-
Ο χρήστης KF έγραψε:
Είχατε αμφιβολίες ότι σας διαβάζουμε; Μα αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα thread του forum αποκλειστικά και μόνο επειδή μας κάνετε κριτική και την έχουμε ανάγκη. Μας δίνει ιδέες, μας βοηθά στην αυτοκριτική μας και εντέλλει μας σπρώχνει να γίνουμε κάτι καλύτερο. Στο κάτω κάτω της γραφής, το περιοδικό δεν βγαίνει για μας αλλά για εσάς και το να μας λέτε την άποψή σας μας βοηθά να προσσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο τα ζητούμενα και τα ενδιαφέροντά σας. Φτάνει, βέβαια, η κριτική να είναι γόνιμη και προπάντων κόσμια. Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, συνεχίστε την κριτική. Όταν πάψετε να μας κρητικάρετε θα αρχίσουμε να ανησυχούμε... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κάτι που επίσης μου λείπει είναι οι δοκιμές μακράς διαρκείας!!!! Ποτέ δεν κατάφεραν οι 4Τ να με ικανοποιήσουν σε αυτό τον τομέα, αλλά πλέον ακόμα και αυτές οι μέτριες δοκιμές έχουν εξαφανιστεί!!!!!Ερώτηση: Επειδή καταλαβαίνω ότι πολλές εταιρείες μπορεί να μην δίνουν αυτοκίνητα για 1 έτος πχ, είναι δυνατό οικονομικά η εταιρεία να ενοικιάζει αμάξια (με leasing) για 1 έτος και να έχει έτσι το ελεύθερο να τα κάνει ότι θέλει! Μπορεί να γίνει αυτό όμως;
στις δοκιμές μακράς διαρκείας..πάσχουμε Απότι κατάλαβα υπάρχει στόλος στο περιοδικό από αμάξια που δίνουν οι εταιρίες και τα ξεχνάνε Χάλασε το αμάξι της κυρίας που δουλεύει εκεί και εμένα..τί με νοιάζει Ερωτεύτηκε την 147 και εμένα τί με νοιάζει Σε κάποιο σημείο λέει πως την πείραξε-δυσκόλεψε το μεσαίο ντουλαπάκι, φώτο από το σουπερ μάρκετ, να βάφεται και άλλα χαριτωμένα. Μπορούν να μην υπάρχουν τόσο λαϊτ άρθρα στο περιοδικό από ανθρωπους που δεν ξέρουν την τύφλα τους από αμάξια και είναι προφανές πως δεν θέλουν να ξέρουν!; Άλλο να γίνεται κανά ταξιδιωτικό ή κάτι προτότυπο που άντε λες πάει στο καλό, ενδιαφέρων είναι (και όντως είναι και τα διαβάζεις πολλές φορές).
Το πλαίσιο ίσως είναι το παράπονο των 4 για τις γυναίκες. Ρε παιδιά, οι γυναίκες δεν έχουν σχέση, δεν είναι σχεδιασμένες για τέτοια πράγματα, μας κυνηγάνε με το περιοδικό να μας το φέρουν στο κεφάλι και τερμα πώς να το κάνουμε! Ασχολούνται με άλλα, όποιος ανοίξει κοσμοπόλιταν που είναι πρώτο σε κυκλοφορία, θα καταλάβει ότι τελικά οι γυναίκες είναι σα τις ντομάτες...ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΕΣ. Δεν μας διαβάζουν, χαρήκαμε για τη μη γνωριμία και πάμε παρακάτω.
Πάντως, γίινεται χαμός με τις βελτιώσεις και λείπει το περιοδικό από το χώρο. Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι (ξεχωριστή έκδοση) χωρίς να χαθεί, αν τελικά μπορεί να συνενοηθεί με τους 'κάγκουρες' αλλά σίγουρα υπάρχει το κοινό που πηγαίνει 'αλανταλον' και βλέπει γκόμενες δίπλα τουρμπίνες θα ήταν ωραίο να συνδιαστεί η φιλοσοφία του έξυπνου φτιαξίματος εντός ορίων σε ένα 4Track -
θα αναφερθω στο τευχος αυτου του μηνα και θα αναρωτηθω:
με βαση το συγκριτικο των μικρων GTi.
ρε παιδια δειτε λιγο την αντιθεση. στα συν και τα πλην των αυτοκινητων αναφερετε οτι το μικρα στα συν του ειναι οι επιδοσεις και στα μειον του φιεστα στα πλην ειναι ο κινητηρας. αμα ομως καποιος κοιταξει τους συγκριτικους πινακες επιδοσεων των αυτοκινητων στο τελος του αρθρου θα δει οτι το φιεστα κυριαρχει στις ρεπριζ (κατα πολυ του 206) του μικρα εκτος ισως οταν το μικρα ανεβαζει στροφες και καταφερνει και ισοσκελιζει την διαφορα.
στο μονο ισως σημειο οπου το φιεστα χανει ειναι στην ευθεια απο σταση.
με αλλα λογια αυτο που θελω να πω ειναι : οταν ο μικρος(και ισως ανιδεος) αναγνωστης δει στο περιπτερο τους 4τροχους και διαβασει οτι υπαρχει συγκριτικο αναμεσα στα μικρα σβελτα αυτοκινητα που ισως να του κεντριζουν το ενδιαφερον για μια πιθανη αγορα , θα δει οτι ξερεις??? ο κινητηρας του φιεστα δεν ειναι καλος και αναφερεται στα μειον του αυτοκινητου. και ερωτω : δεν ειναι αδικο?? -
http://www.autoexpress.co.uk/driven/58810/nissan_micra_160sr.html
http://www.channel4.com/4car/road-tests/driving-impressions-2005/N/nissan/micra/160sr-2.html
Το θέμα είναι οτι στο δίκτυο βρίσκεις πληροφορίες άμεσα σε βαθμό που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν χρειάζεσαι κάτι .
Οι 4Τ βέβαια κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από κάποιους άλλους. -
Καλησπέρα,
σωστή η παρατήρηση αν όλο το άρθρο ήταν τα + και - και οι πίνακες. Μέσα στο κείμενο αναφέρεται ότι το Fiesta καταφέρνει να κρατηθεί στις ρεπρίζ λόγω του πολύ κοντού σασμάν. Το σασμάν χρησιμοποιήθηκε λόγω του αδύναμου κινητήρα, συνταγή που χρησημοποιήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και στο SportKa. Το κοντό σασμάν, όμως, φέρνει υψηλή κατανάλωση και κουραστικό ταξίδι. Αν λέγαμε ότι - είναι το κοντό κιβώτιο θα ήταν σαν να κοιτάγαμε το δέντρο και να χάναμε το δάσος. Η ουσία είναι ότι αν στο εν λόγω κινητήρα έμπαινε ένα πιο λογικό κιβώτιο (όπως του Micra) τότε το αυτοκίνητο θα είχε πολύ κακές και τις ρεπρίζ. Άρα το μείον είναι ο κινητήρας. Δεν το λένε μόνο τα νούμερα των ιπποδυνάμεων αλλά και οι πράξεις της ίδιας της Ford. -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Καλησπέρα,
σωστή η παρατήρηση αν όλο το άρθρο ήταν τα + και - και οι πίνακες. Μέσα στο κείμενο αναφέρεται ότι το Fiesta καταφέρνει να κρατηθεί στις ρεπρίζ λόγω του πολύ κοντού σασμάν. Το σασμάν χρησιμοποιήθηκε λόγω του αδύναμου κινητήρα, συνταγή που χρησημοποιήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και στο SportKa. Το κοντό σασμάν, όμως, φέρνει υψηλή κατανάλωση και κουραστικό ταξίδι. Αν λέγαμε ότι - είναι το κοντό κιβώτιο θα ήταν σαν να κοιτάγαμε το δέντρο και να χάναμε το δάσος. Η ουσία είναι ότι αν στο εν λόγω κινητήρα έμπαινε ένα πιο λογικό κιβώτιο (όπως του Micra) τότε το αυτοκίνητο θα είχε πολύ κακές και τις ρεπρίζ. Άρα το μείον είναι ο κινητήρας. Δεν το λένε μόνο τα νούμερα των ιπποδυνάμεων αλλά και οι πράξεις της ίδιας της Ford.το ιδιο γινοταν και με το πουμα (1,600) οπου αν θυμαμαι καλα ειχε ενα 80-110 με 3η σε 4,5 δευτερολεπτα (απιστευτος χρονος για 1,600 και με τοσα λιγα αλογα).(η 3η τελειωνε στα 110)
παντως στις προτασεις που λετε (θα μπορουσε να) για τον κινητηρα του καινουργιου φοκους θα ηταν καλυτερα??? και με ποια εννοια το λεω.
ο κινητηρας που φοραει τωρα το φιεστα αποδιδει χαμηλα με μια αρκετα καλη καμπυλη ροπης σε ολο το φασμα των στροφων, σε σχεση με του καινουργιου φοκους οπου διχνει τον καλο του εαυτο πανω απο τις 4,000 οπου απο εκει και μετα παλι ακουγετε και κεει και λιγο παραπανω(υπο πιεση). Αρα τελικα θα εχουμε οφελος??? -
Λοιπόν, το ερώτημα έτσι όπως τίθεται έχει δυο σενάρια για απάντηση. Αν κρατήσουμε το κιβώτιο και βάλουμε ένα πιο δυνατό κινητήρα, τότε το Fiesta πραγματικά θα μοιάζει με αγωνιστικό (με τα συν και τα πλην του). Αν πάλι το κιβώτιο αλλάξει και χρησιμοποιηθεί εκείνο του Focus τότε θα έχουμε ένα αποτέλεσμα παραπλήσιο του 206. Αν πάρουμε σαν 'πρότυπο' την λογική του ...παντρέματος που έκανε η Nissan (μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης σε σχέση με το 1.4) τότε νομίζω ότι φαίνεται καθαρά το πως μπορείς να εκμεταλλευτείς καλά την δεδομένη (υποθετικά, γιατί με λίγη δουλειά στο ...computer αυτό αλλάζει) καμπύλη ισχύος και ροπής που σου παράγει ένας κινητήρας. Κοινώς αυτό που μετράει είναι το σωστό πάντρεμα. Αν θέλετε την γνώμη μου εκεί η Peugeot δεν τα πήγε τόσο καλά όσο ολι άλλοι δυο. Η Nissan τα είπαμε και η Ford μάλλον δεν είχε άλλη επιλογή. Το να παρουσιάζει ένα κινητήρα 1.6 σε 'Gti' με απόδοση 100 ίππων σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο. Αν αναρωτιέστε για το επιπλέον κόστος σας λέω ότι η μόνη διαφορά μεταξύ του Duratec των 100 ίππων και εκείνου των 115 είναι ένα ηλεκτρουδραυλικά ελεγχόμενο γρανάζι χρονισμού. Αλλά, τελικά, όλα αυτά είναι υποθετικά. Η ουσία της πρότασης είχε να κάνει με την ανάγκη για ένα πιο δυνατό κινητήρα και απλά ο 115άρης ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό μιας και υπάρχει ήδη στη γκάμα.
-
ευχαριστω ρε κωστα για την αμεση απαντηση.....
-
Όταν έβαλαν πρίν χρόνια οι 4Τ άρθρα βελτίωσης διαφόρων Γερμανικών υπεραυτοκινήτων (έγραφε αν θυμάμαι καλά κάποιος ονόματι Χανς Γιούργεν Τίχερ ή κάπως έτσι) κάποιοι αναγνώστες είχαν αντιδράσει γράφοντας πως οι 4Τ δεν έχουν ανάγκη από 'τσόντα' (έτσι το είχαν γράψει). Προσωπικά τότε ήμουν από αυτούς που ήθελαν να διαβάσουν και κάτι διαφορετικό απ΄ότι μέχρι τότε, εξάλου το περιοδικό πάντα έκανε πρώτο κάποια βήματα σε σχέση με τους άλλους.
Υποτίθεται ότι η βελτίωση έχει ενταχθεί στο 0-100-0 (λογικά ο τίτλος του σημαίνει ότι η βελτίωση δεν είναι μόνο η επιτάχυνση αλλά και η επιβράδυνση, το 'στήσιμο' γενικότερα) από εκεί και πέρα λύστε μου την απορία τι χρειάζεται και το 'blow out'; (εδώ κολάει ο 'τότε' χαρακτηρισμός 'τσόντα')Μάλλον γιατί κάπου πρέπει να βρεί εργασία ο κ. Ν. Κουνίτης και να γράφει ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα και ότι δεν αναγνωρίζουν ούτε οι ίδιοι τους εαυτούς τους; (Κι εγώ αν είχα τις πλάτες του κορυφαίου ειδικού εντύπου της χώρας ίσως τα έλεγα αυτά. Αλλά αν έπαιρνα το ρίσκο μόνος μου ίσως δεν ήμουν τόσο άνετος)
Πρόταση - πρόκληση λοιπόν κ. Κουνίτη. Αν έχεται τόση σιγουριά βγάλτε το επόμενο τεύχος των 4Τ σε δύο εκδόσεις μια με 'blow out' και μια χωρίς. Αν το 'με' πουλήσει το ίδιο η και περισσότερο τότε έχεται δίκιο να συνεχίσεται και να κάνεται και άλλα ακόμα πιο εκεντρικά αν όμως όχι τότε απλά αλλάξτε ύφος γραφής και θεματολογία.
(Προσοχή. Δεν είναι προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Κουνίτη απλά αναφέρομαι σε αυτόν μια και αυτός είναι ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου τμήματος του περιοδικού αυτός απαντά - επιτίθεται στις πρώτες σελίδες του 'blow out' και για να μην είναι αόριστο το ότι γράφω)
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Όταν έβαλαν πρίν χρόνια οι 4Τ άρθρα βελτίωσης διαφόρων Γερμανικών υπεραυτοκινήτων (έγραφε αν θυμάμαι καλά κάποιος ονόματι Χανς Γιούργεν Τίχερ ή κάπως έτσι) κάποιοι αναγνώστες είχαν αντιδράσει γράφοντας πως οι 4Τ δεν έχουν ανάγκη από 'τσόντα' (έτσι το είχαν γράψει). Προσωπικά τότε ήμουν από αυτούς που ήθελαν να διαβάσουν και κάτι διαφορετικό απ΄ότι μέχρι τότε, εξάλου το περιοδικό πάντα έκανε πρώτο κάποια βήματα σε σχέση με τους άλλους.
Υποτίθεται ότι η βελτίωση έχει ενταχθεί στο 0-100-0 (λογικά ο τίτλος του σημαίνει ότι η βελτίωση δεν είναι μόνο η επιτάχυνση αλλά και η επιβράδυνση, το 'στήσιμο' γενικότερα) από εκεί και πέρα λύστε μου την απορία τι χρειάζεται και το 'blow out'; (εδώ κολάει ο 'τότε' χαρακτηρισμός 'τσόντα')Μάλλον γιατί κάπου πρέπει να βρεί εργασία ο κ. Ν. Κουνίτης και να γράφει ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα και ότι δεν αναγνωρίζουν ούτε οι ίδιοι τους εαυτούς τους; (Κι εγώ αν είχα τις πλάτες του κορυφαίου ειδικού εντύπου της χώρας ίσως τα έλεγα αυτά. Αλλά αν έπαιρνα το ρίσκο μόνος μου ίσως δεν ήμουν τόσο άνετος)
Πρόταση - πρόκληση λοιπόν κ. Κουνίτη. Αν έχεται τόση σιγουριά βγάλτε το επόμενο τεύχος των 4Τ σε δύο εκδόσεις μια με 'blow out' και μια χωρίς. Αν το 'με' πουλήσει το ίδιο η και περισσότερο τότε έχεται δίκιο να συνεχίσεται και να κάνεται και άλλα ακόμα πιο εκεντρικά αν όμως όχι τότε απλά αλλάξτε ύφος γραφής και θεματολογία.
(Προσοχή. Δεν είναι προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Κουνίτη απλά αναφέρομαι σε αυτόν μια και αυτός είναι ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου τμήματος του περιοδικού αυτός απαντά - επιτίθεται στις πρώτες σελίδες του 'blow out' και για να μην είναι αόριστο το ότι γράφω)
tazio, δεν ξερω κατα ποσον αυτο που προτεινεις ειναι η λυση. Το αγοραστικο κοινο που κ@υλωνει χαζευοντας καγκουροπεριοδικα του στυλ Furious Tuning, Max Power, κλπ αλλα απο την αλλη θελει και να διαβαζει κατι πιο 'σοβαρο' και 'ποιοτικο' οπως οι 4Τ (στην πλειοψηφια της υλης τους) ειναι -δυστυχως ή ευτυχως- πολυ μεγαλο. Εγω προσωπικα δε θα πληρωνα εξτρα για να παρω το Blow Out μαζι με το περιοδικο γιατι ...εχω πλεον αλλα μυαλα (ας το πουμε ) και τα περιεχομενα του οχι μονο δε με αγγιζουν αλλα με εξοργιζουν ορισμενες φορες με τα μηνυματα που περνουν στο κοινο. Στην ακραια τους μορφη, ειναι σαν να παει ο παπας της ενοριας μου, προκειμενω να γεμισει την εκκλησια του, να μοιραζει κουπονια 'free sex' επειδη ...'γιατι να τους χασουμε αυτους που θελουν free sex απο ...πελατες;'! Εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω. Συγχωρεστε με. Προσωπικα δε θα παρω, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρη οτι ο αλλος που ξερογλυφεται να 'πειραξει' το κουβαδακι του, να 'την πει' στους αλλους χρηστες του δρομου, να κανει πραγματικοτητα τα υγρα του ονειρα επι του κορυφαιου οδοστρωματος της Α.Ο. και να προσεγγισει τους 'θρυλους' (των 4Τ και οχι μονο) δε θα πει οχι σ'ενα τετοιο κατασκευασμα που του το προσφερει απλοχερα το αγαπημενο του περιοδικο, βαζοντας νερο στο κρασι του.
-
οτι και να πω για αυτο το τευχος ειναι λιγο........
απο μια μικρη ματια που του εριξα μονο η λεξη εξαιρετικο βγαινει απο το στομα μου.........
οσο αναφορα για το 0-100-0.......... η μονη λεξη που του αρμοζει ειναι : μπραβο......... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
απο μια μικρη ματια που του εριξα μονο η λεξη εξαιρετικο βγαινει απο το στομα μου.........
οσο αναφορα για το 0-100-0.......... η μονη λεξη που του αρμοζει ειναι : μπραβο.........Το ίδιο έχω να πω κι εγώ!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
οσο αναφορα για το 0-100-0.......... η μονη λεξη που του αρμοζει ειναι : μπραβο.........Με την πρώτη ματιά (που του έχω ρίξει) δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Περιμένω να γυρίσω σπίτι για να ξεκοκκαλίσω το 0-100-0.
Κι από μένα ένα** 'μπράβο' **
(όχι τίποτε άλλο, αλλά νιώθω ότι τους τα έχω 'χώσει' αρκετά) -
Με μια γρήγορη ματιά: 0-100-0 με τεστ λάστιχα 215/45-17 σε Civic TypeR
Ωραία! (και ό,τι ήθελα να πάρω λάστιχα)
Εκτός του ό,τι 'μαμά' το TypeR φοράει 205/45-17
EDIT: Υπάρχει κάπου ένα box που εξηγεί τι και πως... -
οσο αναφορα για την βελτιωση της κορολας δεν θα μπορουσε να μπει και μια πολλαπλη εξαγωγης απο σελικα????
θα βλεπαμε διαφορα στις επιδοσεις και με τι κοστος???? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
EDIT: Υπάρχει κάπου ένα box που εξηγεί τι και πως...
Μα πως γίνεται με φαρδύτερα λάστιχα ένα 200 ίππων αυτοκίνητο να κάνει χειρότερους χρόνους;
Με φαρδύτερα δεν θα πρεπε να 'κρατάει' καλύτερα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μα πως γίνεται με φαρδύτερα λάστιχα ένα 200 ίππων αυτοκίνητο να κάνει χειρότερους χρόνους;Με φαρδύτερα δεν θα πρεπε να 'κρατάει' καλύτερα;
Χωρίς να έχω αγοράσει ακόμα το περιοδικό φαντάζομαι ότι θα ήταν τόσο φαρδιά που θα του χάλαγαν τις επιταχύνσεις λόγω αυξημένων τριβών αλλά και χειρότερης αεροδυναμικής.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Μα πως γίνεται με φαρδύτερα λάστιχα ένα 200 ίππων αυτοκίνητο να κάνει χειρότερους χρόνους;
Χωρίς να έχω αγοράσει ακόμα το περιοδικό φαντάζομαι ότι θα ήταν τόσο φαρδιά που θα του χάλαγαν τις επιταχύνσεις λόγω αυξημένων τριβών αλλά και χειρότερης αεροδυναμικής.
από 205/45 17 σε 215/45 17
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μα πως γίνεται με φαρδύτερα λάστιχα ένα 200 ίππων αυτοκίνητο να κάνει χειρότερους χρόνους;Με φαρδύτερα δεν θα πρεπε να 'κρατάει' καλύτερα;
Σε τεστ που είχε δημοσιευτεί στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ ένα Citroen Saxo 1.6 VTS έκανε καλύτερους χρόνους με ελαστικά 185/55-14 (559,1 χιλιοστά διάμετρος) απ' ότι με 195/45-15 (556,5 χιλιοστά διάμετρος) αν θυμάμαι καλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε χρόνο περιστροφής σε πίστα, αλλά και στο σλάλομ και στο φρενάρισμα όσο περίεργο και αν ακούγεται. Αυτό οφείλεται στο ότι το βάρος του αυτοκινήτου είναι τέτοιο που με στενότερα ελαστικά πατάει καλύτερα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σε τεστ που είχε δημοσιευτεί στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ ένα Citroen Saxo 1.6 VTS έκανε καλύτερους χρόνους με ελαστικά 185/55-14 (559,1 χιλιοστά διάμετρος) απ' ότι με 195/45-15 (556,5 χιλιοστά διάμετρος) αν θυμάμαι καλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε χρόνο περιστροφής σε πίστα, αλλά και στο σλάλομ και στο φρενάρισμα όσο περίεργο και αν ακούγεται. Αυτό οφείλεται στο ότι το βάρος του αυτοκινήτου είναι τέτοιο που με στενότερα ελαστικά πατάει καλύτερα.
εγώ ξέρω που οφείλεται, κάποιοι άλλοι βάζουν 225/45 17 σε μικρομεσαίο 102 ίππων - 1.300 κιλών κι ισχυρίζονται ότι στρίβει και καλύτερα
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό