-
Και παλαιοτερα ειχε κανει το περιοδικο αποπειρες για τα 'μακρας διαρκειας', και ερωτηματολογια ειχαν απαντηθει απο τους αναγνωστες, και ερευνες ειχαν γινει... Ειναι πραγματι πολυ δυσκολο, δεκτον.
Το δισελιδο παντως με 1,5 σελ. φωτο και 0,5 σελ. αναλαφρα σχολια απο περιστασιακους χρηστες, υπαλληλους των ΤΕ κτλ ειναι διακοσμητικο και δεν προσφερει τπτ. Καλυτερα να βγει και να μπει στη θεση του αλλη υλη, μεχρι τουλαχιστον να βρεθει φορμουλα για ενα ουσιαστικο τεστ μακρας διαρκειας.Για το αν το περιοδικο τα 'αρπαζει': Δεν ξερω αν τα αρπαζουν, αφου ουτε εκει εργαζομαι, ουτε τους πληρωνω .
Θυμιζω παντως στα προχειρα:
-Οι 4Τ ειναι το μονο περιοδικο στο οποιο εχω διαβασει για αστοχιες κατα τη διαρκεια δοκιμων. Γραφουν δλδ οτι το πχ κιβωτιο του ταδε αυτοκινητου παρεδωσε το πνευμα στο 0-100, ο συμπλεκτης τα 'παιξε, τα φρενα τα 'φτυσαν κτλ. Δεν ξερω αν γραφουν ολα οσα γινονται, παντως αλλου δεν εχω δει τιποτα.
-Πριν απο ελαχιστους μηνες δημοσιευσαν σε 2 (νομιζω) τευχη το 'phantom test' για τις αντιπροσωπειες. Και τα αποτελεσματα για αρκετες 'πρωτες μαρκες' δεν ηταν κολακευτικα. Μπορει βεβαια να τα αρπαξαν απο τους ανταγωνιστες των εταιριων αυτων, δε λεω...
-Γενικα τα τεστ ειναι τα πιο επαρκη και τεκμηριωμενα στην Ελλαδα. Οτι εχουν γινει πιο 'soft' η κριτικη και τα συμπερασματα ειναι γεγονος, οπως επισης οτι καποια αυτοκινητα πηραν κριτικες που δεν αξιζαν (ενδεικτικα, κατα την προσωπικη μου και μονο γνωμη, απλα για να δειξω τι εννοω: 1007-Pluriel-Aygo κ.α.). Αυτο ομως δεν συνεπαγεται οτι ειναι προϊον συνδιαλλαγης. Εγω μαλλον το βλεπω σαν γενικοτερη αλλαγη στασης του περιοδικου σε πιο mainstream καταστασεις για λογους marketing-κυκλοφοριας. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Εγω μαλλον το βλεπω σαν γενικοτερη αλλαγη στασης του περιοδικου σε πιο mainstream καταστασεις για λογους marketing-κυκλοφοριας.Συμφωνώντας σε όλα, θα προσθέσω ότι πράγματι κάτι τέτοιο περί marketing πρέπει να συμβαίνει - κάτι που φαίνεται ειδικά στο τεστ (ο Θεός να το κάνει τεστ) του 1007. Το κακό είναι όμως ότι οι επιλογές του marketing έχουν τάσεις... ομογενοποίησης (εκείνο το κακάσχημο lifestyle που λίγο ως πολύ όλα τα περιοδικά καταλήγουν ακόμη και στον ειδικό τύπο), ενώ επιμένω ότι σύμφωνα με τις κυκλοφορίες δε δείχνει να αποδίδει τα αναμενόμενα (όχι μόνο στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μόλις είδα στην ιστοσελίδα των 4Τ ότι άνοιξε ο δρόμος για δοκιμές στην ευθεία του (πρώην?) αεροδρομίου του Ελληνικού. Επίσης επισημαίνεται ότι λόγω της καλύτερης ποιότητας της ασφάλτου οι επιδόσεις στο φρενάρισμα είναι καλύτερες από αυτές σε κοινό δρόμο και δεν είναι συγκρίσιμες με τις παλαιότερες.
