-
Ρε παιδια,εμενα στην αρχη οχι απλα δεν ετριζε αλλα μου εκανε εντυπωση ποσο στιβαρο ακουγοταν οταν περναγε πανω απο λακουβες.Μετα απο καποιο καιρο ομως (5-6 μηνες)αρχισαν να παρουσιαζονται οι πρωτοι ενοχλητικοι τριγμοι.Γι αυτο λοιπον δε ξερω κατα ποσο το test drive μπορει να δειξει αν οντως ειναι στιβαρο το αμαξι η οχι.Και θα ηθελα να τονισω οτι οδηγω αρκετα συντηρητικα,αποφευγω τις λακουβες και το αμαξι κοντευει τα 2 χρονια και δεν εχει ουτε καν 15.000 χλμ.Γι αυτο πιστευω οτι δεν δικαιολογουνται τετοια προβληματα.
Btw,ουτε εμενα μου αρεσει το νεο Focus εμφανισιακα.Το προηγουμενο οταν ειχε βγει ηταν ισως το πιο μοντερνο αμαξι που κυκλοφορουσε και τραβουσε τα βλεμματα απο μακρια.Το καινουριο εχει χασει οποια σπορ στοιχεια υπηρχαν και θυμιζει παρα πολυ το Μοντεο.Πιστευω οτι θα ξεπεραστει πολυ γρηγορα σχεδιαστικα (αν δεν ειναι ηδη ξεπερασμενο).Αλλα περι ορεξεως,ουδεις λογος...
-
To καλοκαίρι έχω βάλει σκοπό να οργώσω την Ελλάδα και το καλό που του θέλω είναι να μη μου βγάλει πρόβλημα στη διαδρομή. Το έχω φερθεί σαν κύριος (σαν φλούφλης ράδερ), με τις φορές που έχω πιάσει >5000σαλ να είναι αυστηρά διψήφιες..
Έχω βγάλει μέχρι και 645 χμ με ένα γέμισμα, δηλ. 6,02 λίτρα/100χμ, θέλω να πω το φροντίζω όσο πάει.
Και φαντάζομαι, αν τους το πάω για έναν έλεγχο πριν φύγω για το ταξίδι, θα μου τον κάνουν σε 2 λεπτά.. Λάδια καινούρια δεν μου αφήνουν να βάλω, θα περιμένω τα 20000 χμ, έλεος.. Φοβάμαι να τους πω να μου γεμίσουν το υγρό για τους υαλοκαθαριστήρες.. Θα μου πούνε 'έχει ακόμα'.
Σαν να μου έχουν δώσει να καταλάβω ότι 'άστο να χαλάσει, και φώναξέ μας'.Είμαι λίγο μπερδεμένος. Κάτι μου λέει ότι το ταξίδι θα είναι περιπέτεια.
(Εκεί στο Δομοκό στις ανηφόρες να σου μείνει, και να έχει 40 βαθμούς και να περιμένεις οδική βοήθεια.. πω πω.. what a marvel...) -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
To καλοκαίρι έχω βάλει σκοπό να οργώσω την Ελλάδα και το καλό που του θέλω είναι να μη μου βγάλει πρόβλημα στη διαδρομή. Το έχω φερθεί σαν κύριος (σαν φλούφλης ράδερ), με τις φορές που έχω πιάσει >5000σαλ να είναι αυστηρά διψήφιες..Έχω βγάλει μέχρι και 645 χμ με ένα γέμισμα, δηλ. 6,02 λίτρα/100χμ, θέλω να πω το φροντίζω όσο πάει.
Και φαντάζομαι, αν τους το πάω για έναν έλεγχο πριν φύγω για το ταξίδι, θα μου τον κάνουν σε 2 λεπτά.. **Λάδια καινούρια δεν μου αφήνουν να βάλω, θα περιμένω τα 20000 χμ, έλεος.. **Φοβάμαι να τους πω να μου γεμίσουν το υγρό για τους υαλοκαθαριστήρες.. Θα μου πούνε 'έχει ακόμα'.
Σαν να μου έχουν δώσει να καταλάβω ότι 'άστο να χαλάσει, και φώναξέ μας'.Είμαι λίγο μπερδεμένος. Κάτι μου λέει ότι το ταξίδι θα είναι περιπέτεια.
(Εκεί στο Δομοκό στις ανηφόρες να σου μείνει, και να έχει 40 βαθμούς και να περιμένεις οδική βοήθεια.. πω πω.. what a marvel...)ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ???
Εγώ τους το πήγα και παρά τις αντιρρήσεις τους, τα αλλάξαμε και απλώς έγραψαν στο παραστατικό 'Με εντολή πελάτη' και φυσικά (μαλακία αυτό) δεν πέρασαν την αλλαγή στο χαρτοφυλάκειο σερβις. Για πήγαινε τρίξ τους τα δόντια, γιατί μετά τα 5 χρόνια, με κινητήρα που έχει αλλάξει λάδια κάθε 20.000 χλμ, εγώ φοβάμαι ότι θα σου μείνει στο χέρι και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Firegarden, συμφωνούμε 1000% για το focus. Ενώ το πρώτο είχε πραγματικά σπορ χαρακτήρα και ιδιαίτερη εμφάνιση, το καινούριο δεν λέει τίποτα. Άσε που προφίλ το καπό του και τα φτερά θυμίζουν ΦΟΒΕΡΑ Vectra. Πάει το focus, έγινε οικογενειακό αμάξι, εκεί που ήταν γ@μ@το σπορ. Αλήθεια, το νέο θα κατεβάσουν στο WRC;
-
Nασο,μαλλον το προηγουμενο μοντελο θα κατεβασουν παλι!! Παντως πιστευω οτι αυτη η μεταστροφη απο σπορ σε οικογενειακο θα στοιχισει σε πωλησεις στη Φορντ γιατι το προηγουμενο μοντελο μπορουσαν να το παρουν απο οικογενειαρχες μεχρι 'αναβαθμισακηδες'! (ακομα βλεπω κατι τριθυρα φτιαγμενα και τα χαζευω!)Τωρα μονο οικογενειαρχες θα το παρουν και μαλιστα αυτοι που δεν εχουν καποιες σπορ 'ανησυχιες'.
Εν τω μεταξυ με αυτα που ειπε ο JimClark,θυμηθηκα κατι το οποιο δεν θυμαμαι αν το εχω αναφερει:1-2 φορες, μου εβγαλε μια ενδειξη στο ταμπλο 'EAC FAIL' και το αμαξι προχωρουσε με πολυ χαμηλη ταχυτητα και κουνιοταν λες κι ειχε λοξυγγα!Διαβασα το manual και αναφερει οτι προκειται για βλαβη στο ηλεκτρονικο γκαζι.Για καλη μου τυχη και τις 2 φορες απλα το εσβησα και το ξαναναψα και το προβλημα εξαφανιστηκε.Πηρα τηλεφωνο στο σερβις και μου ειπαν οτι αφου εξαφανιστηκε το προβλημα μπορει να ηταν απλα κατι τυχαιο και οταν εμφανιστει το προβλημα χωρις να υποχωρει,τοτε να το παω να το κοιταξουν.Για να πω την αληθεια,εχει περασει σχεδον ενας χρονος απο τοτε που μου εμφανιστηκε τελευταια φορα και οδηγαω καθημερινα οποτε μπορει οντως να ηταν κατι τυχαιο.Αυτο ομως που με προβληματισε ειναι οτι ο μηχανικος που μιλησα μου ειπε 'οταν το προβλημα γινει μονιμο' κι οχι 'αν'.Σε σας εχει συμβει αυτο που περιγραφω; -
Ωχ, ωχ, ωχ...
Όχι, ευτυχώς δεν μου έχει παρουσιαστεί κάτι τέτοιο. Ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο ως τώρα.Θα σας στείλω το βράδυ αν μπορέσω κάτι φωτό που τράβηξα απ' το δικό μου, να γελάσουμε όλοι μαζί!
(BTW, το emoticon : ) σας βγαίνει κανονικό; εγώ το βλέπω μισό ρε παιδιά, γιατί; )
-
Γειά σας παιδιά, σήμερα ανακάλυψα το forum και είπα να γράψω και εγώ τον πόνο μου για το μικρό μου fiesta.
Το αγόρασα τον Οκτώβριο του 2003 και είναι η δεύτερη φορά που την πατάω με πρωτο-εμφανιζόμενο μοντέλο. Το πρώτο ήταν ένα Audi A4 18T της μάνας μου, από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν το ’94, ξεκώλυσαν όλα τα πλαστικά από το εσωτερικό μόνα τους, τα τζάμια άνοιγαν μόνα τους και πηγαίναμε το πρωί και τα βρίσκαμε ανοιχτά, χάλασε το turbo, μέχρι και ο αερόσακος οδηγού άνοιξε μια μέρα μόνος του στην Κηφισιάς και η κακομοίρα η μάνα μου τα είδε όλα.
Στο θέμα μας τώρα, από την πρώτη μέρα που το πήρα το αμάξι είχε πρόβλημα με το κιβώτιο , όταν το αμάξι είναι κρύο η οπισθεν δεν μπαίνει με τίποτα χωρίς να ‘χτυπήσει’. Επειδή στα 3000χλμ ένας πακετάς μου έκανε το μπρος-αριστερά φτερό καινούριο, το πήγα στο service (στον περιφερειακό πολυγώνου πάνω από τα δικαστήρια από όπου το είχα αγοράσει) και όταν τους είπα για το πρόβλημα μου είπαν ότι στα 10000χλμ θα στρώσει. Στα 10000 τους το ξαναλέω και μου λένε στα 20000 θα στρώσει…
Στα 25000 όπου η όπισθεν πια δεν έμπαινε με τίποτα το πήγα στο service του Βροχίδη-Χατζή στη θες/νίκη όπου μένω τώρα. Τους λέω για το πρόβλημα το κοιτάνε και μου λένε αλλαγή δίσκο-πλατώ 400 -
Βρε συνέχισε, όλοι θα το διαβάσουν το post σου. Άκου κι εμάς...
Δεν έχω κουράγιο να σου απαντήσω λεπτομερώς τώρα, αλλά ο θόρυβος που λες είναι ακριβώς από εκεί που λες!!!
Θα τα πούμε σύντομα. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου... Υπομονή κι εσύ!
Και εκείνα που σας είχα πει:
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... /door1.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... /door2.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... /door3.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... t/hood.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... shield.jpgΣτις 1 και 2 (door1 & 2) μπορείτε να δείτε την επίδραση που έχει η βαζελίνη (πρόταση της Ford για τους τριγμούς) στα λάστιχα που στεγανώνουν τις πόρτες. Η 3 δείχνει το χάσμα ανάμεσα στο τελάρο της πόρτας και την ταπετσαρία. Στο παρπριζ βλέπετε το επίσης χάσμα μεταξύ τζαμιού και πλαστικού (αλήθεια, περνάνε νερά από εκεί; ) και τέλος στο hood φαίνεται το ωραιότατο χαμόγελο που κάνει το καπό μου.
Το νέο ανέκδοτο που κυκλοφορεί: Ποιότητα συναρμολόγησης Ford...
-
ibari,καταρχην καλως ηρθες στο Φορουμ.Θα σου προτεινα να γραψεις λεπτομερως ολα τα προβληματα που σου παρουσιαστηκαν (αν τα θυμασαι μαλιστα και με ποια σειρα σου παρουσιαστηκαν ακομα καλυτερα) και ποια ηταν η αντιδραση της αντιπροσωπειας σε καθενα απο αυτα.Μην κολλας στο μεγεθος του καθε ποστ.Εδω ειμαστε για να πληροφορουμαστε και να πληροφορουμε τους αλλους για να ξερουμε την ποιοτητα του καθε αυτοκινητου.
Οσο για το κιβωτιο,επειδη εχω ιδιωτικο παρκινγκ και καθε πρωι βγαινω με την οπισθεν, το κανει αρκετες φορες αλλα για να πω την αληθεια,δεν εχω δωσει τοση σημασια επειδη πλεον στο Φιεστα τα παντα τριζουν!Η μιζα κανα 2 φορες δεν ειχε παρει μπρος με τη μια,οποτε δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.
Παντως μπροστα σε αυτα που σου εβγαλε το Α4,το Φιεστα μοιαζει αψογο!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Στις 1 και 2 (door1 & 2) μπορείτε να δείτε την επίδραση που έχει η βαζελίνη (πρόταση της Ford για τους τριγμούς) στα λάστιχα που στεγανώνουν τις πόρτες.
Τωρα να πω κατι που μου ερχεται στο μυαλο για τη Φορντ και τη βαζελινη;:evil:
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
Στις 1 και 2 (door1 & 2) μπορείτε να δείτε την επίδραση που έχει η βαζελίνη (πρόταση της Ford για τους τριγμούς) στα λάστιχα που στεγανώνουν τις πόρτες.
Τωρα να πω κατι που μου ερχεται στο μυαλο για τη Φορντ και τη βαζελινη;:evil:
Έτσι, έτσι! Κι όμως, δεν κάνω πλάκα. Με προέτρεπαν να βάζω και πολλές φορές μάλιστα, ώστε να 'ποτίσουν' και να μαλακώσουν λέει...
-
Ενας απο του λογους που δε θελω να βγαζει προβληματα το αμαξι ειναι οτι δε θελω να πηγαινω στο σερβις γιατι σιγουρα θα μου σπασουν τα νευρα με τις μαλ@κιες που θα ακουσω εκει μεσα.Καποια στιγμη θα πρεπει να συγκεντρωσουμε σε ενα ποστ ολες τις διαγνωσεις και 'λυσεις' που μας προτειναν κατα καιρους αυτες οι αριστες αντιπροσωπειες, για τις οποιες η Φορντ καμαρωνει για να βλεπουν ολοι οι υποψηφιοι αγοραστες Φορντ τι τους περιμενει αν, ω μη γενοιτο, χρειαστει να τις επισκεφθουν καποια φορα...
Enginekiller ,τα βλεπεις;Αθηνα,Θεσσαλονικη,Κρητη,Καλαματα,Ξανθη παντου τα ιδια σκ@τ@ ειναι οι αντ/ες της Φορντ.Τραβα παρε ενα Κορολα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο κι ας μην ειναι ολοκαινουριο το μοντελο.
-
Τι να πω ρε παιδια ειμαι βαθεια προβληματισμενος. Δεν παιζει κανας γνωστος σε κανα συνεργειο να σας βοηθαει; Παντως ενταξει για τις αντιπροσωπιες εχω ακουσει τα χειροτερα οπως και για το φιεστα αλλα τιποτα για το focus οποτε μπορει να μη χρειαζεται να πηγαινω σε αντιπροσωπιες . Τι να πω. αν εβγαινε προσφατα corolla θα το επαιρνα το τωρινο δε στριβει ρε γαμωτο.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Τι να πω ρε παιδια ειμαι βαθεια προβληματισμενος. Δεν παιζει κανας γνωστος σε κανα συνεργειο να σας βοηθαει; **Παντως ενταξει για τις αντιπροσωπιες εχω ακουσει τα χειροτερα οπως και για το φιεστα αλλα τιποτα για το focus **οποτε μπορει να μη χρειαζεται να πηγαινω σε αντιπροσωπιες . Τι να πω. αν εβγαινε προσφατα corolla θα το επαιρνα το τωρινο δε στριβει ρε γαμωτο.Δεν είναι λογική αυτή όμως...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν είναι λογική αυτή όμως...
Συμφωνω απολυτα.Γιατι οπως και να το κανουμε το Focus II ειναι ολοκαινουριο αμαξι κι εδω που τα λεμε,ποιο αμαξι δεν παρουσιαζει προβληματα νεοτητας;(ακομα και τα ιαπωνικα!)Εισαι διατεθειμενος λοιπον να παρεις ενα τοσο μεγαλο ρισκο και να βρεθεις στην πολυ δυσαρεστη θεση να χρειαστει να τρεχεις στις αντιπροσωπειες;
Και πανω απο ολα,γιατι να δωσεις λεφτα σε μια εταιρεια που αντικειμενικα ξερεις οτι αν χρειαστεις το after sales support,θα λαβεις μια τουλαχιστον αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα;(το εθεσα οσο πιο ήπια μπορουσα) -
Τι να πω ρε παιδια δικιο εχετε και αν σκεφτεις οτι αυτο το αμαξι θα το κρατησω πολλαααα χρονια(ειναι και το τελευταιο που παιρνω με χρηματα του πατερα μου... Γαμω τη Ford. Αν καταντησε ετσι ρε γαμωτο τι να πω.
-
Το περίεργο είναι ότι μόνο για το Fiesta ακούγονται διάφορα. Για Focus I και Mondeo όλα είναι αρκετά καλά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το περίεργο είναι ότι μόνο για το Fiesta ακούγονται διάφορα. Για Focus I και Mondeo όλα είναι αρκετά καλά.Συμφωνω αλλα αυτο που περναει απο το μυαλο μου ειναι μηπως το Φιεστα αποτελει την αρχη μιας πτωσης της κατασκευαστικης ποιοτητας της Φορντ.Και περα απο αυτο,οπως ειπα και πριν,το γεγονος της ελεεινης αντιμετωπισης απο την πλευρα της αντιπροσωπειας αποτελει απο μονο του αντικινητρο για να αγορασει καποιος Φορντ.
-
Ρε Νασο αντε να σου αλλαξουν τις τσιμουχες και ξεχεσε τους! Ο τριγμος που ακουτε πισω απο το αριστερο αυτι σας ειναι απο την πισω πορτα την εσωτερικη μπετουγια το ειχα και εγω!!!Για το πλαστικο στο παμπριζ ετσι ειναι και μενα ομοιως και το χαμογελο στο καπο!!!! οσο για τον φιλο που πληρωσε το δισκο_πλατο λαθος του!!!!! ας του αποδειξουν οτι φταιει αυτος και τοτε ενταξει. Στον θειο με mondeo εκτος απο τριγμους ειχε προβλημα και στο σασμαν ακριβως το ιδιο (με την οπισθεν) και στα 40.000km του κολλησε το σασμαν οταν του ειπαν να πληρωσει αφου τους κυνηγησε και τους του αποδεξουν πως ευθηνεται> Τελικα περασε μεσα στην εγγυηση .... Νασο να σου στειλω τις φωτο απο τις σκουριες να τις αναρτησεις γιατι εγω δεν ξερω αμα ειναι στειλε μου το email σου !!!! ΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑ COROLLA ΠΟΙΟς ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΟΥΝ απλα πρεπει να τα μαθεις και στο κατω κατω ραλλυ θα κανεις και πιστεψτε με το αμαξι παει πολυ καλα μονο αμορτισερ θελει γιατι ειναι πολυ μαλακα!!!! ΟΚ ΚΑΛΟ ΤΟ FOCUS II ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ H TOYOTA ΔΙΝΕΙ 6 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ!!! μονο τακακια και λαδια.....
-
Φίλε Αναστάσιε δυστυχώς ο δίσκος, πλατώ, σασμάν όπως και διάφορα άλλα θεωρούνται αναλώσιμα και η ford δεν τα δέχεται στην εγγύηση. Το κακό με εμένα ήταν ότι οι φορές που το ανέφερα σαν πρόβλημα ήταν φορές που είχα πάει για άλλο λόγω στο service οπότε δεν ειχα κάτι στα χέρια μου που να αποδεικνύει ότι το είχα αναφέρει από την αρχή. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και αναγκάστηκα να πληρώσω γιατί δε μπορούσα πια ούτε να ξεπαρκάρω το αμάξι. Να φανταστείς ότι έσβηνα τον κινητήρα για βάλω όπισθεν.
Είπα και στο άλλο post έχω και άλλα προβληματάκια οπότε ας συμπληρώσω:
Τα πίσω παράθυρα σε κάθε ανωμαλία του δρόμου κατεβαίνουν και λίγο. Όχι πολύ αλλά αν ξεχάσω να το ελέγξω ή δρόμος έχει πολλές λακκούβες μπορεί να πάνε κανά εκατοστό κάτω. Ευτυχώς δεν την έχω πάθει ακόμα με καμιά βροχή, αλλά μια φορά την είχα πατήσει σε ένα πλυντήριο.
Η πόρτα του συνοδηγού κρατάει νερό μετά κάθε βροχή και μόνο όταν την ανοίξεις το βγάζει. Κάποιος βέβαια μου είπε ότι συμβαίνει γιατί παρκάρω σε ανηφόρα, αλλά μου κάνει εντύπωση που δε συμβαίνει με την πόρτα του οδηγού.
Το τιμόνι κάνει ένα περίεργο θόρυβο-χτύπημα όταν το έχω κόψει φουλ αριστερά και πάω να ξεκινήσω, συνήθως όταν ξεπαρκάρω.
Έχει σπάσει το ένα πλαστικό από τα δύο που κρατάνε τις πίσω ζώνες, άσχετα αν δεν τις έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανένας.
Δε θυμάμαι κάτι άλλο. Δεν είναι και λίγα ε;
-
Χμμ! Που ειναι εκεινο το λαμογιο-troll της Ford,o Observer_1 για να μας πει οτι παλι φταιμε εμεις για τα μισα απο τα προβληματα που εχουν τα αυτοκινητα;Χαθηκε! Ουτε δευτερο ποστ δεν εκανε ! (εντελως τυχαια!!!) Κριμα,γιατι θα μου λειψουν αυτα τα αδιασειστα επιχειρηματα του...
FORD FORUM