-
Είπα εγώ ότι είναι υβριστικό?
Απλώς είπα ότι δε το λές για μία αλλη εταιρία του χώρου και για τους μηχανικούς της που εργάζονται σε ένα project που προφανώς έχει άλλους στόχους
Αφου λοιπόν γενικά δεν είναι υβριστικό ας το πει την αλλη εβδομαδα στα μεγαρα στην ΣΥΝπαρουσίαση της OPEL να γελάσουμε όλοι μαζί -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αυτό εχουν οι άνθρωποι σε ατμόσφαιρα, αυτό διαφημίζουν (και εδω που τα λέμε δεν εχει και τιποτα αλλο ο ανταγωνισμός)
Ετσι απλά και γρήγορα μου έρχεται στο μυαλό ο 1.8 TS της Alfa Romeo με 140 ίππους από το 2000 νομίζω(144 είχε μέχρι που άλλαξε για τους ρύπους),ενώ 192 ίππους αποδίδει ο 1.8 της Toyota!
δεν είναι αυτό το θέμα μας... εχεις δίκιο. Για την καρότσα του βεκτρα μιλάει η διαφήμιση
Απλά το σημειώνω
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
@coyte Το 'καμαρώνει σα «γύφτικο σκεπάρνι»' είναι σχήμα λόγου και δεν είναι υβριστικό ή υποτιμητικό.
Ακριβώς έτσι, μην το παίρνεις τοις μετρητοίς. Είναι έκφραση της καθομιλουμένης όπως τα πράσινα άλογα και άλλα πολλά που δεν είναι παρεξηγήσιμα.
Να το πάρουμε με δόσεις τότε.
Αν στα 'γύφτικα σκεπάρνια' συμπεριλαμβάνονται οι μηχανικοί της Honda (κι αυτοί έχουν κινητήρα με 140 ίπους από 1800 κυβικά) τότε κάπου η φράση'πάσχει'.
Λίγος σεβασμός στους μηχανικούς αυτής της εταιρείας δε βλάπτει.Κατά την άποψή μου οι μηχανικοί των Honda και BMW είναι πολλά 'κλίκ' μπροστά από άλλους συναδέλφους τους άλλων εταιρειών. Πόσο μάλλον από τους μηχανικούς της VW.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Για το θέμα του διπλού εξώφυλλου, δε το έχω ανοίξει 'ΠΟΤΕ' για να δω τη διαφήμιση που έχει.Για το κουπόνι σχετικά με το gti της χρονιάς. Θα έλεγα αν γίνεται να μην είναι σε φύλλο μαζί με κάτι σχετικό με την ύλη του περιοδικού, αλλά με μια διαφήμιση έτσι ώστε αν το κόψουμε για να ψηφίσουμε να μη χαθεί κάτι πιθανόν ενδιαφέρον αλλά να 'χαθεί' το πολύ μια διαφήμιση.
Δε θα κόψω τη σελίδα γιατί συλλέγω (για πόσο ακόμα δε ξέρω μια και ο χώρος αρχίζει να 'μην' ... ) το περιοδικό και δε θέλω να λείπει σελίδα πό μέσα.
Φράγκι άλλο περιοδικό μάλλον θα πήρες γιατί μπορείς εύκολα να το κόψεις
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Φράγκι άλλο περιοδικό μάλλον θα πήρες γιατί μπορείς εύκολα να το κόψεις
Στέλιο είμαι παραδοσιακός στο περιοδικό που αγοράζω, οπότε λάθος δεν πήρα.
Απλά δε θέλω να 'πετάξω' από την ύλη του περιοδικού έστω και την σελίδα με τα υποψήφια αυτοκίνητα.
Παραξενιά μου αν το θέλεις. Αλλά θα προτιμούσα διαφήμιση στην πίσω πλευρά του κουπονιού - ψηφοδελτίου. -
Αν αυτη τη φραση την εγραφε το ams, το θαψιμο θα πηγαινε συννεφο.....
-
Πως είδα το «γύφτικο σκεπάρνι».
Την θεώρησα ότι αναφέρεται στο γεγονός πως στον συγκεκριμένο τομέα (κινητήρας) οι μηχανικοί της VW έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι. Αντιστοίχως μηχανικοί άλλων εταιριών θα πρέπει να βάλουν κάτω το κεφάλι, εφόσον ο πήχης τέθηκε ψηλότερα, χωρίς να επαναπαυτούν στα μέχρι τώρα επιτεύγματά τους – που δεν παραβλέπονται.
Δεν αναφέρεται η φράση (έτσι το ερμήνευσα) σε ποιότητα μηχανικών, υποστηρίζοντας ότι άπαντες πλην VW είναι βήτα διαλογής . Ούτε έχει γενική ισχύ (σε έναν κινητήρα αναφέρεται μόνο), απλά λέει: «Παιδιά, καλοί οι κινητήρες σας, γνωστή η αξία τους, αλλά κοιτάξτε προς VW, γιατί οι άνθρωποι κάτι καλό έχουν κατασκευάσει. Φτιάξτε λοιπόν κάτι καλύτερο για να μπορέσω να χαρακτηρίσω την VW ως ‘γύφτικο σκερπάνι’ αργότερα».
Επίσης το είδα να σημαίνει: «Μας τα έχετε πρήξει (το υποκείμενο του ρήματος το βλέπω ως «όλες οι φιλόδοξες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχετε την τάση να ευλογάτε τα γένια σας ασύστολα») στα εργαστασιακά προσπέκτους για τους φοβερούς κινητήρες που φορούν ή με τους οποίους θα εφοδιαστούν στο μέλλον τα αυτοκίνητά σας. Δείτε όμως την VW. Έχει έναν πρωτοποριακό κινητήρα όχι στα χαρτιά, αλλά alive and kicking”.
Το είδα ως μια αγωνιώδη προσπάθεια να πει εμμέσως (όχι όμως υποχρεωτικά και σαφώς): «Κύριοι μηχανικοί, ιδού η Ρόδος… Κάντε κάτι, γιατί η VW (στο συγκεκριμένο τομέα, όχι γενικά) μιλάει κατευθείαν στις ανάγκες του καταναλωτή και πιθανόν θα κλέψει πωλήσεις από τους εργοδότες σας».
Κυρίως όμως το είδα ως ένα αιχμηρό και τίμιο σχόλιο του περιοδικού. Και για εμένα που διαμαρτύρομαι πως το περιοδικό έχει πάψει να είναι αιχμηρό και επιθετικό (όπου, όταν και με τον τρόπο που χρειάζεται), αυτό το σχόλιο δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτο.
Jacob
-
Μπράβο για την τοποθέτιση σου που έχει κάποια βάση
Αλλά, αλλά
Αλλά σε κάθε θέμα μηχανολογικό υπάρχουν Επιτεύγματα. Για παράδειγμα- Επιτεύγματα με τούρμπο
- Επιτεύγματα με ατμόσφαιρα
- Επιτεύγματα με 2 τουρμπο κλπ....
Αρα εγω θα έλεγα να πουν στους μηχανικούς της VW να μην υπερηφανεύονται για τον κινητήρα του Golf GTI σαν γυφτικα σκεπάρνια γιατι η Honda εχει με ατμόσφαιρα 200 άλογα (και 7 χρόνια εγγυηση) εδω και κάμποσα χρόνια και η opel δίνει 240 με τουρμπο (και 6 χρονια σε ορισμένα μέρη νομίζω)
Αρα και πάλι νομίζω ότι το σχόλιο είναι τραβιγμένο από τα αυτιά καθώς είναι κινητήρες για διαφορετικούς αγοραστές και με διαφορετικούς στόχους.
-
Το S2000 έχει 120 ίππους στο λίτρο όσο έχει και ο 1.4 TSI της VAG (121.5). Παρόμοια απόδοση εντελώς διαφορετική συμπεριφορά - δεν συγκρίνονται. Ο 1.8 της Honda έχει 78HP/lt και είναι πολύ οικονομικός - ο καθένας υπερηφανεύεται για διαφορετικούς λόγους.
Ο κινητήρας της Opel με τα 240 άλογα (120HP/lt) έχει υδρόψυκτη τουρμπίνα και θα αντέχει περισσότερο σε κακομεταχείριση (η τουρμπίνα).
Απ' όλα έχει ο μπαξές, διαλέχτε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το S2000 έχει 120 ίππους στο λίτρο όσο έχει και ο 1.4 TSI της VAG (121.5). Παρόμοια απόδοση εντελώς διαφορετική συμπεριφορά - δεν συγκρίνονται. Ο 1.8 της Honda έχει 78HP/lt και είναι πολύ οικονομικός - ο καθένας υπερηφανεύεται για διαφορετικούς λόγους.Ο κινητήρας της Opel με τα 240 άλογα (120HP/lt) έχει υδρόψυκτη τουρμπίνα και θα αντέχει περισσότερο σε κακομεταχείριση (η τουρμπίνα).
Απ' όλα έχει ο μπαξές, διαλέχτε.
ο μπαξές είναι για το γύφτικο???
-
Ας κοιταζουνε λιγο τα ορθογραφικα λαθη στην ιστοσελιδα,
γουγλινγκ 4troxoi
4ΤΡΟΧΟΙ
Το πιό παλίο και έγκυρο περιοδικό για το αυτοκίνητο.απο αρθρο στη πρωτη σελιδα
Νέο Αudi A6 Allroad quattro
Έξη χρόνια μετά την πρεμιέραΕπισης ετσι οπως ειναι γραμμενο 'Το πιό παλίο και έγκυρο περιοδικό για το αυτοκίνητο.' εννοει οτι ειναι το πιο εγκυρο περιοδικο, με πια κριτηρια; η ισχυει το 'οτι δηλωσεις εισαι' του Ελλαδισταν?
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Ας κοιταζουνε λιγο τα ορθογραφικα λαθη στην ιστοσελιδα,γουγλινγκ 4troxoi
4ΤΡΟΧΟΙ
Το πιό παλίο και έγκυρο περιοδικό για το αυτοκίνητο.απο αρθρο στη πρωτη σελιδα
Έξη χρόνια μετά την πρεμιέραΕπισης ετσι οπως ειναι γραμμενο 'Το πιό παλίο και έγκυρο περιοδικό για το αυτοκίνητο.' εννοει οτι ειναι το πιο εγκυρο περιοδικο, με ποια κριτηρια; η ισχυει το 'οτι δηλωσεις εισαι' του Ελλαδισταν?
Το ορθογραφικό στο Α6 φτιάχτηκε. Για το άλλο, μάλλον ευθύνεται το google.
Επίσης, διόρθωσα και ένα ορθογραφικό στο ποστ σου
-
§
Μιας και μερικά μέλη συμφώνησαν θα προτείνω στους 4Τ:
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ GTi ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2007 ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΙΣΑΡΙΘΜΑ ΣΕ ΑΞΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.
Μπορεί η συμμετοχή του κόσμου να είναι μικρότερη, η αξία των δώρων όμως θα είναι απείρως μεγαλύτερη.
§
-
Πολύ καλή η προσπάθεια με το Fiesta στο 0-100-0. Βελτίωση με σωστά στάνταρ και στα πλαίσια που την βλέπω εγώ. Με λίγα σχετικά χρήματα να έχεις βελτίωση ουσίας. Όχι παίρνω ένα αμάξι 15000 ευρώ και δίνω άλλα 10000 για «φτιαξίματα» συχνά χωρίς αντίκρισμα. Ελπίζω μόνο οι καλές προσπάθειες να συνεχιστούν και σε ποιο καθημερινά αυτοκίνητα. Να μια πρόκληση, να φτιάσετε ένα Opel που να στρίβει!!! Καλά θα σκάσουν πολλοί από το κακό τους εδώ μέσα!!!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να μια πρόκληση, να φτιάσετε **ένα Opel που να στρίβει!!! **Καλά θα σκάσουν πολλοί από το κακό τους εδώ μέσα!!!!!Οι ανθρωποι σε μηχανικους τα πανε τα αυτοκινητα για βελτιωση, οχι σε μαγους!
-
Συνεργείο ο Χαρι Πότερ
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Ας κοιταζουνε λιγο τα ορθογραφικα λαθη στην ιστοσελιδα,γουγλινγκ 4troxoi
......
Έξη χρόνια μετά την πρεμιέρα
...........Ανοιγω εχθες ενα βιβλιο, εκδοσεις Στρατικη, που θα μαθαινε το παιδι μου τα νουμερα και τα χρωματα και στη σελιδα του '6' ΟΛΕΣ οι αναφορες στο νουμερο εξι ειναι γραμμενες εξη
-
εξηεξηεξη?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εξηεξηεξη? -
ιιιιιιιιχχχ
Στρατικης=Αντιχριστος
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό