-
Χωρίς να έχω στοιχεία στα χέρια μου (δεν είμαι και ο Βαξεβάνης) εκτιμώ αυθαίρετα (αλλά είπαμε ότι έχω έμπνευση συχνά πυκνά) ότι έχουμε μια επιχειρηματική 'καπήλευση' του ονόματος 4Τροχοί. Το όνομα έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και παρόλα τα όποια προβλήματα παραμένει ένα πολύ δυνατό brandname. Έτσι εκτός από εμάς εδώ και κάποιους λίγους παραέξω θα συνεχίσει να πουλάει από κεκτημένη ταχύτητα και ενδεχομένως να καταφέρει να περάσει την κρίση αν γίνουν σωστοί χειρισμοί.
Προσωπικά όμως έχω κουραστεί να μαθαίνω και να διαβάζω για μεγαλοεπιχειρηματίες που κάναν την ζωή τους στις πλάτες άλλων και όταν ήρθαν τα δύσκολα χρόνια βαράνε ένα κανόνι, 'διαγράφοντας' τα χρέη αλλά κρατώντας όμως στην κυριότητα τους ένα όνομα με το οποίο προσπαθούν να συνεχίσουν στηριζόμενοι στην άγνοια του κόσμου. Με άλλα, αλλά και με αυτά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε όλοι μας.
Από τα λόγια του ΚΚ (δυστυχώς όχι τόσο αναλυτικά όσο θα επιθυμούσα ως 25έτης+ αναγνώστης) αλλά και από άλλα ευτράπελα νομικής φύσεως (πλειοψηφία του ... 33.33%) συμπεραίνω ότι ο ΚΚ 'γειώθηκε' και στην ουσία οικειοποιήθηκαν το όνομα. Εμφανίστηκε και ο κ. Κοντομηνάς για τον οποίο ακούγονται ότι θα σώσει μέσα στην κρίση τουλάχιστον 1002 εταιρίες (πτωχευμένες εννοείται) και από δω πάνε και οι άλλοι. Ο ΚΚ μπορεί να έκανε λάθη (μικρά ή μεγάλα το ξέρει καλύτερα αυτός) αλλά λαμόγιο ευρείας κλίμακας εκτιμώ ότι δεν ήταν. Η 'ασέβεια' λοιπόν προς τον ιδρυτή αυτού του ονόματος και την συνέχιση του περιοδικού χωρίς αυτόν, για μένα δείχνει πολλά για την νέα 'προσπάθεια'.
Δυστυχώς 5 ευρώ από μένα δεν θα εισπράξουν. Θα ευχηθώ όμως καλή επιτυχία μήπως πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Πράγμα δυστυχώς που δεν το βλέπω αφού είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά μικρά γράμματα στην συμφωνία, που γνωρίζουν μόνο όσοι την διάβασαν.
-
Συμφωνώ στα περισσότερα με τον Προφέσσορα. Τα δικά μου ελάχιστα € 5.5 θα τα πάρουν πάντως γιατί από αντανακλαστικά και παράδοση δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν 4Τ και να μην τους διαβάζω...
-
Δηλαδη αμα βγαλουν καμια φυλλαδα τυπου Autotriti και το ονομασουν 4τροχοι ?Δεν θα υπαρχει καμια συγκριση ουτε με τα νεωτερα ,κακα οπως λεμε εδω ,τευχη.Σε αυτη τη περιπτωση εγω θα προτιμουσα να ειχαν κλεισει...
-
Aς κανουμε ενα παραλληλισμο:
Αν οι 4Τ ηταν ενα αυτοκινητο, θα ηταν η 911. Τοοοοοοσα χρονια το ιδιο (περιπου), με τις οποιες αλλαγες να υπαγορευονται απο τους καιρους, αλλα να υπαρχουν καποιες βασικες αρχες. Απο το '06 λοιπον ο ΚΚ (με υφος 'φορα-παρτιδα') μας λεει οτι δεν εμπλεκεται πλεον στο περιοδικο. Σαν να λεμε αλλαγη απο αεροψυκτη σε υδροψυκτη 911 ενα πραγμα. Ε δε νομιζω να μην την θελει κανεις. Καπως ετσι και οι 4Τ. Οι ανθρωποι δυστυχως/ευτυχως δεν ειναι για παντα. Καποια στιγμη κατεβαινουν απο το τρενο, ειτε γιατι περασαν τα χρονια, ειτε για αλλους λογους.
Αυτο που καιει εμας, τους αναγνωστες (και νομιζω πως δεν πρεπει να υπαρχουν αλλα περιοδικα που να εχουν τοοοοσο φανατικο κοινο) ειναι η οσο το δυνατον διατηρηση της ταυτοτητας. Οπως λοιπον επι Λυμπερη δεν ηρθαν τα πανω-κατω (αλλα εγιναν αλλαγες), ετσι μαλλον θα γινει και τωρα. Ο παραλληλισμος με την 911 δεν ειναι τυχαιος. Οπως αυτη δεν αλλαζει, ετσι δε συμφερει κανενα Κοντομηνα να χαλασει συθεμελα το περιοδικο και απλα να κρατησει το '4Τ'. Το Drive ειναι στη γωνια και περιμενει να μας μαζεψει (και θα μας μαζεψει). Τα δικα μου 5.5Ε θα μεινουν στους 4Τ απο πιστη/αγαπη μεχρι ενος σημειου, γιατι αν εισαι συνηδειτοποιημενος αναγνωστης/αυτοκινητοφιλος δεν μπορεις να μην εκτιμησεις και αλλες προσπαθειες, οποτε αυτα τα 2 τευχη του Drive με τις δοκιμαρες απο Ελληνες (αρα γινεται και απο αλλους δεν εχει μονο ενας το ιερο προνομιο να ανοιγει οποια πορτα εργοστασιου θελει) το λιγοτερο που θα με κανουν ειναι να παρακολουθω και αυτο το περιοδικο και που και που να το αγοραζω.Αν τωρα οι 4Τ μου βγουν 'στυλ autotriti' (που δε νομιζω) να λειπει. Διαβαζω ενα καταλογο με επιπλα, πιο ενδιαφερον θα ειναι. Αυτο που με εχει δυσαρεστησει ομως ειναι αυτη η σιγη ασυρματου. Μιλαμε για το παλαιοτερο περιοδικο της χωρας, τοσος κοσμος 'καιγεται' να μαθει νεα, επιτελους οριστικοποιηθηκε η συνεχιση της κυκλοφοριας (εν πολλοις με το ιδιο προσωπικο) και καμια ανακοινωση στο φορουμ απο τους ανθρωπους του περιοδικου. Ο spiros εχει δικιο με τους 'γριφους', κουρασαν αρκετα. Υποτιθεται οτι οι 4Τ ειναι κατι παραπανω απο περιοδικο. Οι (ρομαντικοι) αναγνωστες σταθηκαν στο υψος των περιστασεων και απλα περιμενουμε το νεο τευχος για το...re-restart.
-
Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Τεχνικές Εκδόσεις, Μηχανική και Βαλκαν
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και ΒΑΛΚΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. από σήμερα 03 Ιουνίου 2013, διότι οι εταιρίες, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, δεν θα προβούν σε έγκαιρη δημοσιοποίηση της οικονομικής τους κατάστασης της περιόδου 1.1.-31.03.2013 - και έως ότου δημοσιοποιήσουν την οικονομική κατάσταση της εν λόγω περιόδου.
Οι ανακοινώσεις των εταιριών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Χ.A.31/05/2013
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ
Η Εταιρία Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη συμβάσεων παραχώρησης των τίτλων περιοδικών «ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ», και «ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ» με δυο εκδοτικές εταιρίες.Οι συμβάσεις είναι πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης για αλλά πέντε έτη και κρίνονται ιδιαίτερα επωφελής για την Εταιρία, δοθέντος ότι αυτή θα λαμβάνει, χωρίς να πραγματοποιεί καμία δαπάνη, το 7% των καθαρών εσόδων των δυο περιοδικών, δημιουργώντας πρόσοδο που θα κατευθύνεται στην σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών της Εταιρίας, ενώ παράλληλα, θα διαφυλάσσεται πλήρως, η εμπορική αξία των τίτλων.
31/05/2013
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ (ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)
Η Εταιρία Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. γνωρίζει προς τους μετόχους, το επενδυτικό κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η δημοσίευση των «Τριμηνιαίων Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας και του Ομίλου» για το Α τρίμηνο του 2013, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών οικονομικών συνθηκών. -
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Οι “4ΤΡΟΧΟΙ¨ “νοικιάστηκαν” στον κουμπάρο Κοντομηνά, η “Πτηση” και ο “Ηχος-Εικόνα” σε δύο παλιούς μου συνεργάτες (Καραϊωσιφίδη και Φωτιάδη) και οι Τεχνικές Εκδόσεις (στις οποίες κατέχω το 25% των άχρηστων μετοχών), έμειναν με χρέη 3 εκατομμυρίων ευρώ που δημιούργησε η πτωχεύσασα εταιρία περιοδικών lifestyle…
Σχόλιο του Κ.Κ. από εδώ: http://kavvathas.com/2013/05/31/συγγνώμη-για-την-απουσία/
ολοκληρο:
Αλήθεια δεν βλέπετε τον σχεδιαμό;
Οι “4ΤΡΟΧΟΙ¨ “νοικιάστηκαν” στον κουμπάρο Κοντομηνά, η “Πτηση” και ο “Ηχος-Εικόνα” σε δύο παλιούς μου συνεργάτες (Καραϊωσιφίδη και Φωτιάδη) και οι Τεχνικές Εκδόσεις (στις οποίες κατέχω το 25% των άχρηστων μετοχών), έμειναν με χρέη 3 εκατομμυρίων ευρώ που δημιούργησε η πτωχεύσασα εταιρία περιοδικών lifestyle…
Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο τρόπο εξώντωσης/εξαφάνισης ενός ενοχλητικού ανθρώπου που …”δεν πληρώνει τους μισθούς των εργαζόμενων”;
Μεγαλοφυές, πρέπει να παραδεχθείτε…καποιος πρεπει να μας πει αν τωρα οι εργαζομενοι πληρωθηκαν (η πως κ ποτε θα πληρωθουν) τα δεδουλευμενα.
μια νεα, αναλυτικη ανακοινωση των 19 θα ηταν καλοδεχουμενη......... Ο ΚΚ μπορεί να έκανε λάθη (μικρά ή μεγάλα το ξέρει καλύτερα αυτός) αλλά λαμόγιο ευρείας κλίμακας εκτιμώ ότι δεν ήταν. Η 'ασέβεια' λοιπόν προς τον ιδρυτή αυτού του ονόματος και την συνέχιση του περιοδικού χωρίς αυτόν, για μένα δείχνει πολλά για την νέα 'προσπάθεια'.
Δυστυχώς 5 ευρώ από μένα δεν θα εισπράξουν...
τα αυτα κ απο μενα.
μαλιστα στο 'συνεχιση του περιοδικου χωρις αυτον' θα προσεθετα 'οι χειρισμοι που εγιναν ωστε να επιτευχθει', γιατι δεν ηταν κ ευκολο να πεταξεις τον κκ εξω απο τους 4τ (κλπ τε)ε;
γενικως, εχω ενα θεματακι με την δολιοτητα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συμφωνώ στα περισσότερα με τον Προφέσσορα. Τα δικά μου ελάχιστα € 5.5 θα τα πάρουν πάντως γιατί από αντανακλαστικά και παράδοση δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν 4Τ και να μην τους διαβάζω...αυτό ισχύει και για μένα...
-
Αν το περιοδικο γραφει πανω 512 θα το παρω και θα συνεχισω ,αν παλι γραφει 1 ,μια θα' ναι και η φορα που θα το αγορασω.
-
Αν το περιοδικο είναι καλό δε βλέπω γιατί να μην αγοραστεί με ΚΚ ή χωρίς ΚΚ.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
προσωπικά το θέλω χωρίς ΚΚ.
ο άνθρωπος είναι 75 χρονών. Ας κάνει τη ζωή του. Ότι κ να λεει, εγώ όσες φορές τον είδα μετά την επέλαση του Λυμπερη, ήταν άλλος ανθρωπος. Χαλαρός, ξεκουραστος κ 'μποεμ' με το μπερε, ντυσιματακι κτλο ΣΧ μαντεύω πως συνειδητά επιλέγει να μην είναι στην καινουργια προσπαθεια, βγαινοντας σε σύνταξη (σε καποιους μηνες) κ ηρεμώντας από όλο αυτό το άγχος κ τις τρελες ώρες δουλειας.
Πάντως το να μην ανακοινωνεται τίποτα για το ποιος εχει αναλαβει το περιοδικό, ποιοι θα γραφουν κ ΠΟΤΕ θα βγει καινουργιο τευχος είναι χαζομάρα.
-
Φρέσκια:
-
Στο Λαιμό ε;
-
o ΣX στο facebook λεει
Director 4 Wheels Mag at Alpha Editions...αρα είναι 'μεσα'
οι alpha editions αγοράσαν το όνομα
http://www.paron.gr/typologies/?tag=alpha-editionsοπότε Κοντομηνάς - Φιλιππόπουλος τα αφεντικά. κ ελπίζω να δώσουν κανά φράγκο γιατί με τους άλλους τίτλους του Λυμπέρη που πήραν....
http://www.enimerosi24.gr/91715/συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-έξω-από-τα-γ/ -
Θα δώσουν το 7% από ό,τι είχαν συμφωνήσει. Προφανώς και ουδεμία σχέση ή λόγο έχουν να πληρώσουν τους πρώην εργαζόμενους μιας άλλης εταιρείας. Και αυτοί ουδεμία απαίτηση μπορεί να έχουν. Θα πρέπει να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν από αυτό το 7% από το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί και το δημόσιο που προηγείται......
Αν υποθέσουμε ότι όλη η ιστορία είναι πονηριά του Λυμπέρη δεκτό, σαφώς ανήθικο αλλά μάλλον όχι παράνομο.... Η εταιρεία του Λυμπέρη χρωστάει όχι η όποια εταιρεία νοίκιασε τα ονόματα κάποιων προϊόντων, από αυτόν πρέπει να τα απαιτούν. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
o ΣX στο facebook λεει
Director 4 Wheels Mag at Alpha Editions...αρα είναι 'μεσα'
-'Stratis? From all...'
+'Hello mate!'To pimms o' clock θα το ανοιξετε ή περιμενετε και τον ΚΚ; -πλακα κανω-
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν υποθέσουμε ότι όλη η ιστορία είναι πονηριά του Λυμπέρη δεκτό, σαφώς ανήθικο αλλά μάλλον όχι παράνομο.... Η εταιρεία του Λυμπέρη χρωστάει όχι η όποια εταιρεία νοίκιασε τα ονόματα κάποιων προϊόντων, από αυτόν πρέπει να τα απαιτούν.
συμφωνω. Το θέμα είναι αν αυτό το 7% θα παει για την εξοφληση των εργαζομένων των ΤΕ ή στην τσέπη του Λυμπέρη.
οι 19 δεν είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να μην πουληθεί τίποτα από τις ΤΕ, αρα κ το όνομα? Τα ανακαλέσαν? -
Αυτό το 7% θα πάει στις Τ.Ε. και μετά είναι θέμα της διοίκησης το πως θα αποπληρώσει τις οφειλές της, σύμφωνα και με τους νόμους του κράτους.
Τεχνικά δεν πουλήθηκε ο τίτλος αλλά νοικιάστηκε. Οπότε δεν πρέπει να υπάρχει θέμα με τα ασφαλιστικά μέτρα.
-
Μαλλον ετοιμαζεται νεο τευχος.
-
Σε μερικές μέρες λένε πως βγαίνει...
-
Σας μεταφέρω επί λεξη τι γράφει η σχετική παράγραφος στη στήλη 'Media' του 'Έθνους της Κυριακής' για τις ΤΕ:
'Ενω αδυνατούν να εκδώσουν οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2013, οι Τεχνικές Εκδόσεις εκχωρούν, μετά τους '4 Τροχούς' τη διαχείρηση άλλων δύο περιοδικών ('Πτήση & Διάστημα', 'Εικόνα & Ήχος') σε άλλους εκδότες. Η εταιρεία επικαλείται τις 'εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες' για τη μη δημοσιοποίηση των οικονομικών της στοιχείων στους επενδυτές'.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό