-
Βασικο στοιχειο για την καλη μεταπωληση ειναι οπως λες η μοδα και το τι εικονα εχει ο πολυς κοσμος για τα αυτοκινητα.
Ακουω παρα πολλες φορες απο ασχετους αυτο ακριβως: Γκολφ= Γερμανικο= πολυ καλο. Ασχετως αν δεν εχουν μπει ουτε 1 φορα μεσα...
Το ιδιο συμβαινει και με το Κορολα, για το οποιο λεει η 'αγορα' οτι εχει καλη μεταπωληση. Εγω αναρρωτιεμαι πως μπορει να συμβαινει αυτο απο τη στιγμη που μεσα σε 5 χρονια μπορει να εισαι 3 μοντελα πισω!!! Γιατι να μη δωσει ο υποψηφιος αγοραστης 500-1000ε παραπανω για να παρει το αμεσως επομενο μοντελο?? (σαν μεταχ/σνεμο παντα).
Πιστευω οτι βασικος παραγοντας για ολα αυτα ειναι η χρονια στρεβλωση της αγορας και το απωθημενο που εχει ο Ελληνας για τα αυτοκινητα.
Πχ, αγοραζεις μια τηλεοραση και σε 2 χρονια δεν πιανει ουτε το 50% της αρχικης αξιας της.
Αγοραζεις αυτοκινητο και μετα απο 2 χρονια ζητας να το πουλησεις στο 80% της αρχικης τιμης.
Το αυτοκινητο ειναι καθημερινα εκτεθειμενο στο δρομο, με φθορες, ζημιες κτλ κτλ και η τηλεοραση απλα αναπαυεται στο σαλονι σου....
Η τεχνολογια προχωραει και για τα 2 προιοντα, για να προλαβω καποιους. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πχ, αγοραζεις μια τηλεοραση και σε 2 χρονια δεν πιανει ουτε το 50% της αρχικης αξιας της.
50%?? Σκέψου να την είχες και παρκαρισμένη έξω!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
50%?? Σκέψου να την είχες και παρκαρισμένη έξω!
that's my point
-
Μια και ιλάμε για ποιότητα,θα επανέλθω στο θέμα του GOLF V με ένα μελανό σημείο.Ενω το αυτοκίνητο είναι προσεγμένο σε θέματα ηχομόνωσης,ποιότητας συναρμολόγησης,οι τριγμοί απουσιάζουν κλπ κλπ,τα πλαστικά του εσωτερικού δείχνουν να είναι κατώτερα των προσδοκιών.Συγκεκριμένα,οι πλαστικές χειρολαβές των μπροστινών πορτών αρχίζουν να ξεφλουδίζονται και να αλλάζουν χρώμα,λόγω χρήσης,προς το γκρι-καφέ απο γκρί ανοιχτό που ήταν οταν το αγόρασα.Το αυτοκίνητο είναι 9 μηνών με 5500 χλμ και νορμάλ προσεκτική καθημερινή χρήση χωρίς όμως βαρβαρότητες.
Με βλέπω να προσέρχομαι στο σέρβις και να απαιτήσω αλλαγή καπλαμάδων,μπας και πετύχω καμμιά καλύτερη παρτίδα,αλλά μάλλον τα ίδια θα συμβούν σε λίγο καιρό και καινούριους να βάλω... -
Για δες για δες το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα πλαστικα του Polo facelift προηγούμενης γενιάς φίλου μου. Άλλαξε τα όσο είσαι στην εγγύηση.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για δες για δες το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα πλαστικα του Polo facelift προηγούμενης γενιάς φίλου μου. Άλλαξε τα όσο είσαι στην εγγύηση....και τα Ibiza, Cordoba
-
mondeo το ιδιο προβλημα...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Μια και ιλάμε για ποιότητα,θα επανέλθω στο θέμα του GOLF V με ένα μελανό σημείο.Ενω το αυτοκίνητο είναι προσεγμένο σε θέματα ηχομόνωσης,ποιότητας συναρμολόγησης,οι τριγμοί απουσιάζουν κλπ κλπ,τα πλαστικά του εσωτερικού δείχνουν να είναι κατώτερα των προσδοκιών.Συγκεκριμένα,οι πλαστικές χειρολαβές των μπροστινών πορτών αρχίζουν να ξεφλουδίζονται και να αλλάζουν χρώμα,λόγω χρήσης,προς το γκρι-καφέ απο γκρί ανοιχτό που ήταν οταν το αγόρασα.Το αυτοκίνητο είναι 9 μηνών με 5500 χλμ και νορμάλ προσεκτική καθημερινή χρήση χωρίς όμως βαρβαρότητες.
Με βλέπω να προσέρχομαι στο σέρβις και να απαιτήσω αλλαγή καπλαμάδων,μπας και πετύχω καμμιά καλύτερη παρτίδα,αλλά μάλλον τα ίδια θα συμβούν σε λίγο καιρό και καινούριους να βάλω...ακριβως αυτο το προβλημα το εχει και η μπε εμ βε η 316 η κουπε,το ειδα και καραφλιασα!!ακου να εχει ξεφλουδησει η χειρολαβη!!!
-
GeorgeTabs εγραψε
4 Τίπο περάσαν από τα χέρια μας, με αμελητέα προβλήματα, σαφώς λιγότερα από όσα μας έβγαλαν αργότερα τα VW Group που αγοράσαμε...
Επιτελους και καποιος που μς καταλαβαινει...
-
Το golf 5 1.6 το εχει ο γαμπρός μου,συντομα θα αναζητήσει θύμα να το πουλήσει και ευτυχώς θα βρει εύκολα Μετα τα 50.000 δεν έβγαζε τίποτε άλλο παρά προβλήματα,και καποιο από αυτά από ότι μου είπε δεν διορθώθηκε και ούτε πρόκειται.
Παντως,εχω την απορία:
ποιος μαζόχας θα επέλεγε μεταξυ Αλφα και γκολφ; -
εγώ
-
Προφανώς υπάρχει κοινός προμηθευτής...
Ειλικρινά τέτοιο πρόβλημα ποιότητας δεν το περίμενα!!! -
Ερώτηση χωρίς καμία δόση ειρωνίας: Αν απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι μύθος η αξιοπιστία της VW, μήπως αντίστοιχα είναι πλέον μύθος και η αναξιοπιστία της Fiat; Είχα το Punto Sporting πρώτης γενιάς για 6 χρόνια και 105.000Km και το μόνο που άλλαξα ήταν ρουλεμάν συμπλέκτη στα 80.000Km περίπου. Χρήση σε κάθε είδους δρόμο. Ταμπλό, πόρτες δεν ακούστηκαν ποτέ και ο μόνος ενοχλητικός τριγμός προερχόταν από το κλείδωμα της αναδιπλούμενης πλάτης του πίσω καθίσματος και αυτό μέχρι να το προσδιορίσω (εγώ και όχι το συνεργείο).
Μελανά σημεία, τα συνεργεία της Fiat, και οι ήχοι από τις αναρτήσεις. Μόνο ήχοι όμως, η λειτουργία άψογη. Κυριότερο πρόβλημα: 'Fiat έχεις; (έκφραση δυσαρέσκειας και... συγκατάβασης). Προβλήματα ε;' Κανένα! Το πούλησα απλά επειδή χρειάστηκα κάτι μεγαλύτερο και χωρίς χρόνια στην πλάτη του.
Τη στιγμή που μιλάμε, το Puntάκι έχει 120.000Km και συνεχίζει ακάθεκτο εκτός Αθηνών πλέον (το τυχερό) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Ο λόγος που έφυγα από Ιταλικό αυτοκίνητο ήταν μόνο τα συνεργεία. -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Ερώτηση χωρίς καμία δόση ειρωνίας: Αν απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι μύθος η αξιοπιστία της VW, μήπως αντίστοιχα είναι πλέον μύθος και η αναξιοπιστία της Fiat;Ας απαντήσω εγώ πρώτος! (όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο! )
Δεν νομίζω. Πιστεύω οτι, όπως και το Tipo, έτσι και το Punto, ξέφυγαν λίγο από τον 'κανόνα' της Fiat. Προσωπικά είχα για ένα διάστημα ένα Punto πρώτης γενιάς ενός φίλου. Στα περίπου 15.000 χλμ (70 - 85) που το έκανα, συμπλήρωνα 1 λίτρο λάδι κάθε ~1500χλμ. Πέραν αυτού όμως δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα, μηχανικό ή ηλεκτρικό.Η επόμενη και η τωρινή γενιά όμως, συναγωνίζονται επάξια για την κατάκτηση ενός 'τίτλου αναξιοπιστίας!' Από τις εμπειρίες που έχω με τα εταιρικά μας (35.000 χλμ) είναι... βράσε ρύζι!
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
μήπως αντίστοιχα είναι πλέον μύθος και η αναξιοπιστία της Fiat;Να πω την γνώμη μου επειδή πριν αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο το είχα ψάξει πολύ το θέμα και με γνωστούς σε επίσημα service (Toyota, Peugeot, Fiat, Audi κλπ) και σε περιοδικά, forum κλπ και γενικότερα σε συζητήσεις με κατόχους.
Κατέληξα στο ότι η 'αναξιοπιστία' της Fiat (σκουριές, της πλάκας ηλεκτρικά κλπ) ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πλέον κοινά μηχανικά μέρη, κοινούς προμηθευτές και τις περισσότερες φορές κοινά προβλήματα. Τα προβλήματα αναξιοπιστίας, ποιότητας και συναρμολόγησης δεν είναι πλέον προβλήματα μόνο της Fiat ή των γαλλικών (όσο κι αν ενοχλεί κάποιους αυτό) και αντίστοιχα η τίμια ή 'καλή' οδική συμπεριφορά δεν είναι προνόμιο μόνο των Ιταλών ή των γάλλων (όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους άλλους).
Διαφορές -ευτυχώς- υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, αλλά ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του (υπάρχει ο 'επιλέγω εμφάνιση', ο 'επιλέγω στρίψιμο με χίλια', ο 'δεν θέλω να δω συνεργείο ούτε για service', ο 'θέλω φτηνό service', ο 'θέλω λίγο απ'όλα' κλπ κλπ... -
Η ταπεινη μου γνωμη στο θεμα της αξιοπιστιας ειναι πως ασχετα απο μαρκες ειναι θεμα τυχης τι ζημιες θα σου βγαλει το οποιοδηποτε καινουριο αυτοκινητο.
Εχω ακουσει (και ζησει) για Mercedes C180, BMW 316-318, Toyota Celica-RAV4 κ.ά. με παμπολλα προβληματα ενω ο κουμπαρος μου εχει απο το '97 το Bravo 1,4 και δεν του εβγαλε τιποτε... -
Τώρα μου κίνησες το ενδιαφέρον droemmen!
Τελικά τι αμάξι πήρες?
Υ.Γ.
Ωστόσο να υπογραμμίσω οτι στα κοινά ηλεκτρικά (και άλλα) μέρη, μπορεί μεν να 'παίζουν' και μερικά Ιαπωνικά εξ Αγγλίας, αλλά όχι τα εξ Ιαπωνίας. Δύσκολα θα βρεθεί (αν βρεθεί!) μίζα σε Made in Japan αμάξι, που να μην είναι Denso. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
μήπως αντίστοιχα είναι πλέον μύθος και η αναξιοπιστία της Fiat;
Να πω την γνώμη μου επειδή πριν αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο το είχα ψάξει πολύ το θέμα και με γνωστούς σε επίσημα service (Toyota, Peugeot, Fiat, Audi κλπ) και σε περιοδικά, forum κλπ και γενικότερα σε συζητήσεις με κατόχους.
Κατέληξα στο ότι η 'αναξιοπιστία' της Fiat (σκουριές, της πλάκας ηλεκτρικά κλπ) ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πλέον κοινά μηχανικά μέρη, κοινούς προμηθευτές και τις περισσότερες φορές κοινά προβλήματα. Τα προβλήματα αναξιοπιστίας, ποιότητας και συναρμολόγησης δεν είναι πλέον προβλήματα μόνο της Fiat ή των γαλλικών (όσο κι αν ενοχλεί κάποιους αυτό) και αντίστοιχα η τίμια ή 'καλή' οδική συμπεριφορά δεν είναι προνόμιο μόνο των Ιταλών ή των γάλλων (όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους άλλους).
Διαφορές -ευτυχώς- υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, αλλά ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του (υπάρχει ο 'επιλέγω εμφάνιση', ο 'επιλέγω στρίψιμο με χίλια', ο 'δεν θέλω να δω συνεργείο ούτε για service', ο 'θέλω φτηνό service', ο 'θέλω λίγο απ'όλα' κλπ κλπ...Droemmen πραγματικα συμφωνω απολυτα με οσα ειπες.
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Η ταπεινη μου γνωμη στο θεμα της αξιοπιστιας ειναι πως ασχετα απο μαρκες ειναι θεμα τυχης τι ζημιες θα σου βγαλει το οποιοδηποτε καινουριο αυτοκινητο.
Εχω ακουσει (και ζησει) για Mercedes C180, BMW 316-318, Toyota Celica-RAV4 κ.ά. με παμπολλα προβληματα ενω ο κουμπαρος μου εχει απο το '97 το Bravo 1,4 και δεν του εβγαλε τιποτε...Τιποτα απο αυτα που αναφερες δεν ειναι τυχη,εκτος απο την BMW για την οποία δεν γνωρίζω,όλα τα άλλα μια χαρά προβλήματα βγάζουν.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Τώρα μου κίνησες το ενδιαφέρον droemmen!Τελικά τι αμάξι πήρες?
H 'έρευνα' ήταν συλλογική προσπάθεια της οικογένειας και τα αποτελέσματα επηρέασαν άλλους πολύ και άλλους λίγο ...
Η αρραβωνιαστικιά μου πήρε ένα Renault Clio 1.4, ένα χρόνο μετά ο πατέρας μου ένα Toyota Corolla, εγώ επέλεξα μια Alfa 147 και ο πιο κωλόφαρδος ο ξάδερφος μου ένα Type R ( )
Τρία χρόνια μετά την αγορά των δυο τελευταίων (147 και Civic) όλοι είμαστε ευχαριστημένοι ο καθένας για τους δικούς του λόγους!
Alfa 147 vs golf 1.6 fsi