-
Σε συνέντευξή τους, δημοσιευθείσα στο περιοδικό εντός του 2007 αν δεν απατώμαι, ομάς από δονητογάμητες ξεφτιλισμένες 'κυρίες' του σχεδιαστικού τμήματος της Volvo, ομολόγησαν 'άνευ πιέσεως' ότι αυτές φρόντισαν να εξαφανισθούν τα όργανα πίεσης τουρμπίνας / θερμοκρασίας λαδιού από τα σημερινά Volvo, για να μην τρομάζουν από τον κατακλυσμό πληροφοριών οι όμοιές τους αγοράστριες...
(Αυτά προς επίρρωσιν των γραφομένων από τον Χρήστο Δήμου.)
Ας συνδικαλισθούμε οδηγικώς και εμείς οι μερακλήδες, γμτ θ (με μικρό θ) μου.
-
(για αυτή την απρεπή συμπεριφορά θα τιμωρηθείς, στο επόμενο αμάξι σου θα έχεις πατάκια με τον τουίτυ)
+1
Η θερμοκρασία νερού μπορεί να εμφανίζεται μόνο όταν είναι εκτός των κανονικών ορίων (πχ ΚΡΥΟ) αλλά οι δύο ενδείξεις που αναφέρεις θα ήθελα να εμφανίζονται συνέχεια.
Το καλύτερο θα ήταν οι ενδείξεις να είχαν επιλογή όπως τα μενού: ΑΠΛΗ, ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ
Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Μάλιστα η εμφάνιση του ταμπλό θα ρυθμιζόταν (όπως τα ηλεκτρ. καθίσματα και καθρέφτες) ανάλογα με το ποιο κλειδί ξεκλείδωσε το αμάξι. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Χώρια που ... θα γλιτώσουμε πολλοί από τις στοίβες περιοδικών που κρατάμε just in case.(Και) γι'αυτόν το λόγο έχω ζητήσει πολλές φορές να προχωρήσει το θέμα του 4T Library και να καλύπτει -επιτέλους- όλα τα τεύχη!!!!
Αλλά φωνή βοώντος εν ταις Τεχνικές Εκδόσεις...Coyot μαζί σου αλλά παρ'το λίγο αλλιώς με το ύφος-λεξιλογιο..
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ναι.... για το δείκτη της θερμοκρασίας. Στο Golf IV όπως και στο IMA II δεν το έχω δει να κουνιέται ρούπι από τους -10 ως και τους 47 που είχαμε φέτος. Τι στο καλό να κάνεις με έναν δείκτη που απλά δείχνει μία σταθερή τιμή???Στο 5θ πάντως (υπάρχει περίπτωση να έχουν διαφορετικό σύστημα μετρητή;) ο δείκτης θερμοκρασίας σαφέστατα παρουσιάζει μικρομεταβολές. Από τη στιγμή που θα μπεί το βεντιλατέρ μέχρι να κλείσει, π.χ., σίγουρα παρατηρώ μια μικρή μείωση. Όπως και όταν κινούμαι με μεγάλη ταχύτητα και χαμηλές στροφές σε σχέση με κίνηση σε μποτιλιάρισμα.
Όσον αφορά τη σχεδίαση του CIVIC ΙΜΗΟ θα προτιμούσα την λεγόμενη ζώνη του επιπέδου όρασης (HLD) να είχε και ένα μεγάλο Attention σε περίπτωση ενεργοποίησης κάποιας εκ των κόκκινων ενδείξεων καθώς και ηχητική ειδοποίηση πέρα της ταχύτητας, ένδειξης καυσίμου και θερμοκρασίας/κατανάλωσης.... (ξεφεύγουμε όμως από το Topic).
Νομίζω πως το έχει αυτό. Ανάβει ένα στρογγυλό κίτρινο (i) που σε παραπεμπει να κοιτάξεις το κεντρικό καντράν για την πληροφορία πιθανής βλάβης (ανάβει π.χ. και αν ο συνοδηγός δεν δέσει τη ζώνη μετά από λίγη ώρα)
Η θερμοκρασία νερού μπορεί να εμφανίζεται μόνο όταν είναι εκτός των κανονικών ορίων (πχ ΚΡΥΟ)
Τέτοιο σύστημα είχε το πρώτο Yaris. Δεν είχε δείκτη θερμοκρασίας αλλά δυο λαμπάκια, μπλέ για το κρύο και κόκκινο για το ζεστό. Εντός ορίων δεν άναβε τπτ.
-
Υ.Σ. Στο IMA II το θερμομέτρο εναλλάσεται με το δείκτη στιγμιαίας κατανάλωσης. Ο τελευταίος μου είναι πιο χρήσιμος ειδικά στα ταξίδια. Όσον αφορά τη σχεδίαση του CIVIC ΙΜΗΟ θα προτιμούσα την λεγόμενη ζώνη του επιπέδου όρασης (HLD) να είχε και ένα μεγάλο Attention σε περίπτωση ενεργοποίησης κάποιας εκ των κόκκινων ενδείξεων καθώς και ηχητική ειδοποίηση πέρα της ταχύτητας, ένδειξης καυσίμου και θερμοκρασίας/κατανάλωσης.... (ξεφεύγουμε όμως από το Topic).
[/] OFF TOPIC
το έχεις αυτό...ανάβει ένα πορτοκαλί i (information) κάτω από το αναλογικό οικονομόμετρο. Το έχει το πεντάθυρο άρα λογικά το έχει και το υβριδικό. Από την άλλη όλη η οθόνη γίνεται ένδειξη με γραφικό και επεξήγηση από κάτω...τι παραπάνω να έχει ρε Χρήστο;
Αντρέα δεν πρόσεξα ότι το είχες ήδη σημειώσει
-
Εμένα γιατί αυτές οι αναφορές της Αυριανής του αυτοκινητιστικού Τύπου στους 4Τ μου θυμίζουν ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗ;
-
Επιτρέψτε μου όμως όλοι να σας παραπέμψω στα 'Σημειώματα' του Ουμπέρτο Έκο, όπου παρατίθεται άρθρο του Ιταλού σημειολόγου ιδιαίτερα επικριτικό για την Bic, που διαφήμιζε τα στυλό της με ψευδείς ισχυρισμούς. Στον επίλογο έγραψε ότι ναι μεν τον εξυπηρετούν τα εν λόγω στυλό, αλλά δε μπορεί να επιτρέψει στην εταιρεία να κάνει τα παιδιά να σκέφτονται ηλίθια.
Όλοι όσοι ξέρουμε να ξεχωρίσουμε δυο γαϊδάρων άχυρο έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και στην κοινωνία να αποτρέψουμε την ηλιθιοποίηση των συνανθρώπων μας.
Δε μπορούμε να επαναπαυόμαστε λέγοντας 'ας κόψουν οι άλλοι το λαιμό τους'. Τόσα χρόνια έχουμε βολευτεί έτσι και κοιτάξτε τι μπάχαλο έχει γίνει όλος ο κόσμος.
-
@ mjacob, spyros.s
Αμ δε που το έχει το υβριδικό..... Δεν έχω καρδιά μου το i.
(ή αν το έχω θα πέσω να πνιγώ γιατί δεν το έχει δει ποτέ).
@ Coyot
Να γιατί ο Clarkson το πήρε και το στούκαρε το Volvo....
IMHO ειδικά σε όχημα turbo η παρουσία του boost meter είναι επουσιώδης, αν δεν μπορείς να καταλάβεις το κλότσημα τότε δεν χρειάζεσαι boost meter αλλά μεταμόσχευση προσωπικότητας
Για τη πίεση λαδιού από την άλλη άστο καλύτερα. Πολύ κόσμος σε οχήματα με πρόβληματα στην κατανάλωση λαδιού θα είχε σωθεί βλέποντας την πτώση της πίεσης στην αντλία.
Όσο για τις εκφράσεις περί του άλλου φύλου μην ξεχνάς ότι αυτές προέρχονται από την Αφροδίτη και εμείς από τον Άρη. Κοινώς πως μπορείς να πιστεύεις ότι μπορείς να έρθεις σε πλήρη κατανόηση με μία άλλη (πιθανώς νοήμονα) μορφή ζωής..... ... σε περίμενα πιο έξυπνο....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το καλύτερο θα ήταν οι ενδείξεις να είχαν επιλογή όπως τα μενού: ΑΠΛΗ, ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΑς έβαζαν και έναν περίεργο κωδικό για την αλλαγή από απλό σε προχωρημένο (σβηστή μηχανή, 3 πατήματα γκαζιού, ένα στο μπρος αριστερό ηλ. παράθυρο, κτλ κτλ) και να το γράφανε σε ένα service manual. Οι μερακλήδες θα το βρίσκανε και το υπόλοιπο 95% των οδηγών θα συνέχιζε να ζει στη νιρβάνα του...
-
IMHO ειδικά σε όχημα turbo η παρουσία του boost meter είναι επουσιώδης, αν δεν μπορείς να καταλάβεις το κλότσημα τότε δεν χρειάζεσαι boost meter αλλά μεταμόσχευση προσωπικότηταςΔεν είναι έτσι, το boost meter κάνει κάτι παραπάνω από το να σου δείχνει αν δουλεύει ή όχι το turbo. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Ένας φίλος είχε ένα Sunny GTiR.
Αυτό κανονικά δούλευε 0.65 και μπορούσε άνετα να δουλέψει 1.1, χωρίς επεμβάσεις στον κινητήρα.
Μια φορά που το είχε ρυθμίσει στο 1.1, κάτι συνέβη (ίσως να κόλλησε στιγμιαία το waste gate, ποιος ξέρει) και το αμάξι άρχισε να λυσσάει! Κοιτάει το όργανο και τι να δει? Πίεση 1.8!!!
Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι χρησιμότατο κατά τη γνώμη μου... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν είναι έτσι, το boost meter κάνει κάτι παραπάνω από το να σου δείχνει αν δουλεύει ή όχι το turbo. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Αυτό κανονικά δούλευε 0.65 και μπορούσε άνετα να δουλέψει 1.1, χωρίς επεμβάσεις στον κινητήρα.
Μια φορά που το είχε ρυθμίσει στο 1.1, κάτι συνέβη (ίσως να κόλλησε στιγμιαία το waste gate, ποιος ξέρει) και το αμάξι άρχισε να λυσσάει! Κοιτάει το όργανο και τι να δει? Πίεση 1.8!!!
Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι χρησιμότατο κατά τη γνώμη μου...O κινητήρας άντεξε??? (θα εκπλαγόμουν αν η απάντηση είναι αρνητική).
-
O κινητήρας άντεξε??? (θα εκπλαγόμουν αν η απάντηση είναι αρνητική).[grammar nazi]Το σωστό είναι εκπλησσόμουν[/grammar nazi]
-
Όσο για τις εκφράσεις περί του άλλου φύλου μην ξεχνάς ότι αυτές προέρχονται από την Αφροδίτη και εμείς από τον Άρη. Κοινώς πως μπορείς να πιστεύεις ότι μπορείς να έρθεις σε πλήρη κατανόηση με μία άλλη (πιθανώς νοήμονα) μορφή ζωής..... ... σε περίμενα πιο έξυπνο....
Χρήστο (και Νεκτάριε) οι εκφράσεις μου δεν απευθύνθηκαν γενικώς στο άλλο φύλο, αλλά στον ανθρώπινο τύπο που εκπροσωπούν οι συγκεκριμένες γυναίκες, ανθρώπινο τύπο που διέπεται από σεξιστικό (κατά το ρατσιστικό) αυτισμό και κακεντρέχεια. Θα διορθώσω πάντως το κείμενο, γιατί ήταν προϊόν αγανάκτησης.
Όπως ο διάβολος του λαϊκού παραμυθιού, που μη μπορώντας να φτιάξει όμορφα πλάσματα όπως ο Θεός, έφτιαξε το λύκο για να Του τα τρώει...
Εξυπακούεται βέβαια ότι η υπερήφανη και εκούσια ασχετοσύνη περί αυτοκινήτου, η ενσυνείδητη αδιαφορία περί οδήγησης και η συνεπαγόμενη οδική επικινδυνότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ανθρώπινου αυτού τύπου, όυτε του γυναικείου φύλου γενικώς.
Αν υπήρχαν εξετάσεις οδήγησης με αξιώσεις (παγκοσμίως, πόσο μάλλον στην Ελλάδα) θα είχαν πολύ ενδιαφέρον τα ποσοστά αποτυχίας.
Αλλά οι πολιτικοί και οικονομικοί ταγοί στη Δύση, έχουν αποφασίσει από δεκαετίες ότι 'κάθε πολίτης και οδηγός' (όσο λογικό θα ήταν και το 'κάθε πολίτης και αεροπόρος ή καπετάνιος').
Αυτό καθόρισε ριζικά έκτοτε τον δυτικό τρόπο ζωής - και θανάτου... -
Δεν είναι έτσι, το boost meter κάνει κάτι παραπάνω από το να σου δείχνει αν δουλεύει ή όχι το turbo. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι χρησιμότατο κατά τη γνώμη μου...O κινητήρας άντεξε??? (θα εκπλαγόμουν αν η απάντηση είναι αρνητική).
Kαι βέβαια άντεξε!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
O κινητήρας άντεξε??? (θα εκπλαγόμουν αν η απάντηση είναι αρνητική).
[grammar nazi]Το σωστό είναι εκπλησσόμουν[/grammar nazi]
θα μου προκαλούσε μεγάλη έκπληξη αν δεν το είχε δει κάποιος....
εκπλήττω ή εκπλήσσω εκ του αρχ. εκπλήσσω (εξέπληξα) (από Φυτράκη)
(αντίστοιχα από Μπαμπινιώτη)
στο διαδύκτιο εδώ....
-
ΔΙΑΒΑΖΩ 4Τ ΑΠΟ ΤΑ 16 ΜΟΥ
ΕΙΜΑΙ 47 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΟΝΤΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.
ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΤΕ Ο Σ.Χ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ?
ΦΡΑΣΕΙΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ,ΠΑΥΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΥΛΕΣ,ΜΑΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΙΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ Α8 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ.
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4Τ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΞΕΝΗΣ ΜΙΞΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ -
Τελικά οι 4Τ θα προβούν σε καμμία ενέργεια κατά της Αυριανής του αυτοκινητιστικού Τύπου για τη χυδαία επίθεσή της εναντίον τους;
-
Δεν είσαι φίλε μου και καλώς ήρθες!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν είσαι φίλε μου και καλώς ήρθες!+500
-
morisson
Απο ο,τι καταλαβα διαβαζοντας στη σελιδα 114,το Α8 το πηρε για βολτα και οχι για ξετιναγμα.Οποτε και οι κρισεις του ειναι εξ απαλων ονυχων.
Οσο για τη γραφη του,ναι ειναι ξεχωριστη αλλα μιας και τον διαβαζεις απο τα πρωτα του γραπτα μου κανει εντυπωση πως δεν τον εχεις συνηθισει ακομη.
Για ολα τα αλλα νομιζω οτι ενα pm προσωπικα στον ιδιο θα σου ελυνε τις αποριες.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό