-
Διεγράφη off-topic [Mod]
-
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Νταξει εχει παει σε αλλα επιπεδα η κατασταση.Τι να κανουν οι mod?Να απαγορευσουν το να λεμε τις αποψεις μας?
Σιγα μη λυπηθω και τον ΚΚ,λες κ αυτος σεβοταν το κοινο με τα υδρογονα,με τον Απεργη και με τα 5.5 ευρω ακατεβατα μεσα στην κριση σα να μην αλλαξε τιποτα απο το 2003.
Ειναι ενας ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ που επεσε εξω(?).
Τι πρεπει να κανουμε δηλαδη στη δυσκολη στιγμη του?Ερανο?Νομίζω ότι όσα έγραψε ο **chemic ** παραπάνω με καλύπτουν. Αν διαβάσει κανείς τόσο αυτό, όσο και το νήμα 'τέλος εποχής' θα δει και αυστηρή αλλα εμφανώς καλοπροαίρετη κριτική.
Άλλο είναι αυτό και άλλο παντός είδους εξυπνακισμοί/ειρωνία/σαρκασμός. Αν διατρεξει κανεις τα διάφορα θέματα, θα το συναντήσει σχεδον παντού πια. Αν μη τι άλλο είναι αποθαρρυντικό εως και πλήρως αποτρεπτικό για κάποιον που μπαίνει πρώτη φορα να συμμετάσχει (και ίσως έχει απομακρυνει και κάποιους, δε γνωρίζω τόσο στενά πρόσωπα και πραγματα)Συμφωνώ σε όλα. Και πολύ στα τονισμένα. Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου. Πέρα από κάποια προσωπικά θέματα κάπου με είχε κουράσει η συνολική εικόνα. Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά σε μία γενικότερη εικόνα.
Όσον αφορά τον ΚΚ και τους 4Τ γενικότερα δεν μου αρέσουν τα μνημόσυνα αλλά ούτε και οι ύμνοι. Πολλοί (μέσα σε αυτούς και εγώ) μεγαλώσαμε με το περιοδικό. Το 'Οδηγώντας' μας έμαθε κάποια πράγματα σε γενικές γραμμές αλλά ήταν και η αφορμή να ψαχτούμε περισσότερο, όταν δεν υπήρχε η δεξαμενή γνώσης (αλλά και ανοησίας ενίοτε) του διαδικτύου. Και όλοι αυτοί ζήσαμε την άνοδο, την κορύφωση αλλά και την πτώση. Και μία πτώση μπορεί να οφείλεται σε λάθη του ΚΚ αλλά και σε συγκυρίες που δεν μπορεί να προβλέψει εύκολα κανένας. Προφανώς ο Λυμπέρης ήταν ένα από τα μεγαλύτερα. Αλλά και πάλι ποιος μπορούσε να προβλέψει την πορεία? Εγώ είχα δει κάποια σημάδια (όταν πρωτοείδα το λαμόγιο με την προβληματική άρθρωση στον Αντίλογο το πρώτο που σκέφτηκα ήταν 'τι θέλει αυτός εδώ? Ποιος του έδωσε χώρο??') και στην σύνθεση και στην όλη εικόνα αλλά περιστασιακά έπαιρνα κάποιο τεύχος. Δυστυχώς και η απογοήτευση αλλά και τα οικονομικά μου απαγόρευσαν από ένα σημείο και έπειτα να είμαι τακτικός αναγνώστης.
Ο ΚΚ γράφτηκε στην ιστορία του έντυπου μέσου γιατί τόλμησε να ασχοληθεί με αρτιότητα και με τρόπο που δεν είχε κάνει κανένας στην Ελλάδα με θέματα 'δύσκολα' (πέρα από τους 4Τ, η Πτήση και άλλα περιοδικά του γράψανε την δική τους ιστορία). Το θέμα είναι ότι στην εποχή του ίντερνετ η ιστορία διαγράφεται εύκολα απλά κάνοντας κλικ παραδίπλα.
Το στενόχωρο για μένα δεν είναι η πτώση αλλά ότι αυτή ήρθε σε αυτή την ηλικία για εκείνον. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά δεν ξέρω πόσες δυνάμεις έχει (όχι οικονομικές. Πρώτα από όλα 'κίνητρο') για να αναστήσει ότι θα μπορούσε να ζωντανέψει πάλι. Εγώ από εδώ του εύχομαι να βγει αλώβητος από αυτή την ιστορία και κάποιοι θα τον θυμόμαστε για πάντα για αυτό που έκανε 30 περίπου χρόνια. Μπορεί κάποιοι να θυμούνται την αέναη γκρίνια του (υπήρξε και αυτή τα τελευταία χρόνια) αλλά αυτοί δεν ήταν αναγνώστες τις δεκαετίες 80-90. Βέβαια, πολλοί λένε ότι 'η τελευταία εντύπωση μετράει'. Για μένα αυτό ισχύει σε άλλες περιπτώσεις και όχι σε καταστάσεις που σε συντρόφευαν 20+χρόνια.
Να είσαι καλά ΚΚ. Καμία φορά η ζωή τα φέρνει ανάποδα. Να φεύγουν τα 'παιδιά' πριν από τους 'γονείς'...
-
Οι 4Τ δεν έχουν πρόβλημα γιατί είναι γραμμένοι έτσι ή αλλιώς. Όλα τα περιοδικά έχουν πρόβλημα, αυτό το μοντέλο δημοσιογραφίας πεθαίνει. Το internet στραγγαλίζει τα έντυπα μέσα και την κερδοφορία τους.
Εγώ έχω να αγοράσω περιοδικό, οποιοδήποτε περιοδικό, χρόνια τώρα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εγώ έχω να αγοράσω περιοδικό, οποιοδήποτε περιοδικό, χρόνια τώρα.Κατι τετοιοι τζαμπατζηδες φταινε για τα χαλια μας...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Κατι τετοιοι τζαμπατζηδες φταινε για τα χαλια μας...
Δεν πειραζει, αγοραζω εγω και για τον Λαππα. Χεχε. Μολις πηγα και πηρα τους συλλεκτικους πλεον 4Τ και το νεο Drive με την F12.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Εγώ θα πάρω το τελευταίο, εξ' όσων γνωρίζω, τεύχος των 4Τ και θα το κρατήσω στη ζελατίνα. Μετά από καμμιά 10αριά χρόνια θα το βγάλω στο σφυρί.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εγώ θα πάρω το τελευταίο, εξ' όσων γνωρίζω, τεύχος των 4Τ και θα το κρατήσω στη ζελατίνα. Μετά από καμμιά 10αριά χρόνια θα το βγάλω στο σφυρί.Μονο μη το βαλεις στα 2000 Ευρω γιατι ειναι το νουμερο γρουσουζικο....Ο αλλος το παλευει εναμισυ χρονο τωρα και τιποτα στον οριζοντα....
-
Έγινε...
-
Θέμα τσαμπατζησμου είναι,το βρηκες
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
-Αν δεν ειχες αναλαβει το ρολο του αυτοκλητου δημοσιου κατηγορου κατα των 4Τ
-Αν δεν πεταγοσουν να απαντας αμεσα σε καθε δημοσιευση, μην τυχον πεσει τιποτα κατω
-Αν αφηνες τον ενδιαφερομενο (Λαππα) να απαντησει πρωτος,μπορει και να καταλαβαινες ποτε κανουμε πλακα και ποτε μιλαμε σοβαρα.
-
Παρακολουθω αρκετες μερες αυτα που γραφετε και θα συμφωνησω σχεδον με ολους.
Και με τους νεοτερους και με τους παλαιοτερους αναγνωστες.
Ξεκινησα να διαβαζω 4Τ το 1992 σε ηλικια 12 χρονων μολις,οταν οι συμμαθητες μου και οι φιλοι μου αγοραζαν Μικυμαους!
Πραγματικα λατρευα,λατρευω και θα λατρευω τα αυτοκινητα και θυμαμαι(οπως προειπαν καποιοι)τη προσμονη για το τευχος του επομενου μηνα σε σημειο να σπαω τα νευρα του περιπτερα!Μου ειχε γινει εμμονη!Δε θα σταθω στα στραβα η μη του ΚΚ,το τι πιστευω για αυτον το κραταω για μενα.Παντως αυτη η λαχταρα για το περιοδικο αρχιζε να ξεφτιζει καπου το 2000 με 2001 οπου αρχιζε να μην μου αρεσει το περιοδικο και φυσικα σταματησα να το αγοραζω.Βεβαια ολα αυτα τα τευχη(2000 μεχρι 2009)υπαρχουν στη βιβλιοθηκη μου(ας ειναι καλα ο κυριος Αχιλλεας που μου τα χαρισε περυσι),αλλα ξεφυλιζοντας τα επιβεβαιωνομαι ως προς την αποφαση μου να μην αγοραζω το περιοδικο ολα αυτα τα χρονια.
Οσον αφορα τη τιμη κατεμε τα 5,5€ η τα 6 η και τα 7 δεν θα ηταν τιποτα(για μενα παντα μιλαω)αν το περιοδικο ηταν οπως επρεπε να ειναι.Στη τελικη μια φορα το μηνα βγαινει και κοστιζει οσο ενα ποτο εξω!Ναι το ιντερνετ προσφερει τα παντα με ενα κλικ αλλα για μενα η αξια του να διαβαζω το περιοδικο ειναι ανεκτιμητη.
Μακαρι να ξαναβγει στα περιπτερα και να συστηθει σα να ξεκιναει τωρα οπως το παλιο καλο καιρο. -
Παρακολουθω αρκετες μερες αυτα που γραφετε και θα συμφωνησω σχεδον με ολους.
Και με τους νεοτερους και με τους παλαιοτερους αναγνωστες.
Ξεκινησα να διαβαζω 4Τ το 1992 σε ηλικια 12 χρονων μολις,οταν οι συμμαθητες μου και οι φιλοι μου αγοραζαν Μικυμαους!
Πραγματικα λατρευα,λατρευω και θα λατρευω τα αυτοκινητα και θυμαμαι(οπως προειπαν καποιοι)τη προσμονη για το τευχος του επομενου μηνα σε σημειο να σπαω τα νευρα του περιπτερα!Μου ειχε γινει εμμονη!Δε θα σταθω στα στραβα η μη του ΚΚ,το τι πιστευω για αυτον το κραταω για μενα.Παντως αυτη η λαχταρα για το περιοδικο αρχιζε να ξεφτιζει καπου το 2000 με 2001 οπου αρχιζε να μην μου αρεσει το περιοδικο και φυσικα σταματησα να το αγοραζω.Βεβαια ολα αυτα τα τευχη(2000 μεχρι 2009)υπαρχουν στη βιβλιοθηκη μου(ας ειναι καλα ο κυριος Αχιλλεας που μου τα χαρισε περυσι),αλλα ξεφυλιζοντας τα επιβεβαιωνομαι ως προς την αποφαση μου να μην αγοραζω το περιοδικο ολα αυτα τα χρονια.
Οσον αφορα τη τιμη κατεμε τα 5,5€ η τα 6 η και τα 7 δεν θα ηταν τιποτα(για μενα παντα μιλαω)αν το περιοδικο ηταν οπως επρεπε να ειναι.Στη τελικη μια φορα το μηνα βγαινει και κοστιζει οσο ενα ποτο εξω!Ναι το ιντερνετ προσφερει τα παντα με ενα κλικ αλλα για μενα η αξια του να διαβαζω το περιοδικο ειναι ανεκτιμητη.
Μακαρι να ξαναβγει στα περιπτερα και να συστηθει σα να ξεκιναει τωρα οπως το παλιο καλο καιρο. -
-Αν δεν ειχες αναλαβει το ρολο του αυτοκλητου δημοσιου κατηγορου κατα των 4Τ
-Αν δεν πεταγοσουν να απαντας αμεσα σε καθε δημοσιευση, μην τυχον πεσει τιποτα κατω
-Αν αφηνες τον ενδιαφερομενο (Λαππα) να απαντησει πρωτος,μπορει και να καταλαβαινες ποτε κανουμε πλακα και ποτε μιλαμε σοβαρα.
+1
Αν εχεις πρόβλημα μαζί μου στείλε κάνα πμ να το συζητησουμε,αν δε θες να το συζητησουμε,αγνόησε με.
Αν δε μιλούσες μ αυτό το ύφος θα σου ζητούσα συγγνώμη για την παρεξήγηση(βάλε κ εσύ κάνα ιμοτικον )
Καλημέρα.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
*>Μείνετε συντονισμένοι (3)
Posted on 22/04/2013 by ptisidiastima
Ενώ οι τυπικές διαδικασίες στις Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ παίρνουν τον δρόμο τους, με την γενική συνέλευση των μετόχων (ένας από τους οποίους, ο μεγαλύτερος είναι οι –υπό πτώχευση- Εκδόσεις Λυμπέρη) εμείς στην Π&Δ εξακολουθούμε να βρισκόμαστε εδώ και να εξετάζουμε, όπως έχουμε πει (εδώ) κάθε πιθανή διέξοδο που θα μας επιτρέψει να συνεχίζουμε τη σχέση που έχουμε με εσάς, τους χιλιάδες αναγνώστες μας, ευχαριστώντας σας για άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση.
Από την τροπή των πραγμάτων και τις εξελίξεις φαίνεται όλο και λιγότερο πιθανό ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μια επόμενη μέρα από τις Τεχνικές Εκδόσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια επόμενη μέρα δεν είναι πιθανή και εφικτή.
Προς το παρόν και με δεδομένο ότι η προσοχή μας στρέφεται πλέον στο blog, θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε περισσότερο την ύλη που παρουσιάζουμε εδώ, αν και για αντικειμενικούς λόγους ο κόμβος αυτός δεν μπορεί να υποκαταστήσει φυσικά το περιοδικό. Αναζητούμε άλλες λύσεις.
Έτσι σας καλούμε για άλλη μια φορά να μείνετε συντονισμένοι. Εμείς και μέχρι νεωτέρας θα είμαστε πάντα εδώ.
Π&Δ
να το πούμε οσο ποιο απλά γίνεται... ψάχτε για φόρουμ...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Θα πάμε στο alfisti ....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θα πάμε στο alfisti ....
ντάξει... οσοι ανήκουμε στο gruppo, θεωρώ πως θα μας δεχτούνε Για την υπολοιπη πλέμπα δεν ξέρω...
-
-
Αν κλείσει το φόρουμς αυτό απλά θα ξεπεταχτούν 3-4 νέα που θα προσπαθήσουν να το αναβιώσουν. Στη πράξη το φόρουμ αυτό λειτουργεί με κεκτημένη ταχύτητα λόγω της ιστορίας του. Τα νέα φόρουμ (όσα και αν είναι) δεν θα καταφέρουν ποτέ να το αναβιώσουν. Το πιθανότερο να είναι -ακόμα- χειρότερα από πολλες απόψεις.
Μόνο αν κάποιος κάνει κάποια πολύ σοβαρή προσπάθεια και επενδύσει σε αυτή θα έχει καλό αποτέλεσμα αλλά αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου και δεν ξέρω αν το κοινό και το αντικείμενο αξίζει να επενδύσεις επάνω του.
Αν θεωρήσουμε πως το 4τφ είναι μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας βλέπουμε πως μόνο μία μικρή μειοψηφία έχει τη διάθεση και το πολιτισμικό επίπεδο για όποια συζήτηση. Οι υπόλοιποι απλώς γαυγίζουν. Συν τοις άλλοις τα φόρουμ γενικώς είναι ένα φθίνων trend οπότε πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο να ασχοληθεί κανείς ιδιαίτερα.
Μόνο αν ανέβει η ίδια βάση σε νέο server θα συνεχίσει το φόρουμ όπως το ξέρουμε εδώ την πορεία του (όπως έγινε και με την αλλαγή domain που σχεδόν κανείς δε πρόσεξε). Τότε όμως θα πρέπει να βρεθούν κάποιοι που να αναλάβουν το κόστος και την δουλειά του σεταρίσματος/διαχέιρισης που δεν είναι τόσο απλό όσο πιστεύουν οι περισσότεροι.
Οπότε τελικά η πιο ρεαλιστική πρόταση είναι οι ιδέες που κατέθεσα πριν μερικές σελίδες (αν δε τις έχουν σβήσει και αυτές οι mods)
-
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό