήσουν να τον αποτρέψουν. Αλλά δεν μου λες, και τα πρώτα σου λάδια 20.000 χλμ θα τα άφηνες; ΟΚ, περί ορέξεως...
Α, εκείνο για τα συνθετικά που σου είπα, εννοούσα ότι εμένα η Ford, σε 3 αλλαγές λαδιών που έχω κάνει, τώρα μόλις μου έβαλαν τα πρώτα συνθετικά. Τα προηγούμενα ήταν ημί-.
-
να ρωτησω και εγω κατι? τι ξερετε για το πρωτο φορντ σκόρπιο?
ειναι καλό αυτοκινητο? το κοστος συντηρησης σε τι επιπεδα κειμενετε? τα ανταλλακτικα? ειναι αξιοπιστο? ποσα περιπου αξιζει καποιος να πληρωσει για ενα τετοιο αυτοκινητο?
FORD FORUM