Αυτό όμως που θα ήθελα να επισημάνω είναι σχετικό με τις μετρήσεις τελικής ταχύτητας. Δεν ξέρω στα πόσα από τα 1800 διαθέσιμα μέτρα πιάνει τελική ένα αυτοκίνητο αλλά καλό θα είναι να είναι επίπεδη η διαδρομή. Από όσο όμως έμαθα όταν είχα την τύχη να δω την κατασκευή του Ελ Βεν(!) οι αεροδιάδρομοι δεν είναι επίπεδοι αλλά κάνουν μια κοιλιά δηλαδή στην αρχή είναι ελαφρά κατηφορικοί και στο τέλος ελαφρά ανηφορικοί. Δέχομαι ότι δεν έχει τεράστια σημασία (ας πιάνουν όλα τα αυτοκίνητα 2-3 χλμ λιγότερο) αλλά αναρωτιέμαι αν αυτό ισχύει και στον διάδρομο στο Ελληνικό και εάν ναι κατά πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα εξαγόμενα συμπεράσματα.Αν βρούμε αλλη μία ευθεία μπορει να μάθουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε έιναι να κοιτάμε περιοδικά από άλλο κράτος.
Ερωτηση:
ΕΜΕΙΣ μπορουμε να παμε κάποια μέρα με τα παιδιά των τροχών να μετρήσουμε το δικό μας κάρο????? Εγω έχω περιέργεια να μάθω πόσα πιάνει χωρίς να το παίζω τρελος στην εθνική -
Οι 4 τροχοί γιατί δε κυκλοφόρησαν???
Που είναι οι 4 τροχοιΟεΟ?
-
4 του μήνα.
-
2 μερεςΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ (2 φερε μου)
-
τι να διάβάσω πάλι στο παλιό τεύχος....
Πόσες φορές να πάω τουαλέτα
Το έχω λιώσει...
θα ΔΙΑΒΆΣΩ κανένα τεύχος του 2002 Φεβρουάριος 2002, Φακελος GTI -
Αυτό με το Type-r από έξω;
-
ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΟΣ
-
Καλά συγγνώμη, ακόμα αγοράζετε 4Τ; Άντε πάρε το EVO αγόρι μου.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά συγγνώμη, ακόμα αγοράζετε 4Τ; Άντε πάρε το EVO αγόρι μου.Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε καλύτερο περιοδικο...
Τουλάχιστον τα ελληνικά κείμενα είναι σαφώς χειρότερα από των 4Τ, κατά τη γνώμη μου...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τι να διάβάσω πάλι στο παλιό τεύχος....
Πόσες φορές να πάω τουαλέτα
Το έχω λιώσει...
θα ΔΙΑΒΆΣΩ κανένα τεύχος του 2002 Φεβρουάριος 2002, Φακελος GTI -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά συγγνώμη, ακόμα αγοράζετε 4Τ; Άντε πάρε το EVO αγόρι μου.Λίγο τακτ προς τους ανθρώπους που μας φιλοξενούν δεν βλάπτει...
-
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Καλά συγγνώμη, ακόμα αγοράζετε 4Τ; Άντε πάρε το EVO αγόρι μου.
Λίγο τακτ προς τους ανθρώπους που μας φιλοξενούν δεν βλάπτει...
Αυτό φαίνεται είναι δύσκολο Παύλο!
-
Μια που αναφέρθηκε το EVO, υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να έχει διαβάσει ένα τεύχος του αγγλικού EVO και μετά να ξανακούμπησε το ελληνικό?
Δε νομίζω...
Εκτός αν δεν ξέρει αγγλικά. -
εγω στην αρχη 2 φορες
-
'Αϊ στα κομμάτια πια με τ' 'αναδιπλούμενα' εξώφυλλά σας (αυτή τη φορά για διαφήμιση του Civic) !!
Υ.Γ.: η Σαμπανίκου υπογράφει συγκριτική 'δοκιμή' ;
Τώρα 'δέσαμε' !! -
παρατηρησεις :
-με ξαφνιασε απολυτα θετικα οτι οι 4τροχοι πλεον κυκλοφορουν στην χωρα του ανατελοντως ηλιου......well done boys
-συχαθηκα με την επιστολη αυτου του υποτιθεμενου συλλογου που και καλα διδασκουν στους μικρους νεοελληνες οδηγηση και τους δινουν το κωλοχαρτο...... να πω ντροπη?????? θιχτηκανε τα χρυσα μου??? αχουτα.....
-ζηλεψα το συγκριτικο αναμεσα σε RS4 και 911.......... 2*1050 χιλιομετρα??? ρε παιδες να στειλω τηλεφωνο να ερθω και εγω την επομενη φορα????? PLEASEEEEE
-GOLF γου του :- σαν πολυ υπερβολικα δεν ειναι τα 225/45/17 ρε αλανια της VW??? παμε να κρυψουμε κατι???? λεω εγω , μηπως?????
- που ειναι αυτα τα περιφημα 7,2λιτρα ανα 100km??? τα εφαγε η γατουλα???
- σαν πολυ θορυβο δεν κανει???
- απο οτι φαινεται μονο σπορ δεν ειναι το αμαξακι...... μαλλον ενα απλο-γρηγορο 1,400αρι....
- δεν αναφερθηκε στην δοκιμη καθολου το τιμονι....... γιατι αραγε???
- η υποβοηθηση δεν ειναι ηλεκτρομηχανικη??? και οχι ηλεκτρικη που γραφετε???
- δεν νομιζω οτι ο ενθουσιωδης και ο γνωστης θα επιλεξει το GT απο το λεον TFSi.....
-civic ή αλλιως : το μεγαλο αγκαθι
- για ακομη μια φορα ξαπλωτη θεση για τον οδηγο??? παλιες καλες αποχες??? ειναι τοσο δυσκολο να φτιαχτει μια θεση οδηγησης της προκοπης???
- ημιακαμπτος πισω???? χαλασε και η χοντα......... δεν τα ειχαν μηπως στοκ τα διπλα ψαλιδια???
και δεν καταλαβα : το 3θυρο ημιακαμπτο και το σενταν ψαλιδι??? ρατσισμος??? - η οδικη συμπεριφορα απο οτι φαινεται μαλλον ειναι πολυ κατωτερη των περιστασεων......... μηπως ειναι και αυτος ενας λογος για τα 225/45/17.....
κυρια χοντα ξεχασατε μηπως οτι στο ταπερ βαλατε 205 λαστιχο και εστριβε με τα οσα???? - χλιαρος ο 1,800αρης με μακρυ κιβωτιο και πολυ θορυβο στο ταξιδι...... ευτυχως που η καταναλωση ειναι υπερ του δεοντως καλη.....
- που φτασαμε???? στην τελευταια γενιας ΕΝΟΣ ΧΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ : ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΚΑΛΩΝΕΙ........ ΕΛΕΟΣ....
6)τελικα απο οτι φαινεται η μανταμ χοντα το γυρισε περισσοτερο απο ολους στην γερμανοποιηση...... φτασαμε να μιλαμε για καλο εσωτερικο και να μην εξυμνουμε τον κινητηρα....... no comment.... - 2,2 στροφες(4τροχοι αποκλειετε να εχει 5,8 διαμετρο στροφης, διορθωστε το) το τιμονι στο 3θυρο και 2,6 στο σενταν???? καλη φαση...
-το ιμπρεζα εχει υδραυλικη υποβοηθηση και οχι ηλεκτρικη........
-το μαζντα 3 (διλιτρο) δεν εχει ηλεκτρουδραυλικη υποβοηθηση???---->> το ρημαδι τελικα εχει πολυ θορυβο στο ταξιδι......
-οπελ μεριβα OPCσε γενικες γραμμες πολυ καλο το τευχος...... περιμενω να δω και το DVD....(παλι καλα που δεν ανεβασατε το κοστος του τευχος σαν μερικα αλλα περιοδικα , ονοματα δεν λεμε.......)
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
3) η οδικη συμπεριφορα απο οτι φαινεται μαλλον ειναι πολυ κατωτερη των περιστασεων......... μηπως ειναι και αυτος ενας λογος για τα 225/45/17.....
κυρια χοντα ξεχασατε μηπως οτι στο ταπερ βαλατε 205 λαστιχο και εστριβε με τα οσα????το 225 είναι πιο μαλακό λάστιχο, μάλλον δεν εχεις καταλάβει το ρόλο του. Με 205 που εχει το δικό μου θα ήταν πολύ σκληρό
Αν τα βάλεις δίπλα δίπλα θα δείς ότι είναι πολύ πολύ ψηλότερο λάστιχο -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
-civic ή αλλιως : το μεγαλο αγκαθι- ημιακαμπτος πισω???? χαλασε και η χοντα......... δεν τα ειχαν μηπως στοκ τα διπλα ψαλιδια???
και δεν καταλαβα : το 3θυρο ημιακαμπτο και το σενταν ψαλιδι??? ρατσισμος???
Ποιο από τα δύο λες να είναι καλύτερο στο δρόμο?
περιμενω να δω και το DVD....
Θα ΑΝΑΓΚΑΣΩ μάνα-πατέρα-αδελφό μου να το δουν. Κάτι θα πάρουν χαμπάρι, σίγουρα!
- ημιακαμπτος πισω???? χαλασε και η χοντα......... δεν τα ειχαν μηπως στοκ τα διπλα ψαλιδια???
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό