-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Τώρα υπάρχει κάποιος να μας πει πόσο χρεώνει η μαζντα την αλλαγή λαδιών και φίλτρου (μονο εργασία)? Στην νισσάν είναι 12 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Στην ρενώ σχεδόν διπλάσια..5 κιλα λαδι BP VISCO 5000 και φιλτρο λαδιου 60-65 ευρω.σε επισημο.δεν εχω το 3 αλλα το 6 αλλα δεν νομιζω οτι εχει μεγαλη διαφορα.
στην toyota που πηγαινα το yaris για λαδια και φιλτρο η εργασια ηταν 5-6 ευρω. -
Το Μazda όλοι το «ποθούν» όλοι το προτείνουν αλλά το 2005 πούλησε στην Ελλάδα 1865 κομμάτια όταν ανταγωνιστές του όπως η Corolla πούλησαν 9415 αυτ, το Αstra 9256 αυτ, το Golf 8450 αυτ, το Focus 7863 αυτ.
Ακόμα και αυτοκίνητα που τα θεωρούμε ποταπά... όπως η C4 πούλησε 4513 αυτ, το 307 4186 αυτ και το Megane 4895 αυτ.
Ακόμα και το πανάκριβο Civic στην αλλαγή του πούλησε 1875 αυτ.
Οπως καταλαβαίνετε ο κόσμος αγοράζει όχι μόνο με βάση το πόσο σπορ είναι και το πόσο καλό τιμόνι έχει....ΜΟΝΟ!
/συνεχίστε
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Χθες είχα την ευκαιρία να μπω και να περιεργαστώ αρκετά ένα 3 sedan.
Όντως τα πλαστικά είναι σκληρά. Αυτο δεν με ενοχλεί προσωπικά. Το κακό είναι ότι είναι ακαλαίσθητα και ευτυχώς που είναι μαύρα και έτσι σώζεται λιγάκι η κατάσταση. Από εκεί και μετά έχουμε μία χωνευτή θέση οδήγησης στυλ Α3 που εμένα με ενθουσιάζει και ένα αμιγώς υδραυλικό τιμόνι το οποίο σημαίνει (όχι από μόνο του) ότι έχουμε να κάνουμε με το καλύτερο τιμόνι της μικρομεσαίας κατηγορίας.
Αν θέλεις ένα καλό αυτοκίνητο (ήσυχο άνετο με χώρους) ναι το mazda δεν κάνει. Αν θέλεις ένα σπορ μικρομεσαίο τότε ναι πάρε το 3. Λογικά πρέπει να είναι ανώτερο ακόμα και από την 147, στην αίσθηση τουλάχιστον...Που είναι ένας αλφίστα να το διαβάσει αυτό;;;
Δεν ξέρω τι πάθανε οι Αλφίστες όταν διαβάσανε στο τελευταίο Drive ότι το Mondeo είναι πιο σπορτίφ από την 159!!!
-
Ο χρήστης chkolon έγραψε:
Χθες είχα την ευκαιρία να μπω και να περιεργαστώ αρκετά ένα 3 sedan.
Όντως τα πλαστικά είναι σκληρά. Αυτο δεν με ενοχλεί προσωπικά. Το κακό είναι ότι είναι ακαλαίσθητα και ευτυχώς που είναι μαύρα και έτσι σώζεται λιγάκι η κατάσταση. Από εκεί και μετά έχουμε μία χωνευτή θέση οδήγησης στυλ Α3 που εμένα με ενθουσιάζει και ένα αμιγώς υδραυλικό τιμόνι το οποίο σημαίνει (όχι από μόνο του) ότι έχουμε να κάνουμε με το καλύτερο τιμόνι της μικρομεσαίας κατηγορίας.
Αν θέλεις ένα καλό αυτοκίνητο (ήσυχο άνετο με χώρους) ναι το mazda δεν κάνει. Αν θέλεις ένα σπορ μικρομεσαίο τότε ναι πάρε το 3. Λογικά πρέπει να είναι ανώτερο ακόμα και από την 147, στην αίσθηση τουλάχιστον...Που είναι ένας αλφίστα να το διαβάσει αυτό;;;
Δεν ξέρω τι πάθανε οι Αλφίστες όταν διαβάσανε στο τελευταίο Drive ότι το Mondeo είναι πιο σπορτίφ από την 159!!!
τους ηρθε κολπος......
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το Μazda όλοι το «ποθούν» όλοι το προτείνουν αλλά το 2005 πούλησε στην Ελλάδα 1865 κομμάτια όταν ανταγωνιστές του όπως η Corolla πούλησαν 9415 αυτ, το Αstra 9256 αυτ, το Golf 8450 αυτ, το Focus 7863 αυτ.
Ακόμα και αυτοκίνητα που τα θεωρούμε ποταπά... όπως η C4 πούλησε 4513 αυτ, το 307 4186 αυτ και το Megane 4895 αυτ.
Ακόμα και το πανάκριβο Civic στην αλλαγή του πούλησε 1875 αυτ.
Οπως καταλαβαίνετε ο κόσμος αγοράζει όχι μόνο με βάση το πόσο σπορ είναι και το πόσο καλό τιμόνι έχει....ΜΟΝΟ!
/συνεχίστεΜα δε διαφωνούμε μαζί σου. Εμείς απλά λέμε ότι έχει το καλύτερο τιμόνι στην κατηγορία του, μάλλον την πιο σπορ οδική συμπεριφορά και την καλύτερη αίσθηση. Δεν είπαμε ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο.
Είναι ολοφάνερο ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πολύ για αυτά που επισημαίνεις. Για άλλα ενδιαφέρεται και για αυτο και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ακολουθούν το δρόμο της γερμανικής φιλοσοφίας και απαρνιούνται το παρελθόν τους.
Το γεγονός πάντως ότι Μegane, 307 και C4 έχουν περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με το Mazda 3 μου φαίνεται αδιανόητο. Τι καλύτερο έχουν τα παραπάνω αυτοκίνητα σε σχέση με το 3 αδυνατώ να καταλάβω. Μάλλον φταίει οτι το 3 σε hatcback είναι άθλιο...Δεν ξέρω τι πάθανε οι Αλφίστες όταν διαβάσανε στο τελευταίο Drive ότι το Mondeo είναι πιο σπορτίφ από την 159!!!
Σιγά το περίεργο...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το γεγονός πάντως ότι Μegane, 307 και C4 έχουν περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με το Mazda 3 μου φαίνεται αδιανόητο. Τι καλύτερο έχουν τα παραπάνω αυτοκίνητα σε σχέση με το 3 αδυνατώ να καταλάβω. Μάλλον φταίει οτι το 3 σε hatcback είναι άθλιο...
Το κείμενο μου το παρέθεσα απλώς. Δεν είναι απάντηση σε κάποιον.
Σου φαίνεται αδιανόητο οι μεγαλύτερες πωλήσεις των γαλλικών και δεν σου είναι αδιανόητο οι πωλήσεις του Golf; (επίπεδα τιμών)
Τα γαλλικά είναι value for money στι τιμές που πωλούνται και συν τοις άλλοις έχουν άλλα χαρίσματα.
Μegane : άνεση ανάρτησης, δυνατός και ήσυχος κινητήρας
C4: εξοπλισμός, σχεδίαση, αξιοπιστία κινητήρα
307: τα ίδια με C4 συν τις επιδόσεις. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το κείμενο μου το παρέθεσα απλώς. Δεν είναι απάντηση σε κάποιον.Σου φαίνεται αδιανόητο οι μεγαλύτερες πωλήσεις των γαλλικών και δεν σου είναι αδιανόητο οι πωλήσεις του Golf; (επίπεδα τιμών)
Τα γαλλικά είναι value for money στι τιμές που πωλούνται και συν τοις άλλοις έχουν άλλα χαρίσματα.
Μegane : άνεση ανάρτησης, δυνατός και ήσυχος κινητήρας
C4: εξοπλισμός, σχεδίαση, αξιοπιστία κινητήρα
307: τα ίδια με C4 συν τις επιδόσεις.To Golf έχει καλή άνεση ανάρτησης, έχει δυνατούς κινητήρες, έχει κορυφαία ηχομόνωση, είναι πολύ καλά εξοπλισμένο, είναι γενικά αποδεκτό στο σχεδιασμό, είναι αξιόπιστο (τα περισσότερα που γνωρίζω όπως και το δικό μου δεν έχουν πάθει τίποτα) και επιπλέον και πιο σημαντικό, μετά από 10 χρόνια δεν θα είναι χρέπι. Άσε που ο σχεδιασμός του αντέχει στο χρόνο...
Βάλε το αυτοκίνητό μου δίπλα σε ένα αντίστοιχο μοντέλο 8 χρονών γαλλικό, ιταλικό ακόμα και σε ένα Astra και τότε θα καταλάβεις γιατί το golf είναι καλό αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Βάλε το αυτοκίνητό μου δίπλα σε ένα αντίστοιχο μοντέλο 8 χρονών γαλλικό, ιταλικό ακόμα και σε ένα Astra και τότε θα καταλάβεις γιατί το golf είναι καλό αυτοκίνητο.
Σ' ενα Focus όμως;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Βάλε το αυτοκίνητό μου δίπλα σε ένα αντίστοιχο μοντέλο 8 χρονών γαλλικό, ιταλικό ακόμα και σε ένα Astra και τότε θα καταλάβεις γιατί το golf είναι καλό αυτοκίνητο.
Σ' ενα Focus όμως;
Ναι και αυτά δεν αντέχουν τόσο. Εχω δει σαν το δικό μου με λιγότερα χιλιόμετρα (ίδια ηλικία) και φαίνονται αρκετά ταλαιπωρημένα από το χρόνο.
Ακόμα και τα corolla, που τότε που αγόρασα το Golf, ήμουν ανάμεσα σε Corolla G6 και Golf, μου φαίνονται πολύ 'γερασμένα' σε σχέση με το δικό μου. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι και αυτά δεν αντέχουν τόσο. Εχω δει σαν το δικό μου με λιγότερα χιλιόμετρα (ίδια ηλικία) και φαίνονται αρκετά ταλαιπωρημένα από το χρόνο.
Ακόμα και τα corolla, που τότε που αγόρασα το Golf, ήμουν ανάμεσα σε Corolla G6 και Golf, μου φαίνονται πολύ 'γερασμένα' σε σχέση με το δικό μου.Εννοουσα σε design
Παντως, κατα τη γνωμη μου, Golf και Focus δεν εχουν και πολλές διαφορές σε 'εικόνα' μετα από κάποια χρονια. Πιο πολύ, για την κατάστασή του, παιζει ρόλο το πως του συμπεριφερθηκε ο ιδιοκτήτης . -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σ' ενα Focus όμως;
Ακόμα και τα corolla, που τότε που αγόρασα το Golf, ήμουν ανάμεσα σε Corolla G6 και Golf, μου φαίνονται πολύ 'γερασμένα' σε σχέση με το δικό μου.Μπλέκεις πολύ υποκειμενικά ζητήματα. Π.χ., εμένα πιο φρέσκο που φαίνεται το Focus I (που όταν βγήκε το σιχαινόμουν- απίστευτο, ε;), ή τα Megane Scenic/ Coupe του '99 από τα Golf του '99.
Συγγνώμη, αλλά αυτό πιστεύω. Και όπως εσύ δε μετανιώνεις που πήρες Golf, έτσι και εγώ σίγουρα δε μετανιώνω που δεν πήρα Golf. Α, κι εγώ την G6 κοιτούσα!
Και, ακόμη και τώρα, πολύ πιο εύκολα θα αγόραζα το C4 2lt, παρά ένα 1.6 Golf, γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως σε 6 χρόνια θα φαίνεται πολύ πιο σύγχρονο.
Από την άλλη, δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό έρεισμα για αυτά που ισχυρίζομαι, που είναι τόσο ορθά ή λάθος όσο η δική σου άποψη. Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.
Όσο δίκιο έχεις να θεωρείς πως το Golf σου στέκεται καλύτερα από το Coupe μου, άλλο τόσο δίκιο έχω κι εγώ να πιστεύω το αντίθετο, σωστά; Ιδίως αν σκεφτείς την κατά τη γνώμη μου αισθητική απαξίωση που πάντα το καινούριο golf φέρνει για τα παλιά- αφού η συνταγή δεν αλλάζει αλλά εκσυγχρονίζεται σε βάρος της προηγούμενης γενιάς.
Από την άλλη, σκεφτόμενος παρεμπιπτόντως να αλλάξω αυτοκίνητο, πραγματικά δε μπορώ να δω τα πράγματα με ορίζοντα 8ετίας...! Καλό αυτοκίνητο σημαίνει αυτοκίνητο που μου πάει και το γουστάρω.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ακόμα και τα corolla, που τότε που αγόρασα το Golf, ήμουν ανάμεσα σε Corolla G6 και Golf, μου φαίνονται πολύ 'γερασμένα' σε σχέση με το δικό μου.Εννοουσα σε design
Παντως, κατα τη γνωμη μου, Golf και Focus δεν εχουν και πολλές διαφορές σε 'εικόνα' μετα από κάποια χρονια. Πιο πολύ, για την κατάστασή του, παιζει ρόλο το πως του συμπεριφερθηκε ο ιδιοκτήτης .Σε design ναι, το focus αντέχει... Έχει μεγάλη σημασία το πως του συμπεριφέθηκε ο ιδιοκτήτης του, έχεις και σε αυτό δίκιο.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Μπλέκεις πολύ υποκειμενικά ζητήματα. Π.χ., εμένα πιο φρέσκο που φαίνεται το Focus I (που όταν βγήκε το σιχαινόμουν- απίστευτο, ε;), ή τα Megane Scenic/ Coupe του '99 από τα Golf του '99.
Συγγνώμη, αλλά αυτό πιστεύω. Και όπως εσύ δε μετανιώνεις που πήρες Golf, έτσι και εγώ σίγουρα δε μετανιώνω που δεν πήρα Golf. Α, κι εγώ την G6 κοιτούσα!Ναι στην εμφάνιση παίζει η υποκειμενικότητα. Ένα scenic του 99 όμως, αντικειμενικά πιστεύω ότι φαίνεται λιγότερο σύγχρονο από ένα Golf του 99 παλι.
Σε αυτό με τη G6:Και, ακόμη και τώρα, πολύ πιο εύκολα θα αγόραζα το C4 2lt, παρά ένα 1.6 Golf, γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως σε 6 χρόνια θα φαίνεται πολύ πιο σύγχρονο.
Nαι, αλλά επειδή όταν ψαχνόμουν για δίλιτρο μικρομεσαίο είδα και τη C4, μου δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι σε 6 χρόνια που λες, θα είχε 'παλιώσει' και δεν εννοώ σχεδιαστικά.
Από την άλλη, δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό έρεισμα για αυτά που ισχυρίζομαι, που είναι τόσο ορθά ή λάθος όσο η δική σου άποψη. Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.
οk...Κάποια θέματα όμως, όπως το πώς αντέχει ένα αυτοκίνητο στο πέρασμα του χρόνου, δε σηκώνουν ιδιαίτερη συζήτηση.
Όσο δίκιο έχεις να θεωρείς πως το Golf σου στέκεται καλύτερα από το Coupe μου, άλλο τόσο δίκιο έχω κι εγώ να πιστεύω το αντίθετο, σωστά; Ιδίως αν σκεφτείς την κατά τη γνώμη μου αισθητική απαξίωση που πάντα το καινούριο golf φέρνει για τα παλιά- αφού η συνταγή δεν αλλάζει αλλά εκσυγχρονίζεται σε βάρος της προηγούμενης γενιάς.
Aυτό όμως είναι το μυστικό που κάνει ένα μοντέλο, σχεδιαστικά, ανθεκτικό στο χρόνο .
Από την άλλη, σκεφτόμενος παρεμπιπτόντως να αλλάξω αυτοκίνητο, πραγματικά δε μπορώ να δω τα πράγματα με ορίζοντα 8ετίας...! Καλό αυτοκίνητο σημαίνει αυτοκίνητο που μου πάει και το γουστάρω.
Ναι, δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό.
Σόρι για τα quotes, είμαστε πολύ off-topic...
-
Το golf οντως φαινεται νεοτερο παρα τα χρονια του...διοτι απλα ακολουθει εδω και πολλα χρονια συντηριτικη γραμμη σχεδιαστικα...εχει ενα σταθερο καλουπι που κατα καιρους κανουν μικρες διορθωσεις χωρις να αλλαζει το σχεδιο και η φιλοσοφια.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και, ακόμη και τώρα, πολύ πιο εύκολα θα αγόραζα το C4 2lt, παρά ένα 1.6 Golf, γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως σε 6 χρόνια θα φαίνεται πολύ πιο σύγχρονο.
Nαι, αλλά επειδή όταν ψαχνόμουν για δίλιτρο μικρομεσαίο είδα και τη C4, μου δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι σε 6 χρόνια που λες, θα είχε 'παλιώσει' και δεν εννοώ σχεδιαστικά.
Κάτσε ρε Μέκο...είχες γαλλικό και δη Citroen
για 6 χρόνια και είσαι τόσο απόλυτος;
Ολα είναι θέμα συντηρήσεως και φροντίδας
από μέρους του ιδιοκτήτη.Εχω πολλά παρα-
δείγματα από άψογα ΖΧ, ΑΧ ΒΧ κτλ.Και συγνώμη αλλά εγώ δεν αγοράζω αμάξι για
να γεράσω μαζί του. Σε αυτό πλέον σε σπρώχνουν
και οι αυτοκινητοβ/νιες.Προτιμώ να ευχαριστηθώ 6 χρόνια ένα 2λίτρο C4
παρά να κακομοιριάζω με ένα 1600άρι Golf Fusaei.Είναι η άποψή μου και είναι εντελώς υποκειμενική
βέβαια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κάτσε ρε Μέκο...είχες γαλλικό και δη Citroen
για 6 χρόνια και είσαι τόσο απόλυτος;
Ολα είναι θέμα συντηρήσεως και φροντίδας
από μέρους του ιδιοκτήτη.Εχω πολλά παρα-
δείγματα από άψογα ΖΧ, ΑΧ ΒΧ κτλ.
Και συγνώμη αλλά εγώ δεν αγοράζω αμάξι για
να γεράσω μαζί του. Σε αυτό πλέον σε σπρώχνουν
και οι αυτοκινητοβ/νιες.
Προτιμώ να ευχαριστηθώ 6 χρόνια ένα 2λίτρο C4
παρά να κακομοιριάζω με ένα 1600άρι Golf Fusaei.
Είναι η άποψή μου και είναι εντελώς υποκειμενική
βέβαια.Ναι έχω δει και όχι μόνο citroen αλλά και renault και peugeot (από φίλους και γνωστούς). Για να πούμε την αλήθεια η peugeot σε αυτό τον τομέα είναι πολύ καλύτερη από τους υπόλοιπους γάλλους κατασκευαστές.
Φυσικά και δεν το αγοράζουμε για να γεράσουμε μαζί του. Αν μας αναγκάσουν όμως οι συνθήκες? Επίσης, αν πάμε να το πουλήσουμε δεν είναι καλύτερα να φαίνεται σαν καινούριο?
Πάρε δίλιτρο golf σε αυτή την περίπτωση. Δεν θα 'κακομοιριάζεις', θα το χαρείς περισσότερα χρόνια (αυτά τα gadgets που έχει η C4 πολύ τα φοβάμαι) και όταν χρειαστεί να το πουλήσεις, θα χάσεις σίγουρα λιγότερα χρήματα απο το C4, οπότε και θα πάρεις πίσω τα παραπάνω χρήματα που θα δώσεις...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι έχω δει και όχι μόνο citroen αλλά και renault και peugeot (από φίλους και γνωστούς). Για να πούμε την αλήθεια η peugeot σε αυτό τον τομέα είναι πολύ καλύτερη από τους υπόλοιπους γάλλους κατασκευαστές.
Δεν βγάζουμε άκρη έτσι...όμως. Ο λόγος σου..ο λόγος μου. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτος.
Φυσικά και δεν το αγοράζουμε για να γεράσουμε μαζί του. Αν μας αναγκάσουν όμως οι συνθήκες? Επίσης, αν πάμε να το πουλήσουμε δεν είναι καλύτερα να φαίνεται σαν καινούριο?
Eάν το προσέχεις είναι . και -
Πάρε δίλιτρο golf σε αυτή την περίπτωση. Δεν θα 'κακομοιριάζεις',θα το χαρείς περισσότερα χρόνια
Nα πάρω αυτοκίνητο -30 ίππων και ακριβότερο; Γιατί; Και ποιος σου είπε ότι δεν θα αντέξει το C4 2.0L; Με την λογική σου δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους DS, 2CV, CX, ZX, AX, SM, XM κτλ κτλ
(αυτά τα gadgets που έχει η C4 πολύ τα φοβάμαι)
...'Καλό το C4 αλλά εχει πολλά ηλεκτρονικά. Ενώ το δικό μου (π.χ.) OPEL του '90 είναι πιο αξιόπιστο. Δεν χρειάζεται ένα αυτοκίνητο να έχει τόσα ηλεκτρονικά...'
Ο λόγος που τα λένε ακολουθεί ακριβώς την παροιμία 'Όσα δεν φτάνει η αλεπού... 'Για αυτό δεν τα βάζει η VW;
και όταν χρειαστεί να το πουλήσεις, θα χάσεις σίγουρα λιγότερα χρήματα απο το C4, οπότε και θα πάρεις πίσω τα παραπάνω χρήματα που θα δώσεις...
Δεν με πολυαφορά μιας και το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση αλλά:
σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό (μην μου αρχίζεις τα η αγορά έχεις άλλες τιμές...)
για ένα ΖΧ 1400 του 95 σήμερα θα δώσεις 3100Ε
για ένα Golf 1400 του 95 σήμερα θα δώσεις 5000Ε1900Ε διαφορά. εάν βγάλεις την διαφορά που είχαν στο κόστος απόκτησής τους όταν ήταν καινούρια θα δεις ότι είναι περίπου τα ίδια.
(κρίνοντας από το ότι σήμερα η βασικές 3θυρες εκδόσεις 1400 κεκ. των C4 και Golf με αντίστοιχα επίπεδα εξοπλισμού (line και Trendline) κοστίζουν 13500Ε και 15610Ε διαφορά 2110Ε.
ουφ τέλος!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για ένα ΖΧ 1400 του 95 σήμερα θα δώσεις 3100Ε
για ένα Golf 1400 του 95 σήμερα θα δώσεις 5000Ε1900Ε διαφορά. εάν βγάλεις την διαφορά που είχαν στο κόστος απόκτησής τους όταν ήταν
καινούρια θα δεις ότι είναι περίπου τα ίδια.elteo για τον ένα ή άλλο λόγο (φήμες, απαξίωση, τζαπονοθεωρίες) η αγορά διαμόρφωσε
τιμές για τα μεταχειρισμένα. Έτσι π.χ η VW αξίζει 5000 και η Citroen 3100. Όμως...Αυτό που δεν υπολογίζει 'κανείς' γιατί δεν τον συμφέρει (περιοδικά που σε σπρώχνουν
στη κατανάλωση κλπ) είναι ότι η αγοραστική δύναμη του Έλληνα είναι περίπου 0,36% του
Γερμανού. Αν ο Ελληνας πρέπει να δουλέψει 5 χρόνια για να πάρει νέο αυτοκίνητο
(κάνοντας το @@@το του παξιμάδι) και ο Γερμανός θέλει 2.Αν αγοράσεις 18.000E ένα αυτοκίνητο και το πουλήσεις 12.000 έχασες 6.000 και φυσικά
'χρωστάς' ήδη άλλα 18.000Ε για το 'νέο' σου αυτοκίνητο. Σύνολο πουλάκια μου 24.000ΕΚαι όταν απελευθερωθεί το diesel, να δείς πως θα γεμίσουν οι μάντρες μεταχειρισμένα
που 'κάποιοι' περίμεναν να πουλήσουν στο 70% της αξίας τους. Θα γίνει ΧΑΜΟΣ
και θα είναι οι χαρά του μεταχειρισμένου - κάτι σαν τα παλιά μή-καταλυτικά που τα
έπαιρνες δίνοντας χάντρες και καθρευτάκια -
διαφωνειτε για το πως θα φαινεται ενα αυτοκινητο μετα απο 4-6-8 η 10 χρονια.πως ειναι δυνατον να συμφωνησουν καποιοι ανθρωοι σε αυτο οταν ο καθενας βλεπει τα πραγματα με τα δικα του ματια?μιλατε για το πως θα ΦΑΙΝΕΤΑΙ!στα ματια του καθενα θα φαινεται διαφορετικα!θεωρω το golf αλο αυτοκινητο αλλα δεν θα το επαιρνα ποτε για δικους μου λογους.θα επαιρνα μια corolla που δεν λεει και τιποτα σχεδιαστικα αλλα μου λεει αλλα πραγματα και γιαυτο θα την επαιρνα.θα επαιρνα ενα focus που αρεσει σχεδιαστικα αλλα θα το επαιρνα για εντελως αλλους λογους.καλουτσικη η C4 αλλα δεν θα την επαιρνα ποτε γιατι ειναι γαλλικο.ειναι οι αποψεις μου και δεν μπορει κανεις να μου τις αλλαξει!ετσι ειμαι εγω.σωστο λαθος δεν εχει σημασια αλλα εγω ετσι ειμαι.και δεν περιμενω κανεναν να συμφωνησει μαζι μου γιατι θα ειναι ενας διαφορετικος ανθρωπος.πως μπορει να εχουμε την ιδια αποψη για το πως ΒΛΕΠΟΥΜΕ τα πραγματα?αφου ειμαστε διαφορετικοι!
-
Ο χρήστης trackler έγραψε:
διαφωνειτε για το πως θα φαινεται ενα αυτοκινητο μετα απο 4-6-8 η 10 χρονια.πως ειναι δυνατον να συμφωνησουν καποιοι ανθρωοι σε αυτο οταν ο καθενας βλεπει τα πραγματα με τα δικα του ματια?μιλατε για το πως θα ΦΑΙΝΕΤΑΙ!στα ματια του καθενα θα φαινεται διαφορετικα!θεωρω το golf αλο αυτοκινητο αλλα δεν θα το επαιρνα ποτε για δικους μου λογους.θα επαιρνα μια corolla που δεν λεει και τιποτα σχεδιαστικα αλλα μου λεει αλλα πραγματα και γιαυτο θα την επαιρνα.θα επαιρνα ενα focus που αρεσει σχεδιαστικα αλλα θα το επαιρνα για εντελως αλλους λογους.καλουτσικη η C4 αλλα δεν θα την επαιρνα ποτε γιατι ειναι γαλλικο.ειναι οι αποψεις μου και δεν μπορει κανεις να μου τις αλλαξει!ετσι ειμαι εγω.σωστο λαθος δεν εχει σημασια αλλα εγω ετσι ειμαι.και δεν περιμενω κανεναν να συμφωνησει μαζι μου γιατι θα ειναι ενας διαφορετικος ανθρωπος.πως μπορει να εχουμε την ιδια αποψη για το πως ΒΛΕΠΟΥΜΕ τα πραγματα?αφου ειμαστε διαφορετικοι!Δεν αντιλέγω...ίσα ίσα αυτό λέω ότι είναι υποκειμενικά αυτά που λέμε.
Αλλά κάποτε πρέπει να φύγουμε από τον μύθο...'πάρε γερμανικό γιατί θα το πουλήσεις περισσότερο και θα σου αντέξει περισσότερο..'
Αυτά ακούνε όλοι και δίνουν 22k at least για ένα 1600 Golf.
Mazda 3