-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Λέω για το διαδικαστικό....
Είναι ο φωτογράφος στην κορυφή και του κάνει σινιάλο έλα αέρα πατέρα, τώρα τραβάω???Απο όσο ξέρω,υπάρχει ολόκληρο συνεργείο.Ενας κλείνει/ελέγχει τον δρόμο και άλλοι φροντίζουν για τις μηχανές κλπ κλπ!
Αν ο φωτογράφος είναι σε ενα σημείο,ο δοκιμαστής το ξέρει και περνάει απο την στροφή όπως έχουν συνενοηθεί,μέχρι να πετύχει το πλάνο που θέλει ο σαδιστής-φωτογράφος! -
Κατ' αρχήν απαντώ στον popol@ro: Στο τεύχος 397 (10/03) είναι το άρθρο για τις γραμμές στην άσφαλτο και στο τεύχος 398 για χώμα.
cpp: Αγαπητέ φίλε θα στο πω απλά. Δεν είμαστε παιδάκια που βρήκαν παιχνίδι και παίζουν ενώ ο μπαμπάς τραβάει φωτογραφίες. Είμαστε επαγγελματίες με οικογένεια και ζωή, συνεπώς προσέχουμε 100 φορές πριν κάνουμε και το πιο απλό.
Το τεύχος Σεπτεβρίου αλήθεια πως σας φάνηκε; Σχόλια; -
thanks man
οσο αναφορα για το τευχος Σεπτεμβριου , καλο χρυσο αλλα θα ηθελα προσωπικα περισσοτερη λεπτομερεια στα αρθρα των δυο συγκριτικων (μικρομεσaiα.....) περισσοτερη ουσια........
-
Προσωπικά, ελάχιστα μ'ενδιαφέρει αν σε κάθε τεύχος θα υπάρχουν σχόλια των μελών του φόρουμ ή όχι. Αυτό που πραγματικά με καίει είναι να υπάρχει ΟΥΣΙΑ και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Τα γκλαμουράτα, πολυδιαφημισμένα ονόματα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ειδικά στις περιπτώσεις που είτε είναι επιστημονικώς ανεπαρκή ή κομματάνθρωποι, ρίχνουν το επίπεδο του περιοδικού, αντί να το ανεβάζουν.
Λοιπόν, ιδού οι επιθυμίες μου:
-
Ανασχηματισμός του Αντίλογου. Δεν θα με πείραζε καθόλου αν ορισμένα πρόσωπα πάψουν να γράφουν (έτσι, θα δοθεί περισσότερος χώρος σε άλλους, που έχουν περισσότερα να προσφέρουν). Συγκεκριμένα, μιλώ για Ριχάρδο Σωμερίτη, Ν.Σ. Μάργαρη, Θέμο Αναστασιάδη, Ρέα Βιτάλη, Χρήστο Μιχαηλίδη. Θα προτιμούσα να βρεθεί κάποιος αντίστοιχος του Διονύση Χοϊδά και να μπουν και δυο-τρεις ακόμη ικανοί και σοβαροί άρθρογράφοι (έχω υπόψιν μου τους Π.Λ. Κουβαλάκη, Γιώργο Δελαστίκ και Στάμο Ζούλα), ώστε να υπάρχει ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο αρθρογραφίας. Κι ο Αντώνης ο Καρκαγιάννης καθόλου δεν θα με χάλαγε, για να λέμε την αλήθεια. Ίσα-ίσα, τον εκτιμώ βαθύτατα και μου αρέσει και η επιχειρηματολογία του και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τη γλώσσα.
-
Οι δοκιμές να επανέλθουν στον τόνο που έχουμε συνηθίσει εμείς οι παλιότεροι αναγνώστες. Δεν μου αρέσουν τα 'ήξεις αφήξεις' και 'ναι μεν αλλά'. Μπορεί σήμερα τα αυτοκίνητα να απέχουν παρασάγγας κάτι τρισάθλιων κατασκευασμάτων που κυκλοφορούσαν παλιά και σκοτώνανε κόσμο και κοσμάκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μαλακώσουμε. Αν κάποιος θέλει να γράψει μια ανώδυνη δοκιμή, ας πάει στο Nitro. Κι αν κάποια αντιπροσωπεία θέλει ευνοϊκή μεταχείριση, ας παραδίδεται από το περιοδικό στη χλεύη των αναγνωστών.
-
Συνεργασία με περιοδικά κλασσικού αυτοκινήτου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
-
Καλύτερη αντιμετώπιση στους Έλληνες που εργάζονται στις ξένες ομάδες. Ο τρόπος που υποβαθμίστηκε η προσφορά των Τομπάζη και Ζώτου όταν φύγανε από τη Ferrari και την Prodrive αντίστοιχα σε πρόσφατα τεύχη δεν μου άρεσε καθόλου.
-
Άρθρα για την τεχνική της οδήγησης.
-
Άρθρα για το τι γίνεται στις ξένες χώρες σε ό,τι αφορά τις οδικές υποδομές και την οδηγική συμπεριφορά.
-
ΚΟΜΜΕΝΟ το lifestyle. Το ένθετο εκείνο που είδα στο προπερασμένο τεύχος δεν μου άρεσε καθόλου. Τι δουλειά έχουν τέτοια γκλαμουροκιτσουλέ πράγματα στους 4Τ;
-
Όποιοι έχουν τα ηνία στο περιοδικό, ας παραμείνουν πιστοί στους στόχους του Καββαθά. Μπορεί πολλά πράγματα να μην πρόλαβε ή να μην είχε την υπομονή/επιμονή να τα ολοκληρώσει, αλλα έθεσε το στίγμα που όλοι οι πραγματικοί φίλοι των 4Τ θέλουμε. Το περιοδικό δεν πρέπει να παρεκκλίνει αυτής της κατεύθυνσης ούτε χιλιοστό.
-
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Προσωπικά, ελάχιστα μ'ενδιαφέρει αν σε κάθε τεύχος θα υπάρχουν σχόλια των μελών του φόρουμ ή όχι. Αυτό που πραγματικά με καίει είναι να υπάρχει ΟΥΣΙΑ και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.Μάλλον παρεξηγήθηκε ο σκοπός της ερώτησης. Δεν σκοπεύουμε να δημοσιεύουμε τις απόψεις των μελών στο τεύχος. Είναι απλά ένα μέσο επικοινωνίας ώστε να διορθώνουμε και να πλησιάζουμε όσο περισσότερο γίνεται σε αυτό που θεωρείται εσείς οι αναγνώστε τέλειο.
-
κωτσο να στο απλα χυμα............
ειμαι 20 ετων και διαβαζω συστηματικα περιοδικα αυτοκινιτου εδω και 5 χρονια......... καθε μηνα ειμαι στο περιπτερο και αγοραζω 2 συγκεκριμενα περιοδικα (εδω και δυο χρονια εσκασε μυτη και το EVO, το οποιο το βρισκω αξιολογο και δεν χανω τευχος) τους 4 τροχους και το DRIVE....... ε ειλικρινα πλεον λαχταρω πιο πολυ ποτε να ερθει το μεσον του μηνα παρα η αρχη............ δεν ξερω , θα ηθελα μια αναζωογωνηση......... καινουργια πραγματα ρε αδερφε.......
(μου αρεσε ας πουμε αυτο το ταξιδακι που εκανε ο παλικαρος με την αλφουλα στη ρωσια.........ομορφο σαν σκεψη.....) μπειτε περισοτερο στο πνευμα της εποχης...... και δεν εννοω τις χαζοφιλαδες με τα και καλα βελτιωμενα αυτοκινητα......αυτοι ειναι καμενοι απο χερι...... -
Εγω θα ηθελα και καπως περισσοτερη επαφη με τους αναγνωστες.
Οργανωστε κατι, να βρεθουμε, να τα πουμε απο κοντα.Δε λεω οτι δεν εχει γινει, αλλα 1 φορα το χρονο, μεσα σε πανικο μαλιστα, δεν αρκει.
-
Ο χρήστης KF έγραψε:
Προσωπικά, ελάχιστα μ'ενδιαφέρει αν σε κάθε τεύχος θα υπάρχουν σχόλια των μελών του φόρουμ ή όχι. Αυτό που πραγματικά με καίει είναι να υπάρχει ΟΥΣΙΑ και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
Μάλλον παρεξηγήθηκε ο σκοπός της ερώτησης. Δεν σκοπεύουμε να δημοσιεύουμε τις απόψεις των μελών στο τεύχος. Είναι απλά ένα μέσο επικοινωνίας ώστε να διορθώνουμε και να πλησιάζουμε όσο περισσότερο γίνεται σε αυτό που θεωρείται εσείς οι αναγνώστε τέλειο.
Το λέω γιατί κάποιοι παλιότερα εξέλαβαν τη δημοσίευση μηνυμάτων του φόρουμ ως μέσον προβολής, ενώ όταν κόπηκε, υπήρξαν διαμαρτυρίες.
-
Ο χρήστης KF έγραψε:
Κατ' αρχήν απαντώ στον popol@ro: Στο τεύχος 397 (10/03) είναι το άρθρο για τις γραμμές στην άσφαλτο και στο τεύχος 398 για χώμα.
cpp: Αγαπητέ φίλε θα στο πω απλά. Δεν είμαστε παιδάκια που βρήκαν παιχνίδι και παίζουν ενώ ο μπαμπάς τραβάει φωτογραφίες. Είμαστε επαγγελματίες με οικογένεια και ζωή, συνεπώς προσέχουμε 100 φορές πριν κάνουμε και το πιο απλό.
Το τεύχος Σεπτεβρίου αλήθεια πως σας φάνηκε; Σχόλια;Περισσότερη αντικειμενικότητα στα συγκριτικά. Έχει παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο.
Επίσης καλό θα ήταν να μάθετε σκάκι. Ματ δεν γίνεται με επιδόσεις 1.400 και κόστος δίλιτρου
-
Κάποτε υπήρχε ένα ένθετο μόνο στα περιοδικά που κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη, ο 40ος Παράλληλος, αν θυμάμαι καλά. Δεν περπάτησε και ήταν αναμενόμενο... Νομίζω ότι είναι καιρός να ξανακυκλοφορήσει αλλά με νέο ύφος. Να μη θυμίζει ένθετο εφημερίδας ή έντυπο πολιτιστικής.
CD, DVD με αφιερώματα σε Έλληνες βετεράνους οδηγούς. Έχουν οδηγήσει μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα και νομίζω ότι θα ενδιαφέρουσες ταινίες. Αναφέρω μερικούς που τα περάσματά τους και τα αυτοκίνητά τους θα θελα να χα στην cd-dvd συλλογή μου... jigger, Μοσχούς, Στρατισσίνο, Καλεμτζάκης, Λεωνίδας, Σιρόκο, Ιαβέρης
-
Κατ' αρχήν μιλώντας πρώτα ως αναγνώστης (τα τελευταία 17 χρόνια) και κατόπιν σα μέλος αυτού του Forum, νομίζω ότι το παρεϊστικο -μεταξύ των στελεχών κλίμα- που προσπαθεί να δώσει προς τα έξω το περιοδικό είναι ευχάριστο.
Και σαν μια παρέα με ομαδικό πνεύμα είναι εφικτό να γίνουν πολλά και όμορφα πράγματα. Βέβαια όπως πάντα σε μια παρέα, ελοχεύει ο κίνδυνος χαλάρωσης, αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ!Γιάννης
-
'Την φτιάξαμε..την οδηγούμε'!!
Πολύ μου άρεσε η κίνηση και το άρθρο!!! -
ΚF, το τεύχος Σεπτεμβρίου είναι καλό.
Ιδιαίτερα το άρθρο με την BMW M3 και η συγκριτική δοκιμή στην πίστα BMW 116i, Αudi Α3 1,6 FSI και Alfa 147 1.6 έχει DNA των 4Τ. 'Ψάξιμο' σε βάθος, γνώσεις αυτοκινητικές και συμπέρασμα ξεκάθαρο.
Το 'Φτιάξ' το μόνος σου' ξεχωριστό και ενδιαφέρον. To 'Υoung guns' με Evo και Punto S1600 φοβερό.Jacob
-
Η όλη ιδέα της επίσκεψης από μέσα στο εργοστάσιο της Toyota ήταν αρκετά καλή και σίγουρα πρωτότυπη αφού δεν μπορεί όποιο κι όποιο περιοδικό να το κάνει αυτό!Θα ήθελα και πάλι πιο 'σκληρά' σχόλια και αποτελέσματα στις συγκριτικές δοκιμές ενώ και λίγες παραπάνω 'ειδικές' όπως της M3 γιατί όχι;Είπαμε καθημερινά αυτοκίνητα,αλλά ας ξεφύγουμε και λίγο παραπάνω.Κάτι με 2λιτρα GTi σαν Sport Clio και 206RC ας πούμε
Α,και λίγο παραπάνω χώρος για τον Κ.Κ. που πλέον μου φαίνεται δεν χωράει να πει πολλά πολλά για αυτοκίνητα και τις πτήσεις του
Όσο για την ανανέωση που ανέφερε και ο φίλος popol@ros,σύμφωνοι αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει χωρίς να χαθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του περιοδικού...Γενικά θέλει πολλή προσοχή το πως θα γίνει η...αλλαγή φρουράς από τους 'παλιούς' στους 'νέους' του περιοδικού...
Α,και για τα παράπονα του Κ.Κ.,ότι δεν διαβάζουμε τα 'μεγάλα κείμενα',ελπίζω να μη γίνει καμιά τέτοια μαρκετινίστικη κίνηση και να αρχίσουμε να πλησιάζουμε τα σκουπίδια τύπου Burn Out κλπ...Τα διαβάζουμε,και προσωπικά θα ήθελα και μεγαλύτερα ακόμη...Όπως τα βλέπω στη βιβλιοθήκη μου,καθώς περνάνε τα χρόνια τα τεύχη όλο και μικραίνουν σε αριθμό σελίδων... -
Στους πινακες με το κοστος χρησης αναφερεται το κοστος για καταλυτη και αισθητηρα λ, που ειναι κατι που θα αλλαχθει παρα πολυ σπανια, ισως και ποτε απο τον 1ο ιδιοκτητη του αυτοκινητου, επομενως το θεωρω περιττο.
Πολυ πιο χρησιμο θα ηταν να αναφερεται το κοστος του μικρου & μεγαλου σερβις!
Αυτο ειναι που ενδιαφερει τους περισσοτερους νομιζω.
-
Τό άρθρο γιά τήν 'ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ' πώς σάς φάνηκε;
Εμένα μου φάνηκε σάν μυθιστόριμα επιστημονικής φαντασίας πάντως!!! -
δεν με ευχαριστησε μπορω να πω καθολου το συγκριτικο με τα γρηγορα.......
οπως και το αρθρο με την εξελιξη (δεν το σχολιαζω) του κορσα....... -
Καλησπέρα,
σχετικά με το κόστος του σέρβις, είναι ένα ζήτημα πρερίεργο, αφού διαφορετικά εξουσιοδοτημένα συνεργεία χρεώνουν διαφορετικές τιμές.
popol@ros
Σχετικά με την βελτίωση του Corsa, δεν σου άρεσε το αποτέλεσμα της μετατροπής ή η παρουσίαση - κείμενο;
Φιλικά
Κώστας -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Καλησπέρα,
σχετικά με το κόστος του σέρβις, είναι ένα ζήτημα πρερίεργο, αφού διαφορετικά εξουσιοδοτημένα συνεργεία χρεώνουν διαφορετικές τιμές.
Φιλικά
ΚώσταςΑυτο ειναι γνωστο Κωστα, αλλα με ενα τηλεφωνο στην κεντρικη αντι/πια θα μπορουμε να εχουμε μια πολυ καλη ενδεικτικη τιμη του τι γινεται.
Οπως και να εχει, ακομα και με τιμες κατα προσεγγιση, ειναι πολυ πιο χρησιμο απο το κοστος ...καταλυτη+λ!!! Αλλωστε και εκει τα συνεργεια χρεωνουν διαφορετικες τιμες!!! -
sou stelno pm
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